2000 Antwerpen | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

2000 Antwerpen

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets
Zip: 
2000
Area: 
Antwerpen

WOT West vat twee dealers

Het wijkondersteuningsteam West nam gisteren deel aan een actie gerecht tegen diefstallen met geweld in de stad. Aan de actie namen ook de mobiele eenheid, het wijkteam en het ORIDA-fietsteam deel. Het WOT stelde in de Lange Nieuwstraat een drugsverkoop vast en kon het voertuig van de verdachte op de Meirbrug staande houden. De man (18) had cocaïne en cash geld op zak. Bij een huiszoeking werd nog cocaïne aangetroffen. Zijn drugs, geld en voertuig werden in beslag genomen. Ook in de Schermerstraat werd een drugsdeal vastgesteld en een dealer gevat. Hij had 11 zakjes cocaïne weggegooid om aan de controle te ontsnappen. Na een huiszoeking werd de drugs in beslag genomen, alsook de fiets waarmee de verdachte zijn klanten bezocht. De man van 19 wordt voorgeleid. 

17/03/2019

Inbreker op heterdaad betrapt

In de nacht van woensdag op donderdag trok een 27-jarige man op de Cassierstraat de aandacht van een politiepatrouille. Onder één arm droeg hij een zwarte sporttas en onder de andere arm had hij een zwarte flatscreen tv vast. Toen de man de politie opmerkte liet hij alles vallen en sloeg hij op de vlucht. Na een korte achtervolging werd de man aangetroffen tussen twee geparkeerde auto’s. Hij ontkende dat hij was gevlucht en hij zou niets van een inbraak afweten. De spullen lagen nog steeds op de plaats waar de verdachte ze had gedumpt. In de sporttas zaten allerlei spullen waaronder een laptop, een tablet en een koevoet. De verdachte wou niet meewerken met de politie dus werd er nazicht gedaan van de spullen om een naam of adres te vinden van een slachtoffer. De spullen konden in verband gebracht worden met een inbraak eerder die nacht. De verdachte werd overgebracht naar het cellencomplex op de Noorderlaan.

12/04/2018

Politie bevrijdt dief uit keldergat

Zondagavond zagen twee dames hoe een man een keldergat inkroop aan een winkel op de Meir. Ze spraken de man aan en die probeerde zich dieper in het gat te duwen. Daarop contacteerden de getuigen de politie. Bij aankomst van de politie bleek dat de man klem was komen zitten. Er waren uiteindelijk 4 inspecteurs nodig om de man uit het keldergat te bevrijden. Het was duidelijk dat de man probeerde in te breken in de winkel. De 39-jarige verdachte was onder invloed van drank en/of verdovende middelen en gekend voor zware diefstallen. Hij werd overgebracht naar het kantoor aan de Noorderlaan. 

12/03/2018

Autoinbreker betrapt met nog andere gestolen spullen

Donderdagochtend omstreeks 6.40 uur was een man zijn bestelwagen aan het laden in de Napelsstraat. Op een gegeven ogenblik sprong het autoalarm aan. De man merkte dat er een onbekende in de bestelwagen zat. De man had het hele voertuig doorzocht. De zetels die normaal plat lagen, had hij rechtop gezet. Het was duidelijk dat de onbekende man heel de bestelwagen had doorzocht. Toen hij betrapt werd, probeerde hij op de vlucht te slaan. Maar hij werd tegengehouden door de eigenaar van de bestelwagen. Deze verwittigde de politie. Toen de inspecteurs de verdachte fouilleerden, vonden ze in zijn rugzak onder andere drie laptops. Al snel vonden de politie-inspecteurs een aanwijzing naar de eigenaar van de rugzak. De man werd gecontacteerd. Blijkbaar was eerder die ochtend zijn rugzak en laptop gestolen uit een tent op StuDay. De 33-jarige verdachte werd gearresteerd. Hij is geen onbekende voor justitie en politie. De man werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Aan wie de andere spullen toebehoren die de politie vond in de rugzak, wordt onderzocht.

26/09/2014

Wijkwerking, verkeersbelasting en douane controleren samen

Het verkeersondersteuningsteam en het wijkteam van de regio West controleerden dinsdagvoormiddag samen met de douane en de Vlaamse dienst Verkeersbelasting voertuigen op de Ernest Van Dijckkaai en in de Vleeshuisstraat. Er werd onder meer gebruik gemaakt van een ANPR-camera om aan de hand van de nummerplaten voertuigen aan te duiden voor controle. In totaal werden 45 voertuigen gecontroleerd. De politie stelde 13 inbreuken vast. Eén bestuurder met voorlopig rijbewijs, zonder aangebracht L-teken testte positief op het gebruik van drugs, had een verboden wapen in zijn wagen en reed rond met kapotte stoplichten. Van 3 voertuigen was de keuring vervallen. 2 foutgeparkeerde wagens werden beboet en ook 2 fietsers die het rode licht negeerden werden staande gehouden. De Vlaamse dienst Verkeersbelasting kon voor meer dan 8 000 euro aan openstaande belastingen innen, de Douane inde boetes ter waarde van meer dan 11 000 euro. Ze namen ook 2 voertuigen in beslag waarvan de bestuurders meer dan 31 500 euro achterstallige boetes hadden openstaan.

26/06/2019

Betrapte winkeldief keert zich tegen de politie

In een winkel op de Meir werd dinsdag een dame betrapt door het winkelpersoneel. De vrouw van 19 had voor 670 euro aan kledij in een zak gestoken en wilde vertrekken zonder te betalen. Bij aankomst van de politie stelde de verdachte zich arrogant en agressief op, uitte verschillende malen bedreigingen, schold ze de politie uit en weigerde ze alle medewerking. Toen de inspecteurs haar wilden overbrengen naar het cellencomplex verzette ze zich hevig en verwondde ze één van de politiemensen toe deze haar wilde handboeien. Uiteindelijk kon de dame onder controle gebracht en vervoerd worden. Haar buit werd door de winkel gerecupereerd.

26/06/2019

Winkeldievegge betrapt met aanzienlijke buit aan kinderkleding

Vrijdagvoormiddag, iets na 10 uur, werd een jonge vrouw met baby betrapt in de Primark-vestiging aan de Meir bij het stelen van kinderkleding. De 27-jarige vrouw uit Deurne had maar liefst 47 kledingstukken weggestokken in plastic tassen van andere winkels en een luiertas, toen ze zonder te betalen de winkel verliet. Ze werd door een securitymedewerker tegengehouden tot de komst van de politie. De verdachte, geen onbekende voor politie, werd voor verder onderzoek meegenomen.

22/06/2019

Auto met 5 inzittenden pleegt vluchtmisdrijf

Een bewoner van de Koeikensgracht verwittigde vrijdagochtend de politie toen hij een knal hoorde. Hij kon zien hoe een auto een verkeerspaal had geraakt. De 5 inzittenden van de wagen waren uitgestapt om de schade op te meten, maar besloten nadien weg te rijden. De politie kon het voertuig aantreffen op de Godefrisudkaai, de 5 inzittenden waren uitgestapt. Omdat niemand van de 5 mannen zich meldde als chauffeur besloot de patrouille over te gaan tot een fouille om de autosleutel te vinden. Op één van de mannen werd de sleutel aangetroffen. Hij legde een positieve ademtest af en uit nazicht bleek dat de man (28) geen rijbewijs had. De auto was beschadigd, maar wel nog rijvaardig.

21/06/2019

Dame gewond na aanrijding

Gisteren is een vrouw zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval. Rond 12.30 uur reed een bestuurder van een bestelwagen vanuit de Augustijnenstraat links de Nationalestraat in. De man van 22 jaar had niet gezien dat iemand de Nationalestraat aan het oversteken was over het zebrapad. Het slachtoffer werd geraakt door een van de spiegels van de bestelwagen. De vrouw kwam op de grond terecht. Een van de omstaanders deed een patrouille stoppen. Ze ontfermden zich over het slachtoffer en hielden het verkeer tegen tot de aankomst van medische hulp. De vrouw van 70 jaar raakte ernstig gewond maar is niet in levensgevaar.

20/06/2019

Controle op drugs en alcohol

Maandagavond heeft de verkeerspolitie een controle gehouden aan het Steenplein. De dienst verkeerstoezicht kreeg daarbij de ondersteuning van de mobiele eenheid. Ze controleerden 343 bestuurders. Vier keer blies iemand positief. Twee van hen moesten hun rijbewijs onmiddellijk inleveren voor 15 dagen. Drie anderen bliezen alarm. Twee keer werd een drugstest afgenomen, maar die waren negatief. 

18/06/2019

Pagina's