Verkeer | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Verkeer

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

21 % rijdt te snel

De verkeerspolitie heeft zondag 436 voertuigen betrapt die met een te hoge snelheid voorbij reden aan de Bredabaan. Dat is 21 % van de gecontroleerde voertuigen. De hoogst gemeten snelheid was die van 88 km/u waar een limiet van 50 geldt. 32 hardrijders zijn door de motards uit het verkeer gehaald. Een van hen reed onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs is voor zes uur ingehouden. Een motorrijder kon geen rijbewijs voorleggen. Nazicht in de databanken verklaarde waarom: zijn rijbewijs lag op de rechtbank omdat hij al een rijverbod tot eind 2022 had lopen. En er wachtte nog een bijkomend rijverbod waarvoor de man nog geseind stond. Tot slot legde de hij nog een positieve speekseltest af. De motor werd geïmmobiliseerd en opgehaald door een takeldienst. 
 

17/01/2022
Tag: 

Vrachtwagens botsen 

Vanmorgen rond 7.30 uur zijn twee vrachtwagens gebotst op het kruispunt van de Noorderlaan met Luithagen-Haven. Een vrachtwagen die vanuit de noordelijke kant van de Noorderlaan linksaf sloeg, is aangereden door een vrachtwagen die rechtdoor reed. De bestuurder (44) van de tweede vrachtwagen is door de brandweer uit zijn cabine bevrijd en onder begeleiding van een medisch team overgebracht naar het ziekenhuis. De man liep verwondingen op maar verkeerde niet in levensgevaar. De andere bestuurder (37) bleef ongedeerd. Door het ongeval was er plaatselijk aanzienlijke verkeershinder. De politie zorgde voor verkeersregeling. De verkeerspolitie kwam ter plaatse om onder meer de tachografen uit te lezen. De twee vrachtwagens waren niet meer rijvaardig en werden getakeld. De brandweer maakte de rijbaan schoon.

27/12/2021
Tag: 

Resultaten alcoholcontroles

Het voorbije weekend organiseerde de verkeerspolitie alcohol- en drugscontroles op enkele invalswegen. 

Op zaterdag werd postgevat ter hoogte van het Hessenplein. 179 bestuurders werden gecontroleerd, 4 bliezen positief en 4 bliezen alarm. 3 personen bleken onder invloed van drugs.

Op zondag werd gecontroleerd op de Plantin en Moretuslei. 155 bestuurders moesten blazen. 2 bestuurders bliezen positief en 2 bliezen alarm. 2 bestuurder bleken onder invloed van drugs. 3 bestuurders probeerden te controle te omzeilen door terug te draaien, maar begingen zo een overtreding. Ze werden door de politie tot aan het dispositief geleid maar bleken met alles in orde. Voor de verkeersovertreding bij het terugdraaien kregen ze dan weer wel een boete.

21/12/2021
Tag: 

Controle op vrachtverkeer

Op dinsdag 14 december heeft de verkeerspolitie het vrachtverkeer in de omgeving van de Michiganstraat gecontroleerd. 12 vrachtwagens en lichte vrachtauto's zijn uit het verkeer gehaald. Vier voertuigen waren overladen. De keuring van een van die voertuigen werd ingetrokken. De politie stelde 12 inbreuken vast rond de rij- en rusttijden. En vijf keer heeft de verkeerspolitie onregelmatigheden vastgesteld met betrekking tot de tachograaf. Zo was er een niet geijkte en een defecte tachograaf. Eén chauffeur had de bestuurderskaart van een collega in het bezit en gebruikte die onrechtmatig. Bij de controles stelde de politie ook twee inbreuken vast rond de ADR-wetgeving (vervoer van gevaarlijke stoffen). Zo was er een gevaarlijke lading onvