Regio West | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Regio West

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Drugs in beslag genomen tijdens controle

Het wijkondersteuningsteam van de regio West controleerde tijdens een actie tegen overlast op donderdagnamiddag een voertuig waarvan de verdachte bezig was met het manipuleren van zijn gsm. In de wagen werd 220 gram cannabis aangetroffen. Omdat er vermoedens waren van drugshandel werd er een huiszoeking uitgevoerd bij de verdachte thuis, waar een grote som cash geld werd aangetroffen. Twee personen werden vandaag voorgeleid en aangehouden door de onderzoeksrechter.

07/01/2022

Danscafé ontruimd wegens meerdere inbreuken

In de nacht van zaterdag op zondag controleerde de wijkteams van de regio West samen met de lokale recherche leefmilieu een instelling op het Mechelseplein na meerdere klachten van buurtbewoners bij de politie. Hoewel de instelling zich als een drank- en eetgelegenheid presenteert, bleek er een danscafé aan de gang met een professionele dj en meer dan 200 aanwezigen. De zaak was echter niet ingericht om de (geluids)overlast voor de omwonenden te beperken. De geluidsmetingen overschreden (ruim) de toegelaten normen. Bovendien werden er meerdere inbreuken vastgesteld met betrekking tot de brandveiligheid. Zo stonen er gasflessen op korte afstand van de enige uitgang. Tot slot werden de geldende coronamaatregelen door de aanwezigen massaal met de voeten getreden. De politie besloot daarom om de instelling meteen te ontruimen. De zaak wordt verder opgevolgd om te zien of een langdurige sluiting aangewezen is.

Nog in de regio West organiseerde het prostitutieteam in samenwerking met de mobiele eenheid, het Orida-fietsteam en de wijkteams een actie tegen overlast. Er werden twee geseinde personen aangetroffen, één van werd overgebracht naar de gevangenis, de andere verhoord. 3 gecontroleerde bestuurders bleken dronken. Eén van hen werd een tweede keer betrapt op dezelfde avond, waarna zijn rijbewijs werd ingetrokken. Verder werd er ook drugs in beslag genomen en boetes uitgeschreven voor sluikstort.

21/11/2021

Brokstukken leiden naar dronken bestuurder

Tijdens een verkeersactie van het verkeersondersteuningsteam van de regio West in de nacht van donderdag op vrijdag werd een voertuig opgemerkt dat op de Schoenmarkt enkele bloembakken van het voetpad had gemaaid. Eerder was de wagen al opgemerkt toen hij aan overdreven snelheid in de omgeving van de Groenplaats reed. De bestuurder (19) had nadien zijn weg verdergezet, maar liet een spoor van brokstukken achter. Zijn huurwagen bleek zwaar beschadigd. De man legde een positieve ademtest af en zag zijn rijbewijs meteen ingetrokken worden. Er werd een pv opgemaakt voor een ongeval met vluchtmisdrijf De passagiers van de wagen vonden het nodig de tussenkomst van de politie tegen te werken en kregen hiervoor twee boetes uitgeschreven.

Verder werd er tijdens de actie een leerling-bestuurder zonder begeleider uit het verkeer gehaald. Verder werden er nog boetes uitgeschreven voor het negeren van verschillende verbodsborden en voor parkeren op een woonerf.

20/11/2021

Binnen en buiten

Op 30 oktober merkte een wijkondersteuningsteam (WOT) van de regio West een jonge bromfietser op die opvallend kort een pand bezocht aan de Hoornstraat. Bij controle bleek dat hij net cocaïne had verkocht. Bij hem thuis volgde een huiszoeking waardoor het vermoeden van drugshandel is bevestigd. De jongeman van 16 jaar werd voorgeleid bij de jeugdrechter.

02/11/2021

Prostitutieteam vat man die sekswerker aanvalt

Op donderdagavond reageerde het prostitutieteam van de Antwerpse politie op een paniekalarm uit het Schipperskwartier. Een dame had slaag gekregen van een klant, deze nam ook het geld dat hij had moeten betalen terug mee. 

Nazicht in de omgeving bleef aanvankelijk negatief, maar het prostitutieteam kon aan de hand van beschikbaar beeldmateriaal de verdachte de volgende dag aantreffen op zijn werk. De man werd voorgeleid en aangehouden door de onderzoeksrechter.

12/09/2021

Controle beschermingsmiddelen

Het VOT West werkt heel de week mee aan de provinciale themaweek rond beschermingsmiddelen in het verkeer. Ze trokken woensdag op pad met anonieme patrouilles, zowel met de wagen als te voet. Er werden 10 foutparkeerders beboet, samen met 13 personen die rondreden met de gsm in de hand. 7 personen droegen hun gordel niet en 3 motorrijders droegen geen beschermingskledij. 2 bestuurders negeerden een verbodsbord. Het team controleerde ook in de voetgangerstunnel en op de Scheldekaaien en sprak fietsers aan die geen rekening hielden met de andere weggebruikers.

