2660 Hoboken | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

2660 Hoboken

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets
Zip: 
2660
Area: 
Hoboken

Dealer betrapt na verkeersovertreding

Een ploeg van de mobiele eenheid onderwierp een bestuurder aan een controle na een verkeersovertreding op de Antwerpsesteenweg in Hoboken. Toen de bestuurder zijn raam opende, merkten de inspecteurs meteen een doordringende cannabisgeur op. De 29-jarige bestuurder bleek bovendien goed gekend voor drugsgerelateerde feiten. In zijn voertuig werd in een boodschappentas 90 gram cannabis en 2 500 euro aangetroffen. Hij was ook in het bezit van een weegschaal en twee gsm-toestellen. Al deze zaken werden in beslag genomen, de verdachte wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

01/06/2020

Woning onbewoonbaar na dakbrand

Gisteren brak iets voor 10.30 uur brand uit in een pand aan de Jules Pauwelsstraat. Er was veel rook merkbaar van onder het dak. De bewoners van het pand konden zichzelf in veiligheid brengen. Maar ook de buren werden door de politie gevraagd om hun woning voor de veiligheid te verlaten. De twee bewoners van het pand ademden mogelijk te veel rook in, en zijn voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. Na een medische controle mochten zij het ziekenhuis verlaten. De woning is onbewoonbaar waardoor de twee bewoners opgevangen moesten worden bij familie. Wellicht is het vuur accidenteel ontstaan.

24/05/2020

15-jarige op gestolen bromfiets gevat

Het wijkondersteuningsteam merkte zondagavond tijdens een patrouille in burger een bromfiets op die rondreed in Hoboken. De passagier droeg geen helm. De inspecteurs konden de bromfiets in de Marneflaan onderscheppen. De passagier was op dat moment niet meer te bekennen. De bestuurder probeerde nog weg te rijden voor de politie, maar werd staande gehouden. Hij moest erkennen dat hij 'enkel maar een ritje maakte', want de bromfiets was niet van hen. Meer nog, de bromfiets was aangegeven als gestolen. De 15-jarige werd meegenomen voor verhoor, de eigenaar van de bromfiets krijgt zijn voertuig terug.

Hetzelfde team vatte ook een fietsdief op heterdaad. Een man prutste aan een gestalde fiets op de Boomsesteenweg ter hoogte van Valkenveld. De man vertrok uiteindelijk met de fiets en liet hierbij de fiets waarmee hij was gekomen ter plaatse achter. Hij verklaarde dat zijn eigen fiets versleten was en dat hij zich daarom een nieuwe nam. De eigenaar van de gestolen fiets wordt opgespoord. 

18/05/2020

Inbreker op heterdaad betrapt

Dinsdagnacht werd de politie gecontacteerd door bewoners van de Pierre Van den Eedenstraat. Zij hadden een verdachte man betrapt, die vermoedelijk wilde inbreken in verschillende garages. De buurtbewoners konden de man staande houden tot de aankomst van een interventiepatrouille. Die controleerde de man (35) en vonden hem in het bezit van inbrekersmateriaal (o.a. een koevoet en een Engelse sleutel), een mes en een slagwapen. Ook de fiets waarmee de verdachte zich verplaatste werd in beslag genomen. De man werd gearresteerd en zal verhoord worden over de feiten.

06/05/2020

Vermoedelijke drugsdealer krijgt wijkondersteuningsteam over de vloer

Aan de Schorrelaan is het al een tijdje een aan- en afrijden van verschillende auto's. Soms zagen omwonenden dat verdachten zaken in auto's laadden en soms gingen bestuurders van auto's voor heel korte tijd een appartement binnen. Maandag is het wijkondersteuningsteam (WOT) van de regio Zuid tot een huiszoeking overgegaan. Ze vonden verschillende verdovende middelen: speed, ketamine en cocaïne. Ze troffen ook een som cash geld aan. Daarnaast namen ze nog een ruime hoeveelheid aan verpakkingsmateriaal, een precisieweegschaal en drie mobiele telefoons in beslag. Al die spullen lagen verborgen in de woning. Er stond ook een dure elektrische fiets binnen. De verdachte zei dat hij de fiets gekregen had in ruil voor verdovende middelen. Onderzoek zal moeten uitwijzen wat de herkomst van de fiets is. De verdachte van 28 jaar werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter. 

29/04/2020

Zak met joints gevonden tijdens vlucht

Het wijkteam van Hoboken merkte tijdens een controleactie tegen drugsoverlast 3 personen op die bij het zien van de politiewagen de vlucht namen op de fiets. Gezien het verdacht gedrag werd de achtervolging ingezet. Eén verdachte werd staande gehouden in de Hobeuchemstraat. Tijdens zijn vlucht had hij een zakje in de tuin van een leegstaande woning geworpen. In het zakje werden 13 joints aangetroffen. De twee andere kerels werden staande in de Steynstraat. Er werden huiszoekingen georganiseerd, daarbij werden nog eens 5 grote flessen lachgas, een aantal ampullen lachgas en een precisieweegschaal in beslag genomen. De drie verdachten (18, 20 en 21), allen reeds gekend voor drugshandel, werden voorgeleid.

20/04/2020

Batterijlader vat vuur

De brandweer rukte vrijdagmiddag uit naar een woning aan de Emiel Harvenstraat. Daar was brand ontstaan aan de droogkast. De bewoners konden de vlammen zelf doven, maar de brandweer controleerde of de situatie wel veilig was. Voor de zekerheid verlieten de bewoners de woning omdat er wel wat rook ontstaan was. De brandweer verluchtte het huis. De twee bewoners gingen met de ziekenwagen mee naar het ziekenhuis voor controle omdat ze rook ingeademd hadden. De schade bleef gelukkig beperkt. De oorzaak van de brand was een defect aan een acculader die op de droogkast stond. Die raakte oververhit waardoor de droogkast vuur vatte.   

28/03/2020

Snelheidscontroles Hoboken

De verkeerspolitie controleerde dinsdag in Hoboken op verschillende plaatsen. De aandacht ging uit naar hardrijders. Op de Sint-Bernardsesteenweg richting Hoboken reden 13 van de 705 gecontroleerde voertuigen te hard. Op de Schroeilaan waren er opnieuw 13 overtreders. Hier passeerden 742 voertuigen. Op de Antwerpsesteenweg reden 4 van de 205 bestuurders te hard. Eén bestuurder verloor meteen zijn rijbewijs omdat hij 87 kilometer per uur reed waar je 50 mag. Alle afgenomen ademtesten van de overtreders waren negatief!

05/02/2020

Gestolen brommer brommer gerecupereerd

Tijdens toezicht in de Draaiboomwijk merkte een ploeg van het wijkondersteuningsteam een man op die vermoedelijk op zoek was naar drugs. Ze hielden de man in de gaten en konden vaststellen hoe twee jongeren op een bromfiets naar de man toereden. De politie wilde de brommer onderscheppen voor controle, maar de twee jongeren lieten de bromfiets achter en konden te voet ontsnappen. De brommer bleek begin dit jaar gestolen en kon nu gerecupereerd worden. De vermoedelijke koper werd ondertussen nog steeds in het oog gehouden. Een half uurtje later maakte hij alsnog contact met een vermoedelijke dealer. Beide personen werden gecontroleerd en er had inderdaad een deal plaatsgevonden. De dealer had ook een verboden wapen op zak. De verdachte wordt vandaag voorgeleid.

26/01/2020

Pagina's