2000 Antwerpen | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

2000 Antwerpen

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets
Zip: 
2000
Area: 
Antwerpen

WOT West vat twee dealers

Het wijkondersteuningsteam West nam gisteren deel aan een actie gerecht tegen diefstallen met geweld in de stad. Aan de actie namen ook de mobiele eenheid, het wijkteam en het ORIDA-fietsteam deel. Het WOT stelde in de Lange Nieuwstraat een drugsverkoop vast en kon het voertuig van de verdachte op de Meirbrug staande houden. De man (18) had cocaïne en cash geld op zak. Bij een huiszoeking werd nog cocaïne aangetroffen. Zijn drugs, geld en voertuig werden in beslag genomen. Ook in de Schermerstraat werd een drugsdeal vastgesteld en een dealer gevat. Hij had 11 zakjes cocaïne weggegooid om aan de controle te ontsnappen. Na een huiszoeking werd de drugs in beslag genomen, alsook de fiets waarmee de verdachte zijn klanten bezocht. De man van 19 wordt voorgeleid. 

17/03/2019

Inbreker op heterdaad betrapt

In de nacht van woensdag op donderdag trok een 27-jarige man op de Cassierstraat de aandacht van een politiepatrouille. Onder één arm droeg hij een zwarte sporttas en onder de andere arm had hij een zwarte flatscreen tv vast. Toen de man de politie opmerkte liet hij alles vallen en sloeg hij op de vlucht. Na een korte achtervolging werd de man aangetroffen tussen twee geparkeerde auto’s. Hij ontkende dat hij was gevlucht en hij zou niets van een inbraak afweten. De spullen lagen nog steeds op de plaats waar de verdachte ze had gedumpt. In de sporttas zaten allerlei spullen waaronder een laptop, een tablet en een koevoet. De verdachte wou niet meewerken met de politie dus werd er nazicht gedaan van de spullen om een naam of adres te vinden van een slachtoffer. De spullen konden in verband gebracht worden met een inbraak eerder die nacht. De verdachte werd overgebracht naar het cellencomplex op de Noorderlaan.

12/04/2018

Politie bevrijdt dief uit keldergat

Zondagavond zagen twee dames hoe een man een keldergat inkroop aan een winkel op de Meir. Ze spraken de man aan en die probeerde zich dieper in het gat te duwen. Daarop contacteerden de getuigen de politie. Bij aankomst van de politie bleek dat de man klem was komen zitten. Er waren uiteindelijk 4 inspecteurs nodig om de man uit het keldergat te bevrijden. Het was duidelijk dat de man probeerde in te breken in de winkel. De 39-jarige verdachte was onder invloed van drank en/of verdovende middelen en gekend voor zware diefstallen. Hij werd overgebracht naar het kantoor aan de Noorderlaan. 

12/03/2018

Autoinbreker betrapt met nog andere gestolen spullen

Donderdagochtend omstreeks 6.40 uur was een man zijn bestelwagen aan het laden in de Napelsstraat. Op een gegeven ogenblik sprong het autoalarm aan. De man merkte dat er een onbekende in de bestelwagen zat. De man had het hele voertuig doorzocht. De zetels die normaal plat lagen, had hij rechtop gezet. Het was duidelijk dat de onbekende man heel de bestelwagen had doorzocht. Toen hij betrapt werd, probeerde hij op de vlucht te slaan. Maar hij werd tegengehouden door de eigenaar van de bestelwagen. Deze verwittigde de politie. Toen de inspecteurs de verdachte fouilleerden, vonden ze in zijn rugzak onder andere drie laptops. Al snel vonden de politie-inspecteurs een aanwijzing naar de eigenaar van de rugzak. De man werd gecontacteerd. Blijkbaar was eerder die ochtend zijn rugzak en laptop gestolen uit een tent op StuDay. De 33-jarige verdachte werd gearresteerd. Hij is geen onbekende voor justitie en politie. De man werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Aan wie de andere spullen toebehoren die de politie vond in de rugzak, wordt onderzocht.

26/09/2014

Politieman buiten dienst verijdelt handtasdiefstal

In de Hoogstraat werd een vrouw  zaterdagavond slachtoffer van een handtasdief. De verdachte verborg zijn handelingen met behulp van een jas en ging aan de haal met de handtas van een vrouw. Gelukkig passeerde op dat moment een politieman buiten dienst. De hoofdinspecteur, die een tijdlang voor het team gauwdiefstallen had gewerkt, had de diefstal in de gaten en volgde de verdachte terwijl hij zijn collega's verwittigde. De verdachte kon in de Augustijnenstraat gearresteerd worden. De 40-jarige man bleek goed gekend bij de politie, illegaal in ons land en geseind voor een onderzoek door de politie van Gent. De handtas kon aan het slachtoffer worden teruggegeven. 

22/09/2019

Portefeuilledief gevat

Een vrouw die van een terrasje genoot op de Meir werd vrijdagnamiddag slachtoffer van een dief die haar portefeuille van de tafel griste en het op een lopen zetten. De man kwam echter ten val en verloor hierbij zijn buit. De vrouw kon haar portefeuille recupereren, maar de man zette zijn vlucht verder. Een ploeg van het wijkteam merkte de verdachte op in de Gramayestraat en kon hem na een korte achtervolging staande houden en arresteren. Hij werd meegenomen naar het cellencomplex op de Noorderlaan.

