Regio Noord | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Regio Noord

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Zwemmen aan Ekerse Putten niet toegelaten

Gisteren heeft het wijkteam van de regio Noord op verschillende plaatsen in de regio toezicht gehouden om overlast tegen te gaan. Rond de Ekerse Putten zijn acht GAS-boetes gemaakt omdat mensen er kwamen om te zwemmen. Dat is, zelfs met deze hitte, verboden. Ook het aanmaken van een barbecue is er verboden en werd een keer vastgesteld. In een horecazaak in Merksem betrapte de politie een man die een horecazaak openhield maar eigenlijk een beroepsverbod lopende had. Hij mag gedurende vijf jaar geen handelszaak openen. De politie stelde ook nog drie verkeersovertredingen vast en stelde ook twee GAS-boetes op voor claimergedrag. Naar het einde van de actie toe, kregen ook twee fietsers nog een waarschuwing omdat ze reden zonder verlichting.
 

07/08/2020

35 gsm'ende bestuurders op de bon

Op de Bredabaan en de Minister Delbekelaan heeft het verkeersondersteuningsteam van de regio Noord gisteren enkele uren toezicht gehouden. In die tijd betrapte de politie 35 bestuurders die al rijdend met hun gsm bezig waren. Zij kregen hier een proces-verbaal voor. Twee voertuigen stonden op een parkeerplaats voor minder validen zonder de vereiste kaart. 58 andere bestuurders zijn bekeurd omdat ze de verkeersborden, de bewegwijzering of de parkeerregels niet respecteerden. Ondanks de hoge temperaturen, blijft het verplicht voor motorrijders om de vereiste beschermende kledij te dragen. Gisteren is daar ook een man voor beboet.

06/08/2020

Snelheidsduivel verliest voertuig

Een anonieme patrouille van het KALI-team merkte op zaterdagavond een voertuig op dat aan hoge snelheid over de Leien reed. Het voertuig trok zeer fel op telkens het licht op groen sprong, slalomde door het verkeer en gebruikte nooit de richtingaanwijzers. De patrouille besloot het voertuig te volgen, dat aan meer dan 100 kilometer per uur de brug richting Noorderlaan opreed. Enkel ter hoogte van de flitspaal ging de bestuurder in de remmen, om nadien terug te versnellen richting autostrade. Op de snelweg ging het aan snelheden boven de 200 kilometer per uur richting Stabroek. De bestuurder bleef aan hoge snelheid door het verkeer slalommen. Hij remde bruusk om de afrit Hoevenen te nemen. Daar kon de politie hem eindelijk aan de kant zetten. De 22-jarige bestuurder testte positief op het gebruik van cocaïne, bovendien bleek zijn wagen niet verzekerd. De inspecteurs besloten zijn wagen meteen bestuurlijk in beslag te nemen, samen met het rijbewijs van de man. Hij en zijn twee passagiers moesten zonder wagen verder.

De verkeerspolitie liet tijdens een snelheidscontrole op de Bredabaan dit weekend ook een voertuig takelen. Het voertuig werd opgemerkt omdat het was voorzien van nummerplaten die niet bij het voertuig hoorden. Het voertuig bleek niet verzekerd en werd getakeld, ook de platen werden in beslag genomen. Tijdens de controle bleken 238 van de 1 073 passerende bestuurders te snel te rijden (22 %). 1 bestuurder reed 105 kilometer per uur (toegelaten snelheid: 50 kilometerp er uur) én testte positief op het gebruik van drugs. Zijn rijbewijs werd meteen ingetrokken.

