2060 Antwerpen | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

2060 Antwerpen

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets
Zip: 
2060
Area: 
Antwerpen

Inbraak in kelder verijdeld

De bewoonster van een appartement in de Lange Van Bloerstraat verwittigde vrijdagavond de politie omdat ze een man in de gemeenschappelijke ruimte had aangetroffen. De man beweerde een slaapplaats te zoeken, maar had een reiskoffer van de bewoonster ontvreemd. De politie kwam ter plaatse en kon de man aantreffen. Hij beweerde opnieuw dakloos te zijn, maar de inspecteurs konden vaststellen dat heel de kelder doorzocht was en dat de man verschillende spullen in de reistas had gestoken. Bovendien bleek hij gekend voor een waslijst aan feiten. De verdachte (42) werd gearresteerd en wordt vandaag voorgeleid.

06/07/2019

Controle fietsstraten

Maandagochtend controleerde het verkeersondersteuningsteam van de regio City (kantoor Handelstraat) tijdens de spits in de Rotterdamstraat en de Kattenberg. Dat zijn twee fietsstraten. Er werd gekeken of de automobilisten de regels van een fietsstraat respecteerden, maar ook fietsers zonder verlichting liepen tegen de lamp. Tijdens de actie werden 18 bestuurders beboet omdat ze een fietser inhaalden, dit is niet toegelaten in een fietsstraat. Van twee wagens was de keuring vervallen. Eén bestuurder negeerde een bord C1 (verboden richting). Drie fietsers kregen een boete omdat ze zonder verlichting rondfietsten.

18/02/2019

Achtervolging

In de nacht van dinsdag op woensdag vond er een wilde achtervolging plaats in de omgeving van de Schijnpoort. Een patrouille bemerkte tijdens een interventieopdracht een zwarte golf, die wegvluchtte bij het zien van de politiewagen. De patrouille ging er meteen achteraan gesteund door enkele andere ploegen op het terrein. De zwarte golf negeerde rode lichten en verkeersregels. In de Veldstraat kon de wagen klemgereden worden door een aangestuurde ploeg. Daarbij raakte het politievoertuig beschadigd en een inspecteur licht gewond. De 3 verdachten zetten het op een lopen. Ze werden ingerekend en meegenomen naar het politiebureel. Het gaat om 20-jarige mannen uit Antwerpen. Onderzoek moet uitwijzen waarom ze op de vlucht sloegen en of de vluchtauto hun eigendom is.

26/03/2014

Auto-inbreker op heterdaad betrapt

Vrijdagavond hoorde een man, vanuit zijn garage, glas rinkelen op straat in de Lange Scholiersstraat. Hij besloot te gaan kijken en zag hoe een onbekende man een stofzuiger uit zijn wagen nam. Toen de inbreker hem zag, zette hij het op een lopen. De man ging er achteraan en kon de inbreker vastgrijpen tot een patrouille, die toevallig passeerde hem overnam. Een getuige zag alles gebeuren.
Het achterruitje van het voertuig was stukgeslagen, de stofzuiger werd teruggeven aan de eigenaar.
De auto-inbreker werd gearresteerd en wordt vandaag nog voorgeleid op het gerechtshof.

21/12/2013

Dronken man parkeert wagen tegen verlichtingspaal

Maandagnacht werd een interventiepatrouille aangestuurd naar de Trapstraat. Vanuit de commandokamer was vastgesteld dat een bestuurder zijn wagen tegen het verlichtingspaal had geparkeerd. De verklaring werd al snel gevonden, de man (61) bleek veel te diep in het glas te hebben gekeken. Hij bleek ook 3 geparkeerde wagens te hebben geraakt in de Oranjestraat. Zijn eigen voertuig was zwaar beschadigd en bleek ook niet geldig verzekerd. Gezien de dronken toestand van de man werd hij bestuurlijk aangehouden tot ontnuchtering. Nadien zal hij verhoord worden over de feiten.

08/09/2020

Fietser gewond bij aanrijding met vluchtmisdrijf

Op zondagavond raakte een fietser lichtgewond bij een aanrijding op de Noordersingel. Een bromfietser haalde de fietser (een vrouw van 37) in en raakte haar stuur, waardoor ze ten val kwam. Ze liep hierbij een hoofdwonde op en moest naar het ziekenhuis voor verzorging. De bromfietser bleef niet ter plaatse. Volgens een getuige reed de bromfietser aan hoge snelheid en had hij kort voordien een rood licht genegeerd. De politie probeert de identiteit van de bromfietser te achterhalen.

31/08/2020

Brand in café Arizona

Zondag, in de vroege ochtend, brak er brand uit in café Arizona in de Gemeentestraat. Rond 5.40 uur werden de hulpdiensten naar het café gestuurd nadat er een melding binnenkwam dat er rook uit de zaak kwam. De eerste politieploeg die ter plaatse kwam, zag via een zij-ingang dat het brandde op de toog. Zij gingen het vuur al te lijf met hun brandblusapparaat en konden zo vermijden dat de vlammen zich verder verspreidden. De brandweer nam daarna over en klaarde de klus. Er werd nagekeken of er eventueel nog andere brandhaarden waren, wat niet het geval was. Er waren geen aanwijzingen van kwaad opzet. Er werd niemand gewond. Het pand is onbewoond en wordt op dit moment gerenoveerd.

30/08/2020

Slachtoffer gaat dief achterna en recupereert deel buit

Donderdagavond zat een 36-jarige man uit Wilrijk met zijn vriendin iets te drinken in een café in de Van Stralenstraat. Toen hij naar toilet ging, kwamen twee mannen aan zijn vriendin de weg vragen naar het Centraal Station. De twee vertrokken met een wegbeschrijving en de gsm van de man, die op tafel lag. Het koppel ging onmiddellijk naar de verdachten op zoek en kon hen op het Koningin Astridplein aantreffen. Toen het slachtoffer bij de twee verhaal ging halen, kwam het tot een lichte schermutseling. De dieven konden ontkomen en liepen in de richting van de Turnhoutsebaan, achtervolgd door het slachtoffer. Hij kon een van hen tegenhouden tot de politie ter plaatse was. Daarop gaf die de telefoon terug. Naast de gsm hadden de twee ook nog een som geld meegenomen en een Europese ziekteverzekeringskaart. Die laatste werd op aanwijzen van de opgepakte man in de betonstructuur van de trappenhal van de premetro teruggevonden. Het geld was spoorloos verdwenen, net als de kompaan van de verdachte. De 19-jarige man, geen onbekende voor politie, werd voor verder onderzoek meegenomen. Hij werd vrijdag voorgeleid.

28/08/2020

Pagina's