2060 Antwerpen | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

2060 Antwerpen

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets
Zip: 
2060
Area: 
Antwerpen

Inbraak in kelder verijdeld

De bewoonster van een appartement in de Lange Van Bloerstraat verwittigde vrijdagavond de politie omdat ze een man in de gemeenschappelijke ruimte had aangetroffen. De man beweerde een slaapplaats te zoeken, maar had een reiskoffer van de bewoonster ontvreemd. De politie kwam ter plaatse en kon de man aantreffen. Hij beweerde opnieuw dakloos te zijn, maar de inspecteurs konden vaststellen dat heel de kelder doorzocht was en dat de man verschillende spullen in de reistas had gestoken. Bovendien bleek hij gekend voor een waslijst aan feiten. De verdachte (42) werd gearresteerd en wordt vandaag voorgeleid.

06/07/2019

Controle fietsstraten

Maandagochtend controleerde het verkeersondersteuningsteam van de regio City (kantoor Handelstraat) tijdens de spits in de Rotterdamstraat en de Kattenberg. Dat zijn twee fietsstraten. Er werd gekeken of de automobilisten de regels van een fietsstraat respecteerden, maar ook fietsers zonder verlichting liepen tegen de lamp. Tijdens de actie werden 18 bestuurders beboet omdat ze een fietser inhaalden, dit is niet toegelaten in een fietsstraat. Van twee wagens was de keuring vervallen. Eén bestuurder negeerde een bord C1 (verboden richting). Drie fietsers kregen een boete omdat ze zonder verlichting rondfietsten.

18/02/2019

Achtervolging

In de nacht van dinsdag op woensdag vond er een wilde achtervolging plaats in de omgeving van de Schijnpoort. Een patrouille bemerkte tijdens een interventieopdracht een zwarte golf, die wegvluchtte bij het zien van de politiewagen. De patrouille ging er meteen achteraan gesteund door enkele andere ploegen op het terrein. De zwarte golf negeerde rode lichten en verkeersregels. In de Veldstraat kon de wagen klemgereden worden door een aangestuurde ploeg. Daarbij raakte het politievoertuig beschadigd en een inspecteur licht gewond. De 3 verdachten zetten het op een lopen. Ze werden ingerekend en meegenomen naar het politiebureel. Het gaat om 20-jarige mannen uit Antwerpen. Onderzoek moet uitwijzen waarom ze op de vlucht sloegen en of de vluchtauto hun eigendom is.

26/03/2014

Auto-inbreker op heterdaad betrapt

Vrijdagavond hoorde een man, vanuit zijn garage, glas rinkelen op straat in de Lange Scholiersstraat. Hij besloot te gaan kijken en zag hoe een onbekende man een stofzuiger uit zijn wagen nam. Toen de inbreker hem zag, zette hij het op een lopen. De man ging er achteraan en kon de inbreker vastgrijpen tot een patrouille, die toevallig passeerde hem overnam. Een getuige zag alles gebeuren.
Het achterruitje van het voertuig was stukgeslagen, de stofzuiger werd teruggeven aan de eigenaar.
De auto-inbreker werd gearresteerd en wordt vandaag nog voorgeleid op het gerechtshof.

21/12/2013

27 lachgasflessen uit voertuig gehaald

Het wijkteam van de Handelstraat onderzocht zaterdag overlast door lachgasgebruik in de Constitutiestraat. In een garagecomplex werd een voertuig aangetroffen zonder nummerplaten. Het chassisnummer was afgeplakt. Door de ramen konden de inspecteurs meerdere lachgasflessen zien liggen. Gezien het gevaar van de flessen in het achtergelaten voertuig en de overlastproblematiek van het lachgasgebruik werd besloten van het voertuig te openen om zo het lachgas te verwijderen. Op de achterbank werden 23 tanks aangetroffen, in de koffer nog eens 4. Het voertuig werd voorzien van een wielklem om te voorkomen dat iemand er mee zou rijden, de wagen bleek immers niet geldig ingeschreven.

05/07/2020

Eten in beslag genomen

Tijdens een actie gericht tegen overlast merkte het wijkteam van de Stuivenbergwijk een man op die vanuit zijn voertuig allerlei etenswaren verkocht. De man was zelfs voorzien van een weegschaal en plastieken zakjes en verkocht onder meer groenten en fruit. Dit deed hij zonder enige vergunning en volledig 'in het zwart'. Het wijkteam nam alles in beslag en maakte een pv op. In overleg met het parket van Antwerpen werden alle etenswaren geschonken aan de voedselbedeling Al Ikram in Borgerhout.

Tijdens de actie werden verder bij 6 personen gebruikershoeveelheden drugs aangetroffen. 3 sluikstorters werden op heterdaad betrapt. 1 weggelopen minderjarige werd gevonden en 1 mogelijke drugsdealer werd gearresteerd.

29/06/2020

Voertuig van wegpiraat in beslag genomen

Een politieman die met de fiets op weg was naar huis merkte woensdagnamiddag een wagen op in de Rotterdamstraat. De wagen stond aanvankelijk aan te schuiven in de straat, maar verliet zonder aankondiging de rij om de wachtende auto's in te halen. Hierbij raakte hij een fietser die een valpartij ter nauwernood kon vermijden. De bestuurder slaat uiteindelijk af in de Olijftakstraat en rijdt hierbij in de verboden richting. Uiteindelijk kon de politieman het voertuig stoppen in de Van Maerlantstraat door zijn fiets voor de wagen te plaatsen. De bestuurder blijkt niet over een geldig rijbewijs te beschikken, zijn voorlopig rijbewijs was sinds eind 2019 vervallen. Hij vond zijn verkeersovertredingen verantwoord 'omdat hij niet in de file wilde staan'. Ook de keuring van de wagen bleek al enkele maanden vervallen. Gezien het gevaarlijk rijgedrag en de andere inbreuken werd de wagen in bestuurlijk in beslag genomen en getakeld.

18/06/2020

1 ton kippenvlees in beslag genomen

Het wijkteam van de Handelstraat controleerde dinsdagvoormiddag een voertuig in de Sint-Gummarusstraat. Twee mannen waren bezig met het uitladen van kippenvlees ter hoogte van een beenhouwer. De leverbonnen die de twee voorlegden bleken niet in orde te zijn. Wanneer de inspecteurs de mannen wilden identificeren, zette een van hen het op een lopen. Hij liet hierbij wel zijn identiteitsdocumenten achter in het voertuig. Beide mannen bleken in het zwart te werken. Verder onderzoek leidde het wijkteam naar een onvergunde en illegale ruimte met koelcel waar vlees versneden en verwerkt werd. In samenwerking met het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid werd in totaal 1 ton kippenvlees in beslag genomen. Ook het voertuig waarin de kip werd vervoerd, werd in beslag genomen. De zaakvoerder van het bedrijf zal zich moeten verantwoorden voor alle vastgestelde inbreuken.

17/06/2020

Fietsdief op heterdaad betrapt

Na een melding van overlast kon de telecommandokamer van de Antwerpse politie maandagnacht vaststellen hoe een man zonder pardon een gestalde fiets wegnam in de Van Maerlantstraat en er mee wegreed. De man werd met behulp van de camera's in het vizier gehouden en kon onderschept worden door een interventiepatrouille. De 56-jarige man gaf toe dat het niet om zijn fiets ging en werd gearresteerd.

16/06/2020

Pagina's