Regio Oost | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Regio Oost

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Wijkteam verzegelt illegale garage

Zondag heeft het wijkteam van de Junostraat een garage bestuurlijk gesloten. Er waren bij de politie verschillende meldingen binnen gekomen over een vermoedelijk niet vergunde garage. Gisteren kon de politie er de vermoedelijke uitbater treffen. In de garage stonden onder meer een professionele autobrug en een achttal wagens. De uitbater was met geen enkele reglementering in orde. Hij was bij de politie ook al gekend voor fraude en zwartwerk. Het wijkteam riep de hulp in van de milieudienst van de stad. Het pand diende verzegeld te worden. Pas wanneer de uitbater van 37 jaar en het pand voldoen aan de bestaande reglementering, kunnen er opnieuw activiteiten toegestaan worden.

25/05/2020

Vermoedelijke dealer naar onderzoeksrechter

Een man van 22 jaar zal bij de onderzoeksrechter geleid worden nadat het wijkondersteuningsteam van de regio Oost hem arresteerde naar aanleiding van drugsfeiten. Het team had maandagochtend gezien hoe iemand bij hem thuis in de Van Dornestraat drugs afhaalde. Er volgde een huiszoeking bij de vermoedelijke dealer. Daarbij vond de politie cannabis, verpakkingsmateriaal, een precisieweegschaal, een klantenlijst en twee mobiele telefoons. Die spullen werden in beslag genomen. De klant kreeg een onmiddellijke minnelijke schikking. 

12/05/2020

Geseinde bromfiets gevonden bij actie verkeersondersteuningsteam

Zaterdag controleerde het verkeersondersteuningsteam van de regio Oost het verkeer in hun regio. Aan de Dordrechtlaan zagen de inspecteurs 21 voertuigen die het verkeersbord C3 (verboden toegang, in beide richtingen, voor iedere bestuurder) negeerden. Ze verbaliseerden zes vrachtwagens die verkeerd geparkeerd stonden en zo onnodige overlast veroorzaakten. Ook zeven personenwagens gingen op de bon omdat ze in overtreding geparkeerd stonden. Verder betrapte de politie nog een aantal bestuurders dat aan het gsm'en was (4), het verdrijvingsvak verkeerd gebruikte (3) en een bestuurder die op een plaats voor minder validen geparkeerd stond. Een agent in burger kreeg twee jongeren in de gaten die met een bromfiets aan de hand aan het wandelen waren. De bromfiets was niet voorzien van een kentekenplaat. Ze stopten en begonnen aan de bromfiets te prutsen. Toen er een gestreept politievoertuig voorbij kwam, wandelden de jongeren weg. Bij controle gingen de twee op de loop. Het duo kon na een korte achtervolging gevat worden. Ze waren weerspannig. De bromfiets stond geseind als gestolen. Uit hun verhoren zal later moeten blijken wat de juiste context van de feiten is.

26/04/2020

Huiszoeking na drugsdeal

Het wijkondersteuningsteam Oost kreeg informatie over het vermoeden dat er drugs verkocht werd in de Joos Robijnslei. Het team ging daarom regelmatig kortstondig toezicht houden. Gisteren stelden ze vast dat er inderdaad iets uitgewisseld werd tussen twee personen die er aankwamen met hun auto. De politie ging over tot controle. De koper had twee verpakkingen met cocaïne op zak. Bij de vermoedelijke verkoper vond de politie een som geld en twee mobiele telefoons. Er volgde nog een huiszoeking bij de verdachte. Daar werd nog meer geld gevonden. Ook verpakte dosissen drugs, verpakkingsmateriaal en precisieweegschalen. Al het bezwarend materiaal en zijn auto nam de politie in beslag. De vermoedelijke verkoper van 26 jaar wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

17/04/2020

Horecazaken negeren COVID-19-maatregelen: bestuurlijke sluiting

Donderdag en vrijdag zijn twee horecazaken bestuurlijk gesloten omdat ze zich niet aan de opgelegde maatregelen hadden gehouden die gelden in de bestrijding van het COVID-19-virus. De zaak in Berchem kreeg twee processen-verbaal omdat daar het samenscholingsverbod genegeerd werd en omdat ze de zaak toch draaiende zouden hebben gehouden. De uitbater had de ramen van de zaak met tape afgeplakt zodat de politie niet meer kon binnenkijken. In Borgerhout stelde de politie vast dat er 23 mensen binnen waren die een waterpijp rookten. Ook hier werd een proces-verbaal opgesteld. Op 26 en 27 maart verzegelde de politie in opdracht van de burgemeester beide zaken voor zolang de COVID-19-maatregelen van kracht zijn. De waterpijpen en de bijhorende attributen zijn in beslag genomen. 

