Slachtofferzorg | Lokale Politie Antwerpen

Current Size: 62.5%

SlachtofferzorgPrintvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Ben je het slachtoffer van een misdrijf, een ongeval, een schokkende gebeurtenis? De dienst slachtofferzorg van Lokale Politie Antwerpen is er voor jou. Om te luisteren naar je verhaal en om je vragen te beantwoorden.

We praten met jou.

Voelt het alsof je leven volledig overhoop werd gehaald? Dat is niet abnormaal. Daarom doet het goed erover te praten met onze maatschappelijk werkers. Vertellen wat er gebeurd is en hoe jij je daarbij voelt, kan helpen om de feiten te verwerken. Onze mensen zoeken samen met jou ook naar andere mogelijkheden als je je daar beter bij voelt.

We informeren jou.

Wens je meer uitleg over de juridische stappen die je kunt ondernemen? Ook daarbij kunnen onze maatschappelijk werkers je helpen. Als je niet thuis bent in de rechtsbegrippen krijg je van ons verduidelijking. Bovendien krijg je advies over wanneer je het best je verzekeringsmaatschappij of een advocaat raadpleegt.

We helpen je aan het juiste adres.

Je krijgt van onze medewerkers alle contactgegevens van andere diensten voor slachtofferzorg, als blijkt dat verdere informatie of begeleiding nodig is.

Hoe kan je ons contacteren?

Bij tussenkomst van de politie noteert de inspecteur je gegevens en vraagt hij of zij of je een beroep wilt doen op onze diensten. Ga je op dit aanbod in, dan nemen we enkele dagen later contact op met jou. Je hoeft zelf geen enkele actie te ondernemen. Soms dringt de impact van de feiten niet meteen door. Problemen of vragen kunnen pas veel later opduiken. Ook dan kan je nog een beroep op ons doen. De steun, het advies en de hulp die slachtofferzorg levert, is volledig gratis.

We zijn er voor jou.

Dienst slachtofferzorg
Lokale Politie Antwerpen
Maréestraat 1
2140 Antwerpen
tel. 03 338 84 86
nazorg@politie.antwerpen.be

Seksueel misbruik

Ben je zelf het slachtoffer van seksueel misbruik of iemand uit uw omgeving? Onze gespecialiseerde medewerkers luisteren naar je verhaal en geven advies.

Lees meer ...

Stalking

Stalking kan iedereen overkomen. En stalkers laten zich meestal niet gemakkelijk ontmoedigen. Ben je het slachtoffer van stalking? Praat erover. Onze maatschappelijk assistenten luisteren naar je verhaal en geven advies.

Lees meer ...

Overlijden

Bovenop het menselijk leed, moet je na een overlijden een heleboel praktische zaken regelen. De dienst slachtofferzorg kan je hierbij helpen. Ook voor een goed gesprek kan je bij ons terecht.

Lees meer ...

Verkeersongeval

Je werd het slachtoffer van een verkeersongeval. Probeer in de eerste plaats kalm te blijven. Zelfs de beste chauffeur maakt wel eens een foutje en een aanrijding gebeurt vrijwel nooit met opzet. Ruzie maken met de tegenpartij heeft geen zin, integendeel zelfs.

Lees meer ...

Schokkende gebeurtenis

Je verloor een dierbare in een verkeersongeval, je raakte betrokken bij een gewapende overval, je werd slachtoffer van een woningbrand, je werd op straat brutaal bestolen ... Misschien ervaar je gevoelens die je nooit eerder had. De dienst slachtofferzorg is er om jou op te vangen.

Lees meer ...

Brand

Een brand kan je grondig van je stuk brengen. Vaak is het ook niet duidelijk hoe je alles moet aanpakken. Daar helpen we jou graag bij.

Lees meer ...

Slachtoffers en media

Je bent betrokken bij een situatie die de aandacht van de media trekt. Hoe ga je om met de media?

Lees meer ...

Nuttige adressen

Niet alleen de dienst slachtofferzorg van Lokale Politie Antwerpen is er voor jou. Ook volgende instellingen houden zich met slachtofferzorg bezig en kunnen je helpen.

Lees meer ...