Regio Noord | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Regio Noord

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Vijf arrestaties in drugsdossier

Ongeveer een maand geleden arresteerde het wijkondersteuningsteam van de regio Noord een verdachte voor handel in cocaïne en cannabis. Daarna volgde nog een verder onderzoek. Deze week zetten zij, samen met de recherche van PZ Noord, een pand in Stabroek onder toezicht waar nog een verdachte in het dossier zou verblijven. Op een gegeven moment verliet de verdachte de woning met een dame en samen vertrokken ze met de auto. Wat verderop zette de politie de wagen aan de kant. Bij controle van het voertuig vond de politie verschillende verkoopseenheden cocaïne en cannabis. De cocaïne hadden ze in de brandblusser verstopt. Bij twee huiszoekingen die volgden, werden verschillende hoeveelheden cocaïne, cannabis en XTC gevonden en drie verdachten aangetroffen. Daags nadien voerde het wijkondersteuningsteam in opdracht van de onderzoeksrechter nog twee huiszoekingen uit. Deze keer in Turnhout. Ook bij deze actie zijn grotere hoeveelheden cannabis, cocaïne en geld aangetroffen. In dit dossier zijn 1031 gram cannabis, 261 gram cocaïne, 77 XTC-pillen, verscheidene weegschalen en gsm's, verpakkingsmateriaal, voertuigen en cash geld in beslag genomen. Vijf verdachten kwamen bij de onderzoeksrechter. Het gaat om twee vrouwen van 20 en 21 jaar en drie mannen van 24, 27 en 28 jaar. De onderzoeksrechter heeft vier personen onder aanhoudingsmandaat geplaatst. De raadkamer zal maandag beslissen of de voorhechtenis bevestigd wordt.

06/03/2020

Bestuurders blijven gsm'en

Het verkeersondersteuningsteam van de regio Noord heeft woensdag verkeerstoezicht gedaan op de Bredabaan. Maar liefst 52 bestuurders kregen in enkele uren tijd een boete omdat ze aan het gsm'en waren. Twee personen kregen een proces-verbaal omdat ze geen voorrang verleenden aan andere weggebruikers. Zes bestuurders negeerden het rode verkeerslicht. En 53 bestuurders zullen een bekeuring ontvangen omdat ze de verkeersborden niet respecteerden of de parkeerregels niet volgden.

13/02/2020

39 % van de bestuurders rijdt (veel) te snel

Dinsdagnamiddag en -avond controleerde de verkeerspolitie op snelheid. De zwaarste overtreders werden door de motards aan de kant gezet en ter plaatse bestraft.

In de namiddag werd gecontroleerd op de Noorderlaan. Van de 725 voertuigen die passeerden, reden maar liefst 200 te snel, goed voor 27,5 %. Eén bestuurder maakte het wel erg bont, hij reed maar liefst 132 kilometer per uur. In de Noorderlaan is de maximumsnelheid 70 kilometer per uur.

's Avonds werd postgevat op de Bredabaan. Hier passeerden 1 098 voertuigen. Maar liefst 433 bestuurders (39,5 %!) respecteerden de maximumsnelheid van 50 kilometer per uur niet. Eén man reed aan 107 kilometer per uur langs de controle. De bestuurder had nog maar 4 maanden zijn rijbewijs, dat is hij door de overtredingen alweer kwijt.

29/01/2020

Resultaten korpsactie

Het wijkteam van de regio Noord, de Antwerpse recherche en de mobiele eenheid hebben gisteren een actie gehouden om inbrekers actief op te sporen of te onderscheppen. Met verrijkte informatie van de dienst informatiegestuurde politiezorg (IGPZ) werd tegelijk op het veiligheidsgevoel voor de inwoners binnen de omgeving gewerkt omdat de aanwezigheid van de politie ontradend werkt voor iedereen die plannen maakt(e) om misdrijven te plegen of de openbare orde te verstoren. Er werden 155 personen en 147 voertuigen gecontroleerd. Bij de actie werd een drugsdealer op heterdaad betrapt en gearresteerd. Drie druggebruikers werden betrapt. Eén bestuurder kreeg zijn verval recht tot sturen betekend. Er was iemand die te veel gedronken had en toch achter het stuur kroop. Zijn rijbewijs is voor zes uur ingetrokken. Verder werden nog elf processen-verbaal opgesteld en kregen drie bestuurders een waarschuwing voor verschillende overtredingen. 

19/01/2020

Hoge CO-waarden in gecontroleerd pand

Gisteren hield het wijkteam van Merksem/Luchtbal een actie in samenwerking met de inspectie voor sociale tewerkstelling. Twaalf handelszaken werden bezocht. Op verschillende plaatsen zijn inbreuken vastgesteld in het kader van tewerkstelling. In één van de zaken werd een to hoge CO-concentratie gemeten. Dat kwam omdat er een houtskoolvuur in de zaak brandde. De politie maande het aanwezige cliënteel aan om het gebouw te verlaten. De brandweer kwam ter plaatse en zorgde voor voldoende ventilatie van het pand. Later zal er nog een hercontrole plaatsvinden m.b.t. brandveiligheid.