20/07/2020

Verkeerstoezicht op Bredabaan

Het verkeersondersteuningsteam van de regio Noord heeft gisteren toezicht gehouden op de verkeersveiligheid op de Bredabaan. Het team werkt er permanent op de handhaving van de wegcode met het oog op de veiligheid van alle verkeersdeelnemers. De politie deed 64 vaststellingen. Onder meer tien bestuurders die aan het gsm'en waren, zijn geverbaliseerd. Nog tien bestuurders sloegen af waar dat verboden was. Ook negeerden 18 bestuurders de verplichte rijrichting en liepen 10 bestuurders die laad- en loszones onrechtmatig innamen tegen de lamp. Vier bestuurders hadden hun voertuig op een plaats gezet die voorbehouden is voor mindervaliden. Vier anderen parkeerden hun auto op de stoep. Ook drie motorrijders kregen een proces-verbaal omdat ze niet in orde waren met het dragen van de verplichte beschermende kledij.

11/06/2020

Zwartwerkers betrapt tijdens controle

Het wijkteam van Merksem en de Luchtbal controleerde dit weekend samen met de sociale inspectie handelszaken op hun grondgebied. Uiteraard ging het om zaken die deze periode geopend mochten zijn. De inspecteurs van de RSZ schreven maar liefst 12 pv's voor zwartwerk enandere inbreuken. Eén kok van een pizzeria werd betrapt voor een inbreuk op het rookverbod, hij stond achter de kookpotten met een sigaret in de mond. Een man die tegen betaling een bromfiets herstelde bleek te genieten van een uitkering wegens arbeidsongeschiktheid. De man die de bromfietsen verhuurde bleek ook een uitkering te genieten. Beide zwartwerkers mogen zich aan een boete verwachten.

In een dagwinkel werden dan weer inbreuken vastgesteld tegen de maatregelen rond COVID-19. In een achterkamer van de winkel werd een groep mensen aangetroffen die samen aan het drinken waren. In een viswinkel op de Bredabaan ging een man lopen toen de politie de controle wilde aanvatten. De man riskeerde zijn leven toen hij over de straat liep richting Schoten. De politie kon via de zaakvoerder de man contacteren, hij kwam zich uiteindelijk toch aanbieden. Hij bleek illegaal in ons land te verblijven en te werken ondanks een geweigerde arbeidsvergunning. Het dossier wordt verder opgevolgd door het wijkteam.

Tot slot werd er ook gecontroleerd op het aanbieden van beschermingsmiddelen tegen woekerprijzen. Een bakkerij verkocht mondmaskers type FFP2. Deze verkoop is nog steeds voorbehouden voor apothekers. Er werden verschillende vervallen producten uit de rekken gehaald, de prijsaanduiding van heel wat zaken bleek niet in orde en er lag verdelgingsmiddel op korte afstand van waar het deeg gekneed werd. Bovendien nam de zaak een deel van de openbare weg in voor het uitstallen van de goederen.

18/05/2020

Minderjarige drugdealer gevat na achtervolging te voet

Een bromfietser kwam woensdag in de late namiddag aan het kruispunt van de Dokter M. Timmermanslaan met de Bredabaan, waar hij de politie opmerkte. De bestuurder leek bewust van de politie weg te rijden, maar werd gewenkt door een man aan de overkant van de straat. De leden van het wijkondersteuningsteam vermoedden dat er een drugsdeal zou plaatsvinden. Eén van de inspecteurs, die zich met de fiets verplaatsten, ging achter de bromfietser aan. Zijn collega controleerde de vermoedelijke afnemer. De vluchtende bromfietser liet zijn bromfiets wellicht onder de parking van de bibliotheek achter en liep te voet en met de telefoon in de hand verder. Verschillende keren gooide hij in z'n vlucht spullen weg. Wat verderop kon de politieman de verdachte staande houden. Op het afgelegde traject vond de politie drugs en een mobiele telefoon terug. De bromfiets, die van de vader van de verdachte is en zonder zijn medeweten gebruikt werd, is in beslag genomen. Bij de verdachte thuis is ook nog een gsm gevonden waarop verwijzingen naar drugshandel te vinden waren. De jongen van 15 jaar werd voor de jeugdrechter geleid.

