2140 Borgerhout | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

2140 Borgerhout

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets
Zip: 
2140
Area: 
Borgerhout

Twee illegale dealers gearresteerd

Het WOT City kon tijdens toezicht in de omgeving van de Turnhoutsebaan twee dealers vatten. De eerste dealer werd opgemerkt omdat hij kort contact maakte met een man, waarna kon vastgesteld worden dat er drugs en geld werd uitgewisseld. De verdachte werd gecontroleerd en bleek in het bezit van 34 gebruikershoeveelheden (16,5 gram) cocaïne en nog 20 gram onverpakte cocaïne. Hij bleek illegaal in ons land en wordt voorgeleid op het gerechtshof.

Een tweede dealer liep tegen de lamp toen de inspecteurs twee verdachte mannen opmerkten. Omdat ze vermoedelijk op zoek waren naar drugs werden ze geobserveerd. Ze maakten heel kort contact met een man, waarna de politie overging tot controle. De vermoedelijke dealer was in het bezit van 25 dosissen cocaïne (9 gram) en 8 gram heroïne in beslag genomen. De man verblijft illegaal in ons land, maar is gekend bij de politie. Hij werd gearresteerd en zal worden voorgeleid.

 

22/07/2019

Inbrekers gevat in school

In een schoolgebouw op de Collegelaan in Borgerhout zijn zondagmiddag twee inbrekers op heterdaad betrapt. Een ploeg van de mobiele eenheid was in de buurt toen de oproep binnenkwam en ging meteen ter plaatse. Een getuige had gehoord hoe iemand met een slijpschijf aan de slag was in de school. De inspecteurs van de mobiele eenheid deden nazicht en merkten de verdachten op, die het op een lopen zetten. Na een korte achtervolging konden de twee verdachten gevat worden. Ze waren in het bezit van slijpschijven, waarmee ze hadden geprobeerd een kluis te openen. Uit het verhoor bleek dat ze de slijpschijven nog maar pas hadden aangekocht. Ze hadden ook een grote hoeveelheid gesorteerd kleingeld op zak. De twee verdachten werden gearresteerd en het labo kwam te plaatste voor een sporenonderzoek.

18/02/2019

Bus en auto botsen

Zaterdagavond rond 21.30 uur vielen drie lichtgewonden bij een ongeval met een bus. Een personenwagen maakte linksomkeer op de Turnhoutsebaan. De bestuurder had niet gezien dat er een bus stad uitwaarts kwam aangereden. De bus reed vol in de linkerflank van de personenwagen. Op de bus zaten maar enkele passagiers. Zij bleven ongedeerd. De chauffeur van de bus en de twee inzittenden van de auto geraakten wel gewond. De ziekenwagen bracht hen met lichte verwondingen over naar het ziekenhuis. Gezien de locatie van het ongeval ondervond het tramverkeer er ongeveer een half uur hinder. De auto die dwars over de tramsporen belandde, werd getakeld.

16/02/2020

Gerechtelijke verzegeling

Eind januari controleerde de politie, samen met de sociale zekerheid, een zaak aan de Turnhoutsebaan. Toen trad men al op omdat er sprake was van illegale tewerkstelling. Gisterenavond bezocht het wijkteam van Borgerhout de zaak opnieuw. De politie stelde vast dat de zaak onbeheerd achtergelaten was en dat er nog steeds mensen illegaal aan het werk waren. Bij een rondgang vond de politie een grote blok hasjiesj, cocaïne en cannabis op de grond. Het parket gaf de opdracht om een huiszoeking te doen in de zaak en op de woonplaats van de uitbater. De politie vond nog enkele kleine gebruikershoeveelheden drugs en een grote som cash geld. In opdracht van het parket verzegelde de politie de zaak. De verdovende middelen, het geld en één gsm zijn in beslag genomen. De werknemer die illegaal in het land was, werd ter beschikking gesteld van de dienst vreemdelingenzaken.

