Zonaal veiligheidsplan | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Zonaal veiligheidsplanPrintvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Het zonaal veiligheidsplan is het strategische beleidsplan van Politiezone Antwerpen. In dit plan leggen we voor een periode van vier jaar vast wat onze globale doelstellingen zijn en welke problematieken we prioritair gaan aanpakken.

In 2014 keurde de minister van Binnenlandse Zaken een nieuw zonaal veiligheidsplan goed voor de periode 2013-2017. Nieuw is dat de Antwerpse politie extra aandacht schenkt aan agressieve diefstallen en vormen van straatgeweld zoals gaybashing en happy slapping. Andere prioriteiten zijn woninginbraken, drugshandel en de daaraan gerelateerde overlast, intrafamiliaal geweld en jongerencriminaliteit.

Wat overlastproblematiek betreft, ligt de nieuwe focus op overlastgerelateerde gedragingen. Denk bijvoorbeeld aan de 'vaste bewoners' op de Groenplaats die als gevolg van hun alcoholgebruik vaak voor overlast zorgen.

Verder krijgt ook verkeersleefbaarheid de nodige aandacht, waar de nadruk in het vorige veiligheidsplan enkel en alleen op verkeersveiligheid lag. Onveilig, agressief en asociaal rijgedrag, zoals onnodig toeteren en dubbelparkeren, zullen worden aangepakt.

Het zonaal veiligheidsplan 2013-2017 kan je op deze pagina integraal bekijken.