2000 Antwerpen | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

2000 Antwerpen

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets
Zip: 
2000
Area: 
Antwerpen

WOT West vat twee dealers

Het wijkondersteuningsteam West nam gisteren deel aan een actie gerecht tegen diefstallen met geweld in de stad. Aan de actie namen ook de mobiele eenheid, het wijkteam en het ORIDA-fietsteam deel. Het WOT stelde in de Lange Nieuwstraat een drugsverkoop vast en kon het voertuig van de verdachte op de Meirbrug staande houden. De man (18) had cocaïne en cash geld op zak. Bij een huiszoeking werd nog cocaïne aangetroffen. Zijn drugs, geld en voertuig werden in beslag genomen. Ook in de Schermerstraat werd een drugsdeal vastgesteld en een dealer gevat. Hij had 11 zakjes cocaïne weggegooid om aan de controle te ontsnappen. Na een huiszoeking werd de drugs in beslag genomen, alsook de fiets waarmee de verdachte zijn klanten bezocht. De man van 19 wordt voorgeleid. 

17/03/2019

Inbreker op heterdaad betrapt

In de nacht van woensdag op donderdag trok een 27-jarige man op de Cassierstraat de aandacht van een politiepatrouille. Onder één arm droeg hij een zwarte sporttas en onder de andere arm had hij een zwarte flatscreen tv vast. Toen de man de politie opmerkte liet hij alles vallen en sloeg hij op de vlucht. Na een korte achtervolging werd de man aangetroffen tussen twee geparkeerde auto’s. Hij ontkende dat hij was gevlucht en hij zou niets van een inbraak afweten. De spullen lagen nog steeds op de plaats waar de verdachte ze had gedumpt. In de sporttas zaten allerlei spullen waaronder een laptop, een tablet en een koevoet. De verdachte wou niet meewerken met de politie dus werd er nazicht gedaan van de spullen om een naam of adres te vinden van een slachtoffer. De spullen konden in verband gebracht worden met een inbraak eerder die nacht. De verdachte werd overgebracht naar het cellencomplex op de Noorderlaan.

12/04/2018

Politie bevrijdt dief uit keldergat

Zondagavond zagen twee dames hoe een man een keldergat inkroop aan een winkel op de Meir. Ze spraken de man aan en die probeerde zich dieper in het gat te duwen. Daarop contacteerden de getuigen de politie. Bij aankomst van de politie bleek dat de man klem was komen zitten. Er waren uiteindelijk 4 inspecteurs nodig om de man uit het keldergat te bevrijden. Het was duidelijk dat de man probeerde in te breken in de winkel. De 39-jarige verdachte was onder invloed van drank en/of verdovende middelen en gekend voor zware diefstallen. Hij werd overgebracht naar het kantoor aan de Noorderlaan. 

12/03/2018

Autoinbreker betrapt met nog andere gestolen spullen

Donderdagochtend omstreeks 6.40 uur was een man zijn bestelwagen aan het laden in de Napelsstraat. Op een gegeven ogenblik sprong het autoalarm aan. De man merkte dat er een onbekende in de bestelwagen zat. De man had het hele voertuig doorzocht. De zetels die normaal plat lagen, had hij rechtop gezet. Het was duidelijk dat de onbekende man heel de bestelwagen had doorzocht. Toen hij betrapt werd, probeerde hij op de vlucht te slaan. Maar hij werd tegengehouden door de eigenaar van de bestelwagen. Deze verwittigde de politie. Toen de inspecteurs de verdachte fouilleerden, vonden ze in zijn rugzak onder andere drie laptops. Al snel vonden de politie-inspecteurs een aanwijzing naar de eigenaar van de rugzak. De man werd gecontacteerd. Blijkbaar was eerder die ochtend zijn rugzak en laptop gestolen uit een tent op StuDay. De 33-jarige verdachte werd gearresteerd. Hij is geen onbekende voor justitie en politie. De man werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Aan wie de andere spullen toebehoren die de politie vond in de rugzak, wordt onderzocht.

