Wijkwerking | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Wijkwerking

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Drugsdealers lopen tegen de lamp

Dit weekend liepen een aantal drugsdealers tegen de lamp in Antwerpen. Tijdens deze tussenkomsten werd in totaal ruim 55 000 euro cash geld in beslag genomen.

Drugsdealer op heterdaad betrapt

In de Van Heybeeckstraat werd een drugsverkoper op heterdaad betrapt. Twee personen kochten elk een dosis cocaïne. De verkoper werd geïntercepteerd op de Bredabaan. De kopers werden in gezelschap aangetroffen op café. Bij de fouille werd nog drugs aangetroffen. Verdere controle van het gezelschap, bracht nog 8 260 euro cash geld aan het licht. Tijdens de huiszoeking bij de verkoper werd nog een hoeveelheid luxekledij aangetroffen. Deze werd in beslag genomen, net zoals het voertuig, de cocaïne, het ontvangen geld van de kopers en de gsm van de verdachte. 

De verkoper werd door de onderzoeksrechter aangehouden.

26-jarige man betrapt op verkopen van drugs

Op vrijdagavond vond een actie plaats gericht op drugsgerelateerde overlast in de omgeving van het Harmoniepark. De politie arresteerde een man die er cocaïne had verkocht. Tijdens de daaropvolgende huiszoeking werd nog 8 gram cocaïne en een precisieweegschaal aangetroffen. De 26-jarige man zou al geruime tijd cocaïne verkopen. Na verhoor mocht de man beschikken, maar het onderzoek loopt verder.

Politie neemt 46 000 euro in beslag

Zaterdagnamiddag hield het wijkondersteuningsteam City een berichte actie in de omgeving van de Pothoekstraat. Daar werd een dealer op heterdaad betrapt terwijl hij cannabis verkocht. Tijdens de huiszoeking werden nog drie familieleden gearresteerd. Er werd een groot aantal luxegoederen, 1,3 kilogram cannabis, ruim 46 000 euro cash geld, 17 telefoons, een stroomstootwapen en verpakkingsmateriaal in beslag genomen. Er werden bovendien twee grote flessen lachgas aangetroffen.

Twee van de vier verdachten werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Eén man werd onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

Verkeersovertredingen leiden tot interceptie drugsdealers

Zaterdagavond sprong een bestuurder in het oog van de politie doordat hij aan de afrit Deurne meerdere verkeersovertredingen beging. Wat later blijkt de passagier iets uit te wisselen met een wachtende man.

Alle personen worden gecontroleerd. De wachtende man geeft onmiddellijk toe dat hij cocaïne gekocht heeft. De bestuurder en passagier van de wagen worden van hun vrijheid beroofd. Tijdens de huiszoeking in de woning van de passagier, wordt bijna 40 gram cocaïne aangetroffen. Er wordt ook een precisieweegschaal en 150 euro cash geld in beslag genomen.

De huiszoeking bij de bestuurder brengt 120 gram marihuana, 890 euro cash geld en een precisieweegschaal aan het licht. Beide verdachten zijn aangehouden door de onderzoeksrechter en ze verschijnen later deze week voor de raadkamer. Het voertuig werd in beslag genomen.

Gepubliceerd op:
29/11/2021
Categorie:

Kinderen zonder veiligheidsgordel

Dinsdag heeft het wijkteam van Ekeren een sluikstorter op heterdaad betrapt. De man kreeg een GAS-boete. Tijdens dezelfde actie tegen overlast is een bestuurder uit het verkeer gehaald die onder invloed van drugs reed. Zijn rijbewijs is na een positieve drugstest voor 15 dagen ingetrokken. De politie stelde ook een proces-verbaal op tegen iemand die met een onaangepaste snelheid door de dorpskern van Ekeren reed. Ook een bestuurder die zijn kinderen vooraan op één stoel vervoerde zonder een veiligheidsgordel om, mag zich aan een proces-verbaal verwachten. 

19/01/2022

Café verzegeld

Maandagavond stelde het wijkteam van de Unolaan vast dat er licht brandde in een café aan de Bisschoppenhoflaan. Nochtans had de burgemeester de sluiting ervan bevolen gedurende een maand. Dat gebeurde na verschillende vaststellingen van overlast. Binnen zaten negen klanten die op bevel van de politie de zaak moesten verlaten. Het pand is afgesloten en meteen verzegeld. Tegen de uitbater is een proces-verbaal opgesteld. 

18/01/2022

Toezicht in binnenstad

In de regio West was er maandag een actie tegen fietsdiefstallen. Het wijkteam, de mobiele eenheid en leden van het fietsteam controleerden in dat kader 58 personen en 22 voertuigen. De politie stelde vast dat een van de gecontroleerden zijn lopende voorwaarden had geschonden. Er is ook een man die op de Meir zaken verkocht ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken. De politie nam bij iemand vuurwerk in beslag en iemand anders had cannabis op zak. Er zijn ook 26 verkeersinbreuken vastgesteld. 

