2660 Hoboken | Lokale Politie Antwerpen

Current Size: 62.5%

2660 Hoboken

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets
Zip: 
2660
Area: 
Hoboken

Inbrekers duiken op in koffer

Een bewoner van de Antverpiastraat verwittigde woensdagnacht de politie toen hij brekend glas hoorde. Hij zag hoe een man met een bivakmuts instapte in een auto. Een andere inzittende van de wagen bleek ook een bivakmuts te dragen. De politie merkte het voertuig op ter hoogte van de Sint-Bernardsesteenweg. Het snelleresponsteam kon de wagenter hoogte van het kruispunt Steynstraat-Krugerstraat onderscheppen. In de koffer van het voertuig werden twee personen aangetroffen, samen met een opvallende hoeveelheid cash geld, een groot aantal pakjes sigaretten en een mes. De twee verdachten in de koffer en de chauffeur (allen 18) werden gearresteerd . Eén van de verdachten verklaarde spontaan dat ze eerder op de avond een (gesloten) nachtwinkel op de Kioskplaats hadden overvallen. De politie wekte de uitbater, die vaststelde dat er inderdaad werd ingebroken in zijn zaak. Er ontbrak onder meer cash geld en sigaretten. De buit en het voertuig van de verdachten werd in beslag genomen.

20/09/2018

Hond in auto

Maandagmiddag zag een getuige dat een hond die achtergebleven was in een bestelwagen aan de Schroeilaan moeilijkheden had. Het goed verzorgde dier vertoonde duidelijk tekenen van oververhitting. Zo ademde het beest snel, had het schuim op de lippen en was het versuft. De aangestuurde politie-eenheid kon ook nergens voedsel of water zien in de nabijheid van de hond. Het raampje was wel naar beneden, maar die verkoeling kon de warmte van de zon duidelijk niet compenseren. Het voertuig stond bij 24 graden celcius in volle zon. De wagen was niet slotvast wat de politie toeliet om zonder schade frisse lucht in het voertuig te brengen. De inspecteurs gaven de hond ook drinken. De eigenaar werd opgebeld en kwam meteen ter plaatse. Hij benadrukte dat hij geregeld zijn hond drinken en voedsel gaf. De politie wees hem toch nog op de risico's en de eigenaar ging rekening houden met het advies van de politie.

11/09/2018

Brand treft eengezinswoning

Aan de Kapelstraat brak gisteren brand uit in een eengezinswoning met drie verdiepingen. De brandweer pikte een van de bewoners met een ladderwagen op van het dak. Nog een tweede betrokkene werd onwel nadat ze het pand verlaten had. De twee personen, een jongen van 15 jaar en een vrouw van 39 jaar, werden met ademhalingsmoeilijkheden overgebracht naar het ziekenhuis. Geen van hen was er erg aan toe. De brandweer had een poos nodig om na te blussen. De schade was aanzienlijk. Het pand is onbewoonbaar. De slachtoffers vonden onderdak bij familie. 

08/09/2018

Pagina's