2000 Antwerpen | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

2000 Antwerpen

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets
Zip: 
2000
Area: 
Antwerpen

WOT West vat twee dealers

Het wijkondersteuningsteam West nam gisteren deel aan een actie gerecht tegen diefstallen met geweld in de stad. Aan de actie namen ook de mobiele eenheid, het wijkteam en het ORIDA-fietsteam deel. Het WOT stelde in de Lange Nieuwstraat een drugsverkoop vast en kon het voertuig van de verdachte op de Meirbrug staande houden. De man (18) had cocaïne en cash geld op zak. Bij een huiszoeking werd nog cocaïne aangetroffen. Zijn drugs, geld en voertuig werden in beslag genomen. Ook in de Schermerstraat werd een drugsdeal vastgesteld en een dealer gevat. Hij had 11 zakjes cocaïne weggegooid om aan de controle te ontsnappen. Na een huiszoeking werd de drugs in beslag genomen, alsook de fiets waarmee de verdachte zijn klanten bezocht. De man van 19 wordt voorgeleid. 

17/03/2019

Inbreker op heterdaad betrapt

In de nacht van woensdag op donderdag trok een 27-jarige man op de Cassierstraat de aandacht van een politiepatrouille. Onder één arm droeg hij een zwarte sporttas en onder de andere arm had hij een zwarte flatscreen tv vast. Toen de man de politie opmerkte liet hij alles vallen en sloeg hij op de vlucht. Na een korte achtervolging werd de man aangetroffen tussen twee geparkeerde auto’s. Hij ontkende dat hij was gevlucht en hij zou niets van een inbraak afweten. De spullen lagen nog steeds op de plaats waar de verdachte ze had gedumpt. In de sporttas zaten allerlei spullen waaronder een laptop, een tablet en een koevoet. De verdachte wou niet meewerken met de politie dus werd er nazicht gedaan van de spullen om een naam of adres te vinden van een slachtoffer. De spullen konden in verband gebracht worden met een inbraak eerder die nacht. De verdachte werd overgebracht naar het cellencomplex op de Noorderlaan.

12/04/2018

Politie bevrijdt dief uit keldergat

Zondagavond zagen twee dames hoe een man een keldergat inkroop aan een winkel op de Meir. Ze spraken de man aan en die probeerde zich dieper in het gat te duwen. Daarop contacteerden de getuigen de politie. Bij aankomst van de politie bleek dat de man klem was komen zitten. Er waren uiteindelijk 4 inspecteurs nodig om de man uit het keldergat te bevrijden. Het was duidelijk dat de man probeerde in te breken in de winkel. De 39-jarige verdachte was onder invloed van drank en/of verdovende middelen en gekend voor zware diefstallen. Hij werd overgebracht naar het kantoor aan de Noorderlaan. 

12/03/2018

Autoinbreker betrapt met nog andere gestolen spullen

Donderdagochtend omstreeks 6.40 uur was een man zijn bestelwagen aan het laden in de Napelsstraat. Op een gegeven ogenblik sprong het autoalarm aan. De man merkte dat er een onbekende in de bestelwagen zat. De man had het hele voertuig doorzocht. De zetels die normaal plat lagen, had hij rechtop gezet. Het was duidelijk dat de onbekende man heel de bestelwagen had doorzocht. Toen hij betrapt werd, probeerde hij op de vlucht te slaan. Maar hij werd tegengehouden door de eigenaar van de bestelwagen. Deze verwittigde de politie. Toen de inspecteurs de verdachte fouilleerden, vonden ze in zijn rugzak onder andere drie laptops. Al snel vonden de politie-inspecteurs een aanwijzing naar de eigenaar van de rugzak. De man werd gecontacteerd. Blijkbaar was eerder die ochtend zijn rugzak en laptop gestolen uit een tent op StuDay. De 33-jarige verdachte werd gearresteerd. Hij is geen onbekende voor justitie en politie. De man werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Aan wie de andere spullen toebehoren die de politie vond in de rugzak, wordt onderzocht.