30/04/2020

Verzet tegen arrestatie

Zondag kon het wijkondersteuningsteam van de regio Noord een drugsdealer van 23 jaar klissen. De inspecteurs waren een man van Merksem tot Antwerpen gevolgd die kennelijk op zoek was naar drugs. De politie kon de drugsverkoop zelf vaststellen waarna het team de verkoper kon identificeren. De man verzette zich tegen zijn arrestatie. Bij het fouilleren vond de politie drugs in z'n onderbroek. Er werden ook een auto, vijf mobiele telefoons, wat cash geld en drugs in beslag genomen. De verdachte werd bij de onderzoeksrechter geleid.

29/04/2020

Vijf arrestaties in drugsdossier

Ongeveer een maand geleden arresteerde het wijkondersteuningsteam van de regio Noord een verdachte voor handel in cocaïne en cannabis. Daarna volgde nog een verder onderzoek. Deze week zetten zij, samen met de recherche van PZ Noord, een pand in Stabroek onder toezicht waar nog een verdachte in het dossier zou verblijven. Op een gegeven moment verliet de verdachte de woning met een dame en samen vertrokken ze met de auto. Wat verderop zette de politie de wagen aan de kant. Bij controle van het voertuig vond de politie verschillende verkoopseenheden cocaïne en cannabis. De cocaïne hadden ze in de brandblusser verstopt. Bij twee huiszoekingen die volgden, werden verschillende hoeveelheden cocaïne, cannabis en XTC gevonden en drie verdachten aangetroffen. Daags nadien voerde het wijkondersteuningsteam in opdracht van de onderzoeksrechter nog twee huiszoekingen uit. Deze keer in Turnhout. Ook bij deze actie zijn grotere hoeveelheden cannabis, cocaïne en geld aangetroffen. In dit dossier zijn 1031 gram cannabis, 261 gram cocaïne, 77 XTC-pillen, verscheidene weegschalen en gsm's, verpakkingsmateriaal, voertuigen en cash geld in beslag genomen. Vijf verdachten kwamen bij de onderzoeksrechter. Het gaat om twee vrouwen van 20 en 21 jaar en drie mannen van 24, 27 en 28 jaar. De onderzoeksrechter heeft vier personen onder aanhoudingsmandaat geplaatst. De raadkamer zal maandag beslissen of de voorhechtenis bevestigd wordt.

06/03/2020

Bestuurders blijven gsm'en

Het verkeersondersteuningsteam van de regio Noord heeft woensdag verkeerstoezicht gedaan op de Bredabaan. Maar liefst 52 bestuurders kregen in enkele uren tijd een boete omdat ze aan het gsm'en waren. Twee personen kregen een proces-verbaal omdat ze geen voorrang verleenden aan andere weggebruikers. Zes bestuurders negeerden het rode verkeerslicht. En 53 bestuurders zullen een bekeuring ontvangen omdat ze de verkeersborden niet respecteerden of de parkeerregels niet volgden.

13/02/2020

39 % van de bestuurders rijdt (veel) te snel

Dinsdagnamiddag en -avond controleerde de verkeerspolitie op snelheid. De zwaarste overtreders werden door de motards aan de kant gezet en ter plaatse bestraft.

In de namiddag werd gecontroleerd op de Noorderlaan. Van de 725 voertuigen die passeerden, reden maar liefst 200 te snel, goed voor 27,5 %. Eén bestuurder maakte het wel erg bont, hij reed maar liefst 132 kilometer per uur. In de Noorderlaan is de maximumsnelheid 70 kilometer per uur.

's Avonds werd postgevat op de Bredabaan. Hier passeerden 1 098 voertuigen. Maar liefst 433 bestuurders (39,5 %!) respecteerden de maximumsnelheid van 50 kilometer per uur niet. Eén man reed aan 107 kilometer per uur langs de controle. De bestuurder had nog maar 4 maanden zijn rijbewijs, dat is hij door de overtredingen alweer kwijt.

29/01/2020

Pagina's