Regio Centrum | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Regio Centrum

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Geseinde man gevat tijdens controleactie

Tijdens een controleactie gericht op het terugdringen van woninginbraken merkte het wijkondersteuningsteam van de regio Centrum een verdachte man op. Toen de politie de man probeerde aan te spreken, stak hij de straat over. De inspecteurs besloten de man aan een controle te onderwerpen en stelden vast dat hij geseind stond in verband met een diefstal met geweld waarbij een slachtoffer verschillende stampen tegen het hoofd moest incasseren en heel wat geld gestolen werd. De man (31) was gekend voor heel wat feiten van zware diefstal en werd na verhoor voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Aan de controleacties nemen ook de lokale recherche en de mobiele eenheid deel. Samen met de wijkteams wordt er extra gepatrouilleerd en gecontroleerd om mogelijke verdachten van diefstallen en woninginbraken te klissen.

23/02/2020

Fietsers na periode van waarschuwen beboet

Er blijven bij het wijkteam Centrum klachten en meldingen komen van fietsers die tegen de richting in rijden op de fietspaden aan de Van Eycklei op het kruispunt met de Van Breestraat en de kruispuntpunten Mechelsesteenweg met de Justitiestraat en met de Van Breestraat. Twee wijkteams controleerden op die locaties. In twee uur tijd reden 36 fietsers tegen de richting in. Gezien de eerdere periode waarin ruim gesensibiliseerd werd, kregen deze fietsers nu een boete. Twee fietsers kregen een boete omdat ze de stoplijn negeerden. Eén autobestuurder was aan het gsm'en achter het stuur en werd betrapt met een boete als gevolg. 

20/02/2020

Crack, dolk en vouwmes op zak

Leden van het wijkondersteuningsteam van de regio Centrum zagen zaterdag een man die ze herkennen als iemand die al eens drugs gebruikt. Hij wandelde van de Gemeentestraat naar de Van Stralenstraat. Op een gegeven moment keek hij door het raam naar binnen aan een drankgelegenheid. Daarna wandelde hij gehaast terug in de richting van een bankkantoor. Met geld op zak keerde de man terug. Een tweede man, die hem tegemoet was gewandeld, leek geld te ontvangen. Omdat er het vermoeden van een drugsverkoop was, controleerde de politie het duo. Maar de vermoedelijke verkoper verzette zich fel. Hij kneep z'n handen dicht en probeerde die naar zijn mond te brengen. Bij het handboeien vielen drie gebruikershoeveelheden drugs uit de handen van de verdachte. Wellicht probeerde hij de drugs in te slikken om zich van het bewijsmateriaal te ontdoen. De politie vond ook nog dertien andere gebruikershoeveelheden. De drugs, crack, werden in beslag genomen. Net als een som geld, een dolk en een vouwmes dat bij de verkoper gevonden werd. Bij een huiszoeking vond de politie in de garage nog weegschalen, ammoniak ... en cocaïne. De verkoper van 51 jaar wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

17/02/2020

Drugs in pand

Het wijkondersteuningsteam van de regio Centrum merkte vrijdagavond een persoon op die duidelijk op zoek was naar verdovende middelen. Na een kort telefoongesprek begaf de man zich zenuwachtig naar de Carnotstraat waar hij werd opgepikt door twee andere personen. Met z'n allen gingen ze een pand binnen. De man die zich nerveus had opgehouden, kwam al snel weer buiten. Bij controle bleek dat hij drugs aangekocht had. Wat later kwam ook een van de vermoedelijke verkopers naar buiten. Bij hem kon de politie 29 gebruikershoeveelheden ketamine vinden. Bij de huiszoeking die volgde, werden acht personen aangetroffen. Van twee van hen vermoedt de politie dat ze drugs aan de man brachten. Ook zij hadden drugs op zak. Er werden verder nog vier weegschalen en heel wat verpakkingsmateriaal gevonden. De drie vermoedelijke dealers werden bij de onderzoeksrechter verwacht. Twee mannen van 19 en 20 jaar werden aangehouden. De vrouw van 18 jaar is vrij onder voorwaarden.

10/02/2020

Luxewagen zonder nummerplaat onderschept

Het verkeersondersteuningsteam van de regio West merkte maandag een luxewagen op met een sticker waar de nummerplaat hoort te zitten. De 30-jarige bestuurder kon de agenten geen rijbewijs of verzekeringsbewijs voorleggen. Nazicht leerde de politie dat de man een rijverbod moest uitzitten en dat hij verschillende examens diende af te leggen. De wagen bleek wel geldig verzekerd en stond ingeschreven op naam van de partner van de man. Toch werd door de magistraat besloten het voertuig te immobiliseren tot na afloop van het rijverbod van de man. De bestuurder riskeert een bijkomend rijverbod, een geldboete en zelfs een gevangenisstraf.

Op de Orteliuskaai merkten de agenten een jonge bestuurder op met drie passagiers. De 18-jarige bestuurder bleek slechts te beschikken over een voorlopig rijbewijs en reed dus rond met te veel passagiers. Bovendien bleek de jongeman onder invloed van drugs! Het voertuig werd geïmmobiliseerd tot een geldig rijbewijs kan voorgelegd worden. De bestuurder mag zich voor de politierechtbank verantwoorden voor de verschillende inbreuken.

Tot slot werd ook nog een onverzekerde wagen in beslag genomen en werden 18 foutparkeerders beboet.

