Ga naar inhoud
CONTACTEER DE POLITIE
  • Home
  • E-loket
  • Diefstal van nummerplaat of boorddocumenten

Diefstal van nummerplaat of boorddocumenten

Ben je slachtoffer van diefstal van je achterste nummerplaat, je inschrijvingsbewijs of andere boorddocumenten van je voertuig? Doe zo snel mogelijk aangifte, bij voorkeur op afspraak.

 

Nummerplaat

Als enkel je nummerplaat vooraan gestolen is, kan je hiervan een kopie/reproductie laten maken. Als je originele officiële nummerplaat achteraan gestolen is, doe je onmiddellijk aangifte bij de politie. Maak best eerst een afspraak in een politiekantoor. Zo verlies je geen tijd in de wachtruimte aan het loket.

Je nummerplaat wordt geseind en is onbruikbaar vanaf dat moment, ook als de plaat eventueel wordt teruggevonden. Je krijgt een attest van diefstal. Bewaar dit attest tot je van de dienst voor inschrijving van voertuigen (DIV) een schrappingsattest hebt gekregen en de verkeersbelasting is geregeld.

of

Inschrijvingsbewijs

Doe onmiddellijk aangifte van diefstal van je inschrijvingsbewijs. Zonder dit bewijs mag je niet rondrijden. Maak best eerst een afspraak in een politiekantoor. Zo verlies je geen tijd in de wachtruimte aan het loket.

Meld je aan met je voertuig en alle boorddocumenten. Wij doen een fysiek nazicht van het voertuig en controleren o.a. het chassisnummer.

Je ontvangt een attest van diefstal dat één maand geldig blijft. Het attest kan eventueel verlengd worden door dezelfde politiedienst als waar je je aangifte deed.

of

Het inschrijvingsbewijs (of kentekenbewijs) is een grijs- en geelkleurig document in twee delen: eentje voor in het voertuig en eentje dat je thuis moet bewaren. De oude versie (waarvan er nog exemplaren in omloop zijn) heeft een roze kleur en bestaat slechts uit één deel.

Dit document levert bewijs dat je voertuig is ingeschreven bij de DIV (Dienst voor Inschrijving van de Voertuigen) en dat je op de openbare weg mag rijden. Je moet over dit attest beschikken voordat je met je voertuig de openbare weg opgaat. Je kan het bewijs vergelijken met de identiteitskaart van je voertuig.

Andere boorddocumenten

Zijn er andere boorddocumenten van je voertuig gestolen, zoals je verzekeringsbewijs, keuringsbewijs of gelijkvormigheidsattest? Doe zo snel mogelijk aangifte. Maak best eerst een afspraak in een politiekantoor. Zo verlies je geen tijd in de wachtruimte aan het loket.

of