13/02/2020

Koerier rijdt met joint politiecontrole in

Het wijkteam van Borgerhout controleerde samen met het verkeersondersteuningsteam en de douane het verkeer op de Noordersingel. In totaal werden 227 voertuigen gecontroleerd. De douane inde 7 200 euro aan achterstallige boetes bij 6 bestuurders, 3 voertuigen werden getakeld omdat er in totaal voor 10 000 euro aan openstaande boetes onbetaald bleven. Ook de politie takelde 1 voertuig dat onverzekerd rondreed en 1 voertuig dat al 4 jaar niet meer was aangediend bij de keuring. Bovendien reed de bestuurder rond met een hele hoop openstaande boetes. 

1 bestuurder die werkte voor een koerierdienst reed de controle binnen met een joint in de hand. Hij testte uiteraard positief op het gebruik van drugs achter het stuur. Zijn rijbewijs werd meteen ingetrokken en hij kreeg een minnelijke schikking voor het bezit van drugs.

Ook in de regio West werd er gecontroleerd door het wijkteam en het VOT. Een Duits voertuig werd in beslag genomen wegens niet ingeschreven en niet verzekerd. Er werden 10 parkeerovertredingen beboet en 3 openstaande boetes geïnd.

07/02/2020

Bestuurlijk beslag

Donderdag heeft de politie een voertuig bestuurlijk in beslag genomen na onverantwoord rijgedrag. Een politieteam in burger, dat met een anoniem voertuig een dienstverplaatsing maakte, stond aan te schuiven in een file in de Blijde Inkomststraat. Daar was een vuilniswagen op ronde. Die was gestopt vlak voor het kruispunt met de Langstraat. Een ongeduldige bestuurder reed vlak voor het politievoertuig langs links het voetpad op. Daarna reed de auto tussen de woningen en een geparkeerd voertuig door om de vuilniswagen voorbij te gaan. Op dat moment wandelde een voetganger voorbij in de richting van de Turnhoutsebaan. Die moest wegspringen om een aanrijding te voorkomen. Ook de ophalers van de vuilniswagen werden in gevaar gebracht. De politie reed de gevaarlijke bestuurder achterna. Die was gezien de sportieve en onaangepaste rijstijl snel uit beeld verdwenen. Wat verder op een parking onderschepte de politie het voertuig. De bestuurder van 35 jaar kreeg te horen dat zijn auto al zeker voor 15 dagen bestuurlijk in beslag genomen wordt om de openbare veiligheid te herstellen en de waarborgen. 

24/01/2020

Rit zonder rijbewijs eindigt tegen boom

Een interventiepatrouille merkte maandagavond in de Buurtspoorweglei twee personen op die van iets weg leken te lopen. De inspecteurs merkten ook een huurwagen die was ingereden op een boom en vermoedden dat er een verband was tussen het gedrag van de twee jongens en de gecrashte wagen. De twee mannen (19 en 17) werden onderschept en moesten toegeven dat ze met de wagen hadden gereden en het ongeval hadden veroorzaakt. De 19-jarige gaf toe de bestuurder te zijn geweest. Hij bleek echter niet over een rijbewijs te beschikken. De twee verklaarden dat het voertuig niet op slot was en dat ze het gewoon hadden kunnen starten. Ze zullen zich moeten verantwoorden voor rijden zonder rijbewijs, de diefstal van de wagen en voor de veroorzaakte schade.

14/01/2020

Dronken inbreker gevat

Vrijdagnacht verwittigde een getuige de politie omdat hij een man had zien inbreken in een geparkeerde wagen op De Schans. Ter plaatse kon de politie vaststellen dat twee ramen van een geparkeerde wagen waren ingeslagen en dat er vermoedelijk werkmateriaal was ontvreemd. Er werden aan het gebroken glas ook bloedsporen aangetroffen. De getuige kon een beschrijving van het vluchtvoertuig van de verdachte geven. Dat werd door een interventiepatrouille opgemerkt op de Binnensingel. Op de Ring kon het voertuig aan de kant gezet worden. De bestuurder (32) was gewond aan de hand, voldeed aan de persoonsbeschrijving en in zijn voertuig werden enkele werktuigen aangetroffen. Als kers op de taart legde hij een positieve ademtest af. De man werd gearresteerd voor verder onderzoek.

11/01/2020

Pagina's