2000 Antwerpen | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

2000 Antwerpen

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets
Zip: 
2000
Area: 
Antwerpen

WOT West vat twee dealers

Het wijkondersteuningsteam West nam gisteren deel aan een actie gerecht tegen diefstallen met geweld in de stad. Aan de actie namen ook de mobiele eenheid, het wijkteam en het ORIDA-fietsteam deel. Het WOT stelde in de Lange Nieuwstraat een drugsverkoop vast en kon het voertuig van de verdachte op de Meirbrug staande houden. De man (18) had cocaïne en cash geld op zak. Bij een huiszoeking werd nog cocaïne aangetroffen. Zijn drugs, geld en voertuig werden in beslag genomen. Ook in de Schermerstraat werd een drugsdeal vastgesteld en een dealer gevat. Hij had 11 zakjes cocaïne weggegooid om aan de controle te ontsnappen. Na een huiszoeking werd de drugs in beslag genomen, alsook de fiets waarmee de verdachte zijn klanten bezocht. De man van 19 wordt voorgeleid. 

17/03/2019

Inbreker op heterdaad betrapt

In de nacht van woensdag op donderdag trok een 27-jarige man op de Cassierstraat de aandacht van een politiepatrouille. Onder één arm droeg hij een zwarte sporttas en onder de andere arm had hij een zwarte flatscreen tv vast. Toen de man de politie opmerkte liet hij alles vallen en sloeg hij op de vlucht. Na een korte achtervolging werd de man aangetroffen tussen twee geparkeerde auto’s. Hij ontkende dat hij was gevlucht en hij zou niets van een inbraak afweten. De spullen lagen nog steeds op de plaats waar de verdachte ze had gedumpt. In de sporttas zaten allerlei spullen waaronder een laptop, een tablet en een koevoet. De verdachte wou niet meewerken met de politie dus werd er nazicht gedaan van de spullen om een naam of adres te vinden van een slachtoffer. De spullen konden in verband gebracht worden met een inbraak eerder die nacht. De verdachte werd overgebracht naar het cellencomplex op de Noorderlaan.

12/04/2018

Politie bevrijdt dief uit keldergat

Zondagavond zagen twee dames hoe een man een keldergat inkroop aan een winkel op de Meir. Ze spraken de man aan en die probeerde zich dieper in het gat te duwen. Daarop contacteerden de getuigen de politie. Bij aankomst van de politie bleek dat de man klem was komen zitten. Er waren uiteindelijk 4 inspecteurs nodig om de man uit het keldergat te bevrijden. Het was duidelijk dat de man probeerde in te breken in de winkel. De 39-jarige verdachte was onder invloed van drank en/of verdovende middelen en gekend voor zware diefstallen. Hij werd overgebracht naar het kantoor aan de Noorderlaan. 

12/03/2018

Autoinbreker betrapt met nog andere gestolen spullen

Donderdagochtend omstreeks 6.40 uur was een man zijn bestelwagen aan het laden in de Napelsstraat. Op een gegeven ogenblik sprong het autoalarm aan. De man merkte dat er een onbekende in de bestelwagen zat. De man had het hele voertuig doorzocht. De zetels die normaal plat lagen, had hij rechtop gezet. Het was duidelijk dat de onbekende man heel de bestelwagen had doorzocht. Toen hij betrapt werd, probeerde hij op de vlucht te slaan. Maar hij werd tegengehouden door de eigenaar van de bestelwagen. Deze verwittigde de politie. Toen de inspecteurs de verdachte fouilleerden, vonden ze in zijn rugzak onder andere drie laptops. Al snel vonden de politie-inspecteurs een aanwijzing naar de eigenaar van de rugzak. De man werd gecontacteerd. Blijkbaar was eerder die ochtend zijn rugzak en laptop gestolen uit een tent op StuDay. De 33-jarige verdachte werd gearresteerd. Hij is geen onbekende voor justitie en politie. De man werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Aan wie de andere spullen toebehoren die de politie vond in de rugzak, wordt onderzocht.

26/09/2014

Resultaten verkeerscontrole

De verkeerspolitie trok vrijdag de baan voor een uitgebreide verkeerscontrole. Daarbij werden ook anonieme patrouilles ingezet om de pakkans te verhogen. Op die manier werden 53 bestuurders beboet die een verkeersbord D1 (verplichte rijrichting) of C31 (verboden af te slaan) negeerden. 7 bestuurders werden betrapt met de gsm in de hand. 2 wagens reden door het rood. 2 bestuurders hadden hun jonge passagiers niet conform de veiligheidsvoorschriften vastgemaakt in een kinderzitje. In een fietsstraat werd ook een automobilist beboet die een fietser inhaalde. 