26/09/2014

Bestuurder vlucht weg na ongeval maar wordt gevat

Een automobilist verwittigde dinsdagmiddag de politie omdat hij in de Lange Nieuwstraat langs achteren was aangereden door een voertuig. Na de aanrijding reed het voertuig weg, maar even verderop kon het slachtoffer de bestuurder toch aanspreken. Volgens het slachtoffer verkeerde de bestuurder onder invloed van alcohol, bovendien reed de man opnieuw weg van zijn slachtoffer zonder een aanrijdingsformulier in te vullen of te wachten op de politie. Volgens omstaanders reed het voertuig al langer aan hoge snelheid rond in de omgeving. Terwijl de politie bezig was met het verhoor van het slachtoffer, reed het vluchtende voertuig langs de politie. Het slachtoffer herkende de wagen meteen en een toegesnelde interventiepatrouille kon het voertuig aan de kant zetten voor een controle. De bestuurder ontkende betrokken te zijn bij de aanrijding, maar bleek wel onder invloed van alcohol en bovendien was zijn voertuig niet verzekerd. Dat werd dan ook in beslag genomen. De man zal zich na ontnuchtering moeten melden voor verhoor om de situatie uit te klaren. Hij zal zich bovendien bij de politierechter moeten verantwoorden voor de andere vastgestelde inbreuken.

20/01/2021

Feestvierders betrapt

Bewoners van de Lange Koepoortstraat verwittigden dinsdagnacht de politie met klachten over geluidsoverlast en een mogelijk feestje. Ter plaatse stelde de politie vast dat er in een AirBnB-appartement duidelijk te veel personen aanwezig waren. Aanvankelijk meldden 4 aanwezigen zich bij de politie, maar de inspecteurs konden meteen vaststellen dat er nog aanwezigen waren die via een dakraam probeerden op het dak te geraken om aan de aandacht van de politie te ontsnappen. De politie riep en terug en in totaal bleken er 8 personen aanwezig. In het appartement werden flessen drank en lachgas aangetroffen. toen de politie na een laatste check het bewuste dakraam afsloot, hoorden ze toch nog iemand op de ruit kloppen. Een laatste persoon had zich toch op het dak weten verstoppen, maar besefte dat hij vast zou komen te zitten als de politie het raam sloot. Hij bleek gekend voor meerdere inbreuken tegen de maatregelen rond COVID-19 en werd bestuurlijk aangehouden voor de rest van de nacht. Alle aanwezigen (meerderjarig) werden geïdentificeerd en mogen zich aan een pv en een dagvaarding verwachten.

20/01/2021

Controle op koeriers

Het wijkteam van de historische binnenstad controleerde samen met het verkeersondersteuningsteam de vele koeriers die met de fiets of de brommer veelal eten aan huis leveren. Er werd gecontroleerd op de Groenplaats, het Frans Halsplein, de Sint-Jansvliet en het Hendrik Conscienceplein. 

In totaal werden 68 personen gecontroleerd. 6 personen kregen meteen een boete voorgeschoteld voor het negeren van verkeersborden of voor het gebruiken van de gsm op de fiets of bromfiets. 6 foutparkeerders werden beboet. Eén automobilist reed zowel langs een verbodsbord en door het rode licht. Een andere bromfietser bleek onder invloed van cannabis. Tot slot reed een minderjarige bromfietser rond met een passagier, wat niet is toegelaten.

18/01/2021

Straatdealers gevat

Het wijkondersteuningsteam van de regio Zuid kreeg zondagavond een bromfietser in het vizier die het rode verkeerslicht negeerde. Tijdens de controle door de politie viel het zenuwachtige gedrag van de bestuurder op, hij bleek ook gekend voor drugsrelateerde feiten. Hij bleek in het bezit van cannabis, hasj en cash geld. De 18-jarige werd voorgeleid en zijn bromfiets werd in beslag genomen.

Het wijkondersteuningsteam van de regio City stelde zondag in een actie in samenwerking met het wijkteam een drugsdeal vast. De vermoedelijke dealer had enkele hoeveelheden heroïne op zak. De twee teams kwamen ook uit bij een andere dealer, in diens woning werd dankzij drugshond Dio onder de matras in de slaapkamer 1 kilo hasj aangetroffen. De twee verdachten werden voorgeleid.

