Wijkwerking | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Wijkwerking

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Cannabisplanten en kweektent in beslag genomen

Het wijkteam van Merksem controleerde zaterdag een jongeman die drugs verkocht aan de Salvialei. Hij had een afspraak gemaakt met zijn koper. Er volgde een huiszoeking waar bleek dat de man een beperkt aantal cannabisplanten kweekte. Drie planten en een kweektent zijn in beslag genomen, net als drie verkoopsdosissen cannabis. De verdachte van 20 jaar werd bij de onderzoeksrechter voorgeleid.

20/04/2021

Geld en drugs op zak

Op het kruispunt van de Isabellalei met de Belgiëlei zag het plaatselijke wijkteam er twee jonge fietsers het rode verkeerslicht negeren. Omwille van de gevaarlijke situatie, wilde de politie de twee hierover aanspreken. Eens de jongeren gestopt werden, bleek een verdere controle nodig. Eén van de twee bleek een grote som geld en 12,5 gram cocaïne op zak te hebben en werd overgebracht naar het politiekantoor. De drugs en het geld zijn in beslag genomen. Er volgde ook een huiszoeking, maar daar zijn geen drugs gevonden. Na verhoor mocht de jongeman van 16 jaar weer naar huis.

20/04/2021

WOT's vatten verkopers van drugs

Het wijkondersteuningsteam (WOT) van de regio Zuid wilde zondagavond een wagen controleren waarvan vermoed werd dat de vier inzittenden net drugs verkocht hadden in de buurt van de Vierendeelstraat. Toen de wagen gestopt werd, liepen drie van de vier inzittenden weg van de politie. Ze konden allen ontkomen. De bestuurder werd wel gevat. In de auto vond de politie onder meer 21 gram cannabis en twee mobiele telefoons. De verdachte van 26 wordt voorgeleid. Ook in de regio Centrum kon het plaatselijke WOT een vermoedelijke dealer vatten. Zaterdag parkeerde ze in Eikelstraat en liet iemand instappen. Die koper kwam snel weer uit de wagen en vertrok. De vrouw die aan het stuur van de wagen zat, zou net cocaïne verkocht hebben. Ze had alleszins veel geld op zak en bij een huiszoeking vond de politie nog cannabis, hasjiesj en geld. De vrouw van 29 jaar werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter.
 

19/04/2021

Drugs in sok

Het drugsondersteuningsteam (DOT) merkte zaterdag in de wijk Moretusburg een man op die langs de kant van de weg stond te wachten. Er kwam een voertuig aangereden met twee inzittenden. De wachtende man stapte achteraan in en geen tijd later verliet hij de wagen opnieuw. De inspecteurs vermoedden dat er net een drugsdeal had plaatsgevonden en gingen over tot controle van de betrokkenen. De koper gaf toe net cocaïne gekocht te hebben. Nadat ook de wagen kon gestopt worden, zijn de twee inzittenden gecontroleerd en gearresteerd. Bij de bestuurder van de wagen zijn in een sok 20 verpakkingen met cocaïne gevonden. In de auto vond de politie geld. Het duo van 20 en 21 jaar is voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Daags voordien had het DOT nog al een verkoper (49) van drugs gearresteerd in de buurt van het metrostation in de Sint-Elisabethstraat.

19/04/2021

Fietsendief gevat

Een fietser die zich niet aan de verkeersregels hield, bleek een fietsendief te zijn. Het wijkteam van Borgerhout had hem een overtreding zien maken toen de leden ter hoogte van het Giraffenplein nazicht deden naar achtergelaten fietsen. Toen ze de man over de fout aanspraken, nam hij de vlucht. Na een korte achtervolging kon de man staande gehouden worden. Tijdens de controle werd duidelijk dat hij zicht met een gestolen fiets verplaatste. Hij had ook een slijpschijf op zak. Vermoedelijk had de man de fiets net uit een garage in de buurt gestolen. De verdachte is gearresteerd.
 

19/04/2021

Wegen en verdelen, daarna naar het politiekantoor

Leden van het wijkteam Merksem/Luchtbal zagen hoe twee jongeren zich verdacht gedroegen aan een prieel achter het zwembad daar. Eens dichterbij bleek dat het duo er cannabis aan het afwegen was en de drugs in verkoopshoeveelheden verdeelde. De twee twintigers zijn meteen gearresteerd. Op twee adressen volgde een huiszoeking. In een van de woningen is geld, nog meer verpakkingsmateriaal en een soort boekhouding aangetroffen. Een van hen, op wiens adres het bezwaarlijk materiaal gevonden werd, is voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

