2020 Antwerpen | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

2020 Antwerpen

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets
Zip: 
2020
Area: 
Antwerpen

Man verkoopt materiaal van werkgever

Een bedrijfsleider contacteerde het wijkteam omdat hij vermoedde dat één van zijn werknemers spullen ontvreemde met het oog op doorverkoop. De Poolse man zou tijdens verlofperiodes in zijn thuisland de spullen te koop aanbieden. Twee inspecteurs van wijkteam Kiel besloten toezicht te houden en konden de man onderscheppen nadat hij zijn voertuig had ingeladen. De man bekende dat hij de spullen van op zijn werk had meegenomen. De spullen (zo'n 40 stuks) en zijn wagen werden in beslag genomen. De verdachte wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

14/04/2019

WOT West neemt cocaïne, auto en pepperspray in beslag

Het wijkondersteuningsteam van de regio West merkte zaterdagavond een verdacht voertuig op. Ze besloten de bestuurder in de gaten te houden en konden en vermoedelijke drugsdeal vaststellen in de Gerard Le Grellelaan. De inspecteurs gingen over tot controle, er bleek juist cocaïne te zijn verhandeld. Het voertuig van de verdachte werd doorzocht en er werd verschillende gebruikershoeveelheden cocaïne en heel wat cash geld aangetroffen in een vals blikje en in een sok. Uiteindelijk werd de wagen van de verdachte, alsook 2 gsm-toestellen, 2 dosissen pepperspray (verboden wapen), 37 gebruikersdosissen cocaïne en 3 945 euro cash in beslag genomen. De verdachte wordt voorgeleid.

10/03/2019

Twee bromfietsers botsen frontaal

In het Kielpark kwam het zaterdag 17 augustus omstreeks 21.15 uur tot een frontale botsing tussen twee bromfietsers. De zestienjarige bestuurder van de Piaggio raakte hierbij lichtgewond. Hij werd door zijn zus voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de Peugeot, een 49-jarige Antwerpenaar, bleef ongedeerd.

18/08/2013

Gestolen rijbewijs om rijverbod te omzeilen

De verkeerspolitie controleerde zondag bestuurders op de Vogelzanglaan. 224 van de 1 484 (15%) van de wagens die passeerden reden te snel. 3 bestuurders reden zo snel dat ze ter plaatse hun rijbewijs mochten inleveren. Eén voertuig werd in beslag genomen omdat de bestuurder reed tijdens een rijverbod. Hij probeerde de politie nog te misleiden door een valse naam op te geven en een rijbewijs van iemand anders te tonen. Dat rijbewijs stond echter geseind als gestolen, waarvoor de man nog een extra pv in de bus mag verwachten. Zijn rijverbod werd meteen verlengd.

Tot slot droegen twee bestuurders hun gordel niet en reden twee bestuurders met de gsm in de hand.

13/04/2021

26 000 euro cash in beslag genomen

Het drugsondersteuningsteam merkte zaterdag tijdens toezicht in de Abdijstraat een verdachte man op in het portaal van een woning. Toen ze een vermoedelijke drugsdeal vaststelden gingen ze over tot een controle. Er bleek inderdaad cannabis verkocht te zijn. Er werd meteen een huiszoeking uitgevoerd bij de verkoper, in de woning met behulp van het hondenteam meer dan 26 000 euro cash en 155 gram cannabis aangetroffen en in beslag genomen. Omdat de man (43) officieel werkloos was, maar wel rondreed met een luxewagen, werd zijn wagen in beslag genomen omdat er vermoed werd dat hij was aangekocht met geld verdiend uit het verkopen van drugs.

12/04/2021

Vermoedelijke dealer verzet zich bij arrestatie

Woensdag parkeerde een auto zich in de Limburgstraat. De wagen viel op omdat de inzittenden kenmerken vertoonden van druggebruik. Het drugsondersteuningsteam (DOT) wilde de wagen even in de gaten houden, maar al meteen stapte iemand achterin in het voertuig. De politie vermoedde dat er iets uitgewisseld werd. Al gauw stapte de man weer uit en ging te voet verder. Zowel de vermoedelijke verkoper als de inzittenden van de auto werden gecontroleerd. De vermoedelijke dealer was opvallend weerspannig. Hij wilde naar het dienstwapen van een van de inspecteurs grijpen. In de strijd om dat te vermijden en om de verdachte te arresteren, raakte de politieman gewond en kan al zeker een week niet meer aan de slag. De vermoedelijke dealer blijkt illegaal in het land te verblijven. Hij had cash geld op zak, heroïne en twee mobiele telefoons. Het bezwarend materiaal is in beslag genomen. De man van 27 jaar werd bij de onderzoeksrechter voorgeleid.

09/04/2021

Zwartwerker plots vijf jaar jonger

Het wijkteam van het Kiel controleerde dinsdag samen met de arbeidsinspectie in en rondom de Abdijstraat. In 5 handelszaken werden overtredingen vastgesteld, 2 zwartwerkers bleken bovendien illegaal in ons land. 1 persoon gaf aanvankelijk een valse identiteit. Een half uur later gaf hij een nieuwe naam aan de politie en bleek hij plots 5 jaar jonger. 

Verder werd een horecazaak beboet waar een klant binnen zat te eten. Er werd ook een bestuurder beboet die achteruit tegen de richting reed in een enkelrichtingstraat. Een bromfietser reed rond zonder helm. Een handelszaak had een hoop afval opgestapeld voor de winkel op de openbare weg. Tot slot werden verschillende adressen doorgegeven aan de voedselinspectie wegens vermoedens van onhygiënische toestanden.

31/03/2021

Pagina's