2170 Merksem | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

2170 Merksem

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets
Zip: 
2170
Area: 
Merksem

Geseinde man gevat tijdens controle na woninginbraak

Dinsdagavond kreeg de politie een oproep voor een woninginbraak. Een getuige had 3 verdachten op heterdaad betrapt en probeerde hen te volgen toen ze wilden vluchten. Er werden meteen enkele patrouilles aangestuurd, die onmiddelijk van start gingen met nazicht in de omgeving. De politie trof een rugzak aan met schroevendraaiers in die in beslag werd genomen voor sporenonderzoek. Een patrouille merkte in de buurt een mogelijke verdachte op die aan de beschrijving van de getuige voldeed. De man bleek geseind te staan met een bevel tot gevangenneming en werd gearresteerd. Er zal onderzocht worden of hij ook in aanmerking komt voor de inbraak. De andere verdachten worden opgespoord.

20/02/2019

Wijkteam houdt toezicht in Bouckenborghpark

Het wijkteam van Merksem houdt al enkele weken verscherpt toezicht in het Bouckenborghpark en omgeving. Dit na meldingen van minderjarigen die werden bedreigd. Maandagnamiddag werden de inspecteurs aangesproken door een man die bedreigd was door twee mannen met een mes. Het wijkteam en enkele interventiepatrouilles deden nazicht en konden de twee verdachten arresteren in de omgeving van het park. Later op de avond controleerde het wijkteam een minderjarige in het park. Deze bleek geseind in een onderzoek naar een inbraak en werd ter beschikking gesteld van het jeugdparket.

22/09/2020

Bewoner in levensgevaar nadat zetel vuur vat

Vrijdagmiddag, omstreeks 13.30 uur, werden de hulpdiensten naar de Beukenhofstraat gestuurd voor een brand op de eerste verdieping van een eengezinswoning. Het vuur ontstond ter hoogte van een zetel waarop enkele elektronische apparaten lagen op te laden, bovenop een stapel kleding. Een van de bewoners, een 45-jarige man, werd voor verzorging naar het Stuivenbergziekenhuis gebracht, nadat hij heel wat rook had ingeademd. Hij verkeerde in levensgevaar.

22/08/2020

Fietser zwaargewond na aanrijding

Op de Bredabaan is vrijdag een fietser gewond geraakt toen hij de straat overstak. De bestuurdster van een wagen had zich vergist en reed over de tram- en busbaan in de richting van Brasschaat. Voor werken was dat even nodig, maar ze voegde te laat weer in om de juiste weg op te gaan. De vrouw van 71 realiseerde zich dat, stopte en reed achteruit om terug op de rijbaan te gaan rijden. Ze had niet gezien dat de fietser van 72 achter haar de straat aan het oversteken was. De auto botste tegen de fietser. Het slachtoffer belandde op de grond en liep ernstige verwondingen op. De man is naar het ziekenhuis gebracht maar verkeert niet in levensgevaar. De technische bijstand van de politie zorgde ervoor dat de fiets opgehaald werd en de brandweer kwam ter plaatse om de weg schoon te maken. 

15/08/2020

Drugs uit raam gegooid

Aan de Ridder Van Parysstraat heeft het wijkondersteuningsteam van de regio Noord gisteren een drugdealer (22) gevat. Hun oog viel eerder op een vrouw die zich nogal ongedurig gedroeg. Het was voor de inspecteurs duidelijk dat ze op iemand stond te wachten. Na een tijdje kwam de verdachte aangewandeld. Er werd wat uitgewisseld en daarna wilden de twee uit elkaar gaan. De politie stak er een stokje voor. Het vermoeden van de inspecteurs werd bevestigd. Er was net cannabis overhandigd. Op het vermoedelijke adres van de verdachte volgde nog een huiszoeking. Daar gooide de vriendin van de verdachte een zak door het raam. De politie vond de zak en er zaten drugs in. Ook de vrouw is gearresteerd.

13/08/2020

Pagina's