2140 Borgerhout | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

2140 Borgerhout

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets
Zip: 
2140
Area: 
Borgerhout

Twee illegale dealers gearresteerd

Het WOT City kon tijdens toezicht in de omgeving van de Turnhoutsebaan twee dealers vatten. De eerste dealer werd opgemerkt omdat hij kort contact maakte met een man, waarna kon vastgesteld worden dat er drugs en geld werd uitgewisseld. De verdachte werd gecontroleerd en bleek in het bezit van 34 gebruikershoeveelheden (16,5 gram) cocaïne en nog 20 gram onverpakte cocaïne. Hij bleek illegaal in ons land en wordt voorgeleid op het gerechtshof.

Een tweede dealer liep tegen de lamp toen de inspecteurs twee verdachte mannen opmerkten. Omdat ze vermoedelijk op zoek waren naar drugs werden ze geobserveerd. Ze maakten heel kort contact met een man, waarna de politie overging tot controle. De vermoedelijke dealer was in het bezit van 25 dosissen cocaïne (9 gram) en 8 gram heroïne in beslag genomen. De man verblijft illegaal in ons land, maar is gekend bij de politie. Hij werd gearresteerd en zal worden voorgeleid.

 

22/07/2019

Inbrekers gevat in school

In een schoolgebouw op de Collegelaan in Borgerhout zijn zondagmiddag twee inbrekers op heterdaad betrapt. Een ploeg van de mobiele eenheid was in de buurt toen de oproep binnenkwam en ging meteen ter plaatse. Een getuige had gehoord hoe iemand met een slijpschijf aan de slag was in de school. De inspecteurs van de mobiele eenheid deden nazicht en merkten de verdachten op, die het op een lopen zetten. Na een korte achtervolging konden de twee verdachten gevat worden. Ze waren in het bezit van slijpschijven, waarmee ze hadden geprobeerd een kluis te openen. Uit het verhoor bleek dat ze de slijpschijven nog maar pas hadden aangekocht. Ze hadden ook een grote hoeveelheid gesorteerd kleingeld op zak. De twee verdachten werden gearresteerd en het labo kwam te plaatste voor een sporenonderzoek.

18/02/2019

Illegale kansspelen stilgelegd

De lokale recherche leefmilieu controleerde dit weekend samen met het wijkteam van Borgerhout een horecazaak op de Turnhoutsebaan. Er was een vermoeden dat er illegale kansspelen plaatsvonden. Er werden 8 spelers aangetroffen tijdens een pokerspel. De chips, de kaarten, de pokertafel en de gsm's van de spelers werden in beslag genomen, samen met 1 856 euro cash. Ook twee illegale spelautomaten werden in beslag genomen. 

Het wijkteam controleerde dezelfde avond ook een man die in aanmerking kwam voor drugshandel. De 19-jarige had cannabis en cocaïne op zak. De verdachte wordt voorgeleid.

 

31/08/2020

Bewoner bevangen door rook na kortsluiting ventilator

Vrijdagavond werden de hulpdiensten naar de Luchtvaartstraat gezonden voor rookontwikkeling in een appartement. Tot een echte brand was het niet gekomen, maar een tafelventilator die op de grond stond in de slaapkamer was beginnen smeulen met de rook tot gevolg. De schade bleef beperkt tot de deels gesmolten ventilator en de vinylbekleding van de vloer. De bewoner, een 33-jarige man, die net op tijd thuiskwam, werd licht bevangen door de rook en werd voor verzorging naar het AZ Monica gebracht. 

29/08/2020

Controle op negeren van verkeersborden

Heel wat bestuurders op de Stenenbrug hebben geen oog voor de verkeersborden C31 (verboden linksaf te slaan) en de twee D1-borden (verplicht te volgen rijrichting). Ondanks de signalisatie blijven veel auto's links de Engelselei in rijden. Onder meer om die reden heeft het verkeersondersteuningsteam (VOT) City gisteren op die plaats gecontroleerd. 29 bestuurders zijn er tijdens de actie betrapt. Aan de Hogeweg zijn ze aan de kant gezet voor controle. Daarnaast controleerde de politie ook op gsm-gebruik. 14 personen waren aan het gsm'en en rijden tegelijk. 16 bestuurders reden een kruispunt op dat niet vrij was waardoor het verkeer geblokkeerd werd. Eén bestuurder met een voorlopig rijbewijs (18 maanden) had geen 'L' op de wagen hangen.

20/08/2020

Dronken bromfietser crasht op geparkeerde wagen

Donderdagavond raakte een bromfietser gewond toen hij inreed op een geparkeerde wagen. De man reed in de Lodewijk van Berckenlaan toen hij naar eigen zeggen zijn gsm opnam. Kort nadien reed hij achteraan in op een geparkeerde wagen. Zowel de bromfiets als de wagen raakten hierbij zwaar beschadigd. De man (57) liep lichte verwondingen op. Volgens omstaanders probeerde hij de plek van het ongeval te verlaten, maar dit kon verhinderd worden tot bij aankomst van de politie. De man legde een positieve ademtest af en had geen rijbewijs op zak. Hij was te dronken om verhoord te worden en zal zich na ontnuchtering nog moeten verantwoorden.

24/07/2020

Minderjarige probeert controle te verhinderen

Het wijkteam van Borgerhout controleerde donderdag samen met de arbeidsinspectie een pizzeria waar al eerder inbreuken werden vastgesteld. Wanneer de politie de controle wou starten, blokkeerde een medewerker de deur. Hij deelde twee kniestoten uit aan een inspecteur om de controle te verhinderen. De 16-jarige werd gearresteerd. 4 van de medewerkers in de zaak bleken in het zwart te werken, 2 van hen waren bovendien illegaal in ons land. De kok droeg geen mondmasker en was dus niet in orde met de maatregelen rond COVID-19. Er werd ook een onderzoek gestart rond huisjesmelkerij voor de woningen boven de zaak.

 

24/07/2020

Controle op zwartwerk

Het wijkteam van Borgerhout controleerde zaterdag samen met de mobiele eenheid, het wijkondersteuningsteam en de dienst vreemdelingenzaken enkele horecazaken op de Turnhoutsebaan. Er werd gecontroleerd op mogelijk zwartwerk en het naleven van de maatregelen rond COVID-19.

In één café was de verantwoordelijke niet aanwezig. Het café werd opengehouden door een man die in het zwart werkte en in het bezit was van drugs. In een andere café bleken 7 van de aanwezige personen illegaal in ons land te verblijven. Ook de regels rond COVID-19 werden niet nageleefd.

Tot slot werden in een shishabar de regels van het rookverbod niet nageleefd. 

20/07/2020

Pagina's