Current Size: 62.5%

SlachtofferzorgPrintvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Bent u het slachtoffer van een misdrijf, een ongeval, een schokkende gebeurtenis? De dienst slachtofferzorg van Lokale Politie Antwerpen is er voor u. Om te luisteren naar uw verhaal en om uw vragen te beantwoorden.

We praten met u.

Voelt het alsof uw leven volledig overhoop werd gehaald? Dat is niet abnormaal. Daarom doet het goed erover te praten met onze maatschappelijk werkers. Vertellen wat er gebeurd is en hoe u zich daarbij voelt, kan helpen om de feiten te verwerken. Onze mensen zoeken samen met u ook naar andere mogelijkheden als u zich daar beter bij voelt.

We informeren u.

Wenst u meer uitleg over de juridische stappen die u kunt ondernemen? Ook daarbij kunnen onze maatschappelijk werkers u helpen. Als u niet thuis bent in de rechtsbegrippen krijgt u van ons verduidelijking. Bovendien krijgt u advies over wanneer u het best uw verzekeringsmaatschappij of een advocaat raadpleegt.

We helpen u aan het juiste adres.

U krijgt van onze medewerkers alle contactgegevens van andere diensten voor slachtofferzorg, als blijkt dat verdere informatie of begeleiding nodig is.

Hoe kunt u ons contacteren?

Bij tussenkomst van de politie noteert de inspecteur uw gegevens en vraagt hij of zij u of u een beroep wilt doen op onze diensten. Gaat u op dit aanbod in, dan nemen we enkele dagen later contact met u op. U hoeft zelf geen enkele actie te ondernemen. Soms dringt de impact van de feiten niet meteen door. Problemen of vragen kunnen pas veel later opduiken. Ook dan kunt u nog een beroep op ons doen. De steun, het advies en de hulp die slachtofferzorg levert, is volledig gratis.

We zijn er voor u.

Slachtofferzorg
Lokale Politie Antwerpen
Maréestraat 1
2140 Antwerpen
tel. 03 338 84 86
nazorg@politie.antwerpen.be

Seksueel misbruik

Bent u zelf het slachtoffer van seksueel misbruik of iemand uit uw omgeving? Onze gespecialiseerde medewerkers luisteren naar uw verhaal en geven advies.

Lees meer ...

Stalking

Stalking kan iedereen overkomen. En stalkers laten zich meestal niet gemakkelijk ontmoedigen. Bent u het slachtoffer van stalking? Praat erover. Onze maatschappelijk assistenten luisteren naar uw verhaal en geven advies.

Lees meer ...

Overlijden

Bovenop het menselijk leed, moet u na een overlijden een heleboel praktische zaken regelen. De dienst slachtofferzorg kan u hierbij helpen. Ook voor een goed gesprek kunt u bij ons terecht.

Lees meer ...

Verkeersongeval

U werd het slachtoffer van een verkeersongeval. Probeer in de eerste plaats kalm te blijven. Zelfs de beste chauffeur maakt wel eens een foutje en een aanrijding gebeurt vrijwel nooit met opzet. Ruzie maken met de tegenpartij heeft geen zin, integendeel zelfs.

Lees meer ...

Schokkende gebeurtenis

U verloor een dierbare in een verkeersongeval, u raakte betrokken bij een gewapende overval, u werd slachtoffer van een woningbrand, u werd op straat brutaal bestolen ... Misschien ervaart u gevoelens die u nooit eerder heeft gehad. De dienst slachtofferzorg is er om u op te vangen.

Lees meer ...

Brand

Een brand kan u grondig van uw stuk brengen. Vaak is het ook niet duidelijk hoe u alles moet aanpakken. Daar helpen we u graag bij.

Lees meer ...

Slachtoffers en media

U bent betrokken bij een situatie die de aandacht van de media trekt. Hoe gaat u om met de media?

Lees meer ...

Nuttige adressen

Niet alleen de dienst slachtofferzorg van Lokale Politie Antwerpen is er voor u. Ook volgende instellingen houden zich met slachtofferzorg bezig en kunnen u helpen.

Lees meer ...