Wijkwerking | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Wijkwerking

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Controles viswinkels

Gisteren heeft de politie samen met onder andere de diensten van het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen en de economische inspectie vijf viswinkels gecontroleerd. Drie winkels in de omschrijving 2020 Antwerpen (Kiel), een in Antwerpen Noord en een in Hoboken. Ook de arbeidsinspectie nam aan de actie deel. Bij de actie zijn vier mensen aangetroffen die illegaal in het land verbleven. Drie keer zijn vaststellingen gedaan van inbreuken op de handelswetgeving. Bij één viswinkel is 50 kg vis vernietigd omdat het voedsel niet gekoeld werd. Bij een zaak op het Kiel moest de inhoud van de volledige toog vernietigd worden omdat de hygiëne de wensen overliet. Wellicht is er voor 100 kg aan vis verloren gegaan. 

17/09/2020

"Hadden jullie cocaïne besteld?"

Gisterenavond kreeg een patrouille van het wijkondersteuningsteam (WOT) Zuid een voertuig in de gaten waarvan de bestuurder zich wat vreemd gedroeg in het verkeer. Hij veranderde verschillende keren zijn route. Daarna reed hij in de richting van Boechout. Daar zette hij de wagen even aan de kant maar bleef zitten. Na enkele minuten stapte de bestuurder uit. Wat verder in de straat sprak hij het team aan. Hij vroeg hen doodleuk of ze cocaïne besteld hadden. Dat natuurlijk niet, maar hij mocht de drugs wel afgeven. Hij had meerdere dosissen in z'n onderbroek verstopt. De verdachte had ook veel geld op zak. De man van 20 jaar gaf de feiten toe en zal bij de onderzoeksrechter geleid worden.

13/09/2020

Er zat niks anders op dan wandelen

Het wijkteam van het Eilandje richtte gisteren twee controleposten op. Zo werd het verkeer gecontroleerd aan de Napelsstraat en de Sluisstraat. Met controles als deze wil het wijkteam de verkeersveiligheid verhogen. Een persoon gedroeg zich nerveus bij de controle. De bestuurder bleek drugs genomen te hebben en dus trok de politie zijn rijbewijs in voor 15 dagen. Een andere bestuurder had net z'n rijexamen succesvol afgelegd, maar had zijn rijbewijs nog niet opgehaald. Hij had enkel een bewijs op zak van zijn positief examen. Maar zoals hij net geleerd had, was dat niet voldoende. De man kreeg een boete. Niemand van de andere inzittenden had al een rijbewijs. Hij en z'n drie vrienden moesten te voet verder. Nog iemand die te voet verder moest, was een vrouw die met een voorlopig rijbewijs onderweg was. Haar bijrijder voldeed niet aan de voorwaarden, ze had passagiers aan boord, geen 'L' aangebracht en ook geen extra spiegel bevestigd. Hoewel ze zelf vond dat ze er klaar voor was om anderen rond te rijden, verhinderde de politie dat voor de veiligheid van de bestuurder, haar passagiers en de andere weggebruikers. Een van de passagiers droeg ook geen veiligheidsgordel. Verder stelde de politie vast dat een auto een rode kaart had gekregen bij de keuring. Gezien de wagen nog niet herkeurd werd, is het traject beperkt tussen het keuringsstation, de garage en de woonplaats van de eigenaar. De bestuurder mocht verder ... zonder passagiers. Ook hier werd het een flinke wandeling voor de inzittenden. Tijdens de actie betrapte de politie nog iemand die z'n veiligheidsgordel niet om had, twee personen hadden geen verzekeringspapieren aan boord, de bestuurder van een zogenaamde 'boomcar' kreeg een GAS-boete omdat de muziek van ver uit het voertuig te horen was. Tot slot werd een voertuig geverbaliseerd omdat het op een plaats voor mindervaliden geparkeerd stond en een daarvoor voorziene kaart niet zichtbaar was.

13/09/2020

Resultaten geïntegreerde verkeersactie in Deurne

Donderdag, 27 augustus 2020, hield Politie Antwerpen een verkeersactie aan de Boterlaarbaan en Drakenhoflaan in Deurne. Ook de diensten douane & accijnzen en belastingen van de Federale Overheidsdienst Financiën waren van de partij. Tijdens deze geïntegreerde actie liepen heel wat bestuurders tegen de lamp. 

Het wijkteam van de Junostraat stelde in samenwerking met de verkeerspolitie, de mobiele eenheid en het verkeersondersteuningsteam (VOT) van regio Oost twee dispositieven op. Ze controleerden maar liefst 76 voertuigen en 66 personen. Dat leverde volgende resultaten op: 

  • 13 pv’s (processen-verbaal) voor o.a. vervallen keuringen, ontbrekende rijbewijzen en eentje voor een motorrijder zonder aangepaste kleding die een bevel negeerde;
  • 12 GAS-pv’s voor foutief parkeergedrag;
  • 25 onmiddellijke inningen voor o.a. het gebruik van een gsm achter het stuur en het negeren van de verplichte gordeldracht;
  • 1 voertuig kreeg na toestemming van het parket een wielklem.  

