Ga naar inhoud
CONTACTEER DE POLITIE

Voertuig getakeld

Als je je voertuig niet meer vindt op de plaats waar je het hebt achtergelaten, is de kans groot dat je voertuig getakeld is. Zeker als je wagen niet reglementair stond geparkeerd. Wat moet je doen?

 

Als je verkeerd geparkeerde auto werd getakeld, kan je je rechtstreeks melden bij de takeldienst (Depannage 2000). De kosten (boete omwille van de verkeersinbreuk samen met de takel- en bewaringskosten) kan je ter plaatse afrekenen.

Depannage 2000:03 241 20 00

of

Je bent geen betalingen verschuldigd als je voertuig administratief werd getakeld. Dat wil zeggen dat je voertuig niet foutief geparkeerd stond maar toch getakeld werd. Voorwaarde is wel dat je het voertuig binnen de zeven dagen afhaalt.

Voertuig in beslag genomen

Als je voertuig in beslag werd genomen, moet je je eerst wenden tot de politie. Maak hiervoor een afspraak in een politiekantoor. Zo verlies je geen tijd in de wachtruimte aan het loket. Je ontvangt een formulier om je voertuig terug te krijgen. De takel- en bewaringskosten moet je bij de takeldienst vereffenen.

of

Werd je voertuig in beslag genomen omdat je geen verzekerings- of inschrijvingsbewijs op zak had? Dan wordt het enkel teruggegeven op voorwaarde dat je een geldig én origineel bewijs kan voorleggen dat minimaal 15 dagen geldig is.