26/09/2014

Verkeersactie Begijnenstraat

Afgelopen dinsdag heeft het wijkteam van de regio West gecontroleerd in de Begijnenstraat. Daar is de verkeerssituatie recent gewijzigd en niet alle weggebruikers volgen er de wegcode. Er werden 65 bestuurders onderworpen aan een alcoholcontrole. Niemand van wie gecontroleerd werd, reed onder invloed. Eén bestuurder was niet in orde met de technische keuring en de verzekering van het voertuig. Er werd een proces-verbaal opgesteld. Eén bestuurder negeerde het verkeersbord dat aangeeft dat het een verboden richting is voor iedere bestuurder (C1). Een andere bestuurder was druk aan het gsm'en. De bestuurder van een bromfiets klasse B beschikte niet over het juiste rijbewijs en kon geen geldig verzekeringsbewijs voorleggen. Er werd ook een GAS-pv opgesteld omwille van sluikstort. 15 fietsers reden tegen de richting in. Ze werden ingelicht over de gewijzigde rijrichting zonder dat er een boete aan gekoppeld werd.

14/11/2019

Winkeldief betrapt

Het team winkeldiefstallen van de regio West kon dinsdag een verdachte van een winkeldiefstal arresteren. Rond 11.40 uur viel hun oog op een man die een winkel aan de Meir binnen wandelde. Die man gedroeg zich verdacht door z'n nerveus winkelgedrag. Hij had ook een grote draagtas bij zich. Om die reden bleven de inspecteurs in burger de man van op een afstand volgen. Zo konden ze zien dat de verdachte verschillende dure kledingstukken uit de rekken nam en ermee naar de paskamers wandelde. Wat later kwam de man terug met een meer gevulde tas en minder kleren in de hand. Zonder te betalen, verliet de man de winkel. Buiten werd de man staande gehouden door de politie. In de tas zaten wel degelijk gestolen kledingstukken en er werd materiaal gevonden om kledij te stelen. De verdachte van 18 jaar gaf de feiten toe. Hij werd gearresteerd en meegenomen voor verhoor.

14/11/2019

Verstoring van de openbare orde

Zondag werd de politie gevraagd in een handelszaak aan de Groenplaats. Een 60-tal demonstranten was de winkel binnen gegaan voor een rustige vorm van protest. Een aantal van hen ketende zich vast en allen uitten hun boodschap. De politie heeft in de eerste plaats bemiddeld met de actievoerders. Na een tijdje verlieten 49 actievoerders de winkel. 14 anderen bleven vastgeketend achter en wilden niet op eigen beweging vertrekken. Om die reden werden zij bestuurlijk aangehouden. Ze werden zonder verzet, maar ook zonder medewerking, losgemaakt en met een gevorderde bus overgebracht naar het cellencomplex aan de Noorderlaan. Niemand raakte gewond.

11/11/2019

Positieve speekseltest bij leerling-bestuurder

Tijdens een verkeerspatrouille werd de aandacht van de politie getrokken door een kleine wagen. Het kenteken werd gecontroleerd en het bleek dat de bestuurder in het bezit was van een voorlopig rijbewijs van het model 18 maanden. Aan de achterkant van de auto was geen 'L' zichtbaar en dus werd de auto uit het verkeer gehaald. Toen het raampje aan de bestuurderskant naar beneden ging, werd al meteen een sterke cannabisgeur waargenomen. De bestuurder gaf meteen toe dat hij een joint gerookt had. De man van 31 legde dan ook een positieve speekseltest af. Zijn voorlopig rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken.

11/11/2019

Via de regenpijp naar boven

Vannacht, iets voor 2 uur, werd de politie ervan verwittigd dat mannen via een regenpijp een gebouw beklommen aan de Groenplaats. Ter plaatse ging een van de inspecteurs op dezelfde manier naar boven om nazicht te doen. Er werden twee personen aangetroffen. De twee waren in het bezit van fotocamera's. Gezien de verdachte situatie werd het duo gefouilleerd. Er werd een kleine hoeveelheid cannabis gevonden. Het duo gaf aan foto's te willen maken van de kathedraal. Om iedereen weer veilig op de begane grond te krijgen, werd de brandweer gevraagd. De mannen van 34 en 19 jaar werden bestuurlijk gearresteerd.

09/11/2019

Geen gordel, wel drugs

Een voetpatrouille van het verkeersondersteuningsteam West stelde dinsdag vast dat een bestuurder in de Leopoldstraat zijn veiligheidsgordel niet droeg. In de Arenbergstraat deden ze de wagen stoppen. De bestuurder moest de papieren van de wagen geven en tijdens die controle werd een sterke cannabisgeur waargenomen. De speekseltest die daarop volgde, was positief. De man gaf ook meteen zelf een zakje met cannabis in af aan de agenten. De bestuurder van 32 jaar zijn rijbewijs werd ingetrokken voor 15 dagen. Later zal hij zich mogen verantwoorden bij de politierechter.

07/11/2019

Pagina's