Current Size: 62.5%

WapenadviesPrintvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

U wilt een wapen kopen en weet niet goed aan welke voorwaarden of wetgeving u moet voldoen. U heeft een wapen gevonden bij het leegmaken van de woning van een overleden familielid en heeft geen idee waar u hiermee moet blijven. U heeft hulp nodig bij het invullen van uw aanvraag voor een wapenvergunning. In al deze situaties kunt u terecht bij de dienst wapens.

Informatie

Als u een jacht-, sport- of verweerwapen wilt aanschaffen, wint u het best eerst wat informatie in rond de wapenwet en de voorwaarden om een wapenvergunning te bekomen. De dienst wapens kan u daarbij helpen.

Advies en begeleiding

Een wapenvergunning vraagt u aan bij de provincie Antwerpen. Heeft u hulp nodig bij de aanvraag van uw vergunning? De medewerkers van de dienst wapens helpen u graag verder. De provinciegouverneur reikt overigens pas een vergunning uit na het positief advies van de dienst wapens.

Inlevering oude wapens

U treft een wapen aan in het huis van een overleden familielid? Dan heeft u twee opties: of u neemt het wapen over en vraagt zelf een vergunning aan, of u levert het wapen vrijwillig in bij de dienst wapens. Alle ingeleverde en in beslag genomen wapens worden achteraf vernietigd.

Controle

Op vraag van de gouverneur of van andere politiediensten voert de dienst wapens controles uit bij wapenbezitters thuis. Tijdens deze controles wordt nagegaan of de wapens in goede omstandigheden worden opgeborgen. Indien gewenst geven onze medewerkers bijkomend advies rond het veilig bewaren van wapens.

Registratie

De dienst wapens schrijft alle wapens officieel in in het Centraal Wapenregister. Dus ook die van de interventiemedewerkers van Politie Antwerpen.

Dienst wapens
Oudaan 5
2000 Antwerpen
tel. 03 338 59 69