2660 Hoboken | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

2660 Hoboken

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets
Zip: 
2660
Area: 
Hoboken

Dealer met twee levenslange rijverboden onder invloed achter het stuur

Het drugsondersteuningsteam merkte vrijdagavond tijdens toezicht op de Sint-Bernardsesteenweg in Hoboken een man op in een huurvoertuig. Omdat er vermoedens waren dat de man zich inliet met het verkopen van verdovende middelen werd hij gevolgd tot in Hemiksem. Daar kon het team inderdaad een drugsdeal vaststellen. De klant bevestigde tegenover de politie dat hij cocaïne had aangekocht. De vermoedelijke dealer werd gevolgd tot in de VII-de Olympiadelaan. Wanneer de inspecteurs willen overgaan tot een controle, probeerde de man via het voetpad weg te rijden om aan de politie te ontsnappen. Na een korte achtervolging kon hij gevat worden in de Abdijstraat. Onderweg had hij iets uit het raam gegooid. Dit werd gerecupereerd, het pakje bevatte 20 verkoopshoeveelheiden cocaïne. De man had ook 490 euro op zak.

De verdachte (21) bleek ondanks zijn jonge leeftijd al te zijn veroordeeld tot 2 levenslange rijverboden. Er werd een speekseltest afgenomen, waaruit bleek dat de man opnieuw onder invloed was van drugs terwijl hij met de wagen reed. De man werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter die besliste om hem aan te houden.

10/01/2022

Zwaargewonde fietser rijdt nog naar huis na ongeval

Dinsdagavond geraakte een fietser zwaargewond bij een aanrijding in de Adolf Greinerstraat in Hoboken. De man reed op het fietspad richting Hemiksem toen hij geraakt werd door een wagen die zonder stoppen een parking kwam uitgereden. De fietser kwam zwaar ten val en liep verwondingen op aan het hoofd. Toch was hij bij aankomst van de ziekenwagen en de politie niet meer ter plaatse. De man was naar huis gefietst tot in Niel. De politiezone Rupel ging op vraag van PZ Antwerpen samen met een ziekenwagen nazicht doen en al snel werd duidelijk dat de man (31) er slecht aan toe was. In het ziekenhuis was zelfs even sprake van levensgevaar.

05/01/2022

Controle op nieuwe en verdachte handelszaken

Samen met de arbeidsinspectie, de milieuambtenaar van de stad en stadstoezicht heeft het wijkteam van Hoboken gisteren 22 handelszaken gecontroleerd die het mogelijk niet te nauw namen met de regels. Van de 30 gecontroleerden bleken vier mensen illegaal tewerkgesteld. Drie van hen verbleven illegaal in ons land en zijn overgebracht naar het kantoor aan de Noorderlaan. In een gecontroleerde garage zijn inbreuken vastgesteld op vlak van stedenbouw en milieu. Twee keer werd de terraswetgeving niet gerespecteerd. Een kruidenier uit de buurt kreeg een GAS-pv voor het achterlaten van sluikstort. De politie stelde ook nog vier parkeerovertredingen vast.

15/12/2021

Hardleerse bestuurder ontsnapt niet aan politie

De verkeersondersteuningsteams van de regio's West en Zuid gingen het afgelopen weekend op zoek naar een bestuurder die bleef rijden ondanks een lopend rijverbod. Met behulp van de ANPR-camera's werd het voertuig opgemerkt in Hoboken en onderschept worden. Voor de bestuurder was het al de derde keer dat hij betrapt werd achter het stuur van de wagen ondanks zijn lopend rijverbod. Gezien zijn hardleerse gedrag werd de man gearresteerd en wordt hij voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Zijn wagen werd geïmmobiliseerd om nieuwe inbreuken te voorkomen.

07/12/2021

Pagina's