Ook op zaterdag had het team prijs. Toen werden er twee verdachten gearresteerd. Eén na een drugsdeal in het openbaar toilet in de Onderwijsstraat. De vermoedelijke dealer probeerde nog te vluchten en ontdeed zich tijdens zijn vlucht van 11 gram cocaïne. Hij kon toch gevat worden. Tijdens de huiszoeking werd nog een tweede verdachte gearresteerd en voorgeleid. De vluchtende verkoper bleek illegaal in ons land. Zijn kompaan was nog maar net vrijgelaten uit de gevangenis. Er werd in totaal 11 gram cocaïne, 10 gram hasj, 35 gram cannabis en 1500 euro in beslag genomen.

Tot slot kon ook het wijkondersteuningsteam van de regio Centrum dealers vatten. Op zaterdag werden twee mannen opgemerkt die zoekgedrag vertoonden. Ze maakten contact in de Van Stralenstraat en moesten aan de politie toegeven dat ze crack hadden gekocht. 

Er werd ook gecontroleerd in de omgeving van het Harmoniepark, na meldingen van druggerelateerde overlast. Er werd een man opgemerkt die doelloos leek rond te fietsen in de omgeving van de Belgiëlei. Uiteindelijk reed hij tot in de Lange Lozanastraat, waar hij kort contact maakte met een andere partij. De fietser bleek cannabis te hebben aangekocht. De tegenpartij (24) ontkende aanvankelijk, maar toch werd er drugs in zijn broek gevonden. Bij een huiszoeking werd meer drugs en cash geld aangetroffen.

19/01/2021

Controles op overlast en verkeersinbreuken

De teams van de regio Oost organiseerden dit weekend een actie tegen allerhande vormen van overlast. De actie werd georganiseerd door twee aspirant-commissarissen van de politieschool. Er werd gepatrouilleerd in burger en in uniform en gevolgd via de veiligheidscamera's. 

Er werden 12 boetes uitgeschreven voor sluikstorten en 21 voor parkeerovertredingen. Er werden 2 lachgasflessen in beslag genomen. 2 bestuurders droegen geen gordel en van 2 voertuigen bleek de keuring vervallen. 3 personen werden voorgeleid, zij worden verdacht van het verhandelen van cannabis.

Het wijkteam van het Eilandje en het verkeersondersteuningsteam controleerden 102 voertuigen ter hoogte van de Vleeshuisstraat en de Oosterweelsteenweg. 2 bestuurders reden onder invloed van drugs. 1 gecontroleerd ribewijs bleek vals. 1 voertuig was al een jaar niet meer gekeurd en 2 bestuurders met een voorlopig rijbewijs reden zonder begeleider. Tot slot zat 1 bestuurder zonder gordel achter het stuur en een andere met de gsm in de hand.

Ook in de Stuivenbergwijk werd door het wijkteam gecontroleerd. Een zaak die verplicht werd te sluiten wegens inbreuken tegen de coronawetgeving was toch geopend en werd door de politie opnieuw gesloten. Een voertuig dat door de wijk vlamde werd aan de kant gezet voor een controle. De bestuurder deelde droog mee dat zijn rijbewijs al was ingetrokken voor eerdere inbreuken. Hij had ook drugs op zak. Zijn wagen werd door de magistraat met beslag verzwaard. 3 personen werden beboet voor sluikstorten. Eén man had gewoon een zetel achtergelaten op het voetpad. In totaal werden nog 9 verkeersinbreuken beboet.

18/01/2021

3 verdachten van gewapende overval gevat

Vrijdagnacht werd een man slachtoffer van een overval op de De Keyserlei. De man stond buiten een sigaret te roken toen 3 personen hem met een mes bedreigden. Ze vroegen om geld en konden een kleine hoeveelheid cash buitmaken voor het slachtoffer kon vluchten. Dankzij de veiligheidscamera's in de omgeving konden beelden van de 3 verdachten meteen doorgespeeld worden aan de ploegen op het terrein. Een patrouille van de mobiele eenheid kon de mannen vatten op het Astridplein. In de directe omgeving werd ook een mes aangetroffen. De 3 werden gearresteerd voor verder onderzoek.

16/01/2021

Pagina's