2610 Wilrijk | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

2610 Wilrijk

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets
Zip: 
2610
Area: 
Wilrijk

Vuurwerk in beslag genomen

Een patrouille hoorde gisteren iets voor 18 uur een luide knal in de omgeving van de Boomsesteenweg. Er is meteen nazicht gedaan in de omgeving. Twee personen zijn naar aanleiding van de feiten gecontroleerd. In de koffer van de wagen is een grote hoeveelheid vuurwerk gevonden, ook knalvuurwerk. De twee personen gaven aan het vuurwerk te willen gebruiken in aanloop van en tijdens de nieuwjaarsnacht. De politie sluit ook niet uit dat ze het vuurwerk zouden doorverkopen, gezien de grote hoeveelheid. De politie benadrukt nogmaals dat vuurwerk en knalvuurwerk risicovol zijn en blijvende gehoorschade en ernstige verwondingen kunnen veroorzaken. In de stad Antwerpen is het afsteken van vuurwerk altijd verboden, en het is in deze periode bovendien verboden om het in bezit te hebben op het openbaar domein. De grote hoeveelheid is in beslag genomen en in veilige omstandigheden opgeslagen. 

27/12/2021

Meerdere verdachte elementen in camionette

Een opmerkzame interventiepatrouille merkte in de nacht van woensdag op donderdag een camionette met buitenlandse nummerplaten op de Groenenborgerlaan. Gezien het late uur besloten ze de camionette te controleren. De Duitse nummerplaten bleken geseind. De bestuurder bleek illegaal in ons land te verblijven. In de laadruimte van het voertuig werd een spiksplinternieuwe fiets aangetroffen met een aankoopwaarde van meer dan 9 000 euro. Deze bleek besteld in Nederland en bestemd voor een adres in Duitsland. De bestuurder kon niet zeggen waarom hij met de fiets in Wilrijk rondreed. Nog werd er een set nummerplaten aangetroffen in de bestelwagen. De bestuurder werd gefouilleerd en had een mes op zak. Bovendien droeg hij onder zijn kleren een uniformstuk van de Duitse politie. Ook dit werd in beslag genomen.

Gezien de vele verdachte elementen waar de man geen enkele plausibele uitleg voor kon geven werd de man gearresteerd voor verder onderzoek. De camionette werd geïmmobiliseerd, de dure fiets werd in beslag genomen met het oog op teruggave aan de rechtmatige eigenaar.

25/11/2021

Crash met zware wagens

Op de R11, de verbinding tussen de N173 en de A12, zijn gisteren twee zware wagens ernstig beschadigd geraakt bij een ongeval. Beide wagens waren na de klap niet meer rijvaardig. De ware toedracht is onduidelijk omdat er geen getuigen waren van het ongeval. De politie vermoedt dat één van de auto's eerst een paal raakte en daarna tot stilstand kwam tegen een boom. De andere wagen, die vermoedelijk in dezelfde richting reed, raakte ook een boom. Na de klap waren enkel de bestuurders nog aanwezig. De passagiers hadden de plaats van het ongeval al verlaten. Geen van de bestuurders wenste medische verzorging. De brandweer was ter plaatse nodig om de situatie te beveiligen en om de rijbaan schoon te maken. In de richting van Mortsel was er door het ongeval hinder voor het doorgaand verkeer. Motards van de verkeerspolitie reden bij het ongeval uit toen ze nazicht deden naar een trouwstoet.
 

14/11/2021
Tag: 

Pagina's