Antwerpen | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Antwerpen

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Drie jonge onruststokers gearresteerd

Vandaag heeft de politie drie jongeren gearresteerd die via sociale media hadden opgeroepen om amok te maken in de Antwerpse binnenstad. Via hun accounts ronselden ze jongeren om afgelopen zaterdag en komende zondag te gaan 'rellen'. Via gespecialiseerd onderzoek konden de identiteiten achterhaald worden. Het gaat om drie zeer jonge verdachten van 13, 14 en bijna 15 jaar. Ze komen morgen bij de jeugdrechter. De respons op hun oproep voor actie tijdens het afgelopen weekend was eerder beperkt. Toch was de politie zichtbaar ontradend aanwezig in het straatbeeld. Oproepen tot rellen, ook via sociale media, is strafbaar en wordt altijd ernstig genomen door de politie en justitie. 
 

30/11/2021

Elf roodrijders beboet

Het verkeersondersteuningsteam (VOT) van de regio Oost heeft tijdens een verkeersactie in Deurne Zuid, Deurne Noord, Borgerhout en Berchem 165 inbreuken vastgesteld: 22 vrachtwagens, zwaarder dan 3,5 ton, hadden zich fout geparkeerd. Op drie van de 185 gecontroleerde parkeerplaatsen voor mensen met een handicap zijn voertuigen in overtreding genomen omwille van onrechtmatig gebruik van die voorbehouden plaatsen. Maar liefst elf voertuigen negeerden het rode verkeerslicht, en 21 reden door oranje ondanks de mogelijkheid om te stoppen. Er was ook één voetganger die overstak tijdens de rode fase. Verder waren onder meer nog 11 bestuurders bezig met hun gsm. Vrijdag haalde het VOT van de regio Centrum drie voertuigen uit het verkeer omdat de bestuurder ervan reed onder invloed van verdovende middelen. Telkens na het vaststellen van erg gevaarlijk rijgedrag. Twee bestuurders zagen hun rijbewijs ingetrokken worden voor 15 dagen omwille van druggebruik in combinatie met rijden. In het derde voertuig werd gebruik gemaakt van lachgas. Drie flessen zijn in beslag genomen.
 

16/01/2022

ANPR-ploegen onderscheppen verschillende overtreders

De mobiele eenheid voorziet elke dag patrouilles die intensief werkt op 'hits' van de ANPR-camera's in Antwerpen. Op basis van nummerplaatherkenning worden geseinde voertuigen opgepikt en onderschept.

In de eerste week van januari werd een voertuig onderschept dat rondreed met een nummerplaat die al een jaar niet meer geldig is. Het voertuig bleek onverzekerd rond te rijden en werd getakeld. Dezelfde dag werd een voertuig opgemerkt dat mogelijks elektrische steps aan het stelen was. De nummerplaat werd ingevoerd en het voertuig kon met behulp van de ANPR- en de veiligheidscamera's onderschept worden. In het voertuig werden 15 elektrische steps aangetroffen. Het onderzoek loopt.

De interceptiepatrouille van de mobiele eenheid onderschepte ook een voertuig dat al een half jaar niet meer geldig gekeurd was. De nummerplaten van het voertuig bleken bestemd voor een andere wagen. De bestuurder bleek bovendien rond te rijden met een voorlopig rijbewijs, maar had wel een passagier mee. Tot slot bleek de wagen ook niet verzekerd, waarop deze werd getakeld.

Een dag later merkte het team een geparkeerde bromfiets op. Aan de hand van de nummerplaat werd duidelijk dat hij gestolen was. De bromfiets werd getakeld voor verder onderzoek.

Nog een dag later werd een Italiaans voertuig gehit op de Plantin en Moretuslei. Het voertuig stond geseind om getakeld te worden en werd door de ploeg onderschept in de omgeving.

13/01/2022

Dronken bestuurders maken brokken

Maandagmiddag veroorzaakte een dronken bestuurder een ongeval op de Broydenborglaan. De dame maakte, met de gsm in de hand, een beweging naar links toen ze een tegenligger kruiste. Ze reed in op de tegenpartij, waarbij beide wagens schade opliepen. De dame (36) legde een positieve ademtest af, haar rijbewijs werd meteen ingetrokken voor 15 dagen. Haar wagen moest getakeld worden. De bestuurder van de andere wagen liep lichte verwondingen op aan de schouder.

