Antwerpen | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Antwerpen

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Naar Brasschaat voor drugsdeal

In Merksem kreeg het drugsondersteuningsteam (DOT) vrijdag een bromfiets in de gaten. Tijdens zijn verplaatsing over de Bredabaan was de man druk aan het gsm'en. De bromfietser reed tot in het centrum van Brasschaat en zette zijn brommer daar aan de kant. De DOT'ers zagen hoe hij zich daarna naar een auto begaf en als passagier heel kort even plaats nam. Nadat hij iets met de bestuurder had uitgewisseld, controleerde de politie de betrokkenen. De man van de bromfiets had net cocaïne verkocht aan de wachtende autobestuurder. De verdachte is gearresteerd en zijn drugs en bromfiets zijn in beslag genomen. Het verkeersondersteuningsteam van de regio West kon achterhalen dat de bromfiets opgevoerd was. Dus naast zijn handel in verdovende middelen, moet de man zich ook nog bij de politierechter verantwoorden. De politie stelde alvast processen-verbaal op voor niet-verzekerd voeren, niet in het bezit zijn van een rijbewijs, de technische manipulatie van de begrenzing van de bromfiets en het niet conform voertuig. Voor de handel in verdovende middelen zal de 18-jarige voor de onderzoeksrechter worden geleid.

14/06/2021

Bestuurders negeren hardnekkig rijverbod

Afgelopen dinsdag ging het verkeersondersteuningsteam (VOT) van de regio West met een mobiele ANPR-camera op pad. Ze gingen actief op zoek naar bestuurders die het hadden nagelaten verkeersbelastingen te betalen, niet verzekerd onderweg waren ... Twee bestuurders zijn uit het verkeer gehaald. De ene bestuurder had zich net geldig verzekerd en kon zijn weg verder zetten. De andere bestuurder reed al zes maanden zonder een technische keuring rond. Het gezicht van die bestuurder kwam de politiemannen bekend voor: in het verleden reed hij al eens rond nadat een rechter hem een rijverbod had opgelegd. En deze keer was het opnieuw van dat. De bestuurder reed nog steeds rond tijdens een lopend rijverbod. Na contact met het parket nam de politie zijn auto in beslag. De man kon te voet verder. Pas nadat hij, na het uitzweten van het rijverbod, vier herstelexamens afgelegd heeft (theoretisch examen, praktisch examen, geneeskundig onderzoek, psychologisch onderzoek), zal hij opnieuw aan een rijbewijs geraken. Verder betrapte het VOT nog iemand die parkeerde op een plaats die voorbehouden is voor personen met een handicap, een bestuurder die met geen enkel boorddocument of persoonlijke papieren in orde was en iemand die zich hinderlijk had geparkeerd op de hoek van een straat. Ook het wijkteam van de regio Centrum betrapte iemand die zonder rijbewijs op pad was. De politie deed hem stoppen omdat zijn wagen ernstig beschadigd was. Bij controle bleek de bestuurder geseind te staan. Na verhoor mocht hij opnieuw beschikken, maar wel pas na controle van alle documenten. De man probeerde nog de gekende smoes te gebruiken dat het rijbewijs thuis ligt en niemand het kan brengen. Maar een snelle check leerde de politie dat zijn rijbewijs op de rechtbank lag, en niet bij hem thuis. 
 

03/06/2021

Zeven verdachten naar onderzoeksrechter

Na verschillende arrestaties van drugsdealers in Antwerpen, meestal actief in de omgeving van metrostations, vorderde het parket een onderzoeksrechter om een onderzoek naar deze feiten te voeren. Het onderzoek werd uitgevoerd door de lokale recherche met een onderzoek naar de vermoedelijke opdrachtgevers. Het werd duidelijk de dealers van bovenaf voorzien werden van een telefoon en verdovende middelen, meestal heroïne. Het onderzoek bracht verschillende verdachten in beeld. Ook werd duidelijk dat de aansturing van de dealers vanuit Nederland gebeurde. Vorige week werd een voertuig uit Nederland onderschept door het wijkteam van de regio West en het snelleresponsteam. Twee inzittenden werden gearresteerd. Enkele uren nadien, in de vroege ochtend, werden door de lokale recherche, het WOT City, het WOT Zuid en twee drugshonden vijf simultane huiszoekingen uitgevoerd in de regio City en de regio Zuid. Hierbij werden nog eens vijf verdachten gearresteerd. Er kon 400 gram hasj in beslag genomen worden. Zeven verdachten werden voorgeleid en aangehouden door de onderzoeksrechter. Maandag heeft de raadkamer zes aanhoudingen bevestigd, voor een verdachte werd de behandeling uitgesteld.
 

