Regio West | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Regio West

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Er zat niks anders op dan wandelen

Het wijkteam van het Eilandje richtte gisteren twee controleposten op. Zo werd het verkeer gecontroleerd aan de Napelsstraat en de Sluisstraat. Met controles als deze wil het wijkteam de verkeersveiligheid verhogen. Een persoon gedroeg zich nerveus bij de controle. De bestuurder bleek drugs genomen te hebben en dus trok de politie zijn rijbewijs in voor 15 dagen. Een andere bestuurder had net z'n rijexamen succesvol afgelegd, maar had zijn rijbewijs nog niet opgehaald. Hij had enkel een bewijs op zak van zijn positief examen. Maar zoals hij net geleerd had, was dat niet voldoende. De man kreeg een boete. Niemand van de andere inzittenden had al een rijbewijs. Hij en z'n drie vrienden moesten te voet verder. Nog iemand die te voet verder moest, was een vrouw die met een voorlopig rijbewijs onderweg was. Haar bijrijder voldeed niet aan de voorwaarden, ze had passagiers aan boord, geen 'L' aangebracht en ook geen extra spiegel bevestigd. Hoewel ze zelf vond dat ze er klaar voor was om anderen rond te rijden, verhinderde de politie dat voor de veiligheid van de bestuurder, haar passagiers en de andere weggebruikers. Een van de passagiers droeg ook geen veiligheidsgordel. Verder stelde de politie vast dat een auto een rode kaart had gekregen bij de keuring. Gezien de wagen nog niet herkeurd werd, is het traject beperkt tussen het keuringsstation, de garage en de woonplaats van de eigenaar. De bestuurder mocht verder ... zonder passagiers. Ook hier werd het een flinke wandeling voor de inzittenden. Tijdens de actie betrapte de politie nog iemand die z'n veiligheidsgordel niet om had, twee personen hadden geen verzekeringspapieren aan boord, de bestuurder van een zogenaamde 'boomcar' kreeg een GAS-boete omdat de muziek van ver uit het voertuig te horen was. Tot slot werd een voertuig geverbaliseerd omdat het op een plaats voor mindervaliden geparkeerd stond en een daarvoor voorziene kaart niet zichtbaar was.

13/09/2020

Twee dealers op heterdaad betrapt

Het wijkondersteuningsteam (WOT) van de regio West heeft in het afgelopen weekend twee dealers op heterdaad betrapt. Op het Mechelseplein zagen ze zaterdag een jongeman duidelijk op iemand wachten. Toen hij contact maakte met de andere persoon, zag het team dat er iets uitgewisseld werd. Daarna ging het duo uit mekaar. De politie controleerde de twee en snel bleek dat de jongeman cocaïne verkocht had aan de tweede. Hij werd gearresteerd en zal bij de jeugdrechter komen. Zijn drugs, cash geld dat hij op zak had, gsm en fiets zijn in beslag genomen.

Ook op zondag kon het WOT een dealer arresteren. De verdachte verplaatste zich op de fiets in de omgeving van de Venusstraat, waar de man kortstondig een pand bezocht. Toen hij weer buiten kwam, wilde de politie de man controleren. Die probeerde met z'n fiets weg te komen maar de politie kon hem toch stoppen. De man van 19 jaar had negen verkoopsdosissen cocaïne op zak, cash geld en twee gsm's. Bij hem thuis werd een huiszoeking gedaan. Daar vond de politie nog 39 verkoopseenheden cocaïne en verschillende mobiele telefoons. De man is door de onderzoeksrechter aangehouden.

04/08/2020

Patrouille tegen overlast in binnenstad

De wijkteams van de Oudaan patrouilleerden dit weekend op de Groenplaats en op het Theaterplein om verschillende vormen van overlast tegen te gaan. Op het theaterplein werd op zondag ook de mondmaskerplicht gecontroleerd. De meeste mensen hielden zich correct aan de maatregelen, maar 2 marktkramers werden beboet omdat ze geen mondmasker droegen. Eén marktkramer riep de politie omdat een man hem had bestolen. Deze kon na een korte achtervolging gevat worden. Hij had 50 euro ontvreemd en was ook in het bezit van een portefeuille afkomstig van een ander kraam. 

