Regio Centrum | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Regio Centrum

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Controles koeriers

Het verkeersondersteuningsteam van de regio Centrum controleerde de voorbije week camionettes van koerierdiensten. Ervaring leert dat heel wat voertuigen en bestuurders niet in orde zijn met hun papieren. Zo reed een bestuurder rond zonder rijbewijs en waren 3 bestuurders onder invloed van drugs! 2 bestuurders konden geen vervoersvergunning voorleggen en 2 andere geen geldige keuring. Bij één wagen moest de hele lading overgeladen worden in een voertuig dat wel aan de regels voldeed.

01/12/2020

Man die drugs thuisbezorgt gearresteerd

Een man die al fietsend met z'n gsm de weg aan het zoeken was in de wijk Zurenborg trok de aandacht van het wijkondersteuningsteam (WOT) Centrum. De man stopte voor een woning, ging er binnen en kwam na een minuut alweer buiten. Opnieuw nam hij de gps, stelde een adres in en reed weg naar een nieuwe locatie. De politie controleerde de man. Hij had negen verkoopsdosissen marihuana, vijf cocaïne en vijf dosissen ketamine op zak. De verdachte had ook nog cash geld bij. Bij een bezoekje in de betrokken woning, verklaarde de bewoner net cannabis aangekocht te hebben. Bij de verdachte thuis vond de politie nog meer geld, een weegschaal en verpakkingsmateriaal. Maar ook nog cannabis, 28 dosissen cocaïne en 27 dosissen ketamine. Alles wat handel in verdovende middelen deed vermoeden, is in beslag genomen. De man van 21 jaar wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

23/11/2020

Angst voor politie verraadt jonge dealers

Tijdens toezicht op pleintjes en parken in de regio Centrum merkte een patrouille van het wijkteam vorige week twee jongeren op die op een bankje zaten en van wie het angstzweet uitbrak toen ze de naderende politie opmerkten. Gezien de nervositeit steeg, besloot de politie om hen te controleren. Ze hadden gripzakjes bij, een joint en hasjiesj. Op hun adressen volgde op vraag van het parket een huiszoeking waar nog eens twee verdachten gearresteerd werden. Bij de zoeking vond de politie nog meer hasjiesj, cannabis en ook een alarmpistool en een mes. Verder nog verschillende gripzakjes. Er zijn ook 13 gsm's in beslag genomen. Drie van de vier verdachten zijn voorgeleid.

23/11/2020

Controle met sociale inspectie

Vrijdag is het wijkteam Brederode met de federale overheidsdienst toezicht op de sociale wetten op pad gegaan om negen handelszaken te controleren. Bij de controles zijn 28 personen gecontroleerd. Drie keer is een inbreuk vastgesteld m.b.t. deeltijdse arbeid. Vijf keer stelde het wijkteam vast dat de COVID-19-maatregelen niet goed opgevolgd werden. Zo droegen de zaakvoerders en/of personeel van één supermarkt en van vier restaurants geen mondmasker of ze droegen het verkeerd. 
 

21/11/2020

Controle op pakjesdienst

In de afgelopen week heeft het verkeersondersteuningsteam (VOT) van de regio Centrum lichte vrachtwagens in het vizier genomen. Vooral koerierdiensten werden in het oog gehouden. Die zijn onderworpen aan een aantal specifieke regelgevingen. Eén daarvan is dat ze altijd in het bezit moeten zijn van een vervoersvergunning wanneer het nuttig laadvermogen van het voertuig een bepaald gewicht overschrijdt, en men diensten voor iemand anders uitvoert. Een technisch gegeven, maar heel duidelijk voor professionele chauffeurs. Drie chauffeurs zijn omwille van die administratie in overtreding genomen. Een van de firma's liep enkele dagen later voor een tweede keer tegen de lamp. Een andere koerierdienst was wel in het bezit van de vervoersvergunning, maar gebruikte een wagen die niet werd opgenomen in de vergunning. Daardoor was de vergunning niet geldig. Er is ook een koerier aan de kant gehouden omdat hij geen geldig rijbewijs had.

21/11/2020

Twee drugsdealers gevat

Twee mannen trokken zaterdag de aandacht van het wijkondersteuningsteam (WOT) Centrum in de buurt van het Centraal Station. Ze wandelden druk gsm'end de Van Schoonhovenstraat in. Daar maakten ze contact met een andere man en er volgde een transactie. De kopers kregen een onmiddellijke minnelijke schikking en de verkoper werd gearresteerd. Bij hem vond de politie drie mobiele telefoons, geld en een beperkte som cash geld. Ook een dag eerder kon het team een drugshandelaar arresteren. Hij werd betrapt bij een transactie aan de Plantin en Moretuslei. Bij hem thuis vond de politie 22 520 euro cash gled. De twee drugsdealers kwamen bij de onderzoeksrechter en zijn aangehouden.