ANPR-resultaten
De ANPR-camera’s van douane & accijnzen scanden 1 542 voertuigen. Dat leverde in totaal 1 850,14 euro aan strafrechtelijke boetes op. Een bedrag van 8 209,93 euro moet nog geïnd worden. Ze namen ook 2 voertuigen in beslag. Administratie scande 3 941 voertuigen. Vier van de tien buitenlandse kentekens waren niet in orde. In totaal werd een bedrag van 8 152,29 euro verkeersbelasting opgehaald. 485,31 euro moet nog geïnd worden. 

Gepubliceerd op:
28/08/2020
Categorie:

Illegale winkel

Woensdag heeft het wijkteam van de Handelstraat een garage gecontroleerd aan de Gasstraat. Bij de controle stelde de inspecteurs vast dat de garage ingericht was als een zaak die drank, snoep en andere goederen verdeelde. De politie vond er ook spullen die gebruikt zouden kunnen worden om drugs te kopen en verkopen, zoals: grinders, weegschalen, pijpjes, gripzakjes en weegschalen. Dat soort zaken zijn niet toegestaan voor verkoop omdat zoiets druggebruik kan vergemakkelijken, wat dus verboden is. Op vraag van het parket zijn 234 verschillende soorten grinders in beslag genomen, 296 glazen en metalen pijpjes, 154 combinatieverpakkingen van grinders en pijpjes, 8 000 gripzakjes en vijf kleine precisieweegschalen. De eigenaar van 56 jaar zal voor de feiten verhoord worden.

20/08/2020

Drugsverkoop uit eigen huis

De politie van Antwerpen achterhaalde dat iemand uit de Populierenlaan verdovende middelen aan de man zou brengen in de buurt van zijn woning. Het wijkondersteuningsteam Zuid zakte discreet af naar de omgeving. De leden van het team zagen gisteren in de namiddag hoe de verdachte vermoedelijk drugs verkocht aan twee klanten. Na controle van de afnemers, bleek dat vermoeden te kloppen. Bij de verdachte volgde een huiszoeking waar nog een kleine hoeveelheid cannabis en geld gevonden werden. De verdachte van 31 jaar, die niet aan z'n proefstuk toe was, komt voor de onderzoeksrechter.

19/08/2020

Bestuurlijk beslag van voertuig

Op het kruispunt van de Beukenlaan met de Groenenborgerlaan reed een voertuig zaterdagavond tegen de rijrichting in. De  bestuurde bleef tegen de richting in rijden om zo de rij wachtende auto's in te halen en dan als eerste te vertrekken. Dat gebeurde met onaangepast rijgedrag. Een commissaris uit de regio Oost die in zijn vrije tijd ook op dat kruispunt was, zag een en ander met verbazing gebeuren. Wat verderop trof de politieman het voertuig aan op de oprit van de eigenaar. Samen met een team dat aan het werk was, is overgegaan tot een bestuurlijk beslag van het voertuig. De man van 46 jaar mag zich ook verwachten aan een proces-verbaal voor de inbreuken die hij had begaan.

16/08/2020

Drugsdealer gevat

Tijdens hun patrouille in de regio, merkte het wijkondersteuningsteam (WOT) Zuid een man op wellicht wachtte op drugs. Wat later maakte hij effectief contact met een tweede persoon waarbij te zien is dat geld uitgewisseld wordt. Na controle van de mannen, werd duidelijk dat er cocaïne is verkocht. De verdachte, die ondanks zijn 18-jarige leeftijd gekend is als veelpleger, is gearresteerd en zal bij de onderzoeksrechter komen.

16/08/2020

Stiekem lachgas inhaleren

Het wijkteam van de Unolaan stuitte zondag op een auto die nogal verdoken geparkeerd stond aan de Vaartdijk, in een doodlopend straatje. De politie controleerde de auto en de bestuurder. Die was op dat moment met ballonnen lachgas aan het inhaleren. In de auto vond de politie nog twee flessen met lachgas in. De betrokkene krijgt hiervoor een GAS-pv. De flessen zijn bestuurlijk in beslag genomen en opgehaald door de technische bijstand van het korps.

16/08/2020

Sluikstorter aan glasbol betrapt

Gisteren kon het wijkteam van de Unolaan een sluikstorter op heterdaad betrappen bij het gerichte actie. De man was naar de glasbol gewandeld maar gooide er niet alleen glas weg. De politie zag hem gevulde zakjes achterlaten met daarin, bleek later, bedorven voedsel. De inspecteurs confronteerden de man met zijn sluikstort. Eerst ontkende hij alles en weigerde hij zijn medewerking. Later kwam hij tot inzicht. De man mag zich aan een GAS-boete verwachten. 

14/08/2020

Pagina's