Regio Oost | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Regio Oost

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Pizzabezorger met cannabis in onderbroek

In de regio Oost was er dit weekend opnieuw een actie die gericht was op drugsoverlast. Iemand die zich nogal zenuwachtig gedroeg viel meteen op. Hij was de hele tijd op z'n gsm bezig. Ter hoogte van het Molenveld maakte de man contact met een pizzakoerier op een bromfiets. Er werd een en ander uitgewisseld, maar geen pizza's. Daarna gingen de twee uit elkaar. Het wijkondersteuningsteam ging over tot controle. De klant gaf meteen toe dat hij drugs had gekocht. De dealer vluchtte weg in de richting van de Plankenbergstraat. Hij glipte met zijn bromfiets tussen een dienstwagen en een doorgang. Een inspecteur kon de man tegenhouden waardoor de politieman en de bromfietser op de grond belandden. De pizzabezorger had wat geld op zak, een mobiele telefoon en acht verpakkingen met marihuana die hij in zijn onderbroek had verstopt. Zowel de koper als de verkoper zijn maar 16 jaar. De dealer werd gearresteerd en bij een huiszoeking vonden ze nog marihuana en verpakkingsmateriaal. De jeugdrechter liet hem plaatsen in een gesloten instelling.

10/08/2020

Verkeerscontroles in regio Oost

Gisteren zette het wijkteam van de Junostraat op twee plaatsen een controlepost op. De dispositieven stonden aan het kruispunt van de Boterlaarbaan met de Van Strydoncklaan en in de Drakenhoflaan. Samen met de mobiele eenheid en de diensten van de verkeersbelasting controleerden ze de boorddocumenten van de voertuigen en moesten de bestuurders een sampling ondergaan. 73 voertuigen en 74 personen zijn gecontroleerd. De politie stelde verschillende overtredingen vast. Een minderjarige droeg de gordel niet. Ook vijf volwassenen hadden hun gordel niet om. Twee leerling-bestuurders hadden hun 'L' niet zichtbaar opgehangen, reden zonder begeleider en zonder de tweede spiegel. Een bestuurder had geen rijbewijs op zak. Eén bestuurder van een moto reed over de volle witte lijn en droeg geen aangepaste kledij. Verder zijn er nog onmiddellijke inningen opgemaakt m.b.t. het verkeerd gebruik van het verdrijvingsvlak, een vervallen keuring en twee voor het gebruik van de gsm tijdens het rijden.

28/07/2020

Motorfiets in beslag genomen tijdens controleactie

Een anonieme patrouille van de regio Oost merkte vrijdagavond een motorfiets op die tijdens zijn rit afwisselde tussen de rijbaan en het fietspad om zo de verkeersdrukte te omzeilen. De bestuurder werd gevolgd tot aan een parking langs de August Van de Wielei. Daar kon de politie vaststellen hoe de man aan hoge snelheid een 'wheelie' deed en voor de neus van de politie op zijn achterwiel voorbij scheurde. De man werd onderschept en gecontroleerd. De 21-jarige bestuurder bleek enkel te beschikken over een voorlopig rijbewijs, maar was niet voorzien van een 'L'. Hij verklaarde via het fietspad te rijden om niet te moeten aanschuiven en op zijn achterwiel te hebben gereden omdat er toch niet veel verkeer was. Bovendien bleek hij al meermaals gekend voor verkeersinbreuken en werd hij ook al enkele keren betrapt met lachgas in de wagen. Gezien zijn voorgaanden en het gevaarlijk rijgedrag werd beslist zijn motor bestuurlijk in beslag te nemen. De jonge bestuurder zal zich ook mogen verantwoorden voor de verkeersinbreuken.

Tijdens de controleactie, een samenwerking tussen de wijkwerking, de mobiele eenheid, de lokale recherche en het Orida-fietsteam werden 6 sluikstorters op heterdaad betrapt. Een scooter werd in beslag genomen wegens overdreven snelheid. 7 personen werden betrapt met drugs op zak.

Er werden ook 2 personen gearresteerd (20 en 16) die verdacht worden van drugshandel. Er werden 111 xtc-pillen, 21 gram marihuana en 39 kogels (!) in beslag genomen.

04/07/2020

Slecht weekend voor dealers

Het wijkondersteuningsteam van de regio Oost merkte vrijdagavond een voertuig op ter hoogte van de Vennenborglaan. Ze zagen hoe een man instapte en een opvallend kort stukje meereed. Alle inzittenden werden gecontroleerd en er bleek juist een deal te hebben plaatsgevonden. De kopers mochten hun cocaïne meteen afgeven, bij de vermoedelijke dealer werd een huiszoeking georganiseerd. In totaal werden in zijn woning en in een gehuurde garagebox bijna 30 000 euro cash, 40 gram cocaïne, 17 gram hasj en enkele weegschalen aangetroffen en in beslag genomen. De 22-jarige verdachte werd gearresteerd en voorgeleid.

Het WOT West merkte zondagavond een man op die zenuwachtig rondfietste. De man maakte kort na elkaar contact met twee verschillende personen en telkens werd iets uitgewisseld. Na controle bleek de man op te treden als tussenpersoon tussen een cocaïnedealer en zijn klant. Zowel de 'koerier' als de dealer werden gearresteerd, beiden bleken ook illegaal in ons land te verblijven.

