Current Size: 62.5%

VerkeerseducatiePrintvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Verkeerssituaties zijn vaak ingewikkeld en de verkeersregels veranderen regelmatig. Daarom heeft Politie Antwerpen een permanent aanbod van campagnes en verkeersopleidingen voor verschillende doelgroepen.

Meer veilig verkeer

Wij willen meer veilig verkeer. Omdat een verkeersveilige stad voor iedereen gewoon plezanter is om in te leven. Zo luidt het motto van de nieuwe campagne voor verkeersveiligheid van de stad en Lokale Politie Antwerpen.

Lees meer ...

Jongeren

Tieners nemen jaar na jaar een andere plaats in in het verkeer. Eerst ruilen ze hun fiets voor een bromfiets. Vervolgens gaan ze voor hun rijbewijs. En plots zitten ze achter het stuur van hun eerste wagen. Niet alleen hun voertuigen worden groter. Ook hun verantwoordelijkheid. De verkeerspolitie komt langs op de middelbare school om deze jongeren meer uitleg te geven over de mogelijke gevaren. Opgedreven bromfietsen, dronken rijden en gordeldracht zijn enkele onderwerpen die aan bod komen.

Lees meer ...

Gemachtigd opzichters

Bij het begin en het einde van de schooldag is het heel druk aan de schoolpoort. Politie Antwerpen, de schooldirecties en de leerkrachten, nemen tal van initiatieven om een veilige schoolomgeving te creëren. Een daarvan is de aanwezigheid van een gemachtigd opzichter aan de schoolpoort om de verkeerschaos in veiliger banen te leiden.

Lees meer ...

Motorrijders

In het voorjaar halen heel wat motorrijders hun motor opnieuw uit de garage. Dat is telkens weer een beetje wennen. Met een motor rijdt u immers anders dan met de wagen. Defensief, bewust en anticiperend rijden is altijd de boodschap. Ook hier geldt het motto “oefening baart kunst”. Daarom organiseert de Antwerpse politie de Dagen Veilig Motorrijden. Zo kan het motorseizoen veilig van start gaan.

Lees meer ...