14/01/2020

Illegale shishabar

Afgelopen vrijdag is de politie van wijkwerking Centrum met verschillende partners (douane, arbeidsinspectie, FOD Volksgezondheid) overgegaan tot controle van een Sishabar aan de Statiestraat en een aan de Breydelstraat. Bij controle van de eerst vernoemde werd vastgesteld dat verschillende klanten buiten de rookkamer aan het roken waren. Ook werden de rookwaren er niet correct aangeboden. Er werd ook een zwartwerker betrapt. De FOD Volksgezondheid stelde 12 processen-verbaal op tegen klanten en twee aan het adres van de uitbater. Ook in de bar in de Breydelstraat werd een zwartwerker betrapt. Het vermoeden van een illegale shishabar op de tweede verdieping van het pand werd bij de controle bevestigd. Er was voor meer dan 20 personen plaats. Er werd voor 11 kg aan tabak in beslag genomen. Er was op het ogenblik van de controle niemand van een waterpijp aan het roken. Maar er waren voldoende indicaties om aan te nemen dat de ruimte als shishabar gebruikt werd. 

15/12/2019

89 fietslichtjes uitgedeeld aan fietsers

Het wijkteam dat in de omgeving van het Centraal Station werkt, het wijkteam Brederode en het verkeersondersteuningsteam Centrum hebben gisteren samen een actie gehouden. Gezien de vele meldingen van fietsers die de rijrichting niet respecteren, is er tijdens de ochtendspits gecontroleerd. Het viel de politie op hoeveel fietsers niet in orde waren met de fietsverlichting. Gezien de donkere dagen vragen we daar extra aandacht voor. Wie geen verlichting had, werd gesensibiliseerd om daar in de toekomst wél aan te denken. Ze kregen géén boete. Om de fietsers te helpen, kregen ze een fietslichtje van de politie. Zo deelde de politie op het kruispunt van de Van Eycklei met de Van Breestraat 20 lichtjes uit. Vier fietsers reden er tegen de richting in werden geverbaliseerd. Op het kruispunt van de Mechelsesteenweg met de Justitiestraat reden 50 fietsers zonder licht. Ook zij kregen eentje van de politie. Elf fietsers kregen een boete omdat ze tegen de rijrichting fietsten. Twee voetgangers negeerden het rode licht en één autobestuurder werd beboet omdat hij het verkeersbord dat een verplichte richting aangeeft, negeerde. Er werd ook toezicht gehouden in de Grotehondstraat, wat een fietsstraat is. Eén bestuurder haalde daar een fietser in en werd daar ook voor beboet. Eén fietser reed over het voetpad en werd geverbaliseerd. In de fietsstraat reden ook 19 fietsers zonder licht. Ook zij kregen een fietslichtje van de politie.

14/12/2019

Twee jaar zonder geldige verzekering

Het wijkteam Brederode van regio Centrum kreeg vanmorgen via de slimme camera's een voertuig in de gaten dat niet geldig verzekerd was. Het voertuig werd rond 8.55 uur aan de Desguinlei gestopt. De bestuurder kon enkel een verzekeringsbewijs voorleggen dat tot en met 30 september 2017 gold. Het was dus al ruim twee jaar vervallen. De inspecteurs stelden ook vast dat de bestuurder onder invloed van alcohol reed. Gezien de positieve alcoholtest werd het rijbewijs van de 59-jarige man voor 15 dagen ingetrokken. Zijn voertuig werd in beslag genomen.

28/11/2019

Vier verdachten van drugshandel gearresteerd

Het wijkteam van Centrum kreeg zondag in de namiddag een man in de gaten aan de Rotterdamstraat die gezien zijn gedrag geobserveerd diende te worden. Hij keek voortdurend op zijn gsm en liep altijd in blokjes door de straten. Een beetje later kwamen er twee mannen aan. Een van hen stapte op de vermoedelijke koper af en gingen samen binnen in een portaal. De politie zag duidelijk dat er enkele zaken werden doorgegeven waarna de klant vertrok. De twee anderen kwamen terug samen en vertrokken in de richting van de Hollandstraat. Bij de koper werd een gebruikershoeveelheid cannabis aangetroffen. Ook de twee vermoedelijke verkopers werden gecontroleerd. Bij één van hen werd cash geld gevonden, een precisieweegschaal en een gsm. Het duo werd gearresteerd voor handel in verdovende middelen. Toen de politie bij de verkoper thuis aankwam voor een huiszoeking, vertrok een vrouw met een kinderwagen. De vrouw werd tegengehouden, gecontroleerd en gearresteerd. In de kinderwagen werd cannabis gevonden. In de woning werd nog een som geld en een xtc-pil gevonden. Er werd ook een fiets gevonden met een geforceerd slot. Gezien het vermoeden dat het om een gestolen fiets gaat, werd die ook meegenomen. Uiteindelijk werd nog een vierde betrokkene gearresteerd in een andere woning. Bij hem thuis werden cocaïne, een precisieweegschaal en een stroomstootwapen in beslag genomen. Twee betrokkenen (24 en 27) werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden. 

17/09/2019

verkeerscontrole Wolvenberg

Aan de Wolvenberg was er maandag een verkeersactie. Het verkeersondersteuningsteam (VOT) van de regio Centrum legde de focus op de aanwezigheid van boorddocumenten, gordeldracht en het gebruik van de gsm tijdens het rijden. 69 voertuigen werden gecontroleerd. In 2,5 uur werden 18 overtredingen vastgesteld. Enkele van de vaststellingen: Twee bestuurders werden beboet omdat ze over de berm reden. Drie bestuurders reden rond met een vervallen keuringsbewijs. Eén bestuurder droeg de veiligheidsgordel niet. Een andere bestuurder reed met een voorlopig rijbewijs en had tegen de voorschriften in nog een passagier bij. Twee motorrijders werden beboet omdat ze niet in orde waren met de uitrusting. Tot slot werden twee bestuurders betrapt toen ze op de gsm bezig waren. Eén van hen was zelfs al rijdend foto's aan het maken van de controlepost. 

21/08/2019

Pagina's