21/09/2019

Verkeerscontrole resulteert in achtervolging

Zaterdagochtend heeft de verkeerspolitie een actie gehouden om mensen die onder invloed van drugs of alcohol achter het stuur kropen uit het verkeer te halen. 137 bestuurders werden tussen 5 en 9 uur onderworpen aan een samplingtest. De controlepost stond opgesteld aan de Oudeleeuwenrui. 11 personen legden een positieve ademtest af. Eén bestuurder kreeg een rijverbod van drie uur en twee anderen mochten gedurende zes uur niet meer achter het stuur kruipen. De acht anderen reden onder invloed van alcohol én drugs en zagen hun rijbewijs dus meteen voor 15 dagen ingetrokken worden. Er werd ook één voertuig in beslag genomen omdat het niet verzekerd was. Dan was er nog een buitenlandse bestuurder die z'n boete niet kon betalen. Ook zijn voertuig werd ingehouden. Bij het begin van de controle-actie probeerde een bestuurder te vluchten. Meteen werd er een achtervolging gestart door een interceptieteam op de motor. Samen met het snelleresponsteam en interventieploegen werd geprobeerd om de vluchtende bestuurder te stoppen. In de binnenstad werden daarbij snelheden gehaald tot 89 km/uur en werden verschillende rode lichten en enkelrichtingstraten genegeerd. Via de Bolivartunnel ging de achtervolging door richting Boomsesteenweg. Op de zijrijbaan haalde de bestuurder 160 km/uur. De federale wegpolitie kwam in ondersteuning. In Aartselaar is het voertuig in de gracht beland toen de bestuurder probeerde om een wegversperring te ontwijken. De verdachte kon gevat worden. Het voertuig raakte zwaar beschadigd en werd getakeld. De bestuurder was niet in het bezit van een geldig rijbewijs, het voertuig was niet verzekerd en de bestuurder reed onder invloed van drugs. 

15/09/2019

Foutparkeerders op de bon

Het verkeersondersteuningsteam van de regio West controleerde maandag heel de dag door op foutparkeerders en andere verkeersovertredingen. 22 bestuurders werden beboet voor bellen achter het stuur, één van hen had zijn gsm zelfs in beide handen. 2 bestuurders negeerden het rode licht. 26 foutparkeerders krijgen een GAS-boete in de bus. Bij 5 bestuurders werd de boete onmiddelijk geïnd wegens parkeren in een voetgangerszone, 2 bestuurders parkeerden op het trottoir. Het VOT hield toezicht in burger om de pakkans te vergroten. In totaal werd voor meer dan 5 600 euro aan boetes uitgeschreven.

10/09/2019

Wegpiraat krijgt rekening gepresenteerd

De verkeerspolitie was al enige tijd op zoek naar een bestelwagen die dankzij een waslijst aan snelheidsovertredingen een behoorlijke rekening had opgebouwd. Omdat het een voertuig met Portugese nummerplaat rondreed was het moeilijk om de uitvalsbasis van het voertuig te achterhalen. Maandag kon de verkeerspolitie de bestelwagen onderscheppen. Het totale bedrag aan boetes was ondertussen opgelopen tot 2 259 euro. De bestuurder kreeg de keuze: betalen of een takeling van zijn voertuig. Het volledige openstaande bedrag werd meteen afgerekend.

10/09/2019

Controles verkeersondersteuningsteams

Het verkeersondersteuningsteam van de regio West heeft de voorbije dagen verschillende controleacties georganiseerd. Daarbij werden heel wat inbreuken vastgesteld.

2 bestuurders kregen een boete voor het parkeren op een mindervalidenplaats zonder geldige kaart.

In de Kammenstraat negeerde een bromfietser zonder identiteitskaart twee verbodsborden, hij had bovendien geen identiteitskaart op zak. Ook in de Zirkstraat werd een bromfietser gestopt die tegen de richting reed. Tijdens een anoniem toezicht werd ook een bromfietser tegengehouden die een verbodsbord negeert en ter hoogte van het Mechelseplein op de stoep reed. Hij mag zich aan een fikse boete verwachten.

Op de De Gentplaats werd een bestuurder betrapt met een ballon in de mond en een fles lachgas in de wagen. Bovendien had de man geen rijbewijs of identiteitskaart op zak. Het lachgas werd in beslag genomen.

Op de Rijnkaai werd een voertuig met een kapot achterlicht gecontroleerd. De bestuurder had geen rijbewijs of identiteitskaart op zak. De keuring van zijn wagen was al enkele maanden vervallen. Als kers op de taart bleek hij te veel gedronken te hebben. 

In de Minderbroedersrui werd een bestelwagen aan de kant gezet die veel te snel reed en voetgangers in gevaar bracht. De bestuurder bleek onder invloed van drugs, zijn rijbewijs werd ingetrokken.

Op de Kaaien en ter hoogte van de Meirbrug werd ook gecontroleerd op gordeldracht en gsm-gebruik achter het stuur. 31 bestuurders werden betrapt en beboet voor gsm-gebruik. 3 bestuurders die het rode licht negeerden werden aan de kant gezet.

Het verkeersondersteuningsteam van de regio Oost controleerde op de Ter Heydelaan in Deurne. Er werd vooral gecontroleerd op gsm-gebruik achter het stuur en op het negeren van het rode licht. 28 bestuurders reden door het rood en kregen een boete, samen met 10 bestuurders die bezig waren op hun gsm. Eén motorrijder zonder helm kreeg een boete. 8 bestuurders kregen een boete voor het overschrijden van de witte lijn en 10 foutparkeerders werden op de bon gezwierd. Er werd ook een alcoholcontrole georganiseerd, daarbij werden 61 bestuurders gecontroleerd, 2 van hen hadden te veel gedronken. 1 bestuurder is zijn rijbewijs voor 15 dagen kwijt.

30/08/2019

Pagina's