2000 Antwerpen | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

2000 Antwerpen

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets
Zip: 
2000
Area: 
Antwerpen

WOT West vat twee dealers

Het wijkondersteuningsteam West nam gisteren deel aan een actie gerecht tegen diefstallen met geweld in de stad. Aan de actie namen ook de mobiele eenheid, het wijkteam en het ORIDA-fietsteam deel. Het WOT stelde in de Lange Nieuwstraat een drugsverkoop vast en kon het voertuig van de verdachte op de Meirbrug staande houden. De man (18) had cocaïne en cash geld op zak. Bij een huiszoeking werd nog cocaïne aangetroffen. Zijn drugs, geld en voertuig werden in beslag genomen. Ook in de Schermerstraat werd een drugsdeal vastgesteld en een dealer gevat. Hij had 11 zakjes cocaïne weggegooid om aan de controle te ontsnappen. Na een huiszoeking werd de drugs in beslag genomen, alsook de fiets waarmee de verdachte zijn klanten bezocht. De man van 19 wordt voorgeleid. 

17/03/2019

Inbreker op heterdaad betrapt

In de nacht van woensdag op donderdag trok een 27-jarige man op de Cassierstraat de aandacht van een politiepatrouille. Onder één arm droeg hij een zwarte sporttas en onder de andere arm had hij een zwarte flatscreen tv vast. Toen de man de politie opmerkte liet hij alles vallen en sloeg hij op de vlucht. Na een korte achtervolging werd de man aangetroffen tussen twee geparkeerde auto’s. Hij ontkende dat hij was gevlucht en hij zou niets van een inbraak afweten. De spullen lagen nog steeds op de plaats waar de verdachte ze had gedumpt. In de sporttas zaten allerlei spullen waaronder een laptop, een tablet en een koevoet. De verdachte wou niet meewerken met de politie dus werd er nazicht gedaan van de spullen om een naam of adres te vinden van een slachtoffer. De spullen konden in verband gebracht worden met een inbraak eerder die nacht. De verdachte werd overgebracht naar het cellencomplex op de Noorderlaan.

12/04/2018

Politie bevrijdt dief uit keldergat

Zondagavond zagen twee dames hoe een man een keldergat inkroop aan een winkel op de Meir. Ze spraken de man aan en die probeerde zich dieper in het gat te duwen. Daarop contacteerden de getuigen de politie. Bij aankomst van de politie bleek dat de man klem was komen zitten. Er waren uiteindelijk 4 inspecteurs nodig om de man uit het keldergat te bevrijden. Het was duidelijk dat de man probeerde in te breken in de winkel. De 39-jarige verdachte was onder invloed van drank en/of verdovende middelen en gekend voor zware diefstallen. Hij werd overgebracht naar het kantoor aan de Noorderlaan. 

12/03/2018

Autoinbreker betrapt met nog andere gestolen spullen

Donderdagochtend omstreeks 6.40 uur was een man zijn bestelwagen aan het laden in de Napelsstraat. Op een gegeven ogenblik sprong het autoalarm aan. De man merkte dat er een onbekende in de bestelwagen zat. De man had het hele voertuig doorzocht. De zetels die normaal plat lagen, had hij rechtop gezet. Het was duidelijk dat de onbekende man heel de bestelwagen had doorzocht. Toen hij betrapt werd, probeerde hij op de vlucht te slaan. Maar hij werd tegengehouden door de eigenaar van de bestelwagen. Deze verwittigde de politie. Toen de inspecteurs de verdachte fouilleerden, vonden ze in zijn rugzak onder andere drie laptops. Al snel vonden de politie-inspecteurs een aanwijzing naar de eigenaar van de rugzak. De man werd gecontacteerd. Blijkbaar was eerder die ochtend zijn rugzak en laptop gestolen uit een tent op StuDay. De 33-jarige verdachte werd gearresteerd. Hij is geen onbekende voor justitie en politie. De man werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Aan wie de andere spullen toebehoren die de politie vond in de rugzak, wordt onderzocht.

26/09/2014

Vluchtende dealer rijdt tegen politiewagen

Een interventiepatrouille merkte zaterdagnacht een bromfietser op die een verkeersinbreuk beging. Toen ze deze wilde controleren sloeg de jonge man op de vlucht. Er startte een korte achtervolging, waarbij de bromfietser meerdere risico's nam en overtredingen beging in een poging om te ontkomen. Hierbij werden snelheden boven de 70 kilometer per uur gehaald. Uiteindelijk botste hij op een patrouille die in bijstand was gekomen. Hij probeerde nog te voet verder te vluchten, maar werd gevat in de Sergeylsstraat. Hij bleek in het bezit van cannabis. In zijn brommer werd onder meer cash geld en een weegschaal gevonden. Hij (18) wordt voorgeleid op verdenking van handel in verdovende middelen.

Het wijkondersteuningsteam van de regio City hield opnieuw een actie tegen druggerelateerde overlast in de omgeving van de Korte Zavelstraat. Er werd een deal vastgesteld. De vermoedelijke dealer werd gearresteerd, hij had hasj en cash geld op zak en wordt voorgeleid. 

Er werd ook een 16-jarige gecontroleerd die in het bezit was van 2 300 euro cash. Zijn geld werd in beslag genomen en hij zal verhoord worden over de herkomst van de gelden.

