2000 Antwerpen | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

2000 Antwerpen

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets
Zip: 
2000
Area: 
Antwerpen

WOT West vat twee dealers

Het wijkondersteuningsteam West nam gisteren deel aan een actie gerecht tegen diefstallen met geweld in de stad. Aan de actie namen ook de mobiele eenheid, het wijkteam en het ORIDA-fietsteam deel. Het WOT stelde in de Lange Nieuwstraat een drugsverkoop vast en kon het voertuig van de verdachte op de Meirbrug staande houden. De man (18) had cocaïne en cash geld op zak. Bij een huiszoeking werd nog cocaïne aangetroffen. Zijn drugs, geld en voertuig werden in beslag genomen. Ook in de Schermerstraat werd een drugsdeal vastgesteld en een dealer gevat. Hij had 11 zakjes cocaïne weggegooid om aan de controle te ontsnappen. Na een huiszoeking werd de drugs in beslag genomen, alsook de fiets waarmee de verdachte zijn klanten bezocht. De man van 19 wordt voorgeleid. 

17/03/2019

Inbreker op heterdaad betrapt

In de nacht van woensdag op donderdag trok een 27-jarige man op de Cassierstraat de aandacht van een politiepatrouille. Onder één arm droeg hij een zwarte sporttas en onder de andere arm had hij een zwarte flatscreen tv vast. Toen de man de politie opmerkte liet hij alles vallen en sloeg hij op de vlucht. Na een korte achtervolging werd de man aangetroffen tussen twee geparkeerde auto’s. Hij ontkende dat hij was gevlucht en hij zou niets van een inbraak afweten. De spullen lagen nog steeds op de plaats waar de verdachte ze had gedumpt. In de sporttas zaten allerlei spullen waaronder een laptop, een tablet en een koevoet. De verdachte wou niet meewerken met de politie dus werd er nazicht gedaan van de spullen om een naam of adres te vinden van een slachtoffer. De spullen konden in verband gebracht worden met een inbraak eerder die nacht. De verdachte werd overgebracht naar het cellencomplex op de Noorderlaan.

12/04/2018

Politie bevrijdt dief uit keldergat

Zondagavond zagen twee dames hoe een man een keldergat inkroop aan een winkel op de Meir. Ze spraken de man aan en die probeerde zich dieper in het gat te duwen. Daarop contacteerden de getuigen de politie. Bij aankomst van de politie bleek dat de man klem was komen zitten. Er waren uiteindelijk 4 inspecteurs nodig om de man uit het keldergat te bevrijden. Het was duidelijk dat de man probeerde in te breken in de winkel. De 39-jarige verdachte was onder invloed van drank en/of verdovende middelen en gekend voor zware diefstallen. Hij werd overgebracht naar het kantoor aan de Noorderlaan. 

12/03/2018

Autoinbreker betrapt met nog andere gestolen spullen

Donderdagochtend omstreeks 6.40 uur was een man zijn bestelwagen aan het laden in de Napelsstraat. Op een gegeven ogenblik sprong het autoalarm aan. De man merkte dat er een onbekende in de bestelwagen zat. De man had het hele voertuig doorzocht. De zetels die normaal plat lagen, had hij rechtop gezet. Het was duidelijk dat de onbekende man heel de bestelwagen had doorzocht. Toen hij betrapt werd, probeerde hij op de vlucht te slaan. Maar hij werd tegengehouden door de eigenaar van de bestelwagen. Deze verwittigde de politie. Toen de inspecteurs de verdachte fouilleerden, vonden ze in zijn rugzak onder andere drie laptops. Al snel vonden de politie-inspecteurs een aanwijzing naar de eigenaar van de rugzak. De man werd gecontacteerd. Blijkbaar was eerder die ochtend zijn rugzak en laptop gestolen uit een tent op StuDay. De 33-jarige verdachte werd gearresteerd. Hij is geen onbekende voor justitie en politie. De man werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Aan wie de andere spullen toebehoren die de politie vond in de rugzak, wordt onderzocht.

26/09/2014

Roekeloos rijgedrag

Het verkeersondersteuningsteam van West en het prostitutieteam controleerden donderdagavond 21 voertuigen en zes personen. Een van de bestuurders droeg geen gordel, een andere negeerde een inrijverbod en nog iemand reed door het rode verkeerslicht. Een ongeduldigaard gebruikte zijn toeter terwijl de voertuigen voor hem stonden aan te schuiven in file voor het verkeerslicht. De bestuurder wist niet dat een anonieme politieploeg in die file stond. De man haalde de rij stilstaande voertuigen in en reed door het rode verkeerslicht. De politie reed hem achterna en liet de bestuurder een ademtest afleggen. Hij blies positief en moest zijn rijbewijs meteen voor 15 dagen inleveren. Voor zijn onverantwoord gedrag zal hij het moeten gaan uitleggen bij de politierechter. Er waren ook drie bestuurders die zich in regel moeten stellen met de Vlaamse belastingdienst. Eén motorrijder reed met een gestolen nummerplaat rond. Bij controle bleek dat de moto niet ingeschreven en niet verzekerd was. De bestuurder had bovendien ook geen geldig rijbewijs. De motor en de kentekenplaat werden in beslag genomen. Twee bestuurders moesten omwille van drinken en rijden hun rijbewijs voor zes uren inleveren. 

