2100 Deurne | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

2100 Deurne

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets
Zip: 
2100
Area: 
Deurne

Pistool gevonden bij huiszoeking, verdachte gearresteerd

Een onderzoek van het drugsondersteuningsteam mondde deze week uit in 3 huiszoekingen in Deurne, Wijnegem en Geel. Daarbij kregen de onderzoekers bijstand van de mobiele eenheid en drugshond Racko. Op één van de locaties werd een verdachte aangetroffen. De speurders kwamen ook een garagebox op het spoor. Daar werden verschillende zaken aangetroffen die wijzen op de handel en verkoop van drugs. De politie nam precisieweegschalen en verpakkingsmateriaal in beslag en vond sporen van cocaïne. In de box werden ook een vuurwapen met munitie, een bivakmuts, een masker, handschoenen en een overall gevonden. De 19-jarige verdachte werd aangehouden, er wordt onderzocht of de gevonden voorwerpen in verband gebracht kunnen worden met andere feiten.

12/07/2019

Sterke dranken in beslag genomen

Het wijkteam van Deurne-Noord controleerde samen met de milieu-inspectie een opslagruimte in de Middelmolenlaan. In het pand werden 9 personen aangetroffen, allen met een gerechtelijk verleden. Er werden ook 300 flessen whisky, 50 flessen wodka en 25 flessen cognac aangetroffen. Geen van de dranken bleek voorzien van taxatiebanden, er waren met andere woorden geen accijnzen op betaald. Alle flessen werden in beslag genomen, samen met 8 100 euro cash, een luxe horloge, 72 pakjes sigaretten zonder taxatiebanden en 8 gsm-toestellen. De zaakvoerder van de firma werd verhoord over de feiten.

02/06/2020

Politie neemt honden in beslag

Een man van 38 jaar uit Deurne kreeg al meerdere processen-verbaal omdat hij niet voldeed aan de basisvoorwaarden die nodig zijn om huisdieren op een correcte manier te houden en te verzorgen. Gisteren stelde het wijkteam van de Unolaan opnieuw vast dat de honden onophoudelijk blaften, en dat na zonsondergang. De dieren waren niet voorzien van drinken, eten en beschutting tegen wind en regen. In de tuin waar de honden verbleven, vond de politie ook materialen waar de dieren zich aan konden verwonden. Na verschillende waarschuwingen en in het belang van het welzijn van de dieren, nam de politie de twee Mechelse herders in beslag.

25/05/2020

Strijd tegen verkeersoverlast gaat door

Het wijkteam van de Unolaan hield toezicht in burger op verschillende vormen van parkeeroverlast. Er werd anoniem gepatrouilleerd om de pakkans te verhogen. In totaal werden 12 bestuurders beboet die parkeerden op het fietspad of een dubbele file creëerden. Op het kruispunt van de Bisschoppenhoflaan met de Jan Welterslaan werden 6 wagens beboet toen ze versnelden om door het oranje licht te rijden. Eén voertuig werd in beslag genomen omdat het rondreed met vervallen nummerplaten uit Nederland en dus niet geldig ingeschreven of verzekerd was.

20/05/2020

Jonge dealers opgepakt

Het wijkondersteuningsteam van de regio Oost merkte tijdens een controleactie in Deurne-Noord twee verdachte jongeren op die aan het fietsen waren op de Bisschoppenhoflaan. De jongeren maakten kort contact in de inkomhal van een appartementsgebouw en werden meteen hierna gecontroleerd. Ze bleken in het bezit van cannabis, 880 euro cash en meerdere gsm's. De bewoner van het appartement erkende drugs te hebben aangekocht. De twee jongens (16 en 14) werden voorgeleid bij de jeugdrechter.

Ook het wijkondersteuningsteam van de regio Centrum kon een dealer vatten. Ze merkten tijdens een patrouille op Zurenborg een voertuig op dat kort contact maakte met een persoon die voorbij wandelde. Ze besloten de voetganger te controleren, die al lopend probeerde te ontsnappen. Hij kon na een achtervolging gevat worden en bleek in het bezit van 3 gsm-toestellen en 480 euro cash. In de gsm-toestellen van de 19-jarige werden aanwijzingen van cocaïnehandel aangetroffen. Hij wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter. 

 

17/05/2020

Drugsdealer verraadt zich door rijgedrag

Een team van de mobiele eenheid zette gisteren een voertuig aan de kant op de Bisschoppenhoflaan. Het voertuig viel op door het gevaarlijk rijgedrag van de bestuurder. De man gaf een zenuwachtige indruk. De politie nam een speekseltest af, daaruit bleek dat de bestuur rondreed onder invloed van drugs. Bij verdere controle bleek dat de man zich ook bezighield met handel in verdovende middelen. Hij werd gefouilleerd en de politie vond vier pakjes cocaïne en een som geld. Bij hem thuis volgde een huiszoeking. Daar werden nog heel wat meer verkoopshoeveelheden cocaïne en geld gevonden. De drugs, zijn mobiele telefoon, geld en de auto zijn in beslag genomen. De verdachte van 26 jaar wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

15/05/2020

Pagina's