2040 Berendrecht | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

2040 Berendrecht

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Meer dan twee kilogram cannabis onder de motorkap

Bij een actie tegen internationaal drugstoerisme, stopte de mobiele eenheid zondag een auto waarin heel wat drugs gevonden werden. Ze hadden een controlepost opgezet ter hoogte van de afrit in Berendrecht, aan de Steenovenstraat. Rond 15.15 uur reed een Nederlands voertuig het dispositief binnen en zowel de bestuurder als het voertuig werden aan een controle onderworpen. Drugshond Leo doorsnuffelde de auto en gaf aan dat er onder de motorkap mogelijk wat te vinden zou zijn. De motorkap ging open en Leo had gelijk. In twee zakken zat voor meer dan twee kilogram cannabis verstopt. In de auto zelf vond de politie nog een aantal gekleurde pillen waarvan vermoed werd dat het om xtc gaat. De verdachte is overgebracht naar het cellencomplex en werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De man bleef aangehouden. De auto waar de 23-jarige Nederlander mee onderweg was, is in beslag genomen. 

24/11/2020

Controle op fietsverlichting

Vorige week controleerde het wijkteam in Berendrecht of de verlichting van fietsers wel werkte. Dat deden ze tussen 7 en 8 uur wanneer er veel fietsverkeer was. De politie controleerde 54 fietsers. Maar drie van hen waren niet in orde. Dat de jonge fietsers en hun ouders het belangrijk vinden om gezien te worden, is goed nieuws. De kans op een ongeval wordt zo vele malen kleiner. Wie niet in orde was, zal een waarschuwingsbrief thuis krijgen. Het wijkteam zal de betrokkenen opnieuw bezoeken om te controleren of de fietsverlichting opnieuw werkt.

21/11/2020

Parkeerproblemen wekelijkse markt opgelost

Het wijkteam van Berendrecht en Zandvliet zag zich geconfronteerd met parkeeroverlast sinds de wekelijkse markt zich verplaatste naar de Spaansemolenstraat. Door tijdelijke verkeersborden te plaatsen en de buurt op voorhand goed te informeren kon een herhaling van de parkeerellende vermeden worden. Slechts 1 voertuig stond in de weg en de markt kon zonder problemen plaatsvinden.

10/07/2020

Pagina's