Regio West | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Regio West

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Strijd tegen overlast

De wijkteams van de regio West trokken vrijdag samen met de mobiele eenheid en het Orida-fietsteam ten strijde tegen overlast in de historische binnenstad en op de kaaien. Er werd aandacht besteed aan sluikstorters, druggebruik, lawaaioverlast, vandalisme en verkeersoverlast. Tijdens de actie patrouilleerden ploegen in uniform en in burger te voet, met de fiets en met de wagen.

Op verschillende plekken werden personen gecontroleerd die in het bezit waren van drugs. Ze gebruikten deze verdovende middelen in de directe omgeving van spelende kinderen. Maar liefst 3 gecontroleerde personen bleken geseind te staan met een bevel tot gevangenneming, deze kregen een lift naar de gevangenis. Eén persoon bleek internationaal geseind, hij probeerde de politie te misleiden met een vervalste identiteitskaart, maar zijn list werd doorzien. Van een andere geseinde persoon werd een DNA-staal afgenomen.

Er werden ook 63 pv's opgemaakt voor parkeer- en verkeersovertredingen. 11 personen werden beboet, onder meer voor sluikstorten en spuwen op de openbare weg. 35 personen die geen mondmasker droegen op het openbaar vervoer of aan de halte kregen een boete in het kader van COVID-19.

Eerder deze week organiseerde ook het verkeersondersteuningsteam van de regio West een controleactie in de Vleeshuisstraat en op de Oosterweelsesteenweg. Eén onverzekerde bromfiets werd in beslag genomen. Twee bestuurders met een voorlopig rijbewijs reden rond met passagiers en zonder zichtbare 'L'. Eén bestuurder testte positief op drugs in het verkeer. Eén bromfietser werd beboet omdat hij zijn kind tussen de benen op de brommer vervoerde. 

 

27/06/2020

Op de vlucht

Op 15 juni wilden inspecteurs van de wijkwerking West een bromfiets controleren die in een voetgangerszone aan het rijden was. Maar de bestuurder ging ervandoor, de bijrijder kon wel staande gehouden worden. De man stond nog geseind en moest van zijn vrijheid benomen worden. bij controle van de bromfiets bleek dat die niet aan de twee jongeren toebehoorde. De brommer stond ook niet geseind. Nog niet geseind, want na wat zoekwerk werd duidelijk dat wellicht die twee de bromfiets nog maar net voor de woning van het slachtoffer hadden gestolen. De eigenaar kreeg zijn bromfiets terug. De bijrijder had ook nog twee gestolen gsm's op zak. Ook die eigenaars krijgen hun mobieltje terug. De politie arresteerde de 18-jarige bijrijder. De politie spoort de bestuurder die vluchtte op.

25/06/2020

20 000 euro aan gestolen kledij

De politie, het team winkeldiefstallen, betrapte op 30 januari vier winkeldieven in een winkelcomplex aan de Meir. Nadat ze betrapt werden, volgde er in het Brusselse een huiszoeking waar meerdere eerder gestolen kledingstukken zijn gevonden. De onderzoeksrechter liet de mannen aanhouden. Na een uitgebreid onderzoek kon het team achterhalen dat de gestolen kledij afkomstig was uit verschillende winkels in Brussel, Sint-Lambrechts-Woluwe en Brugge. In samenspraak met de onderzoeksrechter kregen de winkels de goederen terug. In totaal ging het voor zo'n 16 500 euro aan kledij dat is teruggevonden. Van nog een groot aantal kledingstukken, ter waarde van zo'n 4 000 euro, kon de herkomst niet achterhaald worden. Zo'n 12 winkels kregen het kwartet winkeldieven over de vloer. Het onderzoek is ondertussen rond.

23/06/2020

Wijkondersteuningsteam West klist drugsdealers

Het wijkondersteuningsteam van de regio West merkte zondagavond een man op een elektrische step op die in aanmerking kwam voor de verkoop van verdovende middelen. Hij was namelijk eerder ook al eens gearresteerd voor zo'n feiten. De man parkeerde zijn step en ging kort een huis binnen. Niet veel later kwam hij buiten en bleek hij net drugs geleverd te hebben. De verdachte werd gearresteerd en bij hem thuis vond de politie nog meer drugs. De man van 19 wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Hetzelfde team had vrijdag ook al een 18-jarige gearresteerd voor het verkopen van drugs. De verdachte verplaatste zich gezwind door het verkeer met z'n fiets waardoor hij opviel. Omdat hij ook vaak op z'n gsm bezig was, besloot de politie hem in de gaten te houden. Nadat hij in de Riemstraat contact had gemaakt met een andere jongeman, wisselden de twee iets uit. Bij controle werd het vermoeden bevestigd dat er net een drugsdeal had plaatsgevonden. Bij een huiszoeking nam de politie nog meer drugs, verpakkingsmateriaal, geld en gsm's in beslag. Ook over zijn verdere aanhouding beslist de onderzoeksrechter.
 

23/06/2020

Dealer op step

Het wijkondersteuningsteam van de regio West arresteerde zondag twee verdachten. Ze kregen in de Louizastraat een man op een elektrische step in de gaten. Hij maakte contact met iemand anders en de twee wisselden wat uit. Omdat de inspecteurs vermoedden dat er een drugsdeal gesloten werd, gingen ze over tot controle van het duo. Zo werd duidelijk dat de man op de step drugs had verkocht aan een klant. De politie deed in het onderzoek twee huiszoekingen waarbij ook nog een tweede verdachte in beeld kwam. Ze werden beiden (29 en 30) verhoord en voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

09/06/2020

Motorrijder onder invloed vlucht weg aan 200 per uur

Het verkeersondersteuningsteam en het wijkteam van de regio West merkten tijdens een controleactie een motorrijder op die aan hoge snelheid op de Noorderlaan reed. Aanvankelijk kon de bestuurder aan de aandacht van de politie ontsnappen, maar via het cameranetwerk van de politie kon hij opnieuw in beeld gebracht worden. De politie probeerde de man te onderscheppen, waarop hij aan hoge snelheid aan de politie probeerde te ontkomen. Hierbij werden op de autosnelweg snelheden boven de 200 kilometer per uur gehaald. De bestuurder testte positief op druggebruik. Zijn rijbewijs werd meteen voor 15 dagen ingetrokken en hij zal zich voor alle inbreuken moeten verantwoorden bij de politierechter.

