2660 Hoboken | Lokale Politie Antwerpen

Current Size: 62.5%

2660 Hoboken

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets
Zip: 
2660
Area: 
Hoboken

Chauffeur pleegt vluchtmisdrijf maar laat gestolen nummerplaat achter

Woensdagnamiddag pleegde een automobilist vluchtmisdrijf na een aanrijding in de Julius De Geyterstraat ter hoogte van de Polostraat. Na het ongeval reed een van de twee partijen tegen de rijrichting de Polostraat in. De andere bestuurder verwittigde de politie, hij raakte lichtgewond aan de schouder. Bij aankomst van de politie bleek de bumper mét kentekenplaat van het vluchtende voertuig afgebroken. Het voertuig werd verderop in de Julius De Geyterstraat aangetroffen, zonder bestuurder en zonder papieren. De nummerplaat bleek gestolen, het voertuig werd getakeld. De bestuurder van het voertuig en zijn passagier worden opgespoord door de politie.

01/02/2018

Dronken man rijdt zich helemaal vast

In Hoboken eindigde een opmerkelijke rit van een dronken man in de cel. Het verhaal begon bij een vrouw die in de Jozef Lemanstraat achterna werd gezeten door een agressieve automobilist. Na een korte rit, waarbij de vrouw door de verdachte aan hoge snelheid achtervolgd werd, kon zij zich in een visclub verbergen. De verdachte werd door enkele aanwezige kennissen van de vrouw de deur gewezen en zij verwittigden de politie.

Aan de hand van de kentekenplaat van de wagen en de persoonsbeschrijving door de vrouw kon de verdachte gelokaliseerd worden in de Moretusstraat. De man maakte een zeer verwarde indruk en vertelde dat hij zijn wagen had vastgereden op een werfzone in de Marneflaan. De politie kon de verdachte een ademtest afnemen, met een positief resultaat. Samen met de verdachte verplaatste de ploeg van de politie zich naar de Marneflaan waar het voertuig van de man inderdaad was vastgereden op de vernieuwde stoep en de werfzone. De zus en de vrouw van de man waren ook ter plaatse in afwachting van de takeldienst.

Op het moment dat de inspecteurs de identiteitsgegevens van de man wilden controleren werd deze agressief. De agenten moesten de man uiteindelijk handboeien om hem te kunnen fouilleren en zijn rijbewijs te controleren. De man kon zich echter deels bevrijden uit de handboeien, waarna hij de bekabeling van het politievoertuig begon los te trekken. Hierop kwam een ploeg van het snelleresponsteam ter plaatse. Zij konden de man opnieuw boeien en brachten de verdachte over naar het ziekenhuis voor een bloedproef en aansluitend naar het amigocomplex aan de Noorderlaan. De dronken rit van de man eindigde daar in een cel.

08/01/2018

Vier maanden zwangere vrouw zwaargewond aan tramhalte

Zaterdagnamiddag, omstreeks 16.30 uur, wilde een zwangere vrouw (21 uit Hoboken) met een buggy tram 2 opstappen aan halte Jan van de Wouwer op de Antwerpsesteenweg . De vrouw ging achterwaarts de tram op aan de middendeur van het tweede stel en trok de buggy achter zich aan de tram op, wat niet echt wilde lukken. Op dat moment sloten de deuren van het tramstel en vertrok de tram, waarbij haar voet gekneld geraakte tussen de deuren. De jonge vrouw werd enkele meters meegesleurd en viel op het perron. Op het eerste gezicht leken de verwondingen beperkt tot enkele oppervlakkige wonden op haar bovenbeen. Ze werd ter plaatse verzorgd door een MUG en naar het Middelheimziekenhuis vervoerd. Wat later bleken haar verwondingen ernstiger en zelfs van dien aard dat er levensgevaar optrad voor moeder en foetus.

07/01/2018

Een ander soort handtassenroof

In een warenhuis op de Sint-Bernardsesteenweg werd donderdagmiddag een koppel betrapt op een handtassenroof. Ze hadden geen vrouw overvallen, maar wel twee nieuwe handtassen uit de winkel gestolen. In de handtassen vond de politie bovendien cosmetica, sigaretten en voedingswaren. Een winkeldetective merkte het verdacht gedrag op en het koppel werd tegengehouden toen het de kassa passeerde. Beide verdachten bleken geen onbekenden van het gerecht. De 30-jarige dame staat gekend voor verschillende drugsfeiten en de 36-jarige man voor onder meer vernielingen, slagen en verwondingen, drugsbezit en diefstal. Beide verdachten werden gearresteerd en overgebracht naar het politiekantoor aan de Noorderlaan.

05/01/2018

Nachtelijke inbraak café

Tussen middernacht en 6 uur in de vroege ochtend werd vrijdag ingebroken in een café aan de Sint-Bernardsesteenweg. De vader van de uibater passeerde het café onderweg naar de moskee en zag dat er een venster stuk was. Hij nam poolshoogte in de zaak en kwam tot de ontdekking dat de inhoud van de kassa werd gestolen. De dader blijft op te sporen.

30/12/2017

CO-vergiftiging bij gezin met 7 kinderen

Aan de Leopoldlei is vannacht een gezin getroffen door een CO-vergiftiging. Ze wilden zich extra verwarmen en hadden houtskool aangestoken. Alle gezinsleden voelden zich onwel en lieten een ziekenwagen komen. De brandweer stelde vast dat er te hoge CO-waarden in de woning gemeten werden. De ouders van het gezin waren er het ergste aan toe. De moeder werd zelfs met levensgevaar afgevoerd. De zeven kinderen, tussen 16 en 1 jaar, werden ook voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer verluchtte de woning en blijft dus bewoonbaar.

29/12/2017

Pagina's