2020 Antwerpen | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

2020 Antwerpen

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets
Zip: 
2020
Area: 
Antwerpen

Man verkoopt materiaal van werkgever

Een bedrijfsleider contacteerde het wijkteam omdat hij vermoedde dat één van zijn werknemers spullen ontvreemde met het oog op doorverkoop. De Poolse man zou tijdens verlofperiodes in zijn thuisland de spullen te koop aanbieden. Twee inspecteurs van wijkteam Kiel besloten toezicht te houden en konden de man onderscheppen nadat hij zijn voertuig had ingeladen. De man bekende dat hij de spullen van op zijn werk had meegenomen. De spullen (zo'n 40 stuks) en zijn wagen werden in beslag genomen. De verdachte wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

14/04/2019

WOT West neemt cocaïne, auto en pepperspray in beslag

Het wijkondersteuningsteam van de regio West merkte zaterdagavond een verdacht voertuig op. Ze besloten de bestuurder in de gaten te houden en konden en vermoedelijke drugsdeal vaststellen in de Gerard Le Grellelaan. De inspecteurs gingen over tot controle, er bleek juist cocaïne te zijn verhandeld. Het voertuig van de verdachte werd doorzocht en er werd verschillende gebruikershoeveelheden cocaïne en heel wat cash geld aangetroffen in een vals blikje en in een sok. Uiteindelijk werd de wagen van de verdachte, alsook 2 gsm-toestellen, 2 dosissen pepperspray (verboden wapen), 37 gebruikersdosissen cocaïne en 3 945 euro cash in beslag genomen. De verdachte wordt voorgeleid.

10/03/2019

Twee bromfietsers botsen frontaal

In het Kielpark kwam het zaterdag 17 augustus omstreeks 21.15 uur tot een frontale botsing tussen twee bromfietsers. De zestienjarige bestuurder van de Piaggio raakte hierbij lichtgewond. Hij werd door zijn zus voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de Peugeot, een 49-jarige Antwerpenaar, bleef ongedeerd.

18/08/2013

2 fietsdieven betrapt

Maandagavond merkte een man dat zijn fiets verdwenen was aan de Jan De Voslei. Toen hij in de buurt ging rondkijken merkte hij twee verdachte mannen die aan een fiets aan het prutsen waren. Eén van hen had ook de gezochte fiets aan de hand. Het slachtoffer verwittigde de politie en probeerde de mannen te confronteren met hun diefstal. Hij kon één van de twee staande houden in afwachting van de politie. De tweede sprak zelf een aanrijdende politieploeg aan en beweerde dat hij achtervolgd werd. De twee verdachten werden gearresteerd. Eén van de twee stond nog geseind voor de afname van DNA. Hij schond ook zijn probatievoorwaarden door zich bezig te houden met diefstal. De eigenaar kreeg zijn fiets terug.

04/06/2019

Drugs in café

Er deed een gerucht de ronde dat het heel eenvoudig was om drugs te kopen in een zaak aan de Stijgbeugelstraat. Het wijkteam van de regio Zuid ging ter plaatse voor een controle. Het gerucht werd bevestigd en de politie kon er een hoeveelheid hasj en cocaïne vinden. Die zaten weggestopt, maar niet goed genoeg voor drugshond Bo. In het café werd nog eens een som geld aangetroffen. Eén persoon die illegaal in het land verblijft, kreeg het bevel om het land te verlaten. De drugs werden in beslag genomen. 

27/05/2019

Ovenschotel staat te lang in de oven

Woensdagavond ging het brandalarm af in een gebouw aan de Volhardingstraat. Bovendien kwam er heel wat rook uit een flat in het gebouw. Een van de bewoners belde naar de hulpdiensten. De politie stuurde alle bewoners naar buiten en ging op zoek naar de juiste locatie van de brand. Daar moesten ze een deur voor intrappen. Eens binnen kwam er veel rook vrij. Er waren nergens vlammen te zien. Ook de brandweer ging mee op zoek en nazicht in een ander appartement leverde niets op. Uiteindelijk bleek de boosdoener een ovenschaal te zijn die nog in de oven stond. De kok van dienst dacht de oven zo ingesteld te hebben dat die automatisch uitgeschakeld werd en had het pand verlaten. Er raakte niemand gewond en erger werd dus voorkomen dankzij de rookmelders en een alerte buurman.

23/05/2019

Bromfietser botst tegen defecte wagen

Aan de Emiel Vloorsstraat is gisteren een man 24 jaar zwaargewond geraakt bij een ongeval. Dat gebeurde op de kruising van de zijrijbaan met de Lodewijk De Raetstraat. De bestuurder van de wagen die betrokken raakte, legde uit dat er een defect was aan de auto en dat hij samen met een familielid het voertuig al duwend wilde verplaatsen. Het parkeervak waaruit het voertuig zou vertrekken, helde lichtjes af naar beneden waardoor de wagen na het uitschakelen van de handrem vanzelf naar voor bolde. Net op dat ogenblik reed het slachtoffer op zijn bromfiets voorbij. De handrem werd meteen terug opgetrokken, maar de man kwam met zijn tweewieler tegen de zijkant van de auto terecht en viel daarna op de grond. Een MUG en ziekenwagen kwamen ter plaatse om het slachtoffer de eerste zorgen toe te dienen. Hij werd opgenomen in het ziekenhuis maar is niet in levensgevaar. 

10/05/2019

Pagina's