Met behulp van de ANPR-camera's werden 4 voertuigen onderschept waarvan de keuring al zeer lang verlopen was. Eén voertuig was er zo erg aan toe dat er een attest 'verboden tot verkeer' werd afgeleverd.

Eén voertuig werd in opdracht van de magistraat getakeld omdat de bestuurder rondreed ondanks een rijverbod, terwijl hij sowieso slechts over een vervallen voorlopig rijbewijs beschikte. Een andere bestuurder met een voorlopig rijbewijs maakte zich schuldig aan meerdere inbreuken tegen de voorwaarden van een voorlopig rijbewijs. Hij mocht zijn tocht te voet verderzetten.

De bestuurder van een driewieler werd gecontroleerd omwille van zijn gevaarlijk rijgedrag. De man bleek niet over het juiste rijbewijs te beschikken en zal zich voor de rechtbank moeten verantwoorden.

 

30/05/2020

Ongeduldige bestuurder

Aan de Brouwersvliet zette het verkeersondersteuningsteam dit weekend een auto aan de kant omdat er twee reproductie kentekenplaten aangebracht waren. De bestuurder overhandigde een foutief inschrijvingsbewijs. De auto was niet ingeschreven, verzekerd en gekeurd. De bestuurder van 24 had ook geen rijbewijs op zak. Hij bleek verschillende rijverboden lopende te hebben en hij kreeg ook al een jaar voorwaardelijke celstraf voor verkeersinbreuken. De wagen werd getakeld en de vaststellingen zijn overgemaakt aan de politierechtbank. Ook aan de Korte Nieuwstraat liet de politie een auto stoppen dat niet verzekerd was. De bestuurster schond ook haar voorwaarden voor een voorlopig rijbewijs. De auto werd ingehouden tot de verzekering in orde is. Bij het takelen drong een ongeduldige bestuurder zich op. Hij toeterde en maakte kabaal. De man van 59 jaar moest een ademtest afleggen en blies meer dan 1,61 promille. Hij zal zich moeten verantwoorden voor de politierechtbank.

25/05/2020

Drugsleverancier gevat

Het wijkondersteuningsteam (WOT) van de regio West had vernomen dat een bewoner van een pand aan de Sint-Aldegondiskaai drugs zou verkopen vanuit zijn woning. Hij zou ook bij de klanten thuis leveren. Het WOT heeft kortstondig toezicht gehouden en kon vaststellen dat de verdachte met z'n step op pad ging om drugs te bezorgen. Er volgde ook een huiszoeking met drugshonden. Daar vond de politie een grote hoeveelheid marihuana, cocaïne en geld. De politie nam ook een precisieweegschaal, specifieke zakken, enkele mobiele telefoons en twee slagwapens in beslag. De twee bewoners van 23 en 31 jaar zijn gearresteerd en worden bij de onderzoeksrechter geleid. Enkel de mannelijke verdachte bleef aangehouden. De dame werd in vrijheid gesteld.

11/05/2020

Zonder rijbewijs op weg

Gisteren controleerde het verkeersondersteuningsteam (VOT) van de regio West vijf motorfietsen aan de Cassiersstraat. Vier van de vijf bestuurders konden geen geldig rijbewijs voorleggen. Een van hen verklaarde ook dat de kentekenplaat niet tot zijn motorfiets behoorde. De politie nam die plaat meteen in beslag. Vier motorfietsen werden geïmmobiliseerd en getakeld. Aan de Sint-Michielskaai deed het VOT twee driewielers stoppen. Ook hier kon iemand geen geldig rijbewijs tonen. Hier werd een proces-verbaal opgesteld voor het rijden zonder geldig rijbewijs. De agenten controleerden ook een voertuig aan de Ernest van Dijckkaai. De bestuurder van de auto overhandigde een voorlopig rijbewijs model 18. Aan boord zat een passagier die geen rijbewijs had en dus kon hij geen begeleider zijn. Er was ook geen 'L' aangebracht. De leering-bestuurder had ook cannabis gebruikt. De politie trok zijn voorlopig rijbewijs onmiddellijk in voor de duur van 15 dagen.

10/05/2020

Op weg met vals rijbewijs

Het verkeersondersteuningsteal van de regio West zag een auto over de Volksstraat rijden waarvan de bestuurder gehaast leek. Hij stak verschillende voertuigen op een gevaarlijke manier voorbij. Nazicht in het politiesysteem leerde de agenten dat de eigenaar van de wagen een lopend rijverbod heeft sinds 2016. Bij controle overhandigde de bestuurder een frauduleus verkregen rijbewijs wat onmiddellijk in beslag genomen werd. Ook het voertuig werd, al dan niet tijdelijk, door de politie ingehouden. De politierechter zal zich buigen over het dossier. Op het Falconplein zagen ze een auto uit Wallonië rijden. Gezien het vermoeden van een nutteloze verplaatsing, controleerde de politie de bestuurder. Hij bevestigde dat hij even iets kwam dringen in Antwerpen. Hij testte ook positief op het gebruik van drugs. 

26/04/2020

Pagina's