10/09/2021

Bivakmuts en mes in beslag genomen bij bromfietser onder invloed

Zondagnamiddag, -avond en -nacht trokken de teams van de wijkwerking regio West samen met de mobiele eenheid en het Orida-fietsteam ten strijde tegen allerhande vormen van overlast in de binnenstad.

 

Een 16-jarige bestuurder van een bromfiets testte positief op het gebruik van drugs. Hij had een mes en een bivakmuts op zak. Deze werden in beslag genomen. Een andere 17-jarige liep rond met een vlindermes op zak.

 

Een bestuurder die op het Falconplein het onderscheid niet kon maken tussen het voetpad en een parkeerplaats bleek onder invloed van drugs. Bovendien vond de politie 23 gram cocaïne in zijn voertuig. Deze werden samen met zijn rijbewijs in beslag genomen.

 

Een 19-jarige jongen die in aanmerking kwam voor het verkopen van drugs in de omgeving van het Mechelseplein werd gearresteerd en voorgeleid. 

 

9 personen die op de openbare weg drugs gebruikten kregen een onmiddellijke minnelijke schikking voorgesteld.

 

3 personen waren zo dronken en veroorzaakten zoveel overlast dat ze hun roes mochten uitslapen in de cel. Er werd ook een muziekbox in beslag genomen die de omwonenden van een plein uit hun slaap hield.

 

3 wildplassers werden op heterdaad betrapt. 15 dronken personen op het Mechelseplein werden beboet voor het veroorzaken van het nodige nachtlawaai.

 

5 gecontroleerde bestuurders reden rond onder invloed van drugs of alcohol.

 

30/08/2021

Minderjarige verkoopt drugs

Het WOT West onderschepte een verdachte jongeman op een plooifiets in de Ulrikstraat. Hij bleek net cannabis te hebben verkocht. Bij de 14-jarige jongen thuis werd ook een boksbeugel aangetroffen. Er werd 85 gram cannabis in beslag genomen. De jongen werd voorgeleid bij de jeugdrechter en geplaatst in een gesloten instelling. 

07/08/2021

5 kilogram drugs gevonden bij huiszoeking

Het WOT West voerde samen met de wijkteams twee huiszoekingen uit in een lopend onderzoek. In een woning in Puurs werd 6 470 euro in beslag genomen. Er werd ook 200 gram cocaïne, 4 620 gram cannabis, 205 gram hasj en 93 gram amfetamines in beslag genomen. Er werd ook verpakkingsmateriaal en een vacuümmachine in beslag genomen. 2 vrouwelijke en een mannelijke verdachte (34, 21 en 28) werden gearresteerd en voorgeleid.

02/08/2021

Acties tegen verkeersoverlast

Het verkeersondersteuningsteam van de regio West hield het voorbije weekend controles met anonieme voertuigen. Er werd vooral aandacht besteed aan voertuigen die de zone 30 met de voeten traden, maar ze namen ook auto's in het vizier die geluidsoverlast veroorzaken door het laten knallen van hun uitlaat.

In de Karel Rogierstraat werden meerdere bestuurder beboet die aan een onaangepaste snelheid reden in de zone 30. Ook enkele luidruchtige voertuigen werden aan de kant gezet en krijgen een gasboete. In dezelfde straat reed ook een bestuurder onder invloed van alcohol, zijn rijbewijs werd meteen ingetrokken.

Op de Mechelsesteenweg werd een dame betrapt die een rood licht negeerde en een zone 30 met de voeten trad. De dame testte positief op het gebruik van cocaïne en moest haar rijbewijs afgeven. Een andere dame werd betrapt op het Eilandje, zijn reed onder invloed van alcohol.

Op de Sint-Michielskaai werd een man betrapt die rondreed met de gsm in de hand. Hij toonde de politie een rijbewijs dat toebehoorde aan zijn broer. Zijn eigen rijbewijs bleek immers in beslag genomen voor eerdere overtredingen. De magistraat besloot dat het rijbewijs van de broer dan mee in beslag genomen diende te worden.

In totaal werden 3 luidruchtige wagens en 7 snelheidsduivels beboet. 4 personen reden onder invloed en 5 reden met de gsm in de hand.

Het verkeersondersteuningsteam van de regio Oost controleerde onder meer 119 parkeerplaatsen voorbehouden voor mindervaliden. Op 4 plaatsen werd een overtreding beboet. Er werden nog 24 andere parkeerovertredingen beboet. Er werden ook 14 gecontroleerde vrachtwagens beboet voor verschillende overtredingen. 1 motorrijder zonder veiligheidskledij werd beboet en een voetganger die een rood licht negeerde.

02/08/2021

Pagina's