02/06/2021

Minderjarige drugsdealers gevat

Het drugsondersteuningsteam kreeg vrijdag rond 18 uur een man in de gaten aan de Steenhouwersvest. Hij gedroeg zich heel ongeduldig. Geen seconde later kwamen twee jongemannen op één step aangereden. De passagier toonde zijn gsm aan de wachtende man terwijl ze in eerste instantie gewoon voorbij reden. Iets later keerden ze om en wisselden de jongeren op de step iets uit met de wachtende man. Daarna vertrokken ze allemaal. Bij controle van de betrokkenen, bleek de wachtende man cocaïne gekocht te hebben van de steppers. De twee dealers zijn gearresteerd en bleken 14 en 15 jaar oud te zijn. Een van de minderjarigen wordt bij de jeugdrechter voorgeleid, zijn kompaan zal zicht later moeten verantwoorden op de jeugdrechtbank. De drugs, geld en hun step zijn in beslag genomen.

29/05/2021

5 wagens getakeld tijdens actie Varuna

Het plukteam van de lokale recherche organiseerde dit weekend opnieuw een actie Varuna, waarbij samen met de douane eigenaars van voertuigen geconfronteerd worden met hun openstaande boetes. Hierbij wordt specifiek gekeken naar verdachten die gelieerd worden aan het drugsmilieu. Wie de boetes niet kan of wil betalen, ziet de wagen in beslag genomen worden.

Tijdens de actie werden 5 wagens getakeld, voor in totaal 70 000 euro aan openstaande boetes. Een eigenaar stond voor 34 000 euro in het rood. Er werd ook voor 21 000 euro aan boetes geïnd.

25/05/2021

Verkeerscontroles

Het verkeersondersteuningsteam (VOT) van de regio West heeft dinsdag op drie plaatsen een controlepost opgebouwd. Dat gebeurde aan de Ernest Van Dijckkaai, de Leopoldplaats en aan het Steenplein. Twee wagens werden getakeld omdat ze niet verzekerd waren. Een van die bestuurders had bovendien ook cannabis en cocaïne gebruikt voor hij achter het stuur kroop. Hij zag zijn rijbewijs voor 15 dagen ingetrokken worden. Een van de mobiele ploegen kon een wagen onderscheppen waarvan de bestuurder reed tijdens een lopend rijverbod. Hij deed er nog een schepje bovenop want hij had ook drugs genomen. Een andere bestuurder is betrapt toen hij onrechtmatig gebruik maakte van een parkeerkaart en -plaats voor personen met een handicap. De kaart is afgenomen en overgemaakt aan de FOD Sociale Zekerheid. Verder zijn nog bestuurders beboet omdat ze het rode verkeerslicht negeerden, identiteitskaart en/of rijbewijs niet op zak hadden, de voorwaarden die gekoppeld zijn aan het voorlopige rijbewijs niet opvolgden en het gsm'en tijdens het rijden. Woensdag controleerde het wijkteam Brederode en het VOT van de regio Centrum de fietsstraten in de brederodebuurt. In de Balansstraat haalden 11 bestuurders fietsers in, en in de Markgravelei begingen twee bestuurders die fout. Allen zijn voor de inbreuken beboet. Aan de Jan Van Rijswijcklaan reed iemand door het rode verkeerslicht. Aan de Jonghelinckstraat liet de politie een voertuig takelen omdat het hinderlijk geparkeerd stond waar een parkeerverbod van kracht was. 

20/05/2021

Snelheidsbegrenzer gemanipuleerd

Bij een vrachtcontrole in Merksem en in de haven van Antwerpen heeft de verkeerspolitie van Politiezone Antwerpen twee vrachtwagens ontdekt waarvan problemen waren met de gemeten uitstoot. Een van de voertuigen was uitgerust met een frauduleus systeem om de waarden van de uitstoot te manipuleren. Bij de tweede was het emissienabehandelingsysteem defect. Dat maakte dat de voertuigen veel schadelijker waren dan de wettelijk toegelaten norm. Van de tweede vrachtwagen was ook de snelheidsbegrenzer gemanipuleerd. De bestuurders liepen tegen de lamp toen de verkeerspolitie hun voertuigen controleerde met speciale software om de boordcomputer van de vrachtwagens uit te lezen. Dat maakt het voor de Antwerpse politie mogelijk om achterliggende elektronische systeemfouten en voertuigparameters uit te lezen of om voertuigonderdelen te testen op hun werking. Naast de boetes voor andere overtredingen betaalde de ene chauffeur vrijwillig een onmiddellijke inning van 2 500 euro voor de emissiefraude. Voor de tweede chauffeur is voor het defecte emissiesysteem, de fraude met de snelheidsbegrenzer en andere overtredingen een proces-verbaal opgesteld. De twee vrachtwagens zijn naar een hersteller in de buurt begeleid. De verkeerspolitie heeft gisteren een nacontrole gedaan. De vrachtwagens kunnen nu veilig opnieuw het verkeer in.