13/12/2019

Resultaten actie 'Pitstop'

Vrijdag heeft de politie samen met de diensten van de sociale zekerheid een gecoördineerde actie gehouden tegen allerhande overlast die malafide garages of eetgelegenheden veroorzaken. Zo werden er twee garages in Deurne Noord gecontroleerd op zwartwerk, afhandeling afvalstoffen, vergunningen ... In beide garages werd zwartwerk vastgesteld. In één van de zaken werd er een proces-verbaal opgesteld voor economische uitbuiting van werknemers en één voor het voorleggen van valse facturen. Twee personen werden betrapt op sluikstorten. Er werd telkens een GAS-boete opgesteld. Zes keer werd een GAS-pv een één onmiddellijke inning voor verkeersinbreuken opgesteld. 

08/12/2019

Bromfietser probeert politie te misleiden

Een anonieme verkeerspatrouille van het verkeersondersteuningsteam regio West merkte zondagavond een nerveuze bromfietser op. Toen de jongeman gas gaf om door een oranje licht te rijden, besloot de ploeg de pizzakoerier aan de kant te zetten voor een controle. De man toonde de politie een rijbewijs dat stond geregistreerd als verloren, zijn geldige rijbewijs lag naar eigen zeggen thuis. Tijdens de controle bleek echter dat de bestuurder een rijverbod had openstaan. Hij moest nog verschillende examens afleggen voor hij opnieuw de baan op mag. Zijn rijbewijs lag niet thuis, maar op de rechtbank. De man krijgt een pv voorgeschoteld voor rijden met een rijverbod, het proberen misleiden van de politie en het negeren van het oranje verkeerslicht. Hij riskeert een boete en een gevangenisstraf. Bovendien werd zijn voertuig in opdracht van het openbaar ministerie in beslag genomen. Zijn 'verloren' rijbewijs werd in beslag genomen. 

Ook op zaterdag werd er gecontroleerd door het team. In de loop van de dag werden 11 foutparkeersdersbeboet. Een voetganger die het rode licht negeerde kreeg ook een boete. Twee bestuurders met een voorlopig rijbewijs waren niet voorzien van een 'L', eentje had bovendien nog een passagier mee in de wagen. Op de Sint-Jacobsmarkt werd een bestuurder gevat die tegen de richting reed, naar eigen zeggen om vlotter zijn woning te kunnen bereiken. Hierbij hinderde hij uiteraard het reguliere verkeer. Tot slot werden ook 5 voertuigen met verlopen keuringen aan de kant gezet.

Ook in Merksem en de Luchtbal werden dit weekend controles uitgevoerd door het wijkteam. Maar liefst 9 voertuigen hadden defecte verlichtingen en kregen een waarschuwing. Aan de uitrit van de Kinepolis ter hooge van de Vosseschijnstraat werden 82 bestuurders geverbaliseerd voor het negeren van het verkeersbord C31. Van 7 voertuigen was de keuring verlopen en 1 bestuurder zat met de gsm in de hand achter het stuur. 1 onverzekerd voertuig werd getakeld.

02/12/2019

Actie Noorderlicht in Zandvliet en Berendrecht

Aan de Steenovenstraat in Berendrecht was er vrijdag een actie Noorderlicht. Die actie is er tegen diefstallen in woning, verkeersoverlast en algemene overlast. Zo'n 83 personen en 67 voertuigen werden gecontroleerd. De politie trok één rijbewijs in voor vijftien dagen omwille van het gebruik van alcohol. Een andere bestuurder kreeg een rijverbod van zes uur om dezelfde reden. 

17/11/2019

60 processen-verbaal tijdens verkeerstoezicht

Het wijkteam van de regio Noord heeft in het afgelopen weekend 60 processen-verbaal opgesteld tijdens verkeerstoezichten in de omgeving Merksem en Luchtbal. Aan de uitrit van het cinemacomplex  aan de Vosseschijnstraat negeerden 48 bestuurders het verkeersbord C31. Dat maakt bestuurders duidelijk dat je niet mag afslaan in de aangegeven richting. Drie bestuurders reden met gebrekkige verlichting. Drie voertuigen werden geverbaliseerd omdat ze geparkeerd stonden op een plaats die is voorbehouden voor personen met een handicap. Eén bestuurder kreeg de rekening gepresenteerd voor het parkeren op de stoep. Van vijf voertuigen was de keuring niet in orde. De grootste overtreder reed al twee jaar rond met een vervallen keuring.

04/11/2019

Mannen betrapt met cannabisplanten in de wagen

Tijdens een controleactie in de regio Noord werd een voertuig gecontroleerd door het verkeersondersteuningsteam op basis van een gekende nummerplaat. De twee 30-jarige inzittenden vervoerden maar liefst 420 cannabisplantjes in hun wagen. Meer nog, de Nederlandse bestuurder bleek geseind door de politie in Asse (PZ AMOW) in een lopend onderzoek. De beide mannen werden overgebracht naar de collega's voor verhoor. 

De wijkteams van Merksem en Ekeren controleerden in de loop van zaterdagavond 11 horecazaken, in samenwerking met de stedelijke diensten en de arbeidsinspectie. Er werd onder meer gecontroleerd op brandveiligheid en zwartwerk. Eén café werd gesloten wegens het schenken van alcohol zonder vegunning, de uitbater was eerder al gewaarschuwd, maar volhardde toch in de boosheid. In verschillende andere zaken werden grote en kleine inbreuken vastgesteld, onder meer rond brandveiligheid en zwartwerk. In één zaak werd een partij vlees vernietigd in het belang van de voedselveiligheid. 

Tot slot werden er tijdens de actie ook 20 foutparkeerders beboet en één onverzekerd voertuig in beslag genomen.

27/10/2019

Pagina's