2060 Antwerpen | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

2060 Antwerpen

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets
Zip: 
2060
Area: 
Antwerpen

Inbraak in kelder verijdeld

De bewoonster van een appartement in de Lange Van Bloerstraat verwittigde vrijdagavond de politie omdat ze een man in de gemeenschappelijke ruimte had aangetroffen. De man beweerde een slaapplaats te zoeken, maar had een reiskoffer van de bewoonster ontvreemd. De politie kwam ter plaatse en kon de man aantreffen. Hij beweerde opnieuw dakloos te zijn, maar de inspecteurs konden vaststellen dat heel de kelder doorzocht was en dat de man verschillende spullen in de reistas had gestoken. Bovendien bleek hij gekend voor een waslijst aan feiten. De verdachte (42) werd gearresteerd en wordt vandaag voorgeleid.

06/07/2019

Controle fietsstraten

Maandagochtend controleerde het verkeersondersteuningsteam van de regio City (kantoor Handelstraat) tijdens de spits in de Rotterdamstraat en de Kattenberg. Dat zijn twee fietsstraten. Er werd gekeken of de automobilisten de regels van een fietsstraat respecteerden, maar ook fietsers zonder verlichting liepen tegen de lamp. Tijdens de actie werden 18 bestuurders beboet omdat ze een fietser inhaalden, dit is niet toegelaten in een fietsstraat. Van twee wagens was de keuring vervallen. Eén bestuurder negeerde een bord C1 (verboden richting). Drie fietsers kregen een boete omdat ze zonder verlichting rondfietsten.

18/02/2019

Achtervolging

In de nacht van dinsdag op woensdag vond er een wilde achtervolging plaats in de omgeving van de Schijnpoort. Een patrouille bemerkte tijdens een interventieopdracht een zwarte golf, die wegvluchtte bij het zien van de politiewagen. De patrouille ging er meteen achteraan gesteund door enkele andere ploegen op het terrein. De zwarte golf negeerde rode lichten en verkeersregels. In de Veldstraat kon de wagen klemgereden worden door een aangestuurde ploeg. Daarbij raakte het politievoertuig beschadigd en een inspecteur licht gewond. De 3 verdachten zetten het op een lopen. Ze werden ingerekend en meegenomen naar het politiebureel. Het gaat om 20-jarige mannen uit Antwerpen. Onderzoek moet uitwijzen waarom ze op de vlucht sloegen en of de vluchtauto hun eigendom is.

26/03/2014

Auto-inbreker op heterdaad betrapt

Vrijdagavond hoorde een man, vanuit zijn garage, glas rinkelen op straat in de Lange Scholiersstraat. Hij besloot te gaan kijken en zag hoe een onbekende man een stofzuiger uit zijn wagen nam. Toen de inbreker hem zag, zette hij het op een lopen. De man ging er achteraan en kon de inbreker vastgrijpen tot een patrouille, die toevallig passeerde hem overnam. Een getuige zag alles gebeuren.
Het achterruitje van het voertuig was stukgeslagen, de stofzuiger werd teruggeven aan de eigenaar.
De auto-inbreker werd gearresteerd en wordt vandaag nog voorgeleid op het gerechtshof.

21/12/2013

Dronken bestuurder gevat na vluchtmisdrijf

Zaterdagnacht raakte een passagier (19) van een wagen lichtgewond bij een ongeval in de Carnotstraat. De twee andere inzittenden van de wagen kwamen met de schrik vrij. De bestuurder van de wagen reed in de richting van de Gemeentestraat en wilde linksafslaan in de Ommeganckstraat toen de wagen in de flank gegrepen werd. Het aanrijdende voertuig zette zijn weg gewoon verder langs de Turnhoutsebaan. Een ploeg van de mobiele eenheid merkte kort nadien een voertuig op dat over de Ring zwalpte en zwaar beschadigd was. Ter hoogte van de afrit Berchem werd de bestuurder aan de kant gezet voor een controle, aan de hand van de nummerplaat werd bevestigd dat het om het vluchtende voertuig ging. De bestuurder legde een positieve ademtest af en zijn rijbewijs werd meteen ingetrokken voor 15 dagen. De man (36) had zoveel gedronken dat hij meteen gearresteerd werd voor dronkenschap. Hij zal zich na ontnuchtering moeten verantwoorden voor het vluchtmisdrijf.

23/02/2020

Verdachte van fietsdiefstal gevat

Het fietsteam Orida zag gisteren in de Handelstraat een fietser op het voetpad rijden. Bij controle van de man zagen de inspecteurs dat hij een slijpschijf en twee stuk geslepen sloten bij zich had. De fiets waarmee de verdachte (46) zich verplaatste, bleek hij net gestolen te hebben. De eigenaar van de fiets was zelfs nog niet op de hoogte. Het slachtoffer werd opgebeld om afspraken te maken rond het terug bezorgen van de fiets. 

21/02/2020

Fietsteam controleert in fietsstraten

Het fietsteam Orida heeft gisteren toezicht gehouden in de fietsstraten die evenwijdig lopen met de Turnhoutsebaan en de Rotterdamstraat. 15 bestuurders kregen een proces-verbaal omdat ze een fietser inhaalden. In een fietsstraat is dat niet toegelaten. Tegelijk stelden de fietsende inspecteurs vast dat 18 bestuurders aan het gsm'en waren tijdens het rijden. Eén bromfietsers reed zonder lichten rond. Tot slot kon de politie iemand stoppen die met een gestolen elektrische fiets reed. 

14/02/2020

Pagina's