Op de Groenplaats werden 5 personen aangehouden die in staat van dronkenschap verkeerden. 1 persoon werd aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. Een sluikstorter en een wildplasser werden beboet. Tot slot werd er iemand beboet die van op het Steenplein in de Schelde was gaan zwemmen. Levensgevaarlijk en niet toegelaten.

Ook het wijkteam van Ekeren hield een oogje in het zeil. Daarbij werden 2 sluikstorters en een wildplasser beboet. Ook werden er een aantal parkeerovertredingen beboet.

20/07/2020

Verschillende soorten drugs in beslag genomen

Tijdens een controleactie in de historische binnenstad stelde het wijkondersteuningsteam van de regio West een verdacht contact op tussen twee personen in de Plaatsnijderstraat. Het bleek om een dealer (31) en zijn klant te gaan. Wanneer de inspecteurs overgaan tot controle zet de verdachte het op een lopen richting Amerikalei. Uiteindelijk kan hij gevat worden. Onderweg had hij een zakje weggegooid, waarin verdovende middelen bleken te zitten. In totaal werden 109 xtc-tabletten, 12 gram mdma, 1,6 gram crystal meth, 11 gram cocaïne en 117 gram ketamine in beslag genomen. Ook de Audi A3 van de verdachte en 460 euro cash werden met beslag verzwaard. 

Tijdens de actie werden ook nog 7 wildplassers beboet, 3 dronkenlappen bestuurlijk aangehouden, 5 personen beboet voor drugsbezit en een openbare barbecue stilgelegd. Het Orida-fietsteam kon ook een man betrappen toen deze een fiets meenam die de eigenaar niet op slot had gedaan.

13/07/2020

Snelheidsduivel bestraft voor zware overtreding

Een anonieme patrouille van het verkeersondersteuningsteam (VOT) van de regio West werd zaterdag aan hoge snelheid voorbijgestoken door een wagen die richting de haven reed. De ploeg besloot de wagen te volgen en stelde een snelheid vast van 158 kilometer per uur (!) op de Scheldelaan. De toegelaten snelheid bedraagt daar 70 kilometer per uur. De man (30) werd aan de kant gezet, zijn rijbewijs werd meteen ingetrokken voor 2 weken en hij zal zich voor de politierechter moeten verantwoorden. 

Het VOT Centrum controleerde op de Gerard Le Grellelaan een voertuig met Franse nummerplaten dat er al enige tijd geparkeerd stond. De nummerplaten van het voertuig bleken bestemd te zijn voor een ander voertuig. Iets verder stond een andere Franse wagen, ook met foute nummerplaten. Beide voertuigen werd in beslag genomen en getakeld.

Het VOT van de regio City liet 7 wagens takelen die de laad- en loszone in de Constitutiestraat aan hun laars lapten.

12/07/2020

Strijd tegen overlast

De wijkteams van de regio West trokken vrijdag samen met de mobiele eenheid en het Orida-fietsteam ten strijde tegen overlast in de historische binnenstad en op de kaaien. Er werd aandacht besteed aan sluikstorters, druggebruik, lawaaioverlast, vandalisme en verkeersoverlast. Tijdens de actie patrouilleerden ploegen in uniform en in burger te voet, met de fiets en met de wagen.

Op verschillende plekken werden personen gecontroleerd die in het bezit waren van drugs. Ze gebruikten deze verdovende middelen in de directe omgeving van spelende kinderen. Maar liefst 3 gecontroleerde personen bleken geseind te staan met een bevel tot gevangenneming, deze kregen een lift naar de gevangenis. Eén persoon bleek internationaal geseind, hij probeerde de politie te misleiden met een vervalste identiteitskaart, maar zijn list werd doorzien. Van een andere geseinde persoon werd een DNA-staal afgenomen.

Er werden ook 63 pv's opgemaakt voor parkeer- en verkeersovertredingen. 11 personen werden beboet, onder meer voor sluikstorten en spuwen op de openbare weg. 35 personen die geen mondmasker droegen op het openbaar vervoer of aan de halte kregen een boete in het kader van COVID-19.

