2660 Hoboken | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

2660 Hoboken

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets
Zip: 
2660
Area: 
Hoboken

Minderjarige crasht auto

In de Kapelstraat in Hoboken raakten zaterdagnacht twee wagen zwaar beschadigd bij een ongeval. Een wagen was in de flank van een geparkeerd voertuig gereden en verderop tot stilstand gekomen. Beide voertuigen waren niet meer rijvaardig. De bestuurder die het ongeval veroorzaakte, had de plaats verlaten en zijn wagen achtergelaten. De politie kon de brokkenpiloot wel achterhalen. De 14-jarige zoon van de eigenaar van de wagen had de sleutels genomen om een ritje te maken. Dat werd duidelijk geen succes.

20/09/2020

3 geparkeerde wagens beschadigd bij aanrijding

In de Jozef Stormsstraat raakten dinsdagnacht 3 geparkeerde wagens beschadigd bij een aanrijding. De bestuurder (22) verklaarde dat hij ongeveer 60 reed in de zone 30. Hij liep slechts lichte verwondingen op. 3 van de 4 betrokken voertuigen moesten getakeld worden. In de wagen van de bestuurder werden sporen van mogelijk lachgasgebruik aangetroffen. Er was ook een vermoeden dat er een passagier in het voertuig zat, maar dit kon niet bevestigd worden.

22/07/2020

Controle op zwartwerk

Het wijkteam van Hoboken controleerde woensdag samen met de dienst vreemdelingenzaken en de dienst toezicht sociale wetten 12 handelszaken op hun grondgebied. Twee gecontroleerde personen bleken in het zwart te werken en bovendien illegaal in ons land te verkeren. Eén gecontroleerde persoon stond geseind met een bevel tot gevangenneming. 2 instellingen zullen opgevolgd worden door de dienst sociale wetten voor zwartwerk.

16/07/2020

Sluikstorter van bouwafval op heterdaad betrapt

Tijdens een anonieme patrouille in Hoboken merkte het wijkondersteuningsteam in de Zeelandstraat een voertuig dat 's avonds laat helemaal in het hoekje van een parking stond. De bestuurder (19) kon geen zinnige verklaring geven voor zijn aanwezigheid op het late uur op de verlaten plek. De inspecteurs stelden vast dat zijn wagen volgestouwd zat met bouw- en sloopafval in zwarte en blauwe vuilniszakken. Op enkele meters van het voertuig, in het struikgewas lag een hoop van dezelfde vuilniszakken met hetzelfde type afval. Vermoedelijk was de man eerder op de avond al een deel van zijn afval komen dumpen. De man kreeg een stevig pv voor deze overtreding.

12/07/2020

Metaaldieven op heterdaad betrapt

Een medewerker van Woonhaven contacteerde vrijdagnamiddag de politie voor een mogelijke diefstal in een werf in de Paul Henri Spaaklaan. Er politie kwam ter plaatse en trof twee witte zakken gevuld met allerhande metalen onderdelen aan. In een kamer werden twee verdachten (54 en 36) aangetroffen. De mannen waren in het bezit van ondermeer werkhandschoenen en kniptangen. In de directe omgeving werd ook een voertuig aangetroffen met gestolen nummerplaten. Op basis van het chassisnummer kon het voertuig gelinkt worden aan de verdachten. Beide mannen werden gearresteerd, de wagen werd in beslag genomen voor verder onderzoek.

11/07/2020

Auto vliegt uit de bocht tegen gevel

In de Kapelstraat in Hoboken raakte zondagmiddag een wagen zwaar beschadigd bij een ongeval. De wagen vloog uit de bocht en raakte de gevel van een woning in de straat. De wagen was niet meer rijvaardig, de gevel liep enkele beschadigingen op, maar moest niet verstevigd worden. De bestuurder van de wagen (26) verklaarde dat hij de controle over het stuur verloor, hij raakte niet gewond. Mogelijks lag onaangepaste snelheid aan de oorzaak van het ongeval. 

29/06/2020

Hardleerse bestuurder verliest voertuig

De motards van de verkeerspolitie konden vrijdag een bestuurder betrappen die zijn lesje duidelijk niet had geleerd. De rechtbank had de man veroordeeld tot een rijverbod en hem verplicht om eerst zijn rijexamens opnieuw af te leggen. Bovendien diende zijn voertuig uitgerust te worden met een alcoholslot. Ondanks de strenge straf werd de man opnieuw betrapt achter het stuur van een wagen. Daarop werd beslist om het voertuig te immobiliseren en in opdracht van het parket werd de Land Rover in beslag genomen. De man kreeg een nieuw pv voor rijden ondanks een lopend rijverbod.

27/06/2020

Dealer betrapt na verkeersovertreding

Een ploeg van de mobiele eenheid onderwierp een bestuurder aan een controle na een verkeersovertreding op de Antwerpsesteenweg in Hoboken. Toen de bestuurder zijn raam opende, merkten de inspecteurs meteen een doordringende cannabisgeur op. De 29-jarige bestuurder bleek bovendien goed gekend voor drugsgerelateerde feiten. In zijn voertuig werd in een boodschappentas 90 gram cannabis en 2 500 euro aangetroffen. Hij was ook in het bezit van een weegschaal en twee gsm-toestellen. Al deze zaken werden in beslag genomen, de verdachte wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

01/06/2020

Woning onbewoonbaar na dakbrand

Gisteren brak iets voor 10.30 uur brand uit in een pand aan de Jules Pauwelsstraat. Er was veel rook merkbaar van onder het dak. De bewoners van het pand konden zichzelf in veiligheid brengen. Maar ook de buren werden door de politie gevraagd om hun woning voor de veiligheid te verlaten. De twee bewoners van het pand ademden mogelijk te veel rook in, en zijn voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. Na een medische controle mochten zij het ziekenhuis verlaten. De woning is onbewoonbaar waardoor de twee bewoners opgevangen moesten worden bij familie. Wellicht is het vuur accidenteel ontstaan.

24/05/2020

Pagina's