Regio Centrum | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Regio Centrum

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Bestuurder onder invloed wordt tweemaal betrapt

Een ploeg van het verkeersondersteuningsteam regio Centrum merkte begin deze week een voertuig op dat rondreed met stevige beschadigingen. De agenten zagen hoe de bestuurder voor hun neus de inhoud van een ballon (vermoedelijk lachgas) inhaleerde. Toen de man werd aangesproken door de politie sloeg hij aanvankelijk wartaal uit. Geen verrassing dus dat de man ook positief testte op het gebruik van drugs, bovenop het lachgas dat hij had geïnhaleerd. De man kon ook geen uitleg geven voor de (vermoedelijk recente) schade aan zijn (huur)voertuig. Het rijbewijs van de man werd meteen voor 15 dagen ingetrokken voor het rijden onder invloed van drugs.

Enkele uren later werd het voertuig opnieuw aan de kant gezet door een ploeg van de mobiele eenheid. Dezelfde man was ondanks de eerdere controle opnieuw achter het stuur gekropen. Hij kreeg een nieuw pv en zal zich mogen verantwoorden voor de rechtbank.

02/07/2020

Britse wagen rijdt rond zonder inschrijving

Het verkeersondersteuningsteam van de regio Centrum merkte woensdag een wagen op met nummerplaten uit het Verenigd Koninkrijk. Ze stelden vast dat de nummerplaten niet recent waren en gingen over tot een controle. Daaruit bleek dat het voertuig niet meer was ingeschreven sinds 2013! Die vaststelling werd bevestigd door de politie van het Verenigd Koninkrijk, waarop de wagen in beslag genomen en getakeld werd.

02/07/2020

Actie wijkteam Centrum

Het wijkteam van de regio Centrum heeft gisteren een actie gehouden met de focus op de aanpak van verschillende vormen van overlast. Het team werkte op zwerfvuil en sluikstort, bedelarij, parkeeroverlast enzovoort. Samen met de mobiele eenheid en het fietsteam Orida controleerden ze 68 personen en 21 auto's. Twee personen kregen een GAS-pv omdat ze een slaapplaats hadden ingericht op het Koningin Astridplein. Eén iemand werd betrapt op wildplassen. De politie nam ook drie bedelaars met claimgedrag en een man die in staat van openbare dronkenschap verkeerde mee naar het cellencomplex. Twee personen hadden cannabis op zak. De politie stelde ook 18 onmiddellijke inningen op. 9 daarvan omwille van gsm'en achter het stuur. Tot slot kregen nog 21 auto's een bon omdat ze verkeerd geparkeerd stonden. 

26/06/2020

Resultaten verkeerscontroles

Het verkeersondersteuningsteam en de wijkteams van de regio Centrum controleerden met behulp van de ANPR-camera's op verkeersovertredingen. Eén wagen werd door de camera opgepikt omdat hij geseind stond als gestolen. De nummerplaat werd ondertussen geschrapt en de wagen werd getakeld om terug te bezorgen aan de eigenaar. 

Verder werden er 8 foutparkeerders beboet en reden 6 personen rond met de gsm in de hand, waarvan 2 fietsers. 2 personen droegen hun gordel niet. 1 persoon met een voorlopig rijbewijs reed door het rood, had geen 'L' bevestigd en overschreed een volle witte lijn. Tot slot werd nog een onverzekerd voertuig getakeld.

Het verkeersondersteuningsteam van de regio Noord controleerde dan weer aan de fietsbrug ter hoogte van de Campiniastraat. 5 bromfietsers die de brug wilden oversteken werden beboet. Verder werden er in de omgeving van de Bredebaan nog 18 bestuurders beboet omwille van gsm-gebruik achter het stuur. Er werden 5 inbreuken tegen een parkeerverbod bestraft en 2 parkeerinbreuken op een plaats voor mindervaliden. 3 personen reden door het rood en 26 vrachtwagens werden beboet voor het negeren van het verbod om af te slaan op het kruispunt van de Bredabaan en de Deurnsebaan.

19/06/2020

Gestolen motorfiets bereden door bestuurder onder invloed

Een patrouille van het verkeersondersteuningsteam merkte tijdens een patrouille een motorfiets op die voorzien was met een kenteken voor een auto. De plaat bleek bovendien geschrapt. De bestuurder reageerde zeer zenuwachtig op de controle door de politie, hij bleek onder invloed van amfetamines en cannabis. Hij kon geen papieren voorleggen voor de motorfiets en bleek ook niet in het bezit van een rijbewijs. De motorfiets bleek na controle geseind als gestolen. De bestuurder bleek nog maar sinds kort vrij onder voorwaarden, deze had hij duidelijk geschonden. De man werd gearresteerd en de motor werd in beslag genomen.

