Wijkwerking | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Wijkwerking

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Actie wijkteam Centrum

Het wijkteam van de regio Centrum heeft gisteren een actie gehouden met de focus op de aanpak van verschillende vormen van overlast. Het team werkte op zwerfvuil en sluikstort, bedelarij, parkeeroverlast enzovoort. Samen met de mobiele eenheid en het fietsteam Orida controleerden ze 68 personen en 21 auto's. Twee personen kregen een GAS-pv omdat ze een slaapplaats hadden ingericht op het Koningin Astridplein. Eén iemand werd betrapt op wildplassen. De politie nam ook drie bedelaars met claimgedrag en een man die in staat van openbare dronkenschap verkeerde mee naar het cellencomplex. Twee personen hadden cannabis op zak. De politie stelde ook 18 onmiddellijke inningen op. 9 daarvan omwille van gsm'en achter het stuur. Tot slot kregen nog 21 auto's een bon omdat ze verkeerd geparkeerd stonden. 

26/06/2020

Op de vlucht

Op 15 juni wilden inspecteurs van de wijkwerking West een bromfiets controleren die in een voetgangerszone aan het rijden was. Maar de bestuurder ging ervandoor, de bijrijder kon wel staande gehouden worden. De man stond nog geseind en moest van zijn vrijheid benomen worden. bij controle van de bromfiets bleek dat die niet aan de twee jongeren toebehoorde. De brommer stond ook niet geseind. Nog niet geseind, want na wat zoekwerk werd duidelijk dat wellicht die twee de bromfiets nog maar net voor de woning van het slachtoffer hadden gestolen. De eigenaar kreeg zijn bromfiets terug. De bijrijder had ook nog twee gestolen gsm's op zak. Ook die eigenaars krijgen hun mobieltje terug. De politie arresteerde de 18-jarige bijrijder. De politie spoort de bestuurder die vluchtte op.

25/06/2020

Verkeerstoezicht Kiel

Gisteren heeft het wijkteam Kiel toezicht gehouden in de buurt omdat er klachten waren rond verkeersoverlast. Tien bestuurders negeerden een parkeerverbod. Twee auto's stonden op de stoep geparkeerd en één stond in een dubbele file geparkeerd. De politie betrapte ook acht bestuurders die aan het gsm'en waren tijdens het rijden en een fietser die het rode verkeerslicht negeerde. Vijf personen droegen hun veiligheidsgordel niet. 

25/06/2020

20 000 euro aan gestolen kledij

De politie, het team winkeldiefstallen, betrapte op 30 januari vier winkeldieven in een winkelcomplex aan de Meir. Nadat ze betrapt werden, volgde er in het Brusselse een huiszoeking waar meerdere eerder gestolen kledingstukken zijn gevonden. De onderzoeksrechter liet de mannen aanhouden. Na een uitgebreid onderzoek kon het team achterhalen dat de gestolen kledij afkomstig was uit verschillende winkels in Brussel, Sint-Lambrechts-Woluwe en Brugge. In samenspraak met de onderzoeksrechter kregen de winkels de goederen terug. In totaal ging het voor zo'n 16 500 euro aan kledij dat is teruggevonden. Van nog een groot aantal kledingstukken, ter waarde van zo'n 4 000 euro, kon de herkomst niet achterhaald worden. Zo'n 12 winkels kregen het kwartet winkeldieven over de vloer. Het onderzoek is ondertussen rond.

23/06/2020

Wijkondersteuningsteam West klist drugsdealers

Het wijkondersteuningsteam van de regio West merkte zondagavond een man op een elektrische step op die in aanmerking kwam voor de verkoop van verdovende middelen. Hij was namelijk eerder ook al eens gearresteerd voor zo'n feiten. De man parkeerde zijn step en ging kort een huis binnen. Niet veel later kwam hij buiten en bleek hij net drugs geleverd te hebben. De verdachte werd gearresteerd en bij hem thuis vond de politie nog meer drugs. De man van 19 wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Hetzelfde team had vrijdag ook al een 18-jarige gearresteerd voor het verkopen van drugs. De verdachte verplaatste zich gezwind door het verkeer met z'n fiets waardoor hij opviel. Omdat hij ook vaak op z'n gsm bezig was, besloot de politie hem in de gaten te houden. Nadat hij in de Riemstraat contact had gemaakt met een andere jongeman, wisselden de twee iets uit. Bij controle werd het vermoeden bevestigd dat er net een drugsdeal had plaatsgevonden. Bij een huiszoeking nam de politie nog meer drugs, verpakkingsmateriaal, geld en gsm's in beslag. Ook over zijn verdere aanhouding beslist de onderzoeksrechter.
 