Eerder deze week organiseerde ook het verkeersondersteuningsteam van de regio West een controleactie in de Vleeshuisstraat en op de Oosterweelsesteenweg. Eén onverzekerde bromfiets werd in beslag genomen. Twee bestuurders met een voorlopig rijbewijs reden rond met passagiers en zonder zichtbare 'L'. Eén bestuurder testte positief op drugs in het verkeer. Eén bromfietser werd beboet omdat hij zijn kind tussen de benen op de brommer vervoerde. 

 

27/06/2020

Op de vlucht

Op 15 juni wilden inspecteurs van de wijkwerking West een bromfiets controleren die in een voetgangerszone aan het rijden was. Maar de bestuurder ging ervandoor, de bijrijder kon wel staande gehouden worden. De man stond nog geseind en moest van zijn vrijheid benomen worden. bij controle van de bromfiets bleek dat die niet aan de twee jongeren toebehoorde. De brommer stond ook niet geseind. Nog niet geseind, want na wat zoekwerk werd duidelijk dat wellicht die twee de bromfiets nog maar net voor de woning van het slachtoffer hadden gestolen. De eigenaar kreeg zijn bromfiets terug. De bijrijder had ook nog twee gestolen gsm's op zak. Ook die eigenaars krijgen hun mobieltje terug. De politie arresteerde de 18-jarige bijrijder. De politie spoort de bestuurder die vluchtte op.

25/06/2020

20 000 euro aan gestolen kledij

De politie, het team winkeldiefstallen, betrapte op 30 januari vier winkeldieven in een winkelcomplex aan de Meir. Nadat ze betrapt werden, volgde er in het Brusselse een huiszoeking waar meerdere eerder gestolen kledingstukken zijn gevonden. De onderzoeksrechter liet de mannen aanhouden. Na een uitgebreid onderzoek kon het team achterhalen dat de gestolen kledij afkomstig was uit verschillende winkels in Brussel, Sint-Lambrechts-Woluwe en Brugge. In samenspraak met de onderzoeksrechter kregen de winkels de goederen terug. In totaal ging het voor zo'n 16 500 euro aan kledij dat is teruggevonden. Van nog een groot aantal kledingstukken, ter waarde van zo'n 4 000 euro, kon de herkomst niet achterhaald worden. Zo'n 12 winkels kregen het kwartet winkeldieven over de vloer. Het onderzoek is ondertussen rond.

23/06/2020

Wijkondersteuningsteam West klist drugsdealers

Het wijkondersteuningsteam van de regio West merkte zondagavond een man op een elektrische step op die in aanmerking kwam voor de verkoop van verdovende middelen. Hij was namelijk eerder ook al eens gearresteerd voor zo'n feiten. De man parkeerde zijn step en ging kort een huis binnen. Niet veel later kwam hij buiten en bleek hij net drugs geleverd te hebben. De verdachte werd gearresteerd en bij hem thuis vond de politie nog meer drugs. De man van 19 wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Hetzelfde team had vrijdag ook al een 18-jarige gearresteerd voor het verkopen van drugs. De verdachte verplaatste zich gezwind door het verkeer met z'n fiets waardoor hij opviel. Omdat hij ook vaak op z'n gsm bezig was, besloot de politie hem in de gaten te houden. Nadat hij in de Riemstraat contact had gemaakt met een andere jongeman, wisselden de twee iets uit. Bij controle werd het vermoeden bevestigd dat er net een drugsdeal had plaatsgevonden. Bij een huiszoeking nam de politie nog meer drugs, verpakkingsmateriaal, geld en gsm's in beslag. Ook over zijn verdere aanhouding beslist de onderzoeksrechter.
 

23/06/2020

Dealer op step

Het wijkondersteuningsteam van de regio West arresteerde zondag twee verdachten. Ze kregen in de Louizastraat een man op een elektrische step in de gaten. Hij maakte contact met iemand anders en de twee wisselden wat uit. Omdat de inspecteurs vermoedden dat er een drugsdeal gesloten werd, gingen ze over tot controle van het duo. Zo werd duidelijk dat de man op de step drugs had verkocht aan een klant. De politie deed in het onderzoek twee huiszoekingen waarbij ook nog een tweede verdachte in beeld kwam. Ze werden beiden (29 en 30) verhoord en voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

09/06/2020

Pagina's