Regio Noord | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Regio Noord

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

21 voertuigen met vervallen technische keuring

Het hele weekend was het wijkteam van Merksem en Luchtbal op de been om toezicht te houden in de wijk. De inspecteurs stelden 15 parkeerovertredingen vast waarvoor een GAS-boeten is opgesteld. Het team stootte ook op 13 gevallen van sluikstort. Het afval is doorzocht om identiteiten of bewijslast te vinden. Twee keer kon het team een sluikstorter op heterdaad betrappen. Zij kunnen zich aan een GAS-boete verwachten. Bij het controleren van verschillende voertuigen stelde de politie vast dat maar liefst 21 bestuurders rond reden met een vervallen technische keuring. Elf bestuurders kregen een onmiddellijke inning voorgesteld omdat ze een verkeersbord negeerden, door rood of oranje reden ... Zes bestuurders werden gewaarschuwd omdat de verlichting van het voertuig defect was. Tot slot is bij controle van een winkel in de Santiagostraat vastgesteld dat de uitbater verschillende inbreuken had begaan. Hij had onder meer geen openingsuren en rookverbod uitgehangen.
 

17/01/2022

14 sluikstorters geïdentificeerd

Het wijkteam van Merksem ging woensdag op pad samen met de stadsreining van de stad Antwerpen. In de Bredabaan en de omliggende straten en pleinen werden maar liefst 46 sluikstorten opgeruimd, gaande van winkeltassen vol afval, zwarte vuilniszakken, bouwafval, een droogkast en ga zo maar door. De politie en de medewerkers van de stad konden 14 van de sluikstorters linken aan personen die zich zullen moeten verantwoorden en een fikse boete riskeren. Nog 3 anderen zijn in onderzoek.

Het wijkteam van Ekeren controleerde dan weer een wagen met 3 inzittenden. De jonge (20) bestuurder kon enkel een voorlopig rijbewijs voorleggen, dus mocht hij geen passagiers vervoeren. Bovendien hadden hij en één van zijn passagiers drugs op zak. Tot slot bleek de jonge kerel ook onder invloed te zijn van drugs, dus werd zijn voorlopig rijbewijs meteen ingetrokken. Het drietal moest hun weg meteen te voet verder zetten.

13/01/2022

Acht sluikstorters op heterdaad betrapt

Tijdens een actie tegen sluikstort in Deurne Noord heeft het wijkteam van de Unolaan verschillende sluikstorten vastgesteld. Acht personen zijn op heterdaad betrapt en zijn geïdentificeerd. Wie meerderjarig was, kreeg een GAS-boete voor de feiten. De sluikstorten zijn verwijderd door de overtreders. Tijdens de actie was er ook aandacht voor het verkeer. Een van de gecontroleerde bestuurders stond geseind met een bevel tot gevangenneming achter zijn naam. De man is gearresteerd en overgebracht naar de gevangenis. Er zijn ook nog elf diverse verkeersovertredingen vastgesteld.

14/12/2021

Controle op fietsostrade

Afgelopen vrijdag heeft het verkeersondersteuningsteam (VOT) van de regio Noord een controle opgezet aan de fietsostrade tussen Ekeren en het station Noorderdokken. De politie controleerde op het oneigenlijk gebruik van de route, de naleving van de regelgeving rond speed pedelecs, en de algemene zichtbaarheid in het verkeer. De helft van de gecontroleerde speed pedelecs was in orde. Meestal hadden de gebruikers die niet in orde waren de vereiste documenten niet op zak. Er is ook een aantal bromfietsen beboet omdat ze over de fietsostrade reden. Een van die brommers was aanzienlijk opgevoerd en was niet verzekerd. Om die reden nam de politie het voertuig in beslag.

12/12/2021

Voertuigen overladen

Ook in de omgeving van Merksem en Luchtbal was er aandacht voor het verkeer. Het plaatselijke wijkteam, het verkeersondersteuningsteam (VOT) Noord, de mobiele eenheid, de verkeerspolitie, de RSZ en de sociale inspectie hebben gezamenlijk een controlepost opgezet aan de Bredabaan. 57 voertuigen, hoofdzakelijk van koerierbedrijven, zijn uit het verkeer gehaald en 83 personen zijn aan een controle onderworpen. Vier bestuurders zijn beboet omdat ze het verkeersbord dat een verplichte rijrichting aangeeft, hadden genegeerd. Nog eens vier bestuurders zijn betrapt omdat ze aan het gsm'en waren tijdens het rijden. Twee personen hadden hun gordel niet om. Er was een bestuurder die drugs op zak had en onder invloed van verdovende middelen reed. Zijn rijbewijs werd meteen voor 15 dagen ingetrokken. Zijn lichte vrachtwagen, geladen met radiatoren, was overladen. Dat kostte hem ook nog eens 800 euro. De lading moest overgeladen worden. Er zijn ook nog drie andere vaststellingen gebeurd met betrekking tot overlading, wat de bestuurders allemaal samen 2 000 euro heeft gekost. Twee bestuurders zijn betrapt op het gebruik van een onrechtmatig verkregen Bulgaars rijbewijs. Er was ook een professionele bestuurder die reed zonder aanmelding voor een vervoersvergunning. Dat betekende een onmiddellijke inning van 990 euro. De inspectiediensten hebben drie processen-verbaal opgesteld wegens zwartwerk en vier wegens deeltijdse arbeid.

