2140 Borgerhout | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

2140 Borgerhout

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets
Zip: 
2140
Area: 
Borgerhout

Twee illegale dealers gearresteerd

Het WOT City kon tijdens toezicht in de omgeving van de Turnhoutsebaan twee dealers vatten. De eerste dealer werd opgemerkt omdat hij kort contact maakte met een man, waarna kon vastgesteld worden dat er drugs en geld werd uitgewisseld. De verdachte werd gecontroleerd en bleek in het bezit van 34 gebruikershoeveelheden (16,5 gram) cocaïne en nog 20 gram onverpakte cocaïne. Hij bleek illegaal in ons land en wordt voorgeleid op het gerechtshof.

Een tweede dealer liep tegen de lamp toen de inspecteurs twee verdachte mannen opmerkten. Omdat ze vermoedelijk op zoek waren naar drugs werden ze geobserveerd. Ze maakten heel kort contact met een man, waarna de politie overging tot controle. De vermoedelijke dealer was in het bezit van 25 dosissen cocaïne (9 gram) en 8 gram heroïne in beslag genomen. De man verblijft illegaal in ons land, maar is gekend bij de politie. Hij werd gearresteerd en zal worden voorgeleid.

 

22/07/2019

Inbrekers gevat in school

In een schoolgebouw op de Collegelaan in Borgerhout zijn zondagmiddag twee inbrekers op heterdaad betrapt. Een ploeg van de mobiele eenheid was in de buurt toen de oproep binnenkwam en ging meteen ter plaatse. Een getuige had gehoord hoe iemand met een slijpschijf aan de slag was in de school. De inspecteurs van de mobiele eenheid deden nazicht en merkten de verdachten op, die het op een lopen zetten. Na een korte achtervolging konden de twee verdachten gevat worden. Ze waren in het bezit van slijpschijven, waarmee ze hadden geprobeerd een kluis te openen. Uit het verhoor bleek dat ze de slijpschijven nog maar pas hadden aangekocht. Ze hadden ook een grote hoeveelheid gesorteerd kleingeld op zak. De twee verdachten werden gearresteerd en het labo kwam te plaatste voor een sporenonderzoek.

18/02/2019

Zaak opnieuw verzegeld 5 dagen na heropening

Eind vorig jaar werd een horecazaak op de Turnhoutsebaan door de politie verzegeld omwille van druggebruik. Begin deze week heropende de zaak en besloot het wijkteam van Borgerhout een kijkje te gaan nemen. Er was geen verantwoordelijke te bespeuren, maar er werd wel meteen een duidelijke cannabisgeur opgemerkt. Er werden openlijk joints gerold en gerookt, 4 van de 7 aanwezigen waren in het bezit van drugs. De zaak werd in opdracht van het parket opnieuw verzegeld, 5 dagen na de heropening.

05/07/2020

Dealer op leeftijd loopt tegen de lamp

Het wijkondersteuningsteam van de regio Centrum kwam dankzij een doorgedreven onderzoek een man op het spoor die een handeltje in cannabis en hasj had opgezet. Er werd een huiszoeking uitgevoerd in de woonplaats van de man op de Gitschotellei. Tijdens de huiszoeking werd 350 gram hasj, 461 gram cannabis en 11 000 euro cash aangetroffen. De man van 73 werd gearresteerd en voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die besliste om hem aan te houden.

13/06/2020

Overladen vrachtwagens

Op donderdag controleerde de verkeerspolitie aan de Noordersingel zwaar verkeer op overlading en lading in het algemeen. Ze zetten 28 voertuigen aan de kant. 14 voertuigen waren te zwaar. Drie waren zo zwaar dat de keuringsbewijzen ingehouden werden. Zes wagens hadden een overlading op een as. Eén keer was het voertuig te hoog. Drie keer had de chauffeur de lading niet of onvoldoende vastgemaakt. De politie controleerde ook twee uitzonderlijke transporten, samen goed voor zeven inbreuken op die specifieke wetgeving. In een wagen lagen gasflessen los in het voertuig. Verder had één chauffeur zijn gordel niet om. Een andere bestuurder werd beboet omdat hij het rode stoplicht negeerde. Twee voertuigen waren niet in orde met de inschrijving en drie bestuurders beschikten niet over het juiste rijbewijs.

12/06/2020
Tag: 

Fietser aangereden

Zaterdagavond is een dame gewond geraakt bij een ongeval. Dat gebeurde rond 18.40 uur aan de Dokter Van de Perrelei. Een wagen reed vanuit de Luitenant Lippenslaan links de Dokter van de Perrelei op. De bestuurster (82) van de auto stopte even voor een bestelwagen die voorrang verleende aan een fietser. Maar de vrouw zelf had de fietser niet gezien omdat ze achter de bestelwagen stilstond. Toen ze doorreed, kwam het tot een aanrijding met de fietser. Het slachtoffer (57) liep ernstige verwondingen op aan het hoofd, maar ze is niet in levensgevaar.

07/06/2020

Namaak in beslag genomen

De lokale recherche leefmilieu controleerde deze week samen met de FOD Economie een kledingzaak op de Turnhoutsebaan. Er waren sterke vermoedens dat er in de zaak namaakkledij werd verkocht. In een verborgen ruimte, in de kelder en in een appartement boven de zaak werden in totaal zo'n 425 stuks namaakkledij aangetroffen. Het betroffen valse merkproducten van onder meer Nike en Gucci. Een huiszoeking bij de zaakvoerder in Wijnegem leverde nog een aantal namaakgoederen op, alsook bijna 9 000 euro cash. De lokale recherche werd actief samen met de FOD Economie om de verkoop van nepproducten te bestrijden.

04/06/2020

Lachgas in beslag genomen

Een nogal vlotte bestuurder trok de aandacht van de politie door zijn opvallende rijstijl. Het wijkondersteuningsteam besloot om de wagen in de gaten te houden. De bestuurder parkeerde in de Joe Englishstraat en maakte daar contact met de bestuurder van een andere auto. De twee wisselden lachgascilinders uit en vertrokken opnieuw. Bij controle bleek de sportieve bestuurder in het bezit te zijn van een CMR voor het transporteren van lachgascilinders. De flessen werden ook vakkundig vastgemaakt in de koffer. Wat de man van 24 jaar wel was vergeten, is dat het verhandelen van lachgas sinds het begin van dit jaar verboden is volgens het Antwerpse politiereglement. De politie nam 9 volle cilinders van 2,7 liter in beslag, zes volle cilinders van vier liter en zes lege flessen. Ook 5 200 ballonnen zijn ingehouden.

25/05/2020

Pagina's