18/05/2021
Tag: 

Op de vlucht voor politie

Zondagavond onttrok een bromfietser die over de stoep reed zich aan een controle door het wijkteam Berchem. De politie ging meteen achter de bestuurder aan. Die bleef van de politie wegvluchten en beging daarbij de ene verkeersovertreding na de andere. In zijn vlucht heeft de bromfietser minstens acht geparkeerde voertuigen beschadigd. In de omgeving van de Rodekruislaan kon de verdachte zich voor de politie verstoppen, maar zijn deelbromfiets werd wel gevonden in de buurt van een speelplein. De ploeg in burger werd aangesproken door een jongeman die uit de bosjes kwam gelopen met een helm in de hand. Hij maakte duidelijk dat de brommer de zijne was en dat ze van de bromfiets moesten afblijven. Toen de burgerploeg zich kenbaar maakte als politie, nam de jongeman opnieuw de vlucht. Maar deze keer kon hij niet ontkomen en ondanks zijn hevig verzet kon de politie de 15-jarige in de boeien slaan. Twee inspecteurs raakten daarbij gewond. Een van hen kan een aantal dagen niet meer aan de slag. De verdachte is overgebracht naar het gebouw aan de Noorderlaan waar zijn ouders verwittigd werden. Na het verhoor en de opmaak van de nodige processen-verbaal mocht de jongeman beschikken. 

17/05/2021

Heel wat dealers gevat

Het wijkondersteuningsteam van de regio City controleerde op zondag in de omgeving van de Provinciestraat. Er werd in de Ommeganckstraat een deal vastgesteld. De verkoper werd onderschept. Hij probeerde te vluchten, maar kon niet ontkomen. Zijn klant had net 10 gram heroïne gekocht, hij bleek vrij onder voorwaarden en diende zich van druggebruik te onthouden. De verkoper bleek illegaal in ons land te verblijven en had dus geen officieel adres. Hij was echter wel in het bezit van een sleutelbos die de politie naar een woning in de Dambruggestraat voerde. Daar werd maar liefst 600 gram zuivere heroïne aangetroffen, waarvan een deel als verpakt, klaar voor verkoop. De politie nam de drugs en 2 100 euro cash in beslag. De verdachte werd gearresteerd en wordt voorgeleid, ook de dienst vreemdelingenzaken werd in kennis gesteld.

 

Het drugsondersteuningsteam hield zaterdagavond een man in de gaten die op een bromfiets meerdere verkeersovertredingen beging. De eigenaar van de bromfiets bleek bovendien gekend voor drugshandel. De man werd in het oog gehouden tot op het Kiel, waar hij contact maakte met een andere man. Beide partijen werden gecontroleerd, de bromfietser bleek in het bezit van cocaïne. Ook bij hem thuis werd drugs gevonden. Deze werden samen met de brommer in beslag genomen. De 19-jarige werd voorgeleid. 

 

Een andere bromfietser werd door het DOT in de gaten gehouden nadat deze met de gsm in de hand twee keer door het rood reed. Toen hij in Mortsel aan een woning contact maakte met een bewoner kwam de politie tussen. De koper gaf toe dat hij cocaïne had besteld. De man op de scooter werd in het bezit gevonden van 1 370 euro en twee gram cocaïne. De 19-jarige mocht deze afgeven, samen met zijn brommer. Hij werd zelf voorgeleid bij de onderzoeksrechter. 

 

Het WOT van de regio Centrum hield zaterdag toezicht in Oud-Berchem. De inspecteurs merkten in de Belpairestraat een dame op die in haar voertuig heel kort gezelschap kreeg van een man, waarna de dame verder reed. Ze werd gecontroleerd en erkende juist cocaïne te hebben gekocht. De vermoedelijke verkoper ging om de hoek een woning binnen. Er werd een huiszoeking heterdaad uitgevoerd, waarbij de verdachte een brok cocaïne en een weegschaal door het raam naar buiten wierp. In totaal kon de politie 4 300 euro en 88 gram cocaïne in beslag nemen. De 26-jarige man werd gearresteerd en voorgeleid.

