Ga naar inhoud
CONTACTEER DE POLITIE

Verhuizen

Ga je verhuizen? Vergeet niet om je adreswijziging tijdig te melden aan de stad. Je wijkagent controleert nadien of je effectief op je nieuwe adres woont. Deze controle gebeurt onaangekondigd: je kan hiervoor géén afspraak maken.

 

Ben je je verhuis aan het regelen? Vergeet geen parkeerverbodsborden aan te vragen. Zo ben je zeker dat de verhuizers in de buurt van je woning kunnen parkeren en eventueel een ladderlift kunnen plaatsen. Deze aanvraag doe je via de website van de stad Antwerpen. Je leest er meer over op deze pagina.

Adreswijziging

Verhuis je naar of binnen Antwerpen? Geef dan binnen de acht werkdagen je nieuwe adres door aan de stad Antwerpen. Dit is verplicht. Je kan hiervoor gebruik maken van een online formulier. Geef bij voorkeur je gsm-nummer en e-mailadres door. Zo kan de wijkagent je makkelijker contacteren. Bij goedkeuring van je adreswijziging, word je ingeschreven op je nieuwe adres.

Woonstcontrole

Nadat de stedelijke administratie de politie op de hoogte heeft gebracht van je adreswijziging, komt de wijkagent langs op je nieuwe adres. Hij zal controleren of je werkelijk daar woont en er dus geen sprake is van domiciliefraude. Hang daarom onmiddellijk je naam op je nieuwe brievenbus en deurbel. Check ook of de bel werkt.

Voor een woonstcontrole kan je geen afspraak maken. De wijkagent komt onaangekondigd langs. Ben je niet thuis? Dan probeert hij het later nog eens. De wijkagent voert deze controle meerdere keren uit, telkens op een willekeurig moment (week/weekend, voormiddag/namiddag/avond).

Verblijf je - meteen na je verhuis - langdurig in het buitenland? Laat dan weten aan het wijksecretariaat hoe lang je afwezig bent. Je vindt het mailadres van je wijksecretariaat via de zoekfunctie 'Politie in je buurt' op de startpagina.

Na de woonstcontrole ontvang je een bevestiging per mail of per brief. Ontbreekt je naam op de brievenbus en deurbel? Dan kan je een negatieve woonstcontrole krijgen. Hiervan word je niet verwittigd.

Achteraf

Laat na de woonstcontrole het adres op de chip van je identiteitskaart of elektronische vreemdelingenkaart aanpassen. Maak hiervoor een afspraak in een stadsloket naar keuze, ten vroegste vijf dagen na de woonstcontrole van de politie.

Heb je een auto? Vergeet dan geen bewonerskaart aan te vragen zodat je gratis op straat kan parkeren in jouw buurt. Ook dit kan via de website van de stad.

Huurder schrappen

Verhuur je een woning in Antwerpen en is je huurder met de noorderzon vertrokken? Dan kan je dit melden bij de stad. De wijkagent krijgt vervolgens de opdracht om nazicht te doen. Ook hiervoor kan je geen afspraak maken met je wijkagent.