2000 Antwerpen | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

2000 Antwerpen

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets
Zip: 
2000
Area: 
Antwerpen

WOT West vat twee dealers

Het wijkondersteuningsteam West nam gisteren deel aan een actie gerecht tegen diefstallen met geweld in de stad. Aan de actie namen ook de mobiele eenheid, het wijkteam en het ORIDA-fietsteam deel. Het WOT stelde in de Lange Nieuwstraat een drugsverkoop vast en kon het voertuig van de verdachte op de Meirbrug staande houden. De man (18) had cocaïne en cash geld op zak. Bij een huiszoeking werd nog cocaïne aangetroffen. Zijn drugs, geld en voertuig werden in beslag genomen. Ook in de Schermerstraat werd een drugsdeal vastgesteld en een dealer gevat. Hij had 11 zakjes cocaïne weggegooid om aan de controle te ontsnappen. Na een huiszoeking werd de drugs in beslag genomen, alsook de fiets waarmee de verdachte zijn klanten bezocht. De man van 19 wordt voorgeleid. 

17/03/2019

Inbreker op heterdaad betrapt

In de nacht van woensdag op donderdag trok een 27-jarige man op de Cassierstraat de aandacht van een politiepatrouille. Onder één arm droeg hij een zwarte sporttas en onder de andere arm had hij een zwarte flatscreen tv vast. Toen de man de politie opmerkte liet hij alles vallen en sloeg hij op de vlucht. Na een korte achtervolging werd de man aangetroffen tussen twee geparkeerde auto’s. Hij ontkende dat hij was gevlucht en hij zou niets van een inbraak afweten. De spullen lagen nog steeds op de plaats waar de verdachte ze had gedumpt. In de sporttas zaten allerlei spullen waaronder een laptop, een tablet en een koevoet. De verdachte wou niet meewerken met de politie dus werd er nazicht gedaan van de spullen om een naam of adres te vinden van een slachtoffer. De spullen konden in verband gebracht worden met een inbraak eerder die nacht. De verdachte werd overgebracht naar het cellencomplex op de Noorderlaan.

12/04/2018

Politie bevrijdt dief uit keldergat

Zondagavond zagen twee dames hoe een man een keldergat inkroop aan een winkel op de Meir. Ze spraken de man aan en die probeerde zich dieper in het gat te duwen. Daarop contacteerden de getuigen de politie. Bij aankomst van de politie bleek dat de man klem was komen zitten. Er waren uiteindelijk 4 inspecteurs nodig om de man uit het keldergat te bevrijden. Het was duidelijk dat de man probeerde in te breken in de winkel. De 39-jarige verdachte was onder invloed van drank en/of verdovende middelen en gekend voor zware diefstallen. Hij werd overgebracht naar het kantoor aan de Noorderlaan. 

12/03/2018

Autoinbreker betrapt met nog andere gestolen spullen

Donderdagochtend omstreeks 6.40 uur was een man zijn bestelwagen aan het laden in de Napelsstraat. Op een gegeven ogenblik sprong het autoalarm aan. De man merkte dat er een onbekende in de bestelwagen zat. De man had het hele voertuig doorzocht. De zetels die normaal plat lagen, had hij rechtop gezet. Het was duidelijk dat de onbekende man heel de bestelwagen had doorzocht. Toen hij betrapt werd, probeerde hij op de vlucht te slaan. Maar hij werd tegengehouden door de eigenaar van de bestelwagen. Deze verwittigde de politie. Toen de inspecteurs de verdachte fouilleerden, vonden ze in zijn rugzak onder andere drie laptops. Al snel vonden de politie-inspecteurs een aanwijzing naar de eigenaar van de rugzak. De man werd gecontacteerd. Blijkbaar was eerder die ochtend zijn rugzak en laptop gestolen uit een tent op StuDay. De 33-jarige verdachte werd gearresteerd. Hij is geen onbekende voor justitie en politie. De man werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Aan wie de andere spullen toebehoren die de politie vond in de rugzak, wordt onderzocht.

26/09/2014

Inbreker gevat

In de afgelopen nacht belden de bewoners van een pand aan de Begijnenvest naar de politie omdat ze een inbreker betrapten. De dief vluchtte weg maar men kon een persoonsbeschrijving geven. Verschillende interventieteams gingen op de oproep af. Een patrouille die vlakbij was, merkte aan het Theaterplein een man op die aan de beschrijving voldeed. Hij werd staande gehouden en gecontroleerd. Op de route van het pand naar de plek waar de verdachte gezien werd, vond de politie enkele spullen die vermoedelijk deel uitmaakten van de buit. De politie arresteerde de man en bracht hem over naar het cellencomplex aan de Noorderlaan. Hij zal voor de onderzoeksrechter geleid worden. De slachtoffers kregen hun gestolen spullen, waaronder een computer, vannacht al terug.
 

