Wijkwerking | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Wijkwerking

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Drugsdealers gevat

In het afgelopen weekend heeft het wijkondersteuningsteam van de regio Centrum goede resultaten geboekt. Zo konden ze vrijdag in de Ketsstraat een drugsverkoper klissen. In de buurt van het Centraal Station werd de aandacht van de inspecteurs getrokken door een man die drugs scheen te willen kopen. Dat merkten ze aan zijn zenuwachtige houding en het voortdurend hanteren van z'n gsm. Ter hoogte van het kruispunt van de Provinciestraat met de Ketsstraat bleef hij wat rondhangen. Niet lang daarna kwam er een tweede man met een fiets voorbij. De twee maakten contact en leken iets uit te wisselen. Daarna gingen ze uiteen. Bij controle bleek dat de koper net heroïne gekocht had. De verkoper had een paar honderd euro op zak. Hij werd bij de onderzoeksrechter voorgeleid die tot aanhouding besliste. De man moest vermoedelijk in opdracht van een derde leveringen van heroïne doen. Zaterdag zag het team in de Magdalenastraat iemand wachten. Toen er een tweede man aankwam, iets uitgewisseld werd en ze weer uit mekaar gingen, kwam de politie op het toneel. De koper bekende dat hij net cocaïne gekocht had. Tijdens de huiszoeking bij de verkoper vond de politie nog meer cocaïne maar ook hasjiesj en geld. De minderjarige verkoper (17) werd naar de jeugdrechter verwezen voor z'n voorleiding. In de Kroonstraat trof het wijkondersteuningsteam een man aan die druk aan het gsm'en was. De politie volgde hem even tot aan een pand wat verderop. Hij belde aan en werd binnen gelaten. Enkele seconden later komt hij weer buiten en bij controle vond de politie 50 euro. In zijn gsm stonden berichtjes met het adres in de Kroonstraat. De bewoner verklaarde effectief net drugs gekocht te hebben. Bij de vermoedelijke verkoper volgde een huiszoeking waar 11 verpakkingen cocaïne, bijna 700 XTC-pillen en meer dan 3 000 euro gevonden werden. Dat en verschillende attributen om handel in drugs te realiseren werden in beslag genomen. Ook deze man (21) komt bij de onderzoeksrechter.

31/03/2020

Vierde keer zonder rijbewijs: naar de politierechter

Het verkeersondersteuningsteam van de regio West heeft zondag heel wat vaststellingen gedaan. Ook op Linkeroever. In de Van der Sweepstraat moest een bestuurder zijn rijbewijs voor 15 dagen inleveren omdat hij een positieve ademtest aflegde. Op de Amerikalei zette de politie een bestuurder aan de kant. Die bestuurder werd daags voordien ook al gecontroleerd omdat hij al drie keer rond reed zonder rijbewijs. Maar gisteren was zijn krediet op. De wagen werd geïmmobiliseerd en de bestuurder mag naar de politierechter. In de Beggaardestraat reed een man tegen de verplichte rijrichting in. Hij had geen rijbewijs én hij stond nog geseind voor een gevangenneming. Aan de Sint-Katelijnevest werd een roodrijder betrapt. Verder betrapte de politie nog iemand die aan het rijden en bellen tegelijk was. Een andere bestuurder droeg de gordel niet terwijl hij de doorlopende witte lijn overschreed. Zeven foutparkeerders kregen een GAS-boete.

30/03/2020

Controle in fietsstraten

Zondag heeft het verkeersondersteuningsteam van de regio City gecontroleerd in de omgeving 2060. Ze werkten er op lopende dossiers maar ze deden ook controle op de fietsstraten daar. 9 voertuigen haalden een fietser in terwijl dat niet mag in een fietsstraat. De bestuurders werden in overtreding genomen. 14 auto's stonden verkeerd geparkeerd en vlogen op de bon.

30/03/2020

Vermoedelijke drugsdealer gevat

Het wijkondersteuningsteam van de regio West verzamelde informatie over een man die in aanmerking kwam als verkoper van drugs. Zaterdag hielden ze hem kortstondig in de gaten en het team kon de man al meteen op heterdaad betrappen bij een vermoedelijke drugsdeal. De man werd gearresteerd en er werd een huiszoeking uitgevoerd op twee vermoedelijke verblijfsadressen.  De politie vond er een grote hoeveelheid drugs, geld en materiaal dat nodig is om drugs aan de man te brengen. De verdachte stond al onder elektronisch toezicht als gevolg van een eerdere veroordeling. De onderzoeksrechter heeft de man aangehouden in het kader van de voorlopige hechtenis. De drugs, het geld, verschillende mobiele telefoons en een auto werden in beslag genomen.

30/03/2020

Drugs aan huis

Op vrijdagavond trok de bestuurder van een auto aan de Prins Boudewijn de aandacht van het drugsondersteuningsteam. De jongeman vertraagde bij een verkeerscontrole. Maar in de plaats van de controlepost in te rijden, maakte hij rechtsomkeer om met hoge snelheid weer te vertrekken. De politie volgde hem discreet. Zo kwam hij na een tijdje, en via een grote omweg, aan op een adres dat niet ver van het verkeersdispositief lag. De verdachte ging heel even naar binnen en kwam daarna weer naar buiten. Zowel hij als de bewoner van het pand werden gecontroleerd. De bestuurder had 26 gebruikershoeveelheden cocaïne op zak, een som geld en twee mobiele telefoons. De 'klant' gaf toe dat hij net één gram cocaïne had besteld bij zijn dealer. Er volgde een huiszoeking op het adres van de vermoedelijke verkoper. In zijn 'opslagplaats' vond de politie 805 gram cocaïne, verdeeld in 354 afzonderlijke verpakkingen en twee grote blokken, twee precisieweegschalen en 37 220 euro. Al wat de politie vond, werd samen met de auto in beslag genomen. De verdachte van 26 jaar zal voor de onderzoeksrechter moeten verschijnen.