09/11/2020

Onder invloed van drugs en alcohol achter het stuur

In de nacht van zaterdag op zondag negeerde een Frans voertuig het rode verkeerslicht. Het wijkteam Brederode uit de regio Centrum reed de auto achterna richting Stadspark. Het kostte wat moeite om de bestuurder tot stoppen aan te manen. Na een tijdje besliste de man om z'n auto toch maar aan de kant te zetten. In de wagen vond de politie verschillende lege flesjes bier. Dat en de alcoholgeur die uit de wagen kwam, deed vermoeden dat de man onder invloed van alcohol reed. Zoals te verwachten viel, legde de bestuurder een positieve alcoholtest af. Een speekseltest wees uit dat hij ook onder invloed van verdovende middelen reed. Het rijbewijs van de 32-jarige is onmiddellijk ingetrokken. Naast de vermeldde zaken kreeg de man ook nog een proces-verbaal voor het negeren van het rode verkeerslicht, het niet naleven van de bepalingen inzake inschrijving van voertuigen en zijn onnodige verplaatsing tussen middernacht en vijf uur in de ochtend in het kader van de lopende coronamaatregelen.

09/11/2020

Man gearresteerd op verdenking van witwassen

Het wijkteam van de Quinten Matsijslei merkte deze week een voertuig op in de Statiestraat dat de voetgangerszone binnenreed wanneer dit verboden was. Het voertuig wrd onderschept en gecontroleerd. In de koffer werden 2 grote flessen lachgas aangetroffen. De bestuurder bleek 2 745 euro cash en 8 bankkaarten op zak te hebben. De bankkaarten stonden allemaal op naam van verschillende personen. Omdat er wordt vermoed dat de man zich inlaat met het witwassen van geld werden alle bankkaarten en het cashgeld in beslag genomen.

Het wijkteam van Berchem controleerde twee mannen die zich aan het station van Berchem niet aan de geldende coronamaatregelen hielden. De mannen, afkomstig uit Brussel, gedroegen zich erg zenuwachtig en hadden opmerkelijk veel cash geld op zak. Ze moesten toegeven dat ze wachtten op hun dealer die onderweg was vanuit Nederland. Tijdens de controle kwam een voertuig met Nederlandse nummerplaten aangereden dat meteen staande werd gehouden. De inzittenden hadden meerdere gsm's, cash geld en een springmes bij. Een grondige controle met behulp van een drugshond bracht nog meer aan het licht. Er werd bijna 200 gram cannabis en meer dan 80 gram hasj aangetroffen. Medewerkers van het Orida-fietsteam ontdekten bovendien nog een verborgen ruimte in het voertuig. De twee verdachten werden gearresteerd, voorgeleid en aangehouden, de auto werd in beslag genomen.

02/11/2020

Controleactie door meerdere ploegen

Ploegen van de wijkwerking, de mobiele eenheid, het fietsteam en het hondenteam controleerden deze week onder meer in de ruime omgeving van de Desguinlei. Door zichtbaar aanwezig te zijn willen ze een duidelijk signaal geven aan mensen met slechte bedoelingen. Tijdens de controle bleken 6 gecontroleerde personen illegaal in ons land te verblijven. 3 personen stonden geseind. 2 personen kwamen in aanmerking voor drugshandel, daarbij werd cannabis, cocaïne en heroïne in beslag genomen. Er werden ook 38 verkeersovertredingen beboet.

17/10/2020

Illegale dealer met veel cash

Het wijkondersteuningsteam van de regio Centrum houdt regelmatig toezicht in de omgeving van het station Antwerpen-Berchem. Op die manier willen ze de drugsoverlast in de omgeving terugdringen. In de Weidestraat merkten ze een duo op dat kort contact maakte. Beide mannen werden gecontroleerd en erkenden dat er juist cocaïne verkocht was. De vermoedelijke dealer was in het bezit van een gsm met heel wat verwijzingen naar handel in verdovende middelen. De man bleek illegaal in ons land te verblijven. In zijn woning vond de politie 14 600 euro cash. De man wordt voorgeleid.

15/09/2020

Pagina's