2000 Antwerpen | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

2000 Antwerpen

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets
Zip: 
2000
Area: 
Antwerpen

WOT West vat twee dealers

Het wijkondersteuningsteam West nam gisteren deel aan een actie gerecht tegen diefstallen met geweld in de stad. Aan de actie namen ook de mobiele eenheid, het wijkteam en het ORIDA-fietsteam deel. Het WOT stelde in de Lange Nieuwstraat een drugsverkoop vast en kon het voertuig van de verdachte op de Meirbrug staande houden. De man (18) had cocaïne en cash geld op zak. Bij een huiszoeking werd nog cocaïne aangetroffen. Zijn drugs, geld en voertuig werden in beslag genomen. Ook in de Schermerstraat werd een drugsdeal vastgesteld en een dealer gevat. Hij had 11 zakjes cocaïne weggegooid om aan de controle te ontsnappen. Na een huiszoeking werd de drugs in beslag genomen, alsook de fiets waarmee de verdachte zijn klanten bezocht. De man van 19 wordt voorgeleid. 

17/03/2019

Inbreker op heterdaad betrapt

In de nacht van woensdag op donderdag trok een 27-jarige man op de Cassierstraat de aandacht van een politiepatrouille. Onder één arm droeg hij een zwarte sporttas en onder de andere arm had hij een zwarte flatscreen tv vast. Toen de man de politie opmerkte liet hij alles vallen en sloeg hij op de vlucht. Na een korte achtervolging werd de man aangetroffen tussen twee geparkeerde auto’s. Hij ontkende dat hij was gevlucht en hij zou niets van een inbraak afweten. De spullen lagen nog steeds op de plaats waar de verdachte ze had gedumpt. In de sporttas zaten allerlei spullen waaronder een laptop, een tablet en een koevoet. De verdachte wou niet meewerken met de politie dus werd er nazicht gedaan van de spullen om een naam of adres te vinden van een slachtoffer. De spullen konden in verband gebracht worden met een inbraak eerder die nacht. De verdachte werd overgebracht naar het cellencomplex op de Noorderlaan.

12/04/2018

Politie bevrijdt dief uit keldergat

Zondagavond zagen twee dames hoe een man een keldergat inkroop aan een winkel op de Meir. Ze spraken de man aan en die probeerde zich dieper in het gat te duwen. Daarop contacteerden de getuigen de politie. Bij aankomst van de politie bleek dat de man klem was komen zitten. Er waren uiteindelijk 4 inspecteurs nodig om de man uit het keldergat te bevrijden. Het was duidelijk dat de man probeerde in te breken in de winkel. De 39-jarige verdachte was onder invloed van drank en/of verdovende middelen en gekend voor zware diefstallen. Hij werd overgebracht naar het kantoor aan de Noorderlaan. 

12/03/2018

Autoinbreker betrapt met nog andere gestolen spullen

Donderdagochtend omstreeks 6.40 uur was een man zijn bestelwagen aan het laden in de Napelsstraat. Op een gegeven ogenblik sprong het autoalarm aan. De man merkte dat er een onbekende in de bestelwagen zat. De man had het hele voertuig doorzocht. De zetels die normaal plat lagen, had hij rechtop gezet. Het was duidelijk dat de onbekende man heel de bestelwagen had doorzocht. Toen hij betrapt werd, probeerde hij op de vlucht te slaan. Maar hij werd tegengehouden door de eigenaar van de bestelwagen. Deze verwittigde de politie. Toen de inspecteurs de verdachte fouilleerden, vonden ze in zijn rugzak onder andere drie laptops. Al snel vonden de politie-inspecteurs een aanwijzing naar de eigenaar van de rugzak. De man werd gecontacteerd. Blijkbaar was eerder die ochtend zijn rugzak en laptop gestolen uit een tent op StuDay. De 33-jarige verdachte werd gearresteerd. Hij is geen onbekende voor justitie en politie. De man werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Aan wie de andere spullen toebehoren die de politie vond in de rugzak, wordt onderzocht.