18/01/2022

Gestolen bromfiets

Een interventiepatrouille ging op vraag van een collega die geen dienst had ter plaatse aan de Verdussenstraat. De collega had iemand in vermoedelijke dronken toestand met een bromfiets zien rijden. Soms viel de bestuurder zelfs. Hij had duidelijk de bromfiets niet onder controle. De collega had de man aangesproken waarna de verdachte wegvluchtte. In de Prins Albertlei kon hij in afwachting van zijn collega's de man onder controle houden. Ook het wijkteam van de regio Centrum kwam ter plaatse voor ondersteuning. De politie vermoedde dat de verdachte de bromfiets had gestolen en nam contact op met de eigenaar. Die had de verdijwing van zijn bromfiets nog niet in de gaten en kwam zijn voertuig ophalen.

18/01/2022

Resultaten verkeerscontrole Waaslandtunnel

Het verkeersondersteuningsteam (VOT) van de regio West controleerde deze voormiddag het verkeer dat de Waaslandtunnel verliet op Linkeroever. Er is samengewerkt met de Vlaamse Belastingdienst en politiemensen die nog in opleiding zijn. Dankzij slimme camera's zijn 27 bestuurders gestopt omdat er nog een openstaande belastingschuld was. In totaal was er voor meer dan 40 000 euro te innen en is er voor 13 000 euro effectief geïnd. Twee voertuigen zijn in beslag genomen omdat voor de twee samen meer dan 26 000 euro niet kon betaald worden. 115 voertuigen en 135 personen zijn gecontroleerd. De bestuurder van een landbouwvoertuig moest 58 euro betalen omdat hij door de tunnel was gereden, wat niet is toegelaten. Een voertuig was niet verzekerd en is uit het verkeer gehaald. Drie voertuigen waren niet meer geldig gekeurd. Twee personen waren niet in orde met hun rijbewijs of identiteitskaart. De politie nam vier drugstesten af. Een van de bestuurders testte positief en zag zijn rijbewijs ingetrokken worden voor 15 dagen. Vijf bestuurders zijn betrapt toen ze hun veiligheidsgordel niet om hadden. De rit van twee leerling-bestuurders eindige onmiddellijk omdat ze zonder de voor hen verplichte begeleider op weg waren. Tot slot is de wagen van iemand met een levenslang rijverbod in beslag genomen omdat hij toch nog achter het stuur was gekropen. Niemand van wie gecontroleerd werd, reed onder invloed van alcohol.
 

18/01/2022

21 voertuigen met vervallen technische keuring

Het hele weekend was het wijkteam van Merksem en Luchtbal op de been om toezicht te houden in de wijk. De inspecteurs stelden 15 parkeerovertredingen vast waarvoor een GAS-boeten is opgesteld. Het team stootte ook op 13 gevallen van sluikstort. Het afval is doorzocht om identiteiten of bewijslast te vinden. Twee keer kon het team een sluikstorter op heterdaad betrappen. Zij kunnen zich aan een GAS-boete verwachten. Bij het controleren van verschillende voertuigen stelde de politie vast dat maar liefst 21 bestuurders rond reden met een vervallen technische keuring. Elf bestuurders kregen een onmiddellijke inning voorgesteld omdat ze een verkeersbord negeerden, door rood of oranje reden ... Zes bestuurders werden gewaarschuwd omdat de verlichting van het voertuig defect was. Tot slot is bij controle van een winkel in de Santiagostraat vastgesteld dat de uitbater verschillende inbreuken had begaan. Hij had onder meer geen openingsuren en rookverbod uitgehangen.
 

17/01/2022

Eén op tien van de gecontroleerden onder invloed

Zaterdag- en zondagavond heeft het verkeersondersteuningsteam (VOT) van de regio West op verschillende plaatsen in de stad alcoholcontroles gehouden. Op zaterdag zijn 108 bestuurders willekeurig aan een controle onderworpen. Zeven van hen reden onder invloed van alcohol, drie onder invloed van drugs. Op zondag reden van de 32 willekeurig gecontroleerden drie bestuurders onder invloed van drugs. Telkens ongeveer één op tien bestuurders. De controles vonden plaats in de vooravond en na sluitingstijd van de horeca.
 

17/01/2022

Controle tegen overlast

Op zondag 16 januari controleerde het wijkteam van de Junostraat samen met de mobiele eenheid onder meer het verkeer in de wijk. Er is ook toezicht gehouden op verschillende vormen van overlast. Een roodrijder en een bellende bestuurder zijn tijdens de actie beboet. Er zijn ook 22 GAS-pv's opgesteld voor foutparkeerders. Bij controle heeft de politie ook een mes gevonden bij iemand. Een motorfiets die niet verzekerd was, is in beslag genomen en getakeld.

17/01/2022

Voertuig met een geurtje aan

Afgelopen vrijdag roken leden van het plaatselijke wijkteam in de anneessenstraat een cannabisgeur. Die was afkomstig uit een geparkeerde wagen waarin iemand zat te roken. De politie controleerde de man en het voertuig. Na grondig nazicht bleek dat de auto internationaal geseind stond omdat het voertuig gestolen was. De wagen is in beslag genomen en de nodige administratieve regelingen werden getroffen. De bestuurder kreeg ook nog een proces-verbaal voor het bezit van verdovende middelen. 

17/01/2022

Pagina's