Verkeerseducatie | Lokale Politie Antwerpen

Current Size: 62.5%

VerkeerseducatiePrintvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Verkeerssituaties zijn vaak ingewikkeld en de verkeersregels veranderen regelmatig. Daarom heeft Politie Antwerpen een permanent aanbod van campagnes en verkeersopleidingen voor verschillende doelgroepen.

Word ook mijn maat op straat

Het stadsverkeer wordt almaar drukker. Automobilisten, fietsers, bromfietsers en voetgangers eisen elk hun plek op. Maar verkeer mag geen strijd worden. Iedereen, alle weggebruikers samen, is verantwoordelijk voor verkeersveiligheid. Dit jaar focust onze verkeerscampagne op meer hoffelijkheid in het verkeer. 

Lees meer ...

Gemachtigd opzichters

Bij het begin en het einde van de schooldag is het heel druk aan de schoolpoort. Politie Antwerpen, de schooldirecties en de leerkrachten, nemen tal van initiatieven om een veilige schoolomgeving te creëren. Een daarvan is de aanwezigheid van een gemachtigd opzichter aan de schoolpoort om de verkeerschaos in veiliger banen te leiden.

Lees meer ...

Veilig fietsen

Is je fiets wettelijk in orde?

Lees meer ...

Dagen Veilig Motorrijden

In het voorjaar halen heel wat motorrijders hun motor opnieuw uit de garage. Dat is telkens weer een beetje wennen. Met een motor rijd je immers anders dan met de wagen. Defensief, bewust en anticiperend rijden is altijd de boodschap. Ook hier geldt het motto “oefening baart kunst”. Daarom organiseert de Antwerpse politie de Dagen Veilig Motorrijden. Zo kan het motorseizoen veilig van start gaan.

Lees meer ...

Bromfietsers

Rijden met een opgedreven bromfiets is niet alleen erg gevaarlijk. Het is ook wettelijk verboden en heeft bij een ongeval ernstige gevolgen voor uw verzekering. Daarom organiseert de verkeerspolitie, in samenspraak met het parket, een verplichte verkeersklas voor overtreders.

Lees meer ...