Op zondagavond raakte een zwaar beschadigd in Ekeren. De bestuurder (29) verloor, rijdend op Schoonbroek, de controle over het stuur en vloog uit de bocht. De wagen raakte een geparkeerde aanhangwagen en belandde op de opritten van twee woningen. Mogelijks ging het voertuig zelf over de kop, gezien de schade. Het was geladen met zware balken, waarvan een deel over het wegdek verspreid lag. De bestuurder legde een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs werd ingetrokken. Het zwaar beschadigde voertuig moest getakeld worden.

11/01/2022

Grote hoeveelheid drugs in beslag genomen bij huiszoeking

Het WOT Centrum voerde het voorbije weekend enkele huiszoekingen (2018 en 2060 Antwerpen) uit in het kader van een lopend gerechtelijk onderzoek. Twee verdachten werden gearresteerd, één mannelijke verdachte van 24 jaar werd voorgeleid en aangehouden door de onderzoeksrechter. De politie nam 600 gram cannabis, 100 gram ketamine, meer dan 1 700 pillen (xtc en 2C-B), 77 gram MDMA, 25 gram cocaïne en 8 340 euro cash in beslag.

11/01/2022

Honderden verkeersovertredingen beboet

Het verkeersondersteuningsteam van de regio Oost schreef zondag maar liefst 104 foutparkeerders op. Ze hadden onder meer oog voor de omgeving van verschillende bakkerijen in Deurne, waar op zondagochtend heel wat bestuurders op de stoep parkeren. Ook 11 vrachtwagens (+3,5 ton) stonden geparkeerd waar dat niet mocht. Op 4 (van 86 gecontroleerde) mindervalidenplekken stond iemand in overtreding.

Het VOT City onderschepte tijdens een actie met aspirant-inspecteurs een bestelwagen die rondreed met tijdelijke Franse kentekenplaten. De bestelwagen werd getakeld wegens niet-verzekerd, zijn lading (dadels) werden overgeladen op een geldig verzekerd voertuig. Verden schreef het team nog 120 pv's voor parkeer- en verkeersovertredingen allerhande. 29 buitenlandse bestuurders kregen ter plekke de rekening gepresenteerd.

10/01/2022

'Valse politiewagen' in beslag genomen

De verkeersondersteuningsteams van de regio's Oost en Centrum en de mobiele eenheid waren al enige tijd op zoek naar de bestuurder van een wagen die blauwe lichten in zijn zijspiegels had verwerkt. De bestuurder maakte hier gebruik van om zich uit te geven als anoniem politievoertuig en zo het verkeer te manipuleren. Donderdag kon het VOT Oost met behulp van het ANPR-netwerk in en rond Antwerpen het geparkeerde voertuig aantreffen in de Emiel Vloorstraat. De Audi werd op bevel van de magistraat in beslag genomen. Tijdens de tussenkomst kwam de eigenaar ter plaatse. De bestuurder werd verhoord en zal zich moeten verantwoorden voor het aanmatigen van een ambt.

07/01/2022

Drie dealers gevat

Ook in het nieuwe jaar blijven de wijkondersteuningsteams in de weer om de drugsoverlast van (straat)dealers tegen te gaan.

Jonge dealer onderschept

Het WOT Oost merkte maandagavond een bromfietser op die tijdens het rijden meer aandacht had voor zijn gsm-toestel dan voor de weg. De jonge bestuurder (16) werd gecontroleerd. Er werden verschillende aanwijzingen gevonden dat hij zich bezighield met het verkopen van drugs. Er werd een hoeveelheid cannabis, cash geld in beslag genomen, samen met de bromfiets van de jongen. Die werd voorgeleid bij de jeugdrechter.

Geslaagde huiszoeking

Het WOT Zuid voerde woensdagochtend vroeg een huiszoeking uit in een lopend onderzoek. Er werden aanwijzingen gevonden dat de bewoner iemand aanstuurde voor de verkoop van drugs. Er werden kleine hoeveelheden cocaïne, cannabis en geld in beslag genomen. De politie nam ook twee gsm-toestellen mee voor verder onderzoek. De verdachte werd aangehouden.

