Ga naar inhoud
CONTACTEER DE POLITIE
  • Home
  • E-loket
  • Verloren: inschrijvingsbewijs van je voertuig

Verloren: inschrijvingsbewijs van je voertuig

Ben je het inschrijvingsbewijs van je voertuig kwijt? Doe zo snel mogelijk aangifte. Zonder dit bewijs mag je niet rondrijden. Maak hiervoor een afspraak via deze website. Zo verlies je geen tijd in de wachtruimte aan het loket.

 

Meld je aan met je voertuig en je andere boorddocumenten. Wij doen een fysiek nazicht van het voertuig en controleren o.a. het chassisnummer. Je ontvangt een attest van verlies dat één maand geldig blijft. Als je het inschrijvingsbewijs terugvindt, meld je dat zo snel mogelijk aan de politie. Het attest kan eventueel verlengd worden door dezelfde politiedienst als waar je je aangifte deed.

of

Identiteitskaart van je voertuig

Het inschrijvingsbewijs (of kentekenbewijs) is een grijs- en geelkleurig document in twee delen: eentje voor in het voertuig en eentje dat je thuis moet bewaren. De oude versie (waarvan er nog exemplaren in omloop zijn) heeft een roze kleur en bestaat slechts uit één deel.

Dit document levert bewijs dat je voertuig is ingeschreven bij de DIV (Dienst voor Inschrijving van de Voertuigen) en dat je op de openbare weg mag rijden. Je moet over dit attest beschikken voordat je met je voertuig de openbare weg opgaat. Je kan het bewijs vergelijken met de identiteitskaart van je voertuig.

Heb je een tweedehandswagen gekocht en beschikt de verkoper niet langer over beide delen van het inschrijvingsbewijs? Dan is het belangrijk dat deze - als laatste houder van het inschrijvingsbewijs - het verlies komt aangeven.

Andere boorddocumenten kwijt?

Ben je een ander boorddocument, zoals je verzekeringsbewijs, je keuringsbewijs of je gelijkvormigheidsattest kwijt? Lees dan verder op deze pagina.