Tot slot onderschepte ook het WOT Centrum een dealer in de omgeving van de het Centraal Station. Een jonge man maakte duidelijk contact met een andere persoon en er werd een pakketje uitgewisseld. De ene man had cannabis op zak, de andere cash geld. Er werd een huiszoeking georganiseerd waarbij 2 000 euro cash en een weegschaal werd aangetroffen.

18/10/2020

Wel een zweep, geen handboeien

In een winkel aan de Meir is een dievegge betrapt. De 20-jarige vrouw was de winkel binnen gekomen. Ze zag de kans om een beha en een slipje onder haar kleren aan te doen. Een tweede beha en een zweepje verstopte ze in haar tas. Ze ging met nog een andere aankoop langs de kassa om af te rekenen. Daarna wandelde ze naar buiten. Maar het alarmsysteem verklapte de diefstal. De vrouw kreeg door de politie alvast geen handboeien om. Ze ging vrijwillig mee naar het politiekantoor voor een verhoor. 

14/10/2020

Controle op gsm-gebruik en gordeldracht

Het wijkteam van het Eilandje heeft gisteren op vier plaatsen binnen de wijk controleposten opgezet. Ze keken vooral uit naar bestuurders die hun gsm gebruikten tijdens het rijden en ze letten op de gordeldracht. In totaal zijn 25 processen-verbaal opgesteld voor onder meer gsm-gebruik, rijden over de trambedding, parkeren op plaatsen voor mindervaliden en gordeldracht. Zo was er een pakjesbezorger die zijn gordel niet om had en dus aan de kant moest. Bij de controle merkte de politie een cannabisgeur op. Een test gaf aan dat de bestuurder onder invloed van verdovende middelen reed. De man mag 15 dagen niet meer rijden. De bestelwagen en de pakjes moesten opgehaald worden door de pakjesdienst. Maar ook daar liep het wat mis. De vervangbestuurder kwam met zijn eigen wagen aangereden en beschikte maar over een voorlopig rijbewijs. De man had geen 'L' aangebracht en had nog twee passagiers aan boord. Dat is niet toegelaten. De passagiers moesten te voet verder en de leerling-bestuurder is in overtreding genomen. Bij de controles zijn ook vier fietsers beboet omdat ze in de Napelsstraat over het voetpad fietsten. 

14/10/2020

Onaangepast rijgedrag

Zondag had de verkeerspolitie een actie opgezet. Zo controleerden ze een voertuig in de omgeving van de Sloepenweg. De bestuurder had net het rode verkeerslicht genegeerd. Toen ze de man aanspraken, bleek dat hij z'n gordel niet om had. Op de koop toe kon de bestuurder geen rijbewijs voorleggen. De auto werd na overleg met het parket geïmmobiliseerd. Bij dezelfde actie merkte een anonieme patrouille in de omgeving van de Schijnpoortweg een zogenaamde trouwstoet. Een van de auto's had een burn-out gemaakt op de rijbaan. Onopvallend bleven ze achter de auto's rijden. De bestuurders in de kolonne begingen nog verschillende verkeersinbreuken toen ze de snelweg op wilden rijden. Zo verleenden ze onder meer geen voorrang waar dat moest. Het werd noodzakelijk om de wagens onmiddellijk te stoppen voor de veiligheid van de andere weggebruikers. Samen met geüniformeerde politieploegen zijn de auto's aan de kant gezet. Een man die zijn identiteit weigerde bekend te maken, is bestuurlijk gearresteerd en werd meegenomen naar het kantoor voor identificatie. De man die de burn-out maakte, zag zijn rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken worden. Hetzelfde voor de bestuurder die geen voorrang verleende. Verder zijn bij de actie ook nog verschillende buitenlandse voertuigen onderschept die samen voor 816 euro aan snelheidsboetes hadden verzameld. Gezien het om buitenlandse bestuurders ging, moesten ze de rekening ter plaatse betalen. Nog elf andere bestuurders reden door het rood en kregen een proces-verbaal. Bij gerichte controles op het rijden onder invloed, liepen zes bestuurders in de buurt van het Steenplein een rijverbod van zes uur op.

12/10/2020
Tag: 

Politie sluit café dat sluitingsuur negeerde

Een café in de Luikstraat had via de sociale media laten weten dat ze vrijdag zouden sluiten om 23 uur, maar net over middernacht opnieuw de deuren zou openen. Het wijkteam van de regio West besloot om de zaak in de gaten te houden. Onder meer in de media is helder uitgelegd wat het sluitingsuur voor horecazaken is, en waarom die maatregel is bepaald. Er was binnen geroezemoes te horen en zachte muziek. Buiten stond iemand die voorbijgangers aansprak en hen meldde dat de zaak open was. Die man opende ook de deur voor gasten die met een taxi aankwamen. Die man, dat bleek later, was de uitbater van de zaak. De politie besloot in het belang van de volksgezondheid kort na middernacht om de bar te bezoeken. Er waren twaalf mensen binnen, onder wie twee personeelsleden. Er stonden nog volle glazen wat er op wees dat de zaak wel degelijk nog dranken serveerde. Om die reden stelde de politie een proces-verbaal op. De zaak is ook bestuurlijk gesloten. 

10/10/2020

Pagina's