Regio Oost | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Regio Oost

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Wijkteam Oost houdt oogje in het zeil

Verspreid over de hele regio Oost heeft het wijkteam afgelopen dinsdag toezicht gehouden op kleine en grote inbreuken op de politiecodex. Twee keer is er een GAS-boete opgemaakt voor sluikstort. Eén baasje had z'n hond laten loslopen en kreeg daar de rekening voor gepresenteerd, net zoals acht foutparkeerders. Er zijn ook twee onmiddellijke inningen gebeurd voor respectievelijk iemand die de richtingaanwijzer niet gebruikte en iemand die de gsm dan weer wél gebruikte.

14/10/2020

Jongere steekt trui in brand

Het wijkteam van de Unolaan trok zaterdag Deurne Noord in voor een actie tegen algemene overlast. Ze troffen al snel een persoon aan die geseind stond voor vrijheidsbeneming. Hij kon na verhoor beschikken. Via het cameranetwerk kon de politie zien hoe een jongen van 15 jaar een trui aan een afsluiting in brand stak met een aansteker. De politie nam de jongeman mee naar het kantoor waar zijn ouders hem konden ophalen en een GAS-boete in ontvangst namen. Tijdens het toezicht werd ook een groepje jongeren gecontroleerd waarbij één iemand in het bezit was van cannabis. Er volgde een onmiddellijke minnelijke schikking van 75 euro en de drugs werden in beslag genomen. De politie stelde ook verschillende verkeersovertredingen vast. En ook bij deze actie is iemand betrapt die aan het sluikstorten was. Tot slot mag ook een spuwer zich aan een GAS-boete verwachten.

12/10/2020

Acties tegen overlast

Verschillende wijkteams controleerden dit weekend op allerhande overlast in hun buurten. Het wijkteam van de Unolaan betrapte met behulp van de camera's 3 sluikstorters op heterdaad. Er werden 25 verkeersovertredingen beboet en bij 4 personen werden kleine hoeveelheden drugs in beslag genomen.

Het wijkteam van het Kiel beboete 38 personen voor foutparkeren of gsm-gebruik achter het stuur. 1 sluikstorter werd beboet.

Het wijkteam van de Handelstraat controleerde in de omgeving van de Korte Zavelstraat, de Handelstraat en de Duinstraat. 4 personen bleken in het bezit van drugs. 5 personen bleken illegaal in ons land. 2 sluikstorters werden betrapt en 37 verkeersinbreuken werden beboet.

 

05/10/2020

Controles op handelszaken

Verspreid over de regio Oost heeft het wijkteam samen met de Dienst Arbeidsinspectie zaterdag verschillende zaken gecontroleerd. Het toezicht gebeurde door collega's in burger en in uniform en was gericht op inbreuken tegen het arbeidsreglement. De politie en de inspectiediensten bezochten cafés, supermarkten, restaurants ... 16 personen zijn betrapt op zwartwerk. Er zijn drie processen-verbaal opgesteld omdat de reglementering rond deeltijdse arbeid niet gevolgd werd. In één zaak was er een probleem met de voedselveiligheid. Drie keer was er een probleem met de studentenovereenkomst. Twee keer is opgetreden omwille van problemen met mondmaskers in het kader van COVID-19. Zes andere zaken die de politie en de inspectie over de vloer kregen, waren in orde.

27/09/2020

Stiekem lachgas inhaleren

Het wijkteam van de Unolaan stuitte zondag op een auto die nogal verdoken geparkeerd stond aan de Vaartdijk, in een doodlopend straatje. De politie controleerde de auto en de bestuurder. Die was op dat moment met ballonnen lachgas aan het inhaleren. In de auto vond de politie nog twee flessen met lachgas in. De betrokkene krijgt hiervoor een GAS-pv. De flessen zijn bestuurlijk in beslag genomen en opgehaald door de technische bijstand van het korps.

16/08/2020

Sluikstorter aan glasbol betrapt

Gisteren kon het wijkteam van de Unolaan een sluikstorter op heterdaad betrappen bij het gerichte actie. De man was naar de glasbol gewandeld maar gooide er niet alleen glas weg. De politie zag hem gevulde zakjes achterlaten met daarin, bleek later, bedorven voedsel. De inspecteurs confronteerden de man met zijn sluikstort. Eerst ontkende hij alles en weigerde hij zijn medewerking. Later kwam hij tot inzicht. De man mag zich aan een GAS-boete verwachten. 

14/08/2020

Pizzabezorger met cannabis in onderbroek

In de regio Oost was er dit weekend opnieuw een actie die gericht was op drugsoverlast. Iemand die zich nogal zenuwachtig gedroeg viel meteen op. Hij was de hele tijd op z'n gsm bezig. Ter hoogte van het Molenveld maakte de man contact met een pizzakoerier op een bromfiets. Er werd een en ander uitgewisseld, maar geen pizza's. Daarna gingen de twee uit elkaar. Het wijkondersteuningsteam ging over tot controle. De klant gaf meteen toe dat hij drugs had gekocht. De dealer vluchtte weg in de richting van de Plankenbergstraat. Hij glipte met zijn bromfiets tussen een dienstwagen en een doorgang. Een inspecteur kon de man tegenhouden waardoor de politieman en de bromfietser op de grond belandden. De pizzabezorger had wat geld op zak, een mobiele telefoon en acht verpakkingen met marihuana die hij in zijn onderbroek had verstopt. Zowel de koper als de verkoper zijn maar 16 jaar. De dealer werd gearresteerd en bij een huiszoeking vonden ze nog marihuana en verpakkingsmateriaal. De jeugdrechter liet hem plaatsen in een gesloten instelling.