In de regio City merkte het WOT zondag een duo op in de omgeving van het Sint-Jansplein. Er werd vastgesteld hoe ze iets uitwisselden in de Marnixstraat. Na controle bleken de twee heroïne te hebben aangekocht. De vermoedelijke dealer had 21 verkoopshoeveelheden heroïne in zijn onderbroek verstopt, zo bleek na een controle op het politiekantoor. De illegale man bleek ook gekend voor gelijkaardige feiten en werd gearresteerd en voorgeleid. In de omgeving van de Diepestraat werd nog een deal vastgesteld waarbij een kleine hoeveelheid hasj in beslag werd genomen. Ook hier bleek de dealer goed gekend bij de politie.

 

30/06/2020

Controleactie regio Oost

De wijkteams van de regio Oost (Deurne en Borgerhout extra-muros) hielden deze week samen met de mobiele eenheid en het Orida-fietsteam een actie tegen alle vormen van overlast. Hierbij werden 11 verkeersovertredingen en 61 parkeerovertredingen beboet. 7 gecontroleerde personen hadden drugs op zak. 2 gecontroleerde voertuigen bleken onverzekerd rond te rijden en werden getakeld. Eén minderjarige had een verboden wapen op zak, dit werd in beslag genomen. Een andere minderjarige kwam in aanmerking voor drugshandel, dit wordt verder onderzocht. Tijdens een controle kwamen ook feiten van slagen en verwondingen aan het licht, ook deze worden verder onderzocht.

18/06/2020

Beslag van auto en bromfiets

Het verkeersondersteuningsteam van de regio Oost kreeg dinsdag in de ochtend een verwaarloosde auto in de gaten. Die stond geparkeerd op een openbare parking in de buurt van het Bosuilstadion. Nazicht in de bestanden leerde de politie dat de auto niet meer gekeurd was sinds 2018. De wagen was ook niet meer verzekerd. Ze vonden ook een bromfiets met een kentekenplaat op die geregistreerd stond als gestolen sinds 22 april. Beide voertuigen zijn getakeld. 

10/06/2020

Controle mogelijke malafide garages

In samenwerking met de stedelijke milieudienst hebben de wijkteams van de Junostraat en de Unolaan gisteren mogelijke malafide garages gecontroleerd. Bij twee van de drie bezochte garages waren er ernstige tekortkomingen rond de milieuwetgeving en tewerkstelling. Bij één garage probeerden twee werknemers die illegaal aan het werk waren, zich te onttrekken aan een controle. Maar na een korte achtervolging kon de politie hen staande houden. Bij de actie zijn processen-verbaal opgesteld met betrekking tot sluikwerk, zwartwerk, milieuwetgeving en inbreuken op de Car-Pass. 
 

10/06/2020

Wijkteam verzegelt illegale garage

Zondag heeft het wijkteam van de Junostraat een garage bestuurlijk gesloten. Er waren bij de politie verschillende meldingen binnen gekomen over een vermoedelijk niet vergunde garage. Gisteren kon de politie er de vermoedelijke uitbater treffen. In de garage stonden onder meer een professionele autobrug en een achttal wagens. De uitbater was met geen enkele reglementering in orde. Hij was bij de politie ook al gekend voor fraude en zwartwerk. Het wijkteam riep de hulp in van de milieudienst van de stad. Het pand diende verzegeld te worden. Pas wanneer de uitbater van 37 jaar en het pand voldoen aan de bestaande reglementering, kunnen er opnieuw activiteiten toegestaan worden.

25/05/2020

Vermoedelijke dealer naar onderzoeksrechter

Een man van 22 jaar zal bij de onderzoeksrechter geleid worden nadat het wijkondersteuningsteam van de regio Oost hem arresteerde naar aanleiding van drugsfeiten. Het team had maandagochtend gezien hoe iemand bij hem thuis in de Van Dornestraat drugs afhaalde. Er volgde een huiszoeking bij de vermoedelijke dealer. Daarbij vond de politie cannabis, verpakkingsmateriaal, een precisieweegschaal, een klantenlijst en twee mobiele telefoons. Die spullen werden in beslag genomen. De klant kreeg een onmiddellijke minnelijke schikking. 

12/05/2020

Geseinde bromfiets gevonden bij actie verkeersondersteuningsteam

Zaterdag controleerde het verkeersondersteuningsteam van de regio Oost het verkeer in hun regio. Aan de Dordrechtlaan zagen de inspecteurs 21 voertuigen die het verkeersbord C3 (verboden toegang, in beide richtingen, voor iedere bestuurder) negeerden. Ze verbaliseerden zes vrachtwagens die verkeerd geparkeerd stonden en zo onnodige overlast veroorzaakten. Ook zeven personenwagens gingen op de bon omdat ze in overtreding geparkeerd stonden. Verder betrapte de politie nog een aantal bestuurders dat aan het gsm'en was (4), het verdrijvingsvak verkeerd gebruikte (3) en een bestuurder die op een plaats voor minder validen geparkeerd stond. Een agent in burger kreeg twee jongeren in de gaten die met een bromfiets aan de hand aan het wandelen waren. De bromfiets was niet voorzien van een kentekenplaat. Ze stopten en begonnen aan de bromfiets te prutsen. Toen er een gestreept politievoertuig voorbij kwam, wandelden de jongeren weg. Bij controle gingen de twee op de loop. Het duo kon na een korte achtervolging gevat worden. Ze waren weerspannig. De bromfiets stond geseind als gestolen. Uit hun verhoren zal later moeten blijken wat de juiste context van de feiten is.

26/04/2020

Pagina's