23/06/2020

26 feiten van sluikstort

Op zondag heeft het wijkteam van Wilrijk op enkele hotspots voor sluikstort toezicht gehouden. Er waren geen heterdaad vaststellingen. De politie heeft wel 26 keer sluikstort gevonden en gevraagd aan de stadsdiensten om het nodige te doen. Tegelijk hield het team ook het verkeer in de gaten. De inspecteurs stelden negen inbreuken vast. Bij één persoon werd hasj in beslag genomen. Er is ook één GAS-pv opgesteld voor het urineren in het openbaar. Eén bestuurder zijn rijbewijs werd ingetrokken omdat hij tegen 95 km/uur reed waar 50 toegestaan is. Ook in de regio Oost is sluikstort vastgesteld. Daar werden vier GAS-pv's opgesteld. Twee keer omdat iemand papier en sigarettenpeuken op de openbare weg gooide, twee gevallen van sluikstort aan glasbakken aan De Schans en aan het Arenaplein.

22/06/2020

Parkgebruikers Belvédère ruimen afval niet op

Steeds meer mensen die de buitenlucht opzoeken, laten hun vuil achter na bijvoorbeeld een picknick in een park of op een plein. Gezien de stijgende overlast van sluikstort, besteden de wijkteams hier extra aandacht aan. Zaterdagochtend trok heel wat afval in het park Belvédère de aandacht van het wijkteam van het Eilandje. De gebruikers van het park die er de avond voordien verbleven, namen niet de moeite om hun afval mee te nemen of in de daarvoor voorziene vuilnisbakken te gooien. Op verschillende plaatsen in het park lagen lege pizzadozen, drankblikjes ... Aan de publieke vuilnisbakken hoopte heel wat afval zich op. Her en der lagen scherven van glazen flessen. Gezien het park niet meer dienst kon doen als fijne plaats om te vertoeven, nam de politie contact op met de dienst stadsreiniging van Stad Antwerpen om het achtergelaten afval op te ruimen. Nog voor 11 uur vanmorgen was het park weer spic en span. 

21/06/2020

Drugsdealers gevat

In de omgeving van Leiebos heeft de politie twee personen gearresteerd die zich bezighielden met drugshandel. Het wijkondersteuningsteam van de regio Noord hield een man in de gaten die zich nogal zenuwachtig gedroeg. Hij ging een gebouw binnen en kwam korte tijd weer buiten. Hij verklaarde binnen cannabis gekocht te hebben. De vermoedelijke dealer was geen onbekende voor de politie. Met de nodige voorzichtigheid verschafte de politie zich toegang tot het pand. Meteen vond de politie op de salontafel een alarmpistool, een vlindermes en een knipmes. De verdachte werd gearresteerd. Opmerkelijk: vlak voor de inval sprak iemand een collega in burger aan of hij 'ook stond te wachten'. De vrouw werd gecontroleerd en bleek een verkoopster van cocaïne te zijn. Ze had 25 verkoopsdosissen op zak. De twee verdachten komen bij de onderzoeksrechter.

 

12/06/2020

Verkeerstoezicht op Bredabaan

Het verkeersondersteuningsteam van de regio Noord heeft gisteren toezicht gehouden op de verkeersveiligheid op de Bredabaan. Het team werkt er permanent op de handhaving van de wegcode met het oog op de veiligheid van alle verkeersdeelnemers. De politie deed 64 vaststellingen. Onder meer tien bestuurders die aan het gsm'en waren, zijn geverbaliseerd. Nog tien bestuurders sloegen af waar dat verboden was. Ook negeerden 18 bestuurders de verplichte rijrichting en liepen 10 bestuurders die laad- en loszones onrechtmatig innamen tegen de lamp. Vier bestuurders hadden hun voertuig op een plaats gezet die voorbehouden is voor mindervaliden. Vier anderen parkeerden hun auto op de stoep. Ook drie motorrijders kregen een proces-verbaal omdat ze niet in orde waren met het dragen van de verplichte beschermende kledij.

11/06/2020

Beslag van auto en bromfiets

Het verkeersondersteuningsteam van de regio Oost kreeg dinsdag in de ochtend een verwaarloosde auto in de gaten. Die stond geparkeerd op een openbare parking in de buurt van het Bosuilstadion. Nazicht in de bestanden leerde de politie dat de auto niet meer gekeurd was sinds 2018. De wagen was ook niet meer verzekerd. Ze vonden ook een bromfiets met een kentekenplaat op die geregistreerd stond als gestolen sinds 22 april. Beide voertuigen zijn getakeld. 

10/06/2020

Pagina's