Slachtofferzorg | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

SlachtofferzorgPrintvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Je verloor een dierbare in een verkeersongeval, je raakte betrokken bij een gewapende overval, je werd slachtoffer van een woningbrand, je werd op straat brutaal bestolen ... Misschien ervaar je gevoelens die je nooit eerder had. De dienst slachtofferzorg van Politiezone Antwerpen is er voor jou. Om te luisteren naar je verhaal en om je vragen te beantwoorden.

We praten met jou.

Voelt het alsof je leven volledig overhoop werd gehaald? Dat is niet abnormaal. Daarom doet het goed erover te praten met onze maatschappelijk werkers. Vertellen wat er gebeurd is en hoe jij je daarbij voelt, kan helpen om de feiten te verwerken. Onze mensen zoeken samen met jou ook naar andere mogelijkheden als je je daar beter bij voelt.

We informeren jou.

Wens je meer uitleg over de juridische stappen die je kunt ondernemen? Ook daarbij kunnen onze maatschappelijk werkers je helpen. Als je niet thuis bent in de rechtsbegrippen krijg je van ons verduidelijking. Bovendien krijg je advies over wanneer je het best je verzekeringsmaatschappij of een advocaat raadpleegt.

We helpen je aan het juiste adres.

Je krijgt van onze medewerkers alle contactgegevens van andere diensten voor slachtofferzorg, als blijkt dat verdere informatie of begeleiding nodig is.

Hoe kan je ons contacteren?

Bij tussenkomst van de politie noteert de inspecteur je gegevens en vraagt hij of zij of je een beroep wilt doen op onze diensten. Ga je op dit aanbod in, dan nemen we enkele dagen later contact op met jou. Je hoeft zelf geen enkele actie te ondernemen. Soms dringt de impact van de feiten niet meteen door. Problemen of vragen kunnen pas veel later opduiken. Ook dan kan je nog een beroep op ons doen. Je kunt een contactname door de dienst slachtofferzorg aanvragen via dit online formulier. De steun, het advies en de hulp die slachtofferzorg levert, is volledig gratis.

We zijn er voor jou.

Dienst slachtofferzorg
Maréestraat 1
2140 Antwerpen
tel. 03 347 99 10 (op weekdagen van 9 tot 11.30 uur en van 12.30 tot 16 uur)
nazorg@politie.antwerpen.be

Verzoening

Wanneer twee partijen een conflict hebben waarbij geen strafbare feiten zijn gepleegd, wordt het dossier niet voor de strafrechtbank behandeld. Hetzelfde geldt voor conflicten met een kleine sociale impact of andere ‘verzachtende’ redenen. Om slachtoffers toch de kans te geven om hun schade te verhalen of wantoestanden een halt toe te roepen, kunnen ze gebruik maken van de verzoeningsprocedure voor de vrederechter.

Lees meer ...