2020 Antwerpen | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

2020 Antwerpen

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets
Zip: 
2020
Area: 
Antwerpen

Man verkoopt materiaal van werkgever

Een bedrijfsleider contacteerde het wijkteam omdat hij vermoedde dat één van zijn werknemers spullen ontvreemde met het oog op doorverkoop. De Poolse man zou tijdens verlofperiodes in zijn thuisland de spullen te koop aanbieden. Twee inspecteurs van wijkteam Kiel besloten toezicht te houden en konden de man onderscheppen nadat hij zijn voertuig had ingeladen. De man bekende dat hij de spullen van op zijn werk had meegenomen. De spullen (zo'n 40 stuks) en zijn wagen werden in beslag genomen. De verdachte wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

14/04/2019

WOT West neemt cocaïne, auto en pepperspray in beslag

Het wijkondersteuningsteam van de regio West merkte zaterdagavond een verdacht voertuig op. Ze besloten de bestuurder in de gaten te houden en konden en vermoedelijke drugsdeal vaststellen in de Gerard Le Grellelaan. De inspecteurs gingen over tot controle, er bleek juist cocaïne te zijn verhandeld. Het voertuig van de verdachte werd doorzocht en er werd verschillende gebruikershoeveelheden cocaïne en heel wat cash geld aangetroffen in een vals blikje en in een sok. Uiteindelijk werd de wagen van de verdachte, alsook 2 gsm-toestellen, 2 dosissen pepperspray (verboden wapen), 37 gebruikersdosissen cocaïne en 3 945 euro cash in beslag genomen. De verdachte wordt voorgeleid.

10/03/2019

Twee bromfietsers botsen frontaal

In het Kielpark kwam het zaterdag 17 augustus omstreeks 21.15 uur tot een frontale botsing tussen twee bromfietsers. De zestienjarige bestuurder van de Piaggio raakte hierbij lichtgewond. Hij werd door zijn zus voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de Peugeot, een 49-jarige Antwerpenaar, bleef ongedeerd.

18/08/2013

Inbreker betrapt achter de bar

De uitbater van een horecazaak op de D'Herbouvillekaai verwittigde dinsdagavond de politie omdat hij een verdachte man had opgemerkt via de camerabewaking van zijn zaak. Het snelleresponsteam was meteen ter plaatse en trof een verdachte man aan achter de bar op het terras. Er werden meerdere beschadigingen vastgesteld aan de toegang tot de zaak en de bar, maar er kon geen buit gemaakt worden. Er werd een schroevendraaier aangetroffen die vermoedelijk door de verdachte gebruikt werd. De 44-jarige man bleek ook vrij onder voorwaarden. Er wordt onderzocht of hij ook in aanmerking komt voor twee eerdere inbraken in dezelfde zaak. Hij werd gearresteerd en wordt voorgeleid.

22/07/2020

Twee inbrekers uit garagebox geplukt

Dinsdagnacht werd de politie gecontacteerd voor een mogelijke inbraak in de Zamenhofstraat. Getuigen hadden gezien hoe twee verdachten zich toegang verschaften tot een garagebox. Er kwamen meerdere interventiepatrouilles ter plaatse die de twee verdachten staande konden houden. Eén van hen verklaarde spontaan dat hij nog maar net was vrijgelaten uit de gevangenis. Het duo was uitgebreid gekend bij de politie. In een garagebox werden meerdere sporen van braak aangetroffen, die gelinkt konden worden aan de twee verdachten. Eén van hen had ook een mes op zak. Beide mannen (39 en 31) werden gearresteerd.

15/07/2020

Man gevat die inbreekt in mobilhome

Zondagnacht werd de politie gevraagd voor een inbraak in de Vogelzanglaan. Een getuige had gehoord hoe er mogelijk iemand had ingebroken in een geparkeerde mobilhome. Er kwam een interventiepatrouille ter plaatse die in de omgeving van de Wilrijkse Pleinen een man kon aantreffen die zich onder een struik had verstopt. De mobilhome bleek beschadigd aan het dak, er werd niets gestolen. De verdachte (29) bleek goed gekend bij de politie en verblijft bovendien illegaal in ons land. Hij werd gearresteerd voor verhoor.

13/07/2020

Controle aan glasbollen en sorteerstraten

Het wijkteam van het Kiel controleerde afgelopen week op sluikstorters. Er werd gepatrouilleerd in burger en in uniform en gebruik gemaakt van het cameranetwerk om de pakkans te verhogen. Er was vooral aandacht aan sorteerstraten en glasbollen. In totaal werden 6 personen op heterdaad betrapt, 3 in de Alfons De Cockstraat, 2 aan het Kielpark en eentje op het Jan Ligthartplein. Ze krijgen allemaal een boete. Verder werden 3 personen gecontroleerd die cannabis op zak hadden. 2 personen werden beboet voor rijden met de gsm in de hand en een automobilist krijgt een boete voor parkeren in de dubbele file.

13/06/2020

Inbraak in voertuig

Donderdagmiddag kwam een dame bij haar auto aan de Sint-Bernardsesteenweg en zag ze dat iemand had ingebroken. Het raam links achteraan was gebroken. Samen met de dame stelde de politie vast dat er verschillende werktuigen uit de wagen gestolen werden. Onder meer een boormachine, een warmteblazer en een perstangset waren verdwenen. Er is geen spoor naar de dader of daders.

17/04/2020

Stevige vangst bij samenscholing

Donderdagmiddag werd de politie gecontacteerd voor een samenscholing op de middenberm van de Jan De Voslei. Volgens de oproeper was er mogelijks ook sprake van druggebruik. Er ging een interventiepatrouille ter plaatse samen met de mobiele eenheid, het snelleresponsteam en het wijkteam. Er werden in totaal zeven mannen aangetroffen, zes twintigers en een veertiger. In de bosjes werden enkele gebruikershoeveelheden cannabis en hasj aangetroffen. Twee mannen kregen een pv voor drugsbezit, een andere man bleek geseind voor verhoor en een vierde kreeg een lift naar de gevangenis omdat hij zijn lopende voorwaarden schond. Alle personen kregen ook een pv voor de verboden samenscholing.

10/04/2020

Pagina's