26/09/2014

Kerstboom in brand gestoken

De brandweer rukte dinsdagavond om 23.20 uur uit omdat vandalen een kerstboom in brand hadden gestoken in de Jezusstraat. Vermoedelijk stond de kerstboom buiten om opgehaald te worden. De camera-operatoren konden twee verdachten in beeld brengen. Een aangestuurde interventiepatrouille kon de twee op de hoek van de Molenbergstraat en Kipdorp staande houden. De twee mannen van 31 jaar zijn voor verhoor overgebracht naar het kantoor aan de Noorderlaan waar ze een verklaring konden afleggen. 

19/01/2022

Toezicht in binnenstad

In de regio West was er maandag een actie tegen fietsdiefstallen. Het wijkteam, de mobiele eenheid en leden van het fietsteam controleerden in dat kader 58 personen en 22 voertuigen. De politie stelde vast dat een van de gecontroleerden zijn lopende voorwaarden had geschonden. Er is ook een man die op de Meir zaken verkocht ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken. De politie nam bij iemand vuurwerk in beslag en iemand anders had cannabis op zak. Er zijn ook 26 verkeersinbreuken vastgesteld. 

18/01/2022

Collega buiten dienst treft mogelijke inbrekers

Een collega buiten dienst kreeg dinsdagochtend in de buurt van de Leopold De Waelplaats twee personen in de gaten die aan verschillende woningen voelden. Hij riep er zijn collega's die wel aan het werk waren bij. Ondertussen bleek dat minstens een van de verdachten zich in een pand kon binnen werken. Toen hij weer buiten kwam, en van de plaats van de feiten weg wandelde, zijn beiden gearresteerd. De politie vond bij hen inbrekersmateriaal. De verdachten, beiden gekend voor een veelheid aan diefstallen, zijn overgebracht naar het cellencomplex. Het gaat om een man van 49 en een vouw van 53 jaar. De lokale recherche voert een verder onderzoek.

18/01/2022

Eén op tien van de gecontroleerden onder invloed

Zaterdag- en zondagavond heeft het verkeersondersteuningsteam (VOT) van de regio West op verschillende plaatsen in de stad alcoholcontroles gehouden. Op zaterdag zijn 108 bestuurders willekeurig aan een controle onderworpen. Zeven van hen reden onder invloed van alcohol, drie onder invloed van drugs. Op zondag reden van de 32 willekeurig gecontroleerden drie bestuurders onder invloed van drugs. Telkens ongeveer één op tien bestuurders. De controles vonden plaats in de vooravond en na sluitingstijd van de horeca.
 

17/01/2022

Inbrekers gevat dankzij politiecamera's

Cameratoezichters van PZ Antwerpen merkten zondagnacht verdachte gedragingen op in de Gemeentestraat. Ze konden via de veiligheidscamera's vaststellen hoe een man de deur van een restaurant intrapte terwijl twee personen (een man en een vrouw) op uitkijk stonden. De inbreker kwam terug buiten met de kassa. Er werden verschillende interventiepatrouilles aangestuurd. Deze konden het drietal onderscheppen in de Van Stralenstraat. Eén van de mannen probeerde zich te verzetten, maar kon door de politie overmeesterd worden. De drie personen, waarvan de twee mannen (42 en 39) illegaal in ons land verblijven, bleken uitvoerig gekend bij de politie. De vrouw (47) stond geseind. Het drietaal werd overgebracht naar het politiekantoor aan de Noorderlaan met het oog op voorleiding op het gerechtshof.

10/01/2022

Veelpleger opnieuw gevat met gestolen fiets

Woensdagvoormiddag verwittigde een getuige de politie omdat hij een verdachte man had opgemerkt die leek te prutsen aan een geparkeerde fiets en aan brievenbussen van woningen in Oever. Er werden verschillende patrouilles aangestuurd en het wijkteam kon de man onderscheppen in de Nationalestraat. Hij was in het bezit van een fiets die bleek gestolen bij een fietsenmaker in de buurt. De man had nog materiaal op zak waarmee fietsen gestolen konden worden, was in het bezit van harddrugs en bleek vrij onder voorwaarden. De veelpleger werd opnieuw gearresteerd, de fiets werd terugbezorgd aan de fietsenwinkel.

06/01/2022

Pagina's