Regio Centrum | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Regio Centrum

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Illegale dealer met veel cash

Het wijkondersteuningsteam van de regio Centrum houdt regelmatig toezicht in de omgeving van het station Antwerpen-Berchem. Op die manier willen ze de drugsoverlast in de omgeving terugdringen. In de Weidestraat merkten ze een duo op dat kort contact maakte. Beide mannen werden gecontroleerd en erkenden dat er juist cocaïne verkocht was. De vermoedelijke dealer was in het bezit van een gsm met heel wat verwijzingen naar handel in verdovende middelen. De man bleek illegaal in ons land te verblijven. In zijn woning vond de politie 14 600 euro cash. De man wordt voorgeleid.

15/09/2020

Controle in fietsstraten

Het verkeersondersteuningsteam controleerde sinds de start van het nieuwe schooljaar enkele fietsstraten in schoolomgevingen. In de Balansstraat werden zo 15 automobilisten beboet. Zij haalden een fietser in of negeerden een verbodsbord. In de Grotehondstraat werden maar 2 inhalers beboet, 1 automobilist reed met de gsm in de hand.

10/09/2020

Grote hoeveelheid cash geld in beslag genomen bij controle

Het wijkondersteuningsteam van de regio Centrum hield dit weekend toezicht in de Osystraat in het kader van druggerelateerde overlast. Ze merkten een man op die na een kort bezoek aan een pand buitenkwam met een verdacht pakketje. De man werd gecontroleerd en bleek in het bezit van 60 000 euro (!) cash geld, mooi verpakt in pakketjes met plastiekfolie. De man verklaarde aan de politie dat hij het pakketje had gevonden, samen met de autosleutel in zijn hand. In het pand dat de man bezocht bevonden zich nog 4 personen, 5 000 euro cash en een telmachine. Al het geld en de wagen van de verdachte werden in beslag genomen. De man met het cash geld werd gearresteerd. Hij werd aangehouden door de onderzoeksrechter.

01/09/2020

Niet de beste leerling

Bij een verkeerscontrole aan de Kolonel Silvertopstraat stelde het verkeersondersteuningsteam (VOT) vast dat een bestuurder van een wagen enkel beschikte over een rijbewijs model 36. De bestuurder mag dan enkel rijden met een begeleider. De politie controleerde de passagier, maar die was niet de begeleider. Bij nazicht in de politiebestanden zagen de leden van het VOT dat het al de vijfde keer was dat de betrokkene zijn voorwaarden rond het voorlopig rijbewijs niet naleefde. Het parket besliste om voor zijn eigen veiligheid en om de veiligheid van andere weggebruikers te waarborgen, het voertuig te laten takelen. De auto mag pas teruggeven worden wanneer de betrokkene zijn geldig volwaardig rijbewijs heeft gehaald.

13/08/2020

Bestuurder onder invloed wordt tweemaal betrapt

Een ploeg van het verkeersondersteuningsteam regio Centrum merkte begin deze week een voertuig op dat rondreed met stevige beschadigingen. De agenten zagen hoe de bestuurder voor hun neus de inhoud van een ballon (vermoedelijk lachgas) inhaleerde. Toen de man werd aangesproken door de politie sloeg hij aanvankelijk wartaal uit. Geen verrassing dus dat de man ook positief testte op het gebruik van drugs, bovenop het lachgas dat hij had geïnhaleerd. De man kon ook geen uitleg geven voor de (vermoedelijk recente) schade aan zijn (huur)voertuig. Het rijbewijs van de man werd meteen voor 15 dagen ingetrokken voor het rijden onder invloed van drugs.

Enkele uren later werd het voertuig opnieuw aan de kant gezet door een ploeg van de mobiele eenheid. Dezelfde man was ondanks de eerdere controle opnieuw achter het stuur gekropen. Hij kreeg een nieuw pv en zal zich mogen verantwoorden voor de rechtbank.

02/07/2020

Britse wagen rijdt rond zonder inschrijving

Het verkeersondersteuningsteam van de regio Centrum merkte woensdag een wagen op met nummerplaten uit het Verenigd Koninkrijk. Ze stelden vast dat de nummerplaten niet recent waren en gingen over tot een controle. Daaruit bleek dat het voertuig niet meer was ingeschreven sinds 2013! Die vaststelling werd bevestigd door de politie van het Verenigd Koninkrijk, waarop de wagen in beslag genomen en getakeld werd.