Op de Sint-Bernardsesteenweg werd een motorfiets opgemerkt waarvan de bestuurder rondreed met de gsm in de hand, zonder de nodige veiligheidskledij. Hij werd gecontroleerd en bleek rond te rijden zonder rijbewijs. Het motorvoertuig werd geïmmobiliseerd om te vermijden dat de man opnieuw de baan opgaat.

In de Kalverstraat werd een voertuig gecontroleerd waarvan de bestuurder geen identiteitsdocumenten kon voorleggen. Uit de controle werd duidelijk dat de man een valse naam had opgegeven. De reden werd snel duidelijk, het rijbewijs van de bestuurder was recent ingetrokken na enkele overtredingen. Om te vermijden dat de hardleerse man opnieuw achter het stuur zou kruipen, werd zijn voertuig geïmmobiliseerd.

30/05/2020

Fietsdief gevat

Gisteren belde een man naar de politie omdat zijn elektrische fiets gestolen werd aan de Geelhandplaats. Het slachtoffer had zijn dure fiets slotvast achtergelaten en toen hij enkele uren later opnieuw wilde vertrekken, was zijn fiets weg. In de commandokamer van de politie kon op beelden gevolgd worden waar de dief met de fiets naartoe ging. Bij een huiszoeking vonden de inspecteurs er effectief een fiets die verborgen lag onder dekens. De verdachte had een vouwmes op zak waarvoor een apart proces-verbaal opgesteld werd. De politie arresteerde de man van 49 jaar en bracht hem over naar het cellecomplex aan de Noorderlaan. 

24/05/2020

Snelle step in beslag genomen

Gisteren onderschepte de verkeerspolitie na een signaal van de ANPR-camera's een auto aan de Bisschoppenhoflaan. De bestuurder kon geen rijbewijs voorleggen, dat lag nog op de rechtbank naar aanleiding van een rijverbod. De man moest eerst nog een herstelexamen afleggen vooraleer hij opnieuw achter het stuur mocht kruipen. Zijn speekseltest was ook positief. De politie liet de auto takelen. Ook een bestuurder die op de Boomsesteenweg gecontroleerd werd, testte positief op het gebruik van drugs waardoor zijn rijbewijs ingehouden werd. Op de Borsbeeksebrug haalde een elektrische step een motorploeg in. De motards reden zelf net geen 50 km/u. De bestuurder van de step dacht dat hij onder de regels voor voortbewegingstoestellen viel, maar dat was niet het geval gezien de hoge snelheid die de step haalde. Het parket liet de step in beslag nemen omdat het niet geldig verzekerd was. Ook op de Belgiëlei controleerde de politie een auto na een positief ANPR-signaal. De bestuurster van de wagen had al verschillende rijverboden opgelopen voor zo'n 105 dagen samen maar die konden nooit eerder betekend worden. De vrouw moet zich nu binnen de vier dagen aanbieden op de rechtbank om haar rijbewijs in te leveren. De politie onderschepte ook een auto met een geschrapte kentekenplaat. Het kenteken werd verwijderd en zal overgemaakt worden aan de Dienst Inschrijving Voertuigen (DIV). Het voertuig bleek niet verzekerd te zijn en is om die reden in beslag genomen. De verkeerspolitie nam ook twee bromfietsen in beslag. Eén omdat het sneller kon rijden dan 30 km/uur en een andere omdat het niet verzekerd was.

24/05/2020
Tag: 

Man rijdt achteruit in tunnel om 'gewelven te bewonderen'

De verkeerspolitie hield tijdens een zonnige feestdag toezicht over heel het grondgebied. Daarbij lieten enkele bestuurders zich opmerken met opmerkelijk gedrag. Eén auto werd opgemerkt toen hij achteruit reed door de nieuwe Jos Brabantstunnel. De man verklaarde dat hij de gewelven wilde bewonderen. Het betreft een vierdegraadsovertreding, de man riskeert een intrekking van zijn rijbewijs. Met behulp van een ANPR-camera werd ook een gekende man gevat die ondanks een rijverbod opnieuw achter het stuur was gekropen. Hij bleek bovendien onder invloed van drugs. Hij probeerde de politie te misleiden met een valse naam, maar werd toch (opnieuw) herkend. Zijn voertuig werd geïmmobiliseerd.

Bij de snelheidscontroles vielen vooral de resultaten in de Emiel Vloorstraat op. Daar reed meer dan 20 % (27/127) van de voertuigen te snel. De Nieuwdreef viel dan weer op in positieve zin, slechts 1 bestuurder van de 217 hield zich niet aan de toegelaten snelheid. 

22/05/2020

Pagina's