2000 Antwerpen | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

2000 Antwerpen

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets
Zip: 
2000
Area: 
Antwerpen

WOT West vat twee dealers

Het wijkondersteuningsteam West nam gisteren deel aan een actie gerecht tegen diefstallen met geweld in de stad. Aan de actie namen ook de mobiele eenheid, het wijkteam en het ORIDA-fietsteam deel. Het WOT stelde in de Lange Nieuwstraat een drugsverkoop vast en kon het voertuig van de verdachte op de Meirbrug staande houden. De man (18) had cocaïne en cash geld op zak. Bij een huiszoeking werd nog cocaïne aangetroffen. Zijn drugs, geld en voertuig werden in beslag genomen. Ook in de Schermerstraat werd een drugsdeal vastgesteld en een dealer gevat. Hij had 11 zakjes cocaïne weggegooid om aan de controle te ontsnappen. Na een huiszoeking werd de drugs in beslag genomen, alsook de fiets waarmee de verdachte zijn klanten bezocht. De man van 19 wordt voorgeleid. 

17/03/2019

Inbreker op heterdaad betrapt

In de nacht van woensdag op donderdag trok een 27-jarige man op de Cassierstraat de aandacht van een politiepatrouille. Onder één arm droeg hij een zwarte sporttas en onder de andere arm had hij een zwarte flatscreen tv vast. Toen de man de politie opmerkte liet hij alles vallen en sloeg hij op de vlucht. Na een korte achtervolging werd de man aangetroffen tussen twee geparkeerde auto’s. Hij ontkende dat hij was gevlucht en hij zou niets van een inbraak afweten. De spullen lagen nog steeds op de plaats waar de verdachte ze had gedumpt. In de sporttas zaten allerlei spullen waaronder een laptop, een tablet en een koevoet. De verdachte wou niet meewerken met de politie dus werd er nazicht gedaan van de spullen om een naam of adres te vinden van een slachtoffer. De spullen konden in verband gebracht worden met een inbraak eerder die nacht. De verdachte werd overgebracht naar het cellencomplex op de Noorderlaan.

12/04/2018

Politie bevrijdt dief uit keldergat

Zondagavond zagen twee dames hoe een man een keldergat inkroop aan een winkel op de Meir. Ze spraken de man aan en die probeerde zich dieper in het gat te duwen. Daarop contacteerden de getuigen de politie. Bij aankomst van de politie bleek dat de man klem was komen zitten. Er waren uiteindelijk 4 inspecteurs nodig om de man uit het keldergat te bevrijden. Het was duidelijk dat de man probeerde in te breken in de winkel. De 39-jarige verdachte was onder invloed van drank en/of verdovende middelen en gekend voor zware diefstallen. Hij werd overgebracht naar het kantoor aan de Noorderlaan. 

12/03/2018

Autoinbreker betrapt met nog andere gestolen spullen

Donderdagochtend omstreeks 6.40 uur was een man zijn bestelwagen aan het laden in de Napelsstraat. Op een gegeven ogenblik sprong het autoalarm aan. De man merkte dat er een onbekende in de bestelwagen zat. De man had het hele voertuig doorzocht. De zetels die normaal plat lagen, had hij rechtop gezet. Het was duidelijk dat de onbekende man heel de bestelwagen had doorzocht. Toen hij betrapt werd, probeerde hij op de vlucht te slaan. Maar hij werd tegengehouden door de eigenaar van de bestelwagen. Deze verwittigde de politie. Toen de inspecteurs de verdachte fouilleerden, vonden ze in zijn rugzak onder andere drie laptops. Al snel vonden de politie-inspecteurs een aanwijzing naar de eigenaar van de rugzak. De man werd gecontacteerd. Blijkbaar was eerder die ochtend zijn rugzak en laptop gestolen uit een tent op StuDay. De 33-jarige verdachte werd gearresteerd. Hij is geen onbekende voor justitie en politie. De man werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Aan wie de andere spullen toebehoren die de politie vond in de rugzak, wordt onderzocht.

26/09/2014

Twee verdachten gevat na diefstal van gsm

Een burger meldde maandagnamiddag dat ze getuige was van een gauwdiefstal op de Oude Koornmarkt. Een duo had een dame van haar gsm beroofd. Eén van de twee jonge mannen leidde het slachtoffer af terwijl de andere de gsm uit de handtas van de vrouw stal. Dankzij de beschrijving van de getuige konden de twee verdachten in beeld gebracht worden door de veiligheidscamera's. Ze werden gevolgd tot op het Koningin Astridplein waar een patrouille van het Orida-fietsteam de twee onderscheppen in de ondergrondse fietsenstalling. De twee gaven aan de gsm 'verstopt' te hebben. Ze bleken beide illegaal in ons land. Ze werden gearresteerd en overgebracht naar het cellencomplex aan de Noorderlaan.

13/04/2021

Ontvluchte gevangene betrapt op dealen

Het wijkondersteuningsteam van de regio Centrum merkte zaterdag twee mannen op die duidelijk op zoek waren naar drugs in de Gemeentestraat. Nadat ze enige tijd hadden rondgewandeld in de omgeving maakten ze contact met een derde persoon en vond er een korte uitwisseling plaats. Het duo werd onderschept en gaf aan net crack te hebben aangekocht. Daarop werd de verkoper gecontroleerd, die bleek in het bezit van nog meer crack en cannabis. Hij bleek geseind door de spoorwegpolitie en als ontvluchte gevangene. De man (31) werd voorgeleid.

 

 

12/04/2021

Fietser aangereden door tram

Woensdagnamiddag stak een fietser de Italiëlei over. Hij moest daarvoor de tramsporen kruisen. Op het moment dat hij dat deed, kwam een tram aangereden. Die maakte nog een noodstop, maar de bestuurder kon niet verhinderen dat het tramstel de fiets raakte. De fietser belandde op de grond. Gelukkig liep de fietser enkel lichte verwondingen op. De bestuurder van de tram was erg onder de indruk van de feiten. Voor beiden was medische zorg nodig. Beiden kregen ook slachtofferzorg aangeboden. 

08/04/2021

Toezicht op overlast

Op woensdag heeft het wijkteam van de regio West de omgeving van het Theaterplein gadegeslagen. Ze werkten op verschillende vormen van overlast. Zo konden ze onder meer twee keer iemand op heterdaad betrappen toen die glazen flessen of lege blikjes achterlieten op het Theaterplein. Er is ook een fles lachgas in beslag genomen en vijf keer is een inbreuk vastgesteld rond het afspelen van elektronisch versterkte muziek. Twee bestuurders die hun wagen in die buurt op een parkeerplaats voor personen met een handicap plaatsten, zijn hiervoor beboet.

26/03/2021

Pagina's