15/06/2020

Dealers kweekten zelf cannabis

Tijdens toezicht in de omgeving van de Plantin en Moretuslei merkte het wijkondersteuningsteam van de regio Centrum een man op die door zijn zenuwachtig gedrag in het oog sprong. Ze stelden vast hoe de man heel kort een woning betrad en daarna snel wegstapte. Hij werd gecontroleerd en moest erkennen dat hij in de woning net cannabis had gekocht. De inspecteurs gingen over tot een controle van het pand en troffen 120 gram cannabis, 7 gram cocaïne, enkele hoeveelheden LSD en 800 euro cash aan. Bovendien vonden ze er een kleine, maar professioneel uitgebouwde cannabisplantage met enkele plantjes aan. De  twee bewoners van het pand, een man van 34 en een vrouw van 32 werden gearresteerd met het oog op voorleiding.

Ook in de Wipstraat werd een dealer betrapt. Hij werd opgemerkt toen hij in een wachtende auto stapte en na een opmerkelijk korte rit opnieuw uitstapte. De inzittenden van de wagen erkenden dat ze net cocaïne hadden gekocht. De vermoedelijke dealer had 695 euro cash op zak. Hij was ook in het bezit van de sleutel van een bromfiets. Deze werd verderop gevonden en ook gecontroleerd. In de bromfiets werden 9 verkoopshoeveelheden cocaïne aangetroffen. Bij een huiszoeking vond de politie nog eens 1 220 euo cash. De 19-jarige werd gearresteerd en voorgeleid.  

01/06/2020

Resultaten verkeerscontrole

Ter hoogte van de Quinten Matsijslei heeft het verkeersondersteuningsteam van de regio Centrum donderdag een aantal voertuigen gecontroleerd. Twee personen hadden geen rijbewijs op zak. Vier volwassenen en drie kinderen droegen de gordel niet. Verder waren er nog vaststellingen voor gsm'en achter het stuur, omdat de nodige papieren (verzekering, inschrijvingsbewijs) niet voor handen waren en omdat het bandenprofiel niet meer voldeed.

29/05/2020

Vervallen nummerplaten leiden tot inbeslagname

Medewerkers van het verkeersondersteuningsteam van de regio Centrum hadden al enkele weken twee voertuigen in de gaten die al geruime tijd geparkeerd stonden aan de Kielsevest. De voertuigen beschikten immers over Nederlandse uitvoerkentekens, die slechts beperkt in tijd geldig zijn. De voertuigen werden gecontroleerd en de kentekens bleken inderdaad vervallen. Aangezien er een vermoeden was dat de voertuigen niet langer geldig verzekerd waren, werden ze in beslag genomen. De eigenaars mogen hun voertuigen ophalen wanneer ze weer in orde zijn.

17/05/2020

Dealer stationsbuurt gevat

Tijdens een actie die op druggerelateerde overlast gericht was, kon het wijkteam van Centrum zondag een drugsdealer vatten. De man handelde in cocaïne en heroïne. Aan de Van Wesembekestraat zagen ze hoe twee personen contact maakten met elkaar en dat er iets uitgewisseld werd. Bij controle bleek het om drugs te gaan. Bij de verkoper vond de politie geld en een gsm waarin berichten te vinden waren die wijzen op drugshandel. Op de plaats waar de verdachte verbleef, vond de politie een weegschaal, verpakkingsmateriaal, cocaïne, heroïne en een grote som geld. De verkoper van 54 jaar werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden.

13/05/2020

Oudere dealer loopt tegen de lamp door vervallen keuring

Een ploeg van de verkeerspolitie controleerde vrijdag een voertuig waarvan de keuring vervallen was. Tijdens de controle merkten ze dat de bestuurder (72) van het voertuig in het bezit was van een verdachte hoeveelheid cannabis. De informatie werd doorgegeven aan het wijkondersteuningsteam van de regio Centrum, dat de zaak verder onderzocht. Het adres van de verdachte werd achterhaald, waarna een huiszoeking werd georganiseerd. Er werd in de woning en in het voertuig van de man uiteindelijk 212 gram hasj, 134 gram cannabis en ruim 12 500 euro cash aangetroffen en in beslag genomen. De verdachte werd voorgeleid.

Ook de mobiele eenheid controleerde op 1 mei een voertuig dat opviel door zijn 'sportief' rijgedrag. De bestuurder beging met de gsm in de hand meerdere verkeersovertredingen. De wagen werd aan de kant gezet voor een controle. In het portier konden de inspecteurs een zakje met meerdere hoeveelheden cocaïne aantreffen. De man werd gearresteerd. Tijdens een fouille werd in de onderbroek van de man nog cocaïne en 690 euro cash aangetroffen. In totaal werd 27 gram cocaïne in beslag genomen.

03/05/2020

Pagina's