10/08/2020

Verkeerscontroles in regio Oost

Gisteren zette het wijkteam van de Junostraat op twee plaatsen een controlepost op. De dispositieven stonden aan het kruispunt van de Boterlaarbaan met de Van Strydoncklaan en in de Drakenhoflaan. Samen met de mobiele eenheid en de diensten van de verkeersbelasting controleerden ze de boorddocumenten van de voertuigen en moesten de bestuurders een sampling ondergaan. 73 voertuigen en 74 personen zijn gecontroleerd. De politie stelde verschillende overtredingen vast. Een minderjarige droeg de gordel niet. Ook vijf volwassenen hadden hun gordel niet om. Twee leerling-bestuurders hadden hun 'L' niet zichtbaar opgehangen, reden zonder begeleider en zonder de tweede spiegel. Een bestuurder had geen rijbewijs op zak. Eén bestuurder van een moto reed over de volle witte lijn en droeg geen aangepaste kledij. Verder zijn er nog onmiddellijke inningen opgemaakt m.b.t. het verkeerd gebruik van het verdrijvingsvlak, een vervallen keuring en twee voor het gebruik van de gsm tijdens het rijden.

28/07/2020

Motorfiets in beslag genomen tijdens controleactie

Een anonieme patrouille van de regio Oost merkte vrijdagavond een motorfiets op die tijdens zijn rit afwisselde tussen de rijbaan en het fietspad om zo de verkeersdrukte te omzeilen. De bestuurder werd gevolgd tot aan een parking langs de August Van de Wielei. Daar kon de politie vaststellen hoe de man aan hoge snelheid een 'wheelie' deed en voor de neus van de politie op zijn achterwiel voorbij scheurde. De man werd onderschept en gecontroleerd. De 21-jarige bestuurder bleek enkel te beschikken over een voorlopig rijbewijs, maar was niet voorzien van een 'L'. Hij verklaarde via het fietspad te rijden om niet te moeten aanschuiven en op zijn achterwiel te hebben gereden omdat er toch niet veel verkeer was. Bovendien bleek hij al meermaals gekend voor verkeersinbreuken en werd hij ook al enkele keren betrapt met lachgas in de wagen. Gezien zijn voorgaanden en het gevaarlijk rijgedrag werd beslist zijn motor bestuurlijk in beslag te nemen. De jonge bestuurder zal zich ook mogen verantwoorden voor de verkeersinbreuken.

Tijdens de controleactie, een samenwerking tussen de wijkwerking, de mobiele eenheid, de lokale recherche en het Orida-fietsteam werden 6 sluikstorters op heterdaad betrapt. Een scooter werd in beslag genomen wegens overdreven snelheid. 7 personen werden betrapt met drugs op zak.

Er werden ook 2 personen gearresteerd (20 en 16) die verdacht worden van drugshandel. Er werden 111 xtc-pillen, 21 gram marihuana en 39 kogels (!) in beslag genomen.

04/07/2020

Slecht weekend voor dealers

Het wijkondersteuningsteam van de regio Oost merkte vrijdagavond een voertuig op ter hoogte van de Vennenborglaan. Ze zagen hoe een man instapte en een opvallend kort stukje meereed. Alle inzittenden werden gecontroleerd en er bleek juist een deal te hebben plaatsgevonden. De kopers mochten hun cocaïne meteen afgeven, bij de vermoedelijke dealer werd een huiszoeking georganiseerd. In totaal werden in zijn woning en in een gehuurde garagebox bijna 30 000 euro cash, 40 gram cocaïne, 17 gram hasj en enkele weegschalen aangetroffen en in beslag genomen. De 22-jarige verdachte werd gearresteerd en voorgeleid.

Het WOT West merkte zondagavond een man op die zenuwachtig rondfietste. De man maakte kort na elkaar contact met twee verschillende personen en telkens werd iets uitgewisseld. Na controle bleek de man op te treden als tussenpersoon tussen een cocaïnedealer en zijn klant. Zowel de 'koerier' als de dealer werden gearresteerd, beiden bleken ook illegaal in ons land te verblijven.

In de regio City merkte het WOT zondag een duo op in de omgeving van het Sint-Jansplein. Er werd vastgesteld hoe ze iets uitwisselden in de Marnixstraat. Na controle bleken de twee heroïne te hebben aangekocht. De vermoedelijke dealer had 21 verkoopshoeveelheden heroïne in zijn onderbroek verstopt, zo bleek na een controle op het politiekantoor. De illegale man bleek ook gekend voor gelijkaardige feiten en werd gearresteerd en voorgeleid. In de omgeving van de Diepestraat werd nog een deal vastgesteld waarbij een kleine hoeveelheid hasj in beslag werd genomen. Ook hier bleek de dealer goed gekend bij de politie.

 

30/06/2020

Pagina's