Praktische informatie | Lokale Politie Antwerpen

Current Size: 62.5%

Praktische informatiePrintvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Wat als je auto zwaar beschadigd is en getakeld moet worden? Wat met het Europees aanrijdingsformulier? Wat als het verkeersongeval je niet loslaat en je er met iemand wil over praten?

Takelen van je voertuig

Als je voertuig niet langer rijvaardig is, kan je het best een takelfirma contacteren. Als je zelf voor verzorging naar het ziekenhuis moet, zorgt de politie ervoor dat je voertuig getakeld wordt. Aan het takelen zijn steeds kosten verbonden. Je moet ook de stallingskosten betalen.

Europees aanrijdingsformulier

Doe zo snel mogelijk aangifte van de aanrijding bij uw verzekeringsmaatschappij. Je gebruikt daarvoor het Europees aanrijdingsformulier dat je, samen met de tegenpartij, meteen na het ongeval invult.

Zorg ervoor dat de gegevens op het formulier kloppen en dat beide partijen het ondertekenen. Op de achterkant van dit formulier vul je zelf alle bijkomende informatie in die nuttig kan zijn voor je verzekeringsmaatschappij. Vervolgens bezorg jehet formulier aan je verzekeraar zodat die de nodige stappen kan zetten.

Contact

Indien je zelf of iemand uit je naaste omgeving het slachtoffer werd van een verkeersongeval, en je hier graag over wil praten, vul je dit contactformulier in. De dienst slachtofferzorg neemt dan zo snel mogelijk contact op met jou.