2170 Merksem | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

2170 Merksem

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets
Zip: 
2170
Area: 
Merksem

Geseinde man gevat tijdens controle na woninginbraak

Dinsdagavond kreeg de politie een oproep voor een woninginbraak. Een getuige had 3 verdachten op heterdaad betrapt en probeerde hen te volgen toen ze wilden vluchten. Er werden meteen enkele patrouilles aangestuurd, die onmiddelijk van start gingen met nazicht in de omgeving. De politie trof een rugzak aan met schroevendraaiers in die in beslag werd genomen voor sporenonderzoek. Een patrouille merkte in de buurt een mogelijke verdachte op die aan de beschrijving van de getuige voldeed. De man bleek geseind te staan met een bevel tot gevangenneming en werd gearresteerd. Er zal onderzocht worden of hij ook in aanmerking komt voor de inbraak. De andere verdachten worden opgespoord.

20/02/2019

Bestuurder vlucht via daken na aanrijding

Op de Bredabaan raakte maandagnacht de omheining van de busstelplaats beschadigd door een aanrijding. De politie kwam ter plaatse en trof een voertuig aan dat tegen de omheining was gereden. Een vrouw verklaarde ter plaatse dat haar vriend de bestuurder was, maar de plaats had verlaten. Hij zou te veel gedronken hebben en geen rijbewijs bezitten. De inspecteurs besloten nazicht te doen bij de vermoedelijke bestuurder thuis. Deze was echter niet op de politie blijven wachten en vluchtte via het dak. Aanvankelijk zag de politie een man liggen op een aanpalend dak, maar toen ze hem aanspraken, liep hij verder over de daken en kon hij ontkomen. Het achtergelaten voertuig werd in beslag genomen. 

25/02/2020

Verkeerstoezicht op Bredabaan

Opnieuw heeft het verkeersondersteuningsteam van de regio Noord donderdag kort toezicht gehouden op de Bredabaan. 27 bestuurders kregen een boete omdat ze aan het gsm'en waren tijdens het rijden. 15 bestuurders negeerden het rode verkeerslicht. 58 personen lapten de verkeersborden, de bewegwijzering en de parkeerregels aan hun laars.

14/02/2020

Dronken bestuurder richt ravage aan op Bredabaan

In de vroege zondagochtend, omstreeks  5.20 uur, verloor de bestuurder van een Seat Leon de controle over het stuur van zijn wagen op de Bredabaan in de richting van Brasschaat. In de bocht iets voorbij de Oudebareellei ging de wagen eerst tegen een fietstenstalling aan, waarbij de stalling en de fietsen die er gestald stonden, volledig vernield werden. De Seat week hierdoor uit naar de trambedding. De 21-jarige bestuurder uit Essen probeerde bij te sturen, maar knalde tegen twee geparkeerde wagens aan die reglementair geparkeerd stonden aan de rechterzijde van de rijbaan. Ook die wagens liepen aanzienlijke schade op. Als bij wonder kwamen de bestuurder en zijn passagier er met de schrik vanaf en vielen er geen gewonden. Hun wagen was wel klaar voor de schroothoop. Het rijbewijs van de jongeman, die positief blies, werd met onmiddellijke ingang voor 15 dagen ingetrokken.

09/02/2020

Illegale tewerkstelling beboet

Het wijkteam van Merksem hield op zaterdag een controleactie in samenwerking met het RSZ. Er werden horeca- en handelszaken, maar ook bouwwerven gecontroleerd. Verschillende zaken werden opnieuw gecontroleerd, nadat bij een vorige controle inbreuken waren vastgesteld. Zo werd op een bouwwerf voor de tweede maal een illegale werknemer aangetroffen. Ook in een bakkerij stond een illegale dame achter de toonbank. De bouwvakker wordt gerepatrieerd en de bakkersvrouw kreeg een bevel om het grondgebied te verlaten. Verder werden ook inbreuken vastgesteld op de openingstijden en de verplichte drankvergunningen. Ook 1 sluikstorter werd tijdens de actie betrapt en beboet.

Ook het wijkteam van Borgerhout controleerde dit weekend verschillende instellingen in hun wijk. Eén 'onbijtzaak' in de Prins Leopoldlei werd op bevel van de burgemeester gesloten na aanhoudende klachten van overlast door lawaai en zelfs druggebruik. Tijdens de controle kon er geen verantwoordelijke worden aangetroffen, bleek de aanwezige werknemer in het zwart te werken en werd er openlijk drugs gebruikt in de rookruimte. Bovenop de bestuurlijke sluiting werd ook een gerechtelijke verzegeling bevolen. In de Kattenberg werd een café gecontroleerd. Ook daar werd openlijk drugs gebruikt. 1 klant bleek illegaal in ons land. Op de grond van de zaak werden joints en hasj aangetroffen.

03/02/2020

Fietsers worden gesensibiliseerd

Het wijkteam van Merksem controleerde maandagochtend aan de Bredabaan, de drukste verkeersas van Merksem. Gezien de vele klachten van fietsers die zonder licht of in de verkeerde richting rijden, kregen deze gevaarlijke situaties meer aandacht. Twee automobilisten werden geverbaliseerd omdat de ene zonder lichten reed, en de andere aan het gsm'en was achter het stuur. Van de 223 fietsers die tussen 8 en 10 uur voorbij kwamen, reden er 17 tegen de richting in. Zij kregen een verwittiging. Ook voor negen fietsers die zonder licht reden, bleef het bij een waarschuwing. 

21/01/2020

Grote verkeersactie op Bredabaan

Het wijkteam van Merksem hield donderdag samen met het verkeersondersteuningsteam, de douane, de Vlaamse belastingsdienst en aspiranten van de politieschool een grote controleactie op de Bredabaan. Met behulp van een ANPR-camera werden voertuigen met achterstallige boetes opgespoord. Door de politie werd ook gecontroleerd op veilig rijgedrag en op boorddocumenten. De Vlaamse belastingsdienst en de douane konden voor 15 000 euro aan openstaande boetes en achterstallige belastingen innen bij 31 bestuurders. 4 voertuigen werden getakeld omdat hun eigenaars hun boetes niet konden betalen. 21 bestuurders krijgen een boete voor gsm-gebruik achter het stuur, 6 personen droegen hun veiligheidsgordel niet. 5 bestuurders overschreden een doorlopende witte streep en 7 voertuigen waren niet in orde met hun technische keuring. 1 bestuurder reed tijdens zijn rijverbod en een andere reed zonder geldig rijbewijs. Een bestuurder met een voorlopig rijbewijs vervoerde meerdere passagiers, wat niet is toegelaten. Wel goed nieuws: alle adem- en drugstesten (in totaal 67) waren negatief.

17/01/2020

Pagina's