Buurtbewoners helpen politie

Toen het WOT City dinsdag een verdachte toestand opmerkte in de Korte Zavelstraat bleek het al snel om een deal te gaan. De verdachte zette het op een lopen voor de politie en gooide onderweg twee zaken weg. De man kon uiteindelijk gevat worden in de Lange Scholierstraat. Enkele winkeliers uit de straat hielpen de politie bij het recupereren van de weggeworpen zaken. Het ging om een weegschaal en 82 gram hasj. De verkoper bleek illegaal in ons land. Hij beweerde minderjarig te zijn, maar dat werd weerlegd door een controle in het ziekenhuis. Hij werd gearresteerd, voorgeleid en wordt gedagvaard. Zijn klant bleek geseind te zijn met een bevel tot gevangenneming. Deze kreeg naast een onmiddellijke minnelijke schikking voor de aankoop van drugs een lift naar de gevangenis.

 

05/01/2022

Fietsstraten, maar ook fietsers gecontroleerd

Verschillende teams van de politie organiseerden dinsdag gerichte acties op specifieke vormen van verkeersoverlast. 

Het VOT City had aandacht voor de fietsstraten (Van Arteveldestraat, Lange Dijkstraat, Rotterdamstraat, Gasstraat en Kroonstraat). 18 bestuurders werden beboet voor het inhalen van een fietser. 3 personen negeerden in de Van Arteveldestraat het verbodsbord om af te slaan richting Astridplein. Ook 14 foutparkeerders werden beboet. Er werd ook een voertuig getakeld waarvan de Franse nummerplaten toebehoorden aan een ander voertuig.

Het wijkteam van Hoboken controleerde dan weer na verschillende meldingen van gevaarlijk rijgedrag door elektrische steps en fietsers. 1 fietser reed door het rood, 1 step bleek niet verzekerd. Ook een fietser die tegen de richting reed kreeg een boete. Toen het wijkteam een bromfietser wou controleren, negeerde de jongeman het bevel van de politie. Hij probeerde te vluchten door een politievrouw aan te rijden, waarbij ook twee geparkeerde wagens beschadigd raakten. De bestuurder bleek niet over een verzekering te beschikken, de nummerplaat van de bromfiets bleek gestolen. De man vervoerde ook een passagier hoewel hij daarvoor niet over het juiste rijbewijs beschikte. Tot slot werd er ook iemand beboet die geparkeerd stond op een plek voorbehouden voor mindervaliden.

Het VOT Oost vatte post op de Bisschoppenhoflaan. Hun aandacht ging in de eerste plaats uit naar voertuigen met buitenlandse nummerplaten. Er werden 2 voertuigen in beslag genomen met Nederlandse nummerplaten die werden misbruikt. Er werden ook 4 gevallen vastgesteld van fiscale inbreuken bij bestuurders met buitenlandse nummerplaten die ingeschreven staan in ons land. Tot slot moest het team maar liefst 5 keer optreden tegen bestuurders die rondreden met kinderen op de achterbank die geen veiligheidsgordel droegen, een levensgevaarlijke overtreding.

22/12/2021

Uiteenlopend aanbod aan namaakgoederen in beslag genomen

In april dit jaar vatte het wijkteam van Merksem een verkoper van namaak ‘airpods’. Dezelfde jongeman liep kort na elkaar tweemaal tegen de lamp. De lokale recherche leefmilieu van PZ Antwerpen ging samen met het wijkteam van Merksem en de FOD Economie op onderzoek om de afkomst van de namaakproducten na te gaan. Het onderzoek leidde vorige week tot verschillende huiszoekingen in Anderlecht, Sint-Jans-Molenbeek en Gent. De privéwoningen, de winkels en de opslagplaatsen van de verdachten werden bezocht. De politie en de controleurs van de FOD Economie ontdekten een grote hoeveelheid namaakproducten. Het ging om zo'n 10 000 stuks elektronica (o.a. airpods, horloges, controllers voor spellensystemen), maar ook om mondmaskers en gsm-hoesjes. De politie trof ook 110 000 namaak-condooms en duizenden namaak-sigarettenblaadjes aan. Het onderzoek wordt verdergezet door de FOD Economie.

21/12/2021

Pagina's