2140 Borgerhout | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

2140 Borgerhout

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets
Zip: 
2140
Area: 
Borgerhout

Twee illegale dealers gearresteerd

Het WOT City kon tijdens toezicht in de omgeving van de Turnhoutsebaan twee dealers vatten. De eerste dealer werd opgemerkt omdat hij kort contact maakte met een man, waarna kon vastgesteld worden dat er drugs en geld werd uitgewisseld. De verdachte werd gecontroleerd en bleek in het bezit van 34 gebruikershoeveelheden (16,5 gram) cocaïne en nog 20 gram onverpakte cocaïne. Hij bleek illegaal in ons land en wordt voorgeleid op het gerechtshof.

Een tweede dealer liep tegen de lamp toen de inspecteurs twee verdachte mannen opmerkten. Omdat ze vermoedelijk op zoek waren naar drugs werden ze geobserveerd. Ze maakten heel kort contact met een man, waarna de politie overging tot controle. De vermoedelijke dealer was in het bezit van 25 dosissen cocaïne (9 gram) en 8 gram heroïne in beslag genomen. De man verblijft illegaal in ons land, maar is gekend bij de politie. Hij werd gearresteerd en zal worden voorgeleid.

 

22/07/2019

Inbrekers gevat in school

In een schoolgebouw op de Collegelaan in Borgerhout zijn zondagmiddag twee inbrekers op heterdaad betrapt. Een ploeg van de mobiele eenheid was in de buurt toen de oproep binnenkwam en ging meteen ter plaatse. Een getuige had gehoord hoe iemand met een slijpschijf aan de slag was in de school. De inspecteurs van de mobiele eenheid deden nazicht en merkten de verdachten op, die het op een lopen zetten. Na een korte achtervolging konden de twee verdachten gevat worden. Ze waren in het bezit van slijpschijven, waarmee ze hadden geprobeerd een kluis te openen. Uit het verhoor bleek dat ze de slijpschijven nog maar pas hadden aangekocht. Ze hadden ook een grote hoeveelheid gesorteerd kleingeld op zak. De twee verdachten werden gearresteerd en het labo kwam te plaatste voor een sporenonderzoek.

18/02/2019

Fietsendief gevat

Een fietser die zich niet aan de verkeersregels hield, bleek een fietsendief te zijn. Het wijkteam van Borgerhout had hem een overtreding zien maken toen de leden ter hoogte van het Giraffenplein nazicht deden naar achtergelaten fietsen. Toen ze de man over de fout aanspraken, nam hij de vlucht. Na een korte achtervolging kon de man staande gehouden worden. Tijdens de controle werd duidelijk dat hij zicht met een gestolen fiets verplaatste. Hij had ook een slijpschijf op zak. Vermoedelijk had de man de fiets net uit een garage in de buurt gestolen. De verdachte is gearresteerd.
 

19/04/2021

20 keer meer alcohol in bloed dan toegelaten

Een inspecteur van de verkeerspolitie zag tijdens een dienstverplaatsing een zware vrachtwagencombinatie rijden op de snelweg. Het viel de motard op hoe de combinatie lichtjes over de rijstrook zwalpte. De veringen van de trekker waren niet goed ingesteld wat voor wrijving zorgde tussen de banden en de spatlap en voor een indringende geur zorgde. In de ruimte tussen de trekker en de aanhanger zag de politieman de overblijfselen van een maaltijd liggen. Onder meer enkele halfvolle glazen potjes, zakken met brood en paprika's waren klaar om op de weg te vallen. De chauffeur moest aan de afrit van Borgerhout aan de kant voor onder meer een ademtest. De man blies positief en moest in het kantoor een ademanalyse ondergaan. De test resulteerde in 1.64 UAL of 3,77 promille. Dat is 20 keer meer dan de toegelaten 0.08 voor professionele bestuurders. Het rijbewijs van de chauffeur is meteen voor 15 dagen ingetrokken. De man moest ook meteen 1 260 en 350 euro voor de respectievelijke boetes betalen. Het dossier wordt overgemaakt aan het parket.

19/04/2021

Kapmes in beslag genomen bij controle

Het Orida-fietsteam controleerde dinsdag 2 jongeren die opzichtig een joint stonden te roken. De jongens van 14 en 15 bleken nog meer drugs op zak te hebben. Eén van de twee had bovendien een groot kapmes in zijn broek verstopt. Het wapen en de drugs werden in beslag genomen en de twee jongeren werden gearresteerd voor verhoor.

Ook in de Bakkerstraat, achter de hoek van het politiekantoor in de Maréestraat, werd een man gecontroleerd die een joint zat te rollen. Hij bleek nog speed, xtc, heroïne en cannabis op zak te hebben. De man (47) werd gearresteerd en wordt voorgeleid op verdenking van drugshandel.

14/04/2021

Aanplakker gevat

Het wijkteam van Borgerhout kon vannacht iemand vatten die wellicht verantwoordelijk is voor het kleven van protestaffiches op de ramen van politiekantoren en politievoertuigen. Na een periode van beeldvorming kon het team gericht toezicht houden. Toen de leden van het wijkteam de betrokkene zagen, spraken zij hem aan. Maar de verdachte nam meteen de vlucht op de fiets. Na een korte achtervolging kon hij toch gevat worden. In de fietstas zaten nog meer van die affiches en lijm. De feiten werden toegegeven. Hij toonde zich ook bereid om de ramen van het politiekantoor te komen poetsen. Het verhoor over de feiten moet nog volgen.
 

04/04/2021

Gestolen fiets teruggevonden

Leden van het wijkteam van Borgerhout zagen een fiets onbeheerd staan in de Sterlingerstraat. Uit nazicht in de politiebestanden bleek dat de fiets eerder gestolen was in de Groenstraat. Omdat de fiets gelabeld was, kon de politie de eigenares opsporen en haar de fiets terug bezorgen. De politie onderstreept hiermee het belang van aangifte doen wanneer je fiets gestolen is. De dame was de politie dankbaar en bedankte dit weekend met een bloemetje en een zelfgemaakte cake.

22/03/2021

Gevaarlijke bestuurder zonder rijbewijs onder invloed van drugs

Het wijkteam van Borgerhout merkte donderdagochtend een wagen op die aan overdreven snelheid door de smalle Kwekerijstraat reed. Het voertuig werd staande gehouden en gecontroleerd. De bestuurder bleek rond te rijden zonder rijbewijs en was onder invloed van drugs. In de wagen werd cannabis, hasj, twee flessen lachgas en een verboden wapen aangetroffen. Al deze zaken werden in beslag genomen en de man zal zich voor de politierechtbank moeten verantwoorden.

19/03/2021

Pagina's