2610 Wilrijk | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

2610 Wilrijk

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets
Zip: 
2610
Area: 
Wilrijk

DOT klist vermoedelijke drugsdealer

Vrijdagavond merkten leden van het drugsondersteuningsteam (DOT) een auto op waarvan de bestuurder druk aan het gsm'en was. De wagen stopte in een woonwijk in de omgeving van de Hoge Aardstraat. De bestuurder ging daarna een rondje lopen in de buurt, voortdurend met de gsm in de hand. Wat later ging hij kort een pand binnen. Het DOT vermoedde dat daar net drugs verkocht is geweest en dus gingen ze over tot controle. Daar werd het vermoeden bevestigd. Er volgde ook nog een huiszoeking waar geld en drugs aangetroffen zijn. De vermoedelijke verkoper (26) van verdovende middelen werd gearresteerd.

04/04/2021

Inbreker op heterdaad betrapt

Vrijdagavond werd de politie verwittigd omdat de eigenaar van een magazijn in de Gaston Fabrélaan een inbreker op heterdaad had betrapt. Het snelleresponsteam was als eerste ter plaatse en kon de verdachte meteen vatten. Er bleek een rolluik te zijn beschadigd, verder was er nog geen buit gemaakt. De verdachte bleek gekend als veelpleger, bovendien had hij drugs op zak. Hij werd gearresteerd en verhoord.

27/02/2021

Gevaarlijk transport niet in orde

Gevaarlijk transport niet in orde
Dinsdagochtend reed een vrachtwagen zich vast op de Boomsesteenweg onder de brug ter hoogte van de R11. De brug raakte daarbij beschadigd. Verschillende brokken beton, afkomstig van de brug, lagen verspreid op de weg en op de vrachtwagen. Bij controle van de combinatie trekker-oplegger stelden de motards van de verkeerspolitie verschillende inbreuken vast die onder meer risico's vormden voor andere weggebruikers. Zo was de lading niet gezekerd, ontbraken de waarschuwingsborden en de uitrusting voor uitzonderlijk vervoer, ontbrak het oranje zwaailicht achteraan en was de combinatie niet ingeschreven en verzekerd. De tachograaf was niet gekerd en werd niet gebruikt en de bestuurder beschikte niet over het juiste rijbewijs voor het type voertuig waarmee hij onderweg was. De combinatie is op vraag van het parket in beslag genomen.

24/02/2021
Tag: 

Voorlopig rijbewijs al lang vervallen

Het wijkteam van Wilrijk haalde vrijdagavond een voertuig uit het verkeer waarvan de bestuurder er ondanks de besneeuwde straten een zeer sportieve rijstijl op nahield. De bestuurder (25) probeerde de inspecteurs er van te overtuigen dat hij beschikte over een voorlopig rijbewijs, maar dat bleek al enkele jaren vervallen. De bestuurder bleek bovendien vrij onder voorwaarden. Hij zal zich moeten verantwoorden voor de gepleegde inbreuken. 

Een ANPR-camera pikte op zaterdag ook een geseinde wagen op. De wagen werd onderschept ter hoogte van de Museumstraat. Er bleek voor 56 000 euro aan openstaande boetes gekoppeld aan het voertuig. Dat werd daarom in beslag genomen.

14/02/2021

Pagina's