21/02/2020

Jonge winkeldieven

Een zestal jongeren is gisteren rond 21.15 uur een winkel aan de Oudemansstraat binnen gegaan. Ze namen enkele zakjes snoep uit de rekken en vertrokken daarna zonder te betalen. Om buiten te geraken, duwden ze de uitbater van de zaak opzij. Het groepje vluchtte weg in de richting van de Veemarkt. In de radiokamer startte meteen een zoekactie met de camera's. Ook op het terrein kwamen de nodige ploegen ter plaatsen voor de vaststellingen en nazicht in de omgeving. In de Hofstraat, op de hoek met de Wisselstraat, trof de politie een groepje jongeren aan. Ze voldeden aan de beschrijving die eerder gegeven werd. Toen de jongeren de politie in de gaten kregen, liepen ze met z'n allen verschillende richtingen uit. De politie kon toch drie jongeren vatten. De uitbater van de winkel raakte niet gewond. De jongeren gaven zich niet meteen gewonnen, waardoor ook één inspecteur lichte verwondingen opliep bij de arrestatie. 

20/02/2020

Controle op hotspots

Fietsdiefstallen houden dieven, en dus ook de politie, bezig. En dus heeft de wijkwerking West gisteren op verschillende zogenoemde hotspots extra toezicht en controle gehouden. Tegelijk hielden ze een oogje in het zeil op pleintjes waar al eens overlast veroorzaakt wordt. Tijdens de actie werden twee personen bestuurlijk gearresteerd omdat ze agressief bedelden. Zes personen hadden drugs op zak en kregen een onmiddellijke minnelijke schikking, een van hen werd meegenomen naar het kantoor. De Dienst Vreemdelingenzaken kreeg het dossier overhandigd van één persoon die illegaal in het land verblijft. Aan de actie werkten ook de mobiele eenheid, het fietsteam en de afdeling informatie gestuurde politiezorg mee.

19/02/2020

Noorden kwijt na gebruik lachgas

Een stilstaand voertuig aan de Gedempte Zuiderdokken trok dinsdagochtend de aandacht van het verkeerondersteuningsteam van de regio West. De auto stond stil voor de in- en uitrit van de parking en andere voertuigen konden niet meer voorbij om de parking op te rijden. De verkeersagenten zagen iemand ogenschijnlijk bewusteloos achter het stuur liggen, met een  ballon in de mond. De motor van de auto was nog aan het draaien. Pas toen de politie de deur van de auto opende om hulp te bieden, kwam de man weer bij. De bestuurder zei dat hij even wou chillen. De politie controleerde de auto en daarin vonden ze vijf gasflessen met lachgas. Die zijn allen in beslag genomen. Na afstemming met het parket trok de politie het rijbewijs van de bestuurder (29) meteen voor 15 dagen in. Hij zal zich later ook moeten verantwoorden bij de politierechtbank.

18/02/2020

Cannabisgeur verraadt mogelijke dealers

Het wijkondersteuningsteam van de regio West merkte zaterdag tijdens een actie tegen fenomenen een voertuig op dat met open ramen aan het rijden was en waaruit een sterke cannabisgeur kwam. Het voertuig moest aan de kant en na controle bleek dat de bestuurder positief testte op het gebruik van cannabis. Onder de zetel lag een grote gebruikershoeveelheid cannabis en een precisieweegschaal. Er volgde een huiszoeking. Drie personen werden gearresteerd. De politie nam cannabis, XTC, speed, de precisieweegschaal, zes mobiele telefoons en tien SIM-kaarten in beslag.

17/02/2020

Verkeerscontrole in omgeving Eilandje

Tijdens het afgelopen weekend stelde de verkeerspolitie op verschillende plaatsen in de omgeving van het Eilandje een controlepost op. Zaterdag controleerden de inspecteurs 632 bestuurders op het gebruik van drugs of alcohol in het verkeer. In vijftien gevallen moest de politie optreden. Zeven van hen moesten het rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen inleveren. Een van die bestuurders reed trouwens rond hoewel zijn rijbewijs niet geldig was tijdens het weekend, dat naar aanleiding van een eerdere veroordeling door de rechtbank. Zijn voertuig werd geïmmobiliseerd. De bestuurder van een buitenlands voertuig had nog openstaande boetes voor een bedrag van 463 euro. Hij kon niet ter plaatse betalen en dus hield de politie het voertuig in tot de rekening vereffend wordt. Zondag controleerde de politie 485 bestuurders. Tien mensen reden onder invloed. Vier keer trok de politie het rijbewijs in voor 15 dagen. Een bestuurder stelde zich agressief op en wilde niet meewerken aan een controle. Uiteindelijk moest de politie hem van zijn vrijheid beroven en volgde een proces-verbaal voor weerspannigheid.

17/02/2020
Tag: 

Pagina's