 

Het WOT van de regio City had tweemaal prijs. Ze stelden zaterdag in de Prins Leopoldstraat een verkoop van cocaïne vast. De verdachte probeerde nog te vluchten maar kon na een korte achtervolging gevat worden. Onderweg had hij 20 hoeveelheden cocaïne in een container achtergelaten. Hij had ook 300 euro cash op zak. De illegale verdachte werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter. 

 

Een kwartier later merkten dezelfde inspecteurs een verdachte man op in de Nijverheidstraat. Deze maakte contact met een koppel, waarna de drie personen werden gecontroleerd. De man en de vrouw werden gearresteerd en verhoord nadat er drugs gevonden werd. Ook bij hen thuis werd nog drugs aangetroffen, in totaal zo’n 50 gram cannabis. De vrouw bleek ook vrij onder voorwaarden. Ze werden beide voorgeleid.

 

Het wijkondersteuningsteam van de regio West hield toezicht in de omgeving van het Mechelseplein na de opening van de terrassen. Het viel op dat heel wat mensen open en bloot drugs gebruikten op straat, 3 personen werden hiervoor beboet. Tijdens het toezicht werden ook twee politiemensen aangesproken met de vraag of ze daar hadden afgesproken. Omdat dit een gekende techniek is van drugsdealers om hun klanten te identificeren, werden de twee minderjarigen gecontroleerd. Ze bleken in het bezit van 32 hoeveelheden cocaïne. Ook de bromfiets waarmee de twee 16-jarigen zich verplaatsten werd in beslag genomen. De twee werden voorgeleid bij de jeugdrechter.

 

Ook in Deurne liep een minderjarige verdachte tegen de lamp. Het WOT Oost hield toezicht in Deurne-Noord en merkte een persoon op die geseind stond in een lopend onderzoek. De verdachte werd gecontroleerd en bleek in het bezit van twee gsm-toestellen, waarop druggerelateerde berichten werden aangetroffen. Er werd beslist de 17-jarige voor te leiden bij de jeugdrechter.

 

Het WOT Oost had ook op zondag prijs. In de Jupiterstraat werd een man verkocht die zoekgedrag vertoonde. Hij maakte contact met iemand op een elektrische step en zette zijn weg verder. Beide personen werden gecontroleerd, er bleek net een drugsdeal te hebben plaatsgevonden. De man op de step bleek heroïne te verkopen, hij was eveneens illegaal in ons land. Er werd 9 gram heroïne in beslag genomen, samen met de step van de man. 

Het WOT Zuid sloeg zondag toe in de Vuurmolenstraat. Ze merkten een bromfiets op die toebehoorde aan een gekende dealer. De bestuurder (29) werd in observatie genomen en er werd een drugsdeal vastgesteld. De verdachte had enkele grammen cocaïne, cannabis en hasj op zak. Deze werden samen met zijn brommer in beslag genomen. 
 

10/05/2021

4 voertuigen getakeld tijdens verkeerscontrole

Sinds deze week zijn bij Politiezone Antwerpen 7 nieuwe agenten van politie actief. Zij zullen in de eerste plaats de verschillende verkeersondersteuningsteams versterken. Om hen praktijkervaring te laten opdoen werd er controleactie georganiseerd waarbij de 7 nieuwkomers ondersteund werden door medewerkers van de VOT's. Er werd gebruikt gemaakt van een ANPR-camera tijdens de actie.

Een voertuig kwam in beeld vanwege een verlopen keuring. De bestuurder gaf de politie een valse naam. Zijn echte identiteit werd achterhaald, de man bleek rond te rijden met een voorlopig rijbewijs en was onder invloed van drugs. Zijn rijbewijs werd ingetrokken en zijn voertuig werd in beslag genomen om nieuwe inbreuken te voorkomen.

Een tweede voertuig viel op omwille van het onzeker rijgedrag van de bestuurder. Die bleek niet over een rijbewijs te beschikken en moest te voet verder met een boete op zak. Even later werd het voertuig opnieuw opgemerkt, deze keer werd beslist om de wagen in beslag te nemen tot de bestuurder een geldig rijbewijs haalt. De man zal ook voor de politierechter moeten verschijnen.

Verder werden nog 2 onverzekerde voertuigen getakeld, werd voor meer dan 2 000 euro aan boetes geïnd, werd een dronken bestuurder betrapt en werden nog zo'n 60 verkeersovertredingen bestraft.

08/05/2021

Pagina's