02/07/2020

Actie wijkteam Centrum

Het wijkteam van de regio Centrum heeft gisteren een actie gehouden met de focus op de aanpak van verschillende vormen van overlast. Het team werkte op zwerfvuil en sluikstort, bedelarij, parkeeroverlast enzovoort. Samen met de mobiele eenheid en het fietsteam Orida controleerden ze 68 personen en 21 auto's. Twee personen kregen een GAS-pv omdat ze een slaapplaats hadden ingericht op het Koningin Astridplein. Eén iemand werd betrapt op wildplassen. De politie nam ook drie bedelaars met claimgedrag en een man die in staat van openbare dronkenschap verkeerde mee naar het cellencomplex. Twee personen hadden cannabis op zak. De politie stelde ook 18 onmiddellijke inningen op. 9 daarvan omwille van gsm'en achter het stuur. Tot slot kregen nog 21 auto's een bon omdat ze verkeerd geparkeerd stonden. 

26/06/2020

Resultaten verkeerscontroles

Het verkeersondersteuningsteam en de wijkteams van de regio Centrum controleerden met behulp van de ANPR-camera's op verkeersovertredingen. Eén wagen werd door de camera opgepikt omdat hij geseind stond als gestolen. De nummerplaat werd ondertussen geschrapt en de wagen werd getakeld om terug te bezorgen aan de eigenaar. 

Verder werden er 8 foutparkeerders beboet en reden 6 personen rond met de gsm in de hand, waarvan 2 fietsers. 2 personen droegen hun gordel niet. 1 persoon met een voorlopig rijbewijs reed door het rood, had geen 'L' bevestigd en overschreed een volle witte lijn. Tot slot werd nog een onverzekerd voertuig getakeld.

Het verkeersondersteuningsteam van de regio Noord controleerde dan weer aan de fietsbrug ter hoogte van de Campiniastraat. 5 bromfietsers die de brug wilden oversteken werden beboet. Verder werden er in de omgeving van de Bredebaan nog 18 bestuurders beboet omwille van gsm-gebruik achter het stuur. Er werden 5 inbreuken tegen een parkeerverbod bestraft en 2 parkeerinbreuken op een plaats voor mindervaliden. 3 personen reden door het rood en 26 vrachtwagens werden beboet voor het negeren van het verbod om af te slaan op het kruispunt van de Bredabaan en de Deurnsebaan.

19/06/2020

Gestolen motorfiets bereden door bestuurder onder invloed

Een patrouille van het verkeersondersteuningsteam merkte tijdens een patrouille een motorfiets op die voorzien was met een kenteken voor een auto. De plaat bleek bovendien geschrapt. De bestuurder reageerde zeer zenuwachtig op de controle door de politie, hij bleek onder invloed van amfetamines en cannabis. Hij kon geen papieren voorleggen voor de motorfiets en bleek ook niet in het bezit van een rijbewijs. De motorfiets bleek na controle geseind als gestolen. De bestuurder bleek nog maar sinds kort vrij onder voorwaarden, deze had hij duidelijk geschonden. De man werd gearresteerd en de motor werd in beslag genomen.

15/06/2020

Dealers kweekten zelf cannabis

Tijdens toezicht in de omgeving van de Plantin en Moretuslei merkte het wijkondersteuningsteam van de regio Centrum een man op die door zijn zenuwachtig gedrag in het oog sprong. Ze stelden vast hoe de man heel kort een woning betrad en daarna snel wegstapte. Hij werd gecontroleerd en moest erkennen dat hij in de woning net cannabis had gekocht. De inspecteurs gingen over tot een controle van het pand en troffen 120 gram cannabis, 7 gram cocaïne, enkele hoeveelheden LSD en 800 euro cash aan. Bovendien vonden ze er een kleine, maar professioneel uitgebouwde cannabisplantage met enkele plantjes aan. De  twee bewoners van het pand, een man van 34 en een vrouw van 32 werden gearresteerd met het oog op voorleiding.

Ook in de Wipstraat werd een dealer betrapt. Hij werd opgemerkt toen hij in een wachtende auto stapte en na een opmerkelijk korte rit opnieuw uitstapte. De inzittenden van de wagen erkenden dat ze net cocaïne hadden gekocht. De vermoedelijke dealer had 695 euro cash op zak. Hij was ook in het bezit van de sleutel van een bromfiets. Deze werd verderop gevonden en ook gecontroleerd. In de bromfiets werden 9 verkoopshoeveelheden cocaïne aangetroffen. Bij een huiszoeking vond de politie nog eens 1 220 euo cash. De 19-jarige werd gearresteerd en voorgeleid.  

01/06/2020

Pagina's