Politie logo
CONTACTEER DE POLITIE

Verhuizen

Ga je verhuizen? Vergeet niet om je adreswijziging tijdig te melden aan de stad. Je wijkagent controleert nadien of je effectief op je nieuwe adres woont.

 

Ben je je verhuis aan het regelen? Vergeet geen parkeerverbodsborden aan te vragen. Zo ben je zeker dat de verhuizers in de buurt van je woning kunnen parkeren en eventueel een ladderlift kunnen plaatsen. Deze aanvraag doe je via de website van de stad Antwerpen. Je leest er meer over op deze pagina.

Adreswijziging

Verhuis je naar of binnen Antwerpen? Geef dan binnen de acht werkdagen je nieuwe adres door aan de stad Antwerpen. Dit is verplicht. Je kan hiervoor gebruik maken van een online formulier. Geef bij voorkeur je gsm-nummer en e-mailadres door. Zo kan de wijkagent je makkelijker contacteren. Bij goedkeuring van je adreswijziging, word je ingeschreven op je nieuwe adres.

Woonstcontrole

Hang onmiddellijk je naam op je nieuwe brievenbus en deurbel. Check ook of de bel werkt. De politie controleert namelijk of je werkelijk op je nieuwe adres verblijft. Je kan hiervoor geen afspraak maken.

Ben je niet thuis? Dan probeert de wijkagent het later nog eens. De wijkagent voert deze controle gemiddeld zes keer uit over een tijdspanne van drie à vier weken, telkens op een willekeurig moment (week/weekend, voormiddag/namiddag/avond).

Je krijgt per mail of brief een bevestiging van deze woonstcontrole. Ontbreekt je naam op de brievenbus en deurbel? Dan kan je een negatieve woonstcontrole krijgen. Hiervan word je niet verwittigd.

Achteraf

Laat na de woonstcontrole het adres op de chip van je identiteitskaart of elektronische vreemdelingenkaart aanpassen. Maak hiervoor een afspraak in een stadsloket naar keuze, ten vroegste vijf dagen na de woonstcontrole van de politie.

Heb je een auto? Vergeet dan geen bewonerskaart aan te vragen zodat je gratis op straat kan parkeren in jouw buurt. Ook dit kan via de website van de stad.

Huurder schrappen

Verhuur je een woning in Antwerpen en is je huurder met de noorderzon vertrokken? Dan kan je dit melden bij de stad. De wijkagent krijgt vervolgens de opdracht om nazicht te doen. Ook hiervoor kan je geen afspraak maken met je wijkagent.