Bovenkleding | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

BovenkledingPrintvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Jassen

Er zijn uniformjassen voor winter en zomer (zoals bij de agente), en hoewel de modellen verschillen, zijn de kenmerken dezelfde: de jassen zijn helemaal donkerblauw met op de rug het woord POLITIE in grote witte letters. Vooraan links en op de rechtermouw werden de politievlam en het woord POLITIE geborduurd.

Truien en shirts

Ook voor de rest van de bovenkledij zijn er verschillende stukken voor warm en koud weer. De lichtblauwe polo, het lichtblauwe hemd en de donkerblauwe truien (in wol of fleece, met of zonder kraag) worden het meest gedragen. Ook deze uniformstukken zijn allemaal voorzien van de blauwe vlam en het woord POLITIE links vooraan en op de rechtermouw.

Bicolor

Interventiemedewerkers dragen steeds een kogelwerende vest waarvan de bovenkant in fluogeel is uitgevoerd (zoals bij de mannelijke inspecteur), de zogenaamde bicolor. Op de rug staat het woord POLITIE in grote grijze, reflecterende letters.

Naam- en gradenplaatjes

Alle bovenstukken hebben borstzakkleppen met knoopsgaten waar de naam- en gradenplaatjes aan worden vastgemaakt. Een geüniformeerde politieambtenaar draagt de plaatjes altijd.

De strepen en tekst op een naamplaatje of gradenplaatje zijn niet altijd grijsblauw. Elke afdeling van de geïntegreerde politie heeft een andere kleur. Het grijsblauw van de lokale en het oker van de federale politie zie je wellicht het meest in het straatbeeld. De sterren of strepen van de graden zelf, zijn wel altijd in goud- of zilverkleur geborduurd.