Hulp bij verwerking | Lokale Politie Antwerpen

Current Size: 62.5%

Hulp bij verwerkingPrintvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Uw omgeving kan je bijstaan om een schokkende gebeurtenis te verwerken. Probeer hen dus te betrekken bij wat je doormaakt. Je kunt ook jezelf helpen door rekening te houden met een aantal nuttige tips.

Hoe kan je omgeving helpen?

Je gezin of familie maakte misschien de feiten niet zelf mee, maar ze beleven samen met jou wel de gevolgen ervan. Laat hen deze informatie lezen. Het kan hen helpen om je reacties beter te begrijpen.

Maak aan je kinderen duidelijk wat er gebeurde. Zij voelen je ‘gewijzigde’ gedrag haarfijn aan. Je hoeft zeker niet álles te vertellen, maar stel hen gerust door hen ook te betrekken. Houd er rekening mee dat zij op school of in de sportclub een andere toedracht kunnen horen en daardoor een vertekend beeld kunnen krijgen van de feiten.

Hoe kan je jezelf helpen?

Het (h)erkennen van de symptomen is een eerste stap om er greep op te krijgen. Weet dat ‘abnormale’ symptomen eigenlijk normaal zijn bij de abnormale omstandigheden die je meemaakte.

Vermijd impulsieve beslissingen waar je later spijt van krijgt zoals ontslag nemen. Grijp niet zomaar naar alcohol of kalmeringsmiddelen. Met zelfmedicatie ontken je het probleem en stel je de verwerking uit. Het kan bovendien bijkomende problemen veroorzaken. Isoleer jezelf niet. Zelfs al wil je het liefst alleen gelaten worden.

Praat erover, we zijn er voor jou.