29/03/2020

Wijkteam blijft strijden tegen overlast

De wijkteams van de regio Oost (Deurne en Borgerhout extra-muros) blijven ook in tijden van COVID-19 aandacht hebben voor overlast in hun wijk. Tijdens hun patrouilles op dinsdag werden 6 foutparkeerders beboet, waarvan 2 voor parkeren op een plek voorbehouden voor mensen met een handicap. 6 baasjes die hun hond niet aan de leiband hielden werden beboet en 1 sluikstorter werd betrapt. 3 automobilisten werden beboet, 2 omwille van gsm-gebruik achter het stuur en 1 voor overdreven snelheid.

25/03/2020

12 bestuurders door rood in schoolomgeving

In de omgeving van enkele scholen in Deurne Noord heeft het wijkteam van de Unolaan extra toezicht gehouden op het verkeer. Zeven bestuurders kregen dinsdag een GAS-pv omwille van een parkeerovertreding. Eén kind kreeg de veiligheidsgordel niet om. Maar liefst twaalf bestuurders reden door het rode licht en tien mensen maakten gebruik van hun gsm terwijl ze onderweg waren. De politie nam ook nog een voertuig in beslag omdat vermoed werd dat het niet verzekerd was. Twee personen lieten hun hond loslopen waar dat verboden is. En tot slot betrapte het wijkteam iemand die een gebruikershoeveelheid cannabis op zak had.
 

04/03/2020

Drugs in beslag genomen tijdens verkeerscontrole

Het wijkteam van de Junostraat hield dinsdag een controleactie gericht op overlast door foutparkeerders. In totaal werden 43 overtreders op de bon gezwierd. 5 personen werden betrapt toen ze met hun gsm achter het stuur van hun wagen zaten. Tijdens de controle werd ook een vermoedelijke dealer betrapt. Hij had cristal meth, heroïne, 3 gsm-toestellen en maar liefst 18¨simkaarten op zak. Hij werd samen met een medeverdachte gearresteerd.

26/02/2020

Zeven sluikstorters betrapt

Samen met Stadstoezicht Antwerpen heeft het wijkteam van de Junostraat gisteren een controleactie gedaan op het naleven van de politiecodex. Ploegen in burger op de fiets, te voet en vanuit de radiokamer hielden de omgeving in de gaten. Zeven keer werd een GAS-boete gemaakt voor mensen die sluikstortten. Vier baasjes kregen een GAS-boete omdat ze hun hond lieten loslopen, één iemand omdat hij een sigarettenpeuk op de grond gooide en nog een andere omdat hij op de grond spuwde. Veertien personen parkeerden asociaal. Vier bestuurders kregen een onmiddellijke inning omdat ze aan het gsm'en waren achter het stuur of omdat ze hun gordel niet om hadden. Verder werd er in de Sint-Rochusstraat nog een zwartwerker betrapt in een café. Eén iemand had drugs op zak waarvoor een onmiddellijke minnelijke schikking aangeboden werd. 

19/02/2020

Controle op Valentijnsdag

Op Valentijnsdag was er een korpsactie in de regio Oost. Met zo'n actie controleert de politie voorbijrijdende auto's om onder meer te werken tegen diefstallen in woningen. Zo controleerde de politie 75 voertuigen en 101 personen. 15 personen kregen een onmiddellijke inning en 24 een GAS-boete. Negen keer stelden de medewerkers een proces-verbaal op voor bijvoorbeeld het bezit van drugs, illegale wapendracht ... De politie nam één zelfgemaakt wapen, wat cannabis en negen joints in beslag. Aan de actie werkten het wijkteam, het fietsteam, de mobiele eenheid en de lokale recherche mee.

17/02/2020

Pagina's