Schokkende gebeurtenis | Lokale Politie Antwerpen

Current Size: 62.5%

Schokkende gebeurtenisPrintvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Je verloor een dierbare in een verkeersongeval, je raakte betrokken bij een gewapende overval, je werd slachtoffer van een woningbrand, je werd op straat brutaal bestolen ... Misschien ervaar je gevoelens die je nooit eerder had. De dienst slachtofferzorg is er om jou op te vangen.

Reacties achteraf

Lichamelijke, psychische en emotionele reacties komen en gaan en verdwijnen uiteindelijk. Als je weet dat dit soort 'abnormale' reacties eigenlijk heel normaal zijn, kan dat al een heel eind helpen om de angst voor deze reacties bij jou en je familie weg te nemen of beter te begrijpen wat je overkomt.

Lees meer ...

Verwerkingsproces

Heel wat slachtoffers maken door een schokkende gebeurtenis een heel moeilijke periode door. Hoe zwaar het is om deze ervaring te verwerken, hangt af van veel elementen. Elk verwerkingsproces is uniek: ieder doet het op zijn eigen manier. Er bestaat helaas geen recept voor 'een goede verwerking'’

Lees meer ...

Hulp bij verwerking

Uw omgeving kan je bijstaan om een schokkende gebeurtenis te verwerken. Probeer hen dus te betrekken bij wat je doormaakt. Je kunt ook jezelf helpen door rekening te houden met een aantal nuttige tips.

Lees meer ...