2020 Antwerpen | Lokale Politie Antwerpen

Current Size: 62.5%

2020 Antwerpen

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets
Zip: 
2020
Area: 
Antwerpen

Twee bromfietsers botsen frontaal

In het Kielpark kwam het zaterdag 17 augustus omstreeks 21.15 uur tot een frontale botsing tussen twee bromfietsers. De zestienjarige bestuurder van de Piaggio raakte hierbij lichtgewond. Hij werd door zijn zus voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de Peugeot, een 49-jarige Antwerpenaar, bleef ongedeerd.

18/08/2013

Wijkteam vat gezochte winkeldief

De Abdijstraat op het Kiel kampt al enige tijd met een winkeldief die telkens op heel korte tijd grote hoeveelheden kledij probeert te stelen. De politie moest al verschillende keren ter plaatse komen en maakte al heel wat PV's op. Het wijkteam van de Sint-Bernardsesteenweg merkte maandag een man op die voldeed aan de beschrijvingen en ging over tot arrestatie. Aan de hand van camerabeelden en een getuigenis werd duidelijk dat het hier de mogelijks de winkeldief betrof. De verdachte komt in aanmerking voor minstens 8 feiten. De man bleek bovendien illegaal in ons land te verblijven en probeerde de politie op het verkeerde spoor door een valse naam op te geven. Hij wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter en zijn dossier werd overgemaakt aan de dienst vreemdelingenzaken.

23/10/2018

Café gesloten door wijkondersteuningsteam

Het wijkondersteuningsteam regio zuid voerde donderdag een controle uit in een café in de Julius de Geyterstraat. Er waren aanwijzingen dat er vanuit het café drugs werd gedeald. Tijdens de controle werd een man aangetroffen met 20 dosissen cocaïne op zak. Hij had ook meer dan 1 300 euro cash geld op zak. Er zijn aanwijzingen dat de uitbater van de instelling zijn zaak ter beschikking stelde voor drugshandel. Bovendien had ook hij meer dan 3 100 euro cash op zak. De drugs, het geld en de gsm-toestellen van de twee verdachten werden in beslag genomen. De zaak werd verzegeld. De twee mannen werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

19/10/2018

Sluikstort onder ogen van wijkteam

Een wijkteam van het zorggebied Zuid zag gisteren een auto in de Sparrenstraat voorbij het verkeersbord C3 (verboden toegang) staan. Net op dat ogenblik stapte een vrouwelijke bestuurder uit de wagen. De inspecteurs zagen dat ze twee grote herbruikbare winkeltassen in de struiken dumpte. Ze werd over de feiten aangesproken en gaf ze ook toe. In de zakken zaten dozen met lege slagroompatronen. De dame van 25 jaar reageerde geaggiteerd op het feit dat ze betrapt werd. Ze vond het overigens ook niet kunnen dat de politie zich met zo'n zaken bezighoudt. Na veel verwijten naar onze diensten nam ze de zakken toch op en zette ze opnieuw in haar wagen.  Zowel voor het sluikstort als voor de verkeersinbreuk werd een proces-verbaal opgesteld.

 

10/10/2018

Auto eindigt op zijn dak

Donderdachtochtend belandde een auto op zijn dak na een aanrijding op de Beukenlaan ter hoogte van het kruispunt met de Acacialaan. Een man (32) zou, rijdende op de Beukenlaan, plots ingedraaid zijn richting Acacialaan, waardoor de achterligger, een vrouw van 56, de aanrijding niet meer kong vermijden. De dame en haar passagier raakten lichtgewond door de impact. Door de klap kantelde het eerste voertuig en eindigde het op zijn dak op de rijbaan. De bestuurder legde een positieve ademtest af. Beide voertuigen moesten getakeld worden.

05/10/2018

Jongeren opgepakt nadat ze bromfiets hadden gestolen

Op woensdagmiddag meldde een politieman buiten dienst dat hij vier personen bezig zag met het stelen van een bromfiets. Dat gebeurde aan de Eric Sassenlaan op het Kiel. De collega zag hoe de jongeren het slot manipuleerden, de bromfiets startten en ermee weg reden. Daarna gingen ze gevaarlijk rondrijden in de buurt. Het wijkteam dat zich in de omgeving ophield ging mee ter plaatse en er werd ook een interventieteam aangestuurd. Al snel werd een eerste verdachte gevat. Maar korte tijd later kon het wijkteam de drie anderen ook klissen. Het kwartet werd overgebracht naar het cellencomplex aan de Noorderlaan. Het gaat om jongeren van 16, 17, 18 en 19 jaar.

04/10/2018

Bestuurder in levensgevaar na aanrijding

Op de Kolonel Silvertopstraat is dinsdagavond ter hoogte van de oprit van de ring een man (48) levensgevaarlijk gewond geraakt bij een aanrijding. De man reed staduitwaarts op de Kolonel Silvertoplaan en wilde de baan kruisen om de oprit op te rijden. Bij het kruisen werd hij in de flank geraakt door een voertuig dat in de richting van de stad reed. Het voertuig werd meer dan 60 meter vooruit geslingerd. Door de klap zat er bestuurder van het kruisende voertuig aanvankelijk gekneld in zijn wagen. Hij werd bevrijd door de brandweer en met levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis. De andere bestuurder (30) en zijn twee passagiers raakten lichtgewond. Er werd een verkeersdeskundige gevraagd om de exacte omstandigheden van het ongeval uit te klaren. 

03/10/2018

Voetganger zwaargewond bij aanrijding

In de Abdijstraat is maandagavond een voetganger zwaargewond geraakt bij een aanrijding ter hoogte van de Berendrechtstraat. Een man (23) reed volgens getuigen aan hoge snelheid de Abdijstraat door, waardoor een bestuurder komende uit de Berendrechtstraat niet tijdig voorrang kon verlenen. Beide wagens botsten. De eerste wagen werd door de klap tegen de vitrine van een bakkerij geslingerd. De vitrine raakte hierbij beschadigd. De auto reed door en kwam tot stilstand tegen een geparkeerd voertuig. Het geparkeerde voertuig werd door de impact naar voren geduwd en raakte hierbij een voetganger (37). Deze raakte zwaar gewond door de klap en werd met ernstige verwondingen, doch zonder levensgevaar, overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurders van de twee voertuigen raakten niet gekwetst. Het aanrijdende voertuig moest wel getakeld worden.

02/10/2018

Pagina's