19/04/2021

Overlastcontrole in Deurne

Bij een actie tegen overlast in Deurne heeft het wijkteam zaterdag een sluikstorter op heterdaad kunnen betrappen. Ter hoogte van het Ringfietspad kreeg het team ook iemand in de gaten die duidelijk stond te wachten. Wat later kwam er iemand toe en wisselden de twee iets uit. Gezien het vermoeden dat er net drugs verkocht werd, is de politie overgegaan tot controle. De klant bekende dat ze net drugs had gekocht. Bij de verkoper volgde een huiszoeking. Hij werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De politie nam drugs, geld en gsm in beslag. Tijdens dezelfde actie deed het wijkondersteuningsteam (WOT) een huiszoeking in een pand waar ze eerder mensen kort binnen en buiten zagen gaan. Binnen trof de politie twee verdachten. Bij het doorzoeken van de woning zijn cannabis, cocaïne, speed en hasj gevonden. Het parket van Antwerpen besliste om het duo voor te leiden wegens het vermoeden van handel in verdovende middelen. Ook de wijkagenten en het verkeersondersteuningsteam (VOT) werkten mee. Zo verbaliseerden ze negen automobilisten die het rode verkeerslicht negeerden. Verschillende fietsers werden aangemaand om het rode licht niet te negeren. Zij werden gesensibiliseerd. Het VOT controleerde ook een bromfietser. De minderjarige was niet in het bezit van een geldig rijbewijs en hij kon ook geen geldige verzekering voorleggen. Dat werd later goedgemaakt toen zijn vader met de nodige verzekeringspapieren langs het kantoor kwam. De vader kreeg wel een proces-verbaal omdat hij een voertuig had toevertrouwd aan iemand die niet beschikt over een geldig rijbewijs.

19/04/2021

20 keer meer alcohol in bloed dan toegelaten

Een inspecteur van de verkeerspolitie zag tijdens een dienstverplaatsing een zware vrachtwagencombinatie rijden op de snelweg. Het viel de motard op hoe de combinatie lichtjes over de rijstrook zwalpte. De veringen van de trekker waren niet goed ingesteld wat voor wrijving zorgde tussen de banden en de spatlap en voor een indringende geur zorgde. In de ruimte tussen de trekker en de aanhanger zag de politieman de overblijfselen van een maaltijd liggen. Onder meer enkele halfvolle glazen potjes, zakken met brood en paprika's waren klaar om op de weg te vallen. De chauffeur moest aan de afrit van Borgerhout aan de kant voor onder meer een ademtest. De man blies positief en moest in het kantoor een ademanalyse ondergaan. De test resulteerde in 1.64 UAL of 3,77 promille. Dat is 20 keer meer dan de toegelaten 0.08 voor professionele bestuurders. Het rijbewijs van de chauffeur is meteen voor 15 dagen ingetrokken. De man moest ook meteen 1 260 en 350 euro voor de respectievelijke boetes betalen. Het dossier wordt overgemaakt aan het parket.

19/04/2021

Verkeerscontrole door wijkwerking

Zaterdag hadden het wijkteam van Berchem en het verkeersondersteuningsteam (VOT) Centrum een controlepost opgezet aan de Grotesteenweg. 70 voertuigen reden het dispositief binnen. Drie personen reden tijdens een lopend rijverbod. De politie noteerde onder meer deze inbreuken: Zes personen konen geen rijbewijs voorleggen. In één auto zaten veel te veel mensen en waren ook geen nodige kinderzitjes aanwezig. En er was ook een voertuig onderschept waarvan de keuring al langer dan een jaar verlopen is. Drie keer was de verzekering niet in orde. 11 keer was een lading niet goed vastgemaakt en twee keer kreeg een bestuurder een rijverbod betekend.

19/04/2021

Sigaretten zonder fiscale zegels

Op zaterdag viel een fietser op aan het kruispunt van de Ringlaan met de Catershoflaan. Het wijkteam van Merksem dat voorbij reed, zag dat de man voortdurend op zijn gsm bezig was en een goed gevulde rugzak droeg. Het team hield hem in de gaten en toen de inspecteurs wat verder wilde overgaan tot controle, vluchtte hij van de politie weg. Een inspecteur ging te voet achter de fietser aan. De achtervolging ging over enkele perkjes en de parking van het ziekenhuis daar. De man gooide zijn fiets weg en probeerde te voet aan de politie te ontkomen. Dat lukte niet en de man van 35 jaar kon gestopt worden. Het wijkteam vond in het struikgewas 100 pakjes sigaretten zonder takszegel. In de vrachtwagen van de Rus vond de politie nog een aantal pakjes. Vermoedelijk was de verdachte onderweg om zijn pakjes te verkopen op een parking in de buurt. Het onderzoek zal worden verder gezet door de diensten van de douane.

18/04/2021

Pagina's