12/12/2021

Controles regio Noord

Het wijkteam van Merksem organiseerde vrijdag een grote controleactie in samenwerking met het verkeersondersteuningsteam, de mobiele eenheid, de verkeerspolitie, de Vlaamse belastingsdienst en de RVA.

62 voertuigen werden gecontroleerd. Er werd voor 22 000 euro aan achterstallige belastingen opgehaald. Twee voertuigen van wanbetalers werden in beslag genomen. 

Verder bleek één bestuurder rond te rijden ondanks een lopend rijverbod. Er werd ook een verboden wapen in beslag genomen. Een andere bestuurder verloor zijn rijbewijs omdat hij onder invloed was van cocaïne. Ook verschillende vrachtwagens werden gecontroleerd en bleken niet in orde met onder meer de rij- en rusttijden. Tot slot werden ook 4 vaststellingen gedaan van zwartwerk door de inspecteurs van de RVA.

Nog in de regio Noord controleerde het wijkteam van Ekeren samen met inspecteurs van de RSZ enkele bouwwerven. Er werd onder meer een persoon betrapt die een uitkering trok en toch tegen betaling aan het werk was op de werf. Een andere persoon toonde de politie documenten die geseind bleken te staan voor verlies. De man zelf bleek iemand anders te zijn die illegaal in ons land verbleef en in het zwart aan het werk was.

21/11/2021

Klant en dealer naar onderzoeksrechter

Het wijkondersteuningsteam (WOT) van de regio Noord heeft een dealer kunnen arresteren. De man werd op heterdaad betrapt toen hij aan de Bredabaan cannabis verkocht. Bij hem thuis vond de politie nog meer drugs, bijna 50 gram hasj en bijna 100 gram cannabis, een weegschaal en verpakkingsmateriaal. Alles is in beslag genomen. Zijn klant stond geseind in een ander lopend dossier rond drugshandel en is ook van zijn vrijheid beroofd. De twee worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

19/11/2021

Verkeerde richting

Het wijkteam van Merksem en Luchtbal heeft zaterdag en zondag  toezicht gehouden in de wijken. Ze ontdekten 11 gevallen van sluikstort die ondertussen door de stedelijke diensten zijn opgeruimd. Een voertuig reed rond met een vervallen keuringsbewijs. Een andere wagen reed met defecte verlichting. Maar liefst 50 bestuurders kregen een onmiddellijke inning omdat ze in een verboden of verkeerde richting reden. Twee personen hadden drugs op zak en kregen een onmiddellijke inning voorgesteld. De politie nam ook een voertuig in beslag omdat het niet verzekerd was. Tijdens het toezicht is ook een zwartwerker betrapt. 

02/11/2021

Controle op openbaar vervoer

Vrijdag controleerden het wijkteam Merksem, het wijkondersteuningsteam (WOT) van de regio Noord en de mobiele eenheid (ME) op zo'n 25 bussen meer dan 1 500 reizigers. 269 van hen kregen een proces-verbaal omdat ze zonder een geldig vervoersbewijs waren opgestapt. Dat gebeurde samen met de inspecteurs van de openbare vervoersmaatschappij. De drugshond die voor de gelegenheid van de politie Namen kwam, detecteerde bij zes personen drugs. Ieder van hen kreeg een onmiddellijke minnelijke schikking van 75 euro voorgesteld. De politie trof vier personen die illegaal in het land verblijven. Een van hen kreeg het bevel om het grondgebied te verlaten met een bijkomend inreisverbod van drie jaar. Nog voor de actie goed en wel bezig was, betrapte de politie al een man die kattenbakvulling kwam storten in een openbare vuilbak. De man kreeg een GAS-boete voor sluikstort. 
 

31/10/2021

Zaakvoerders opnieuw niet in orde tijdens hercontrole

Het wijkteam van Merksem en de Luchtbal trokken donderdag op pad met collega's van milieu-interventie voor de hercontrole van enkele handelszaken die voordien al betrapt waren op verschillende inbreuken. In een verfwinkel in Merksem was de uitbater niet aan te treffen. Hij bleek zelf niet in het land. Achter de balie stond wel zijn minderjarige zoon om de winkel open te houden. De zaak werd onmiddellijk gesloten en er werd een pv opgemaakt.

Ook een garage op de Luchtbal werd aan een hercontrole onderworpen. Deze bleek bij een eerdere controle al in overtreding. De uitbater probeerde de politiecontrole te vermijden door zijn toegangspoort te sluiten, maar gezien het gebrek aan andere uitgang was het voor de politie een kleine moeite om de man te confronteren met de tekortkomingen van zijn zaak. De milieu-interventie van Stad Antwerpen verzegelde de zaak opnieuw wegens verschillende inbreuken. De politie ontdekte dat een medewerker van de zaak illegaal in ons land verbleef en in het zwart werkte. 

Beide zaken zullen zich aan een hercontrole mogen verwachten, benieuwd of ze zich alsnog in regel zullen stellen.

29/10/2021

Pagina's