07/03/2020

Asociale bestuurders aan Waaslandtunnel beboet

Tijdens de spitsuren is het aanschuiven geblazen aan de Waaslandtunnel op Linkeroever. Zowel op de Charles de Costerlaan als op de Halewijn nemen ongeduldige bestuurders het dan niet zo nauw met de verkeersregels. In hun eigen belang gaan ze soms spookrijden of fout voorsorteren om zo de aanschuivende file voorbij te rijden en daarna met gevaarlijke manoeuvres in de wachtrij in te voegen. Het wijkteam van Linkeroever krijgt hierover veel klachten en controleert geregeld tijdens de spits om asociale bestuurders te beboeten en indien mogelijk uit het verkeer te halen. Hoewel de politie donderdagavond zichtbaar opgesteld stond, stelde het wijkteam in twee uur tijd 201 overtredingen vast. Het ging over één spookrijder, vier bestuurders die het verkeersbord D1 (verplichte rijrichting) negeerden en 196 bestuurders die fout voorsorteerden op de Halewijnlaan en de Charles de Costerlaan.  

 

07/03/2020

Vijf arrestaties in drugsdossier

Ongeveer een maand geleden arresteerde het wijkondersteuningsteam van de regio Noord een verdachte voor handel in cocaïne en cannabis. Daarna volgde nog een verder onderzoek. Deze week zetten zij, samen met de recherche van PZ Noord, een pand in Stabroek onder toezicht waar nog een verdachte in het dossier zou verblijven. Op een gegeven moment verliet de verdachte de woning met een dame en samen vertrokken ze met de auto. Wat verderop zette de politie de wagen aan de kant. Bij controle van het voertuig vond de politie verschillende verkoopseenheden cocaïne en cannabis. De cocaïne hadden ze in de brandblusser verstopt. Bij twee huiszoekingen die volgden, werden verschillende hoeveelheden cocaïne, cannabis en XTC gevonden en drie verdachten aangetroffen. Daags nadien voerde het wijkondersteuningsteam in opdracht van de onderzoeksrechter nog twee huiszoekingen uit. Deze keer in Turnhout. Ook bij deze actie zijn grotere hoeveelheden cannabis, cocaïne en geld aangetroffen. In dit dossier zijn 1031 gram cannabis, 261 gram cocaïne, 77 XTC-pillen, verscheidene weegschalen en gsm's, verpakkingsmateriaal, voertuigen en cash geld in beslag genomen. Vijf verdachten kwamen bij de onderzoeksrechter. Het gaat om twee vrouwen van 20 en 21 jaar en drie mannen van 24, 27 en 28 jaar. De onderzoeksrechter heeft vier personen onder aanhoudingsmandaat geplaatst. De raadkamer zal maandag beslissen of de voorhechtenis bevestigd wordt.

06/03/2020

Vuurwapen gevonden bij huiszoeking

Donderdagochtend, in alle vroegte, heeft het wijkondersteuningsteam van de regio City een huiszoeking gedaan in opdracht van het parket. Een man uit de Oranjestraat wordt verdacht van handel in verdovende middelen. De verdachte is gekend bij de politiediensten. De politie vond bij de huiszoeking ruim 50 gram pure cocaïne. Maar ook een grote som cash geld, een precisieweegschaal, twee mobiele telefoons en een vuurwapen. De betrokkene van 50 jaar is gearresteerd. De onderzoeksrechter heeft de man aangehouden. 

06/03/2020

Controle nachtwinkels

Gisteren controleerde het wijkteam van Ekeren verschillende nachtwinkels in de omgeving. Ze wilden nagaan of de winkels attributen verkopen die gebruikt kunnen worden om drugs te gebruiken. Eerder trad de politie in die materie al sensibiliserend op. Maar omdat de verkoop van dergelijke voorwerpen de drempel verlaagt voor kwetsbare groepen, zoals minderjarigen, om drugs te gaan gebruiken, blijft het wijkteam er de vinger aan de pols houden. In twee winkels vond de politie nog heel wat voorwerpen die in beslag zijn genomen. Het gaat om zogenaamde 'lange blaadjes', crushers en voorgerolde joints (zonder cannabis). Het viel op dat de spullen in de twee winkels onder de toog binnen handbereik van de verkoper lagen. De boodschap dat de verkoop niet mocht, was dus wel begrepen. Maar door de spullen onder de toonbank te verstoppen, hoopten de winkeliers mogelijk de dans te ontspringen. Eén van de winkels had zich na de sensibilisering wél volledig in regel gesteld. De twee andere winkels kregen een proces-verbaal voor het aanzetten tot gebruik van verdovende middelen.

05/03/2020

Te voet achter winkeldief aan

Het team winkeldiefstallen van de regio West hoorde dinsdag rond 11.15 uur een alarm afgaan in een winkel aan de Schuttershofstraat. De inspecteurs keken op en zagen meteen iemand met een rugzak weglopen, en de winkelier die erachteraan ging. Al lopend zette de politie mee de achtervolging in. Tijdens de vlucht gooide de verdachte een kniptang weg. Het team kon de verdachte vatten en controleren. In de rugzak zaten drie gestolen kledingstukken. De kledij bleek uit drie verschillende winkels in de omgeving te komen. De verdachte van 32 jaar werd gearresteerd en meegenomen naar het politiekantoor. De winkels kregen de gestolen stukken terug. Een mes en de kniptang die de verdachte bij had, zijn in beslag genomen.
 

04/03/2020

Pagina's