03/08/2020

Winkeldievegge op heterdaad betrapt

Het team winkeldiefstallen van de regio West kreeg gisteren in de namiddag een dame in de gaten die zich verdacht gedroeg. De dame was een winkel aan de Meir binnen gegaan met een kinderwagen. Omdat ze zenuwachtig leek, bleven de inspecteurs de dame via het camerasysteem in het oog houden. De vrouw nam meerdere kledingstukken uit de rekken, ging ermee naar de zone van de paskamers en verstopte de spullen uiteindelijk in de kinderwagen. Daarna liep ze verder door de winkel van verdieping naar verdieping. Soms kocht de dame iets aan, maar nam ze ook weer goederen uit de rekken die ze dan in de kinderwagen verstopte. Toen de dame de winkel verliet, hield de politie haar tegen voor controle. In de kinderwagen vonden de inspecteurs meerdere gestolen goederen. Ook in de verzorgingstas voor de baby zijn zaken teruggevonden. In de handtas van de verdachte trof de politie nog specifiek materiaal aan om een diefstal te kunnen plegen. Alle goederen konden gerecupereerd worden. Sommige werden betaald aan de kassa, andere zaken werden aan de winkel teruggegeven. De vrouw van 38 jaar werd gearresteerd en meegenomen naar het kantoor aan de Oudaan. Daar konden bij het fouilleren ook nog drie gestolen setjes lingerie gevonden worden. 

02/08/2020

Sterke drank, kreeften en kipfilets

Vannacht kwam er een inbraakalarm binnen van een horecazaak aan de Ernest Van Dijckkaai. Een van de eerste patrouilles die kwam aanrijden, zag iemand met een versnelde pas weg wandelen. De politie kon de verdachte tegenhouden en controleren. Bij het aftasten, vonden de medewerkers van de mobiele eenheid twee flessen sterke drank en een papieren zak waarin zes bereide kreeften en zes kipfilets zaten. De man van 36 jaar werd gearresteerd en overgebracht naar het cellencomplex. In het restaurant zijn braaksporen gevonden. Of de verdachte alleen handelde of samenwerkte met anderen, wordt verder onderzocht. De verdachte is door de onderzoeksrechter aangehouden.

31/07/2020

Bestuurder onder invloed wordt opnieuw betrapt

Dinsdagmiddag controleerde het verkeersondersteuningsteam van de regio West een voertuig in de Vekestraat. Ze herkenden de bestuurder omdat hij vorige week zijn rijbewijs moest afgeven na een positieve drugstest. Zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken, maar hij zat dus toch opnieuw achter het stuur. De 58-jarige man werd opnieuw gecontroleerd en testte opnieuw positief op drugs. Zijn rijverbod werd vernieuwd. Deze keer werd ook de wagen waarin hij reed geïmmobiliseerd en getakeld voor de duur van zijn rijbewijs. De man zal zich nog moeten verantwoorden voor de politierechtbank. De dame die haar voertuig aan de man had uitgeleend krijgt ook een boete.

29/07/2020

Verschillende dealers gevat

Verschillende teams van de Antwerpse politie konden de voorbije dagen dealers arresteren.

In de omgeving van de Kielsevest werd door het wijkondersteuningsteam van de regio Centrum een koppel opgemerkt dat kort contact maakte met een man in een woning en daarna de plek verliet. Ze hadden net ketamine gekocht. Er werd een huiszoeking uitgevoerd bij de vermoedelijke koper, daar werd nog een tweede verdachte aangetroffen. Er werden in toaal 28 xtc-pillen, 735 gram ketamine, 338 gram marihuana en een kleine hoeveelheid mdma aangetroffen. Er werd ook 2 815 euro cash in beslag genomen. De twee mannen van 23 werden voorgeleid.

Hetzelfde team organiseerde in het kader van een onderzoek ook een huiszoeking in de Ger Schmookstraat. Daar werd een man van 25 gearresteerd. Bij hem thuis werd 732 gram marihuana, 18 gram hasj en 2 525 euro cash gevonden.

Het wijkodnersteuningsteam van de regio West hield na een tip toezicht in de Vekestraat. Er werd een mogelijke deal opgemerkt. Bij de huiszoekingen die daarop volgden werd een elektrische fiets, 35 gram cannabis, meerdere gsm-toestellen en een kleine hoeveelheid cash geld in beslag genomen. Een 35-jarige man wordt voorgeleid.

Het drugsondersteuningsteam merkte dan weer een deal op in de Lange Lobroekstraat. Een man was kort ingestapt in een voertuig en wandelde na een opmerkelijk korte rit weer verder. Er werd in totaal 73,5 gram cannabis en 5 000 euro cash in beslag genomen. Ook de wagen van de dealer (47) werd in beslag genomen.

 

27/07/2020

Parfumdief gevat

Het team dat toezicht houdt op winkeldieven in de binnenstad merkte dit weekend een man op die ongebruikelijk winkelgedragd vertoonde op de Meir. Zijn rugzak leek gemanipuleerd met aluminiumfolie. De inspecteurs besloten hem onder toezicht te houden en zagen hoe hij drie flesjes parfum in zijn rugzak stak. Nadien liep hij met versnelde pas de winkel uit. Hij werd tegengehouden en bleek inderdaad in het bezit van een rugzak die was aangepast om alarmsystemen te omzeilen. Hij had voor meer dan 250 euro parfum gestolen. Hij (25) werd gearresteerd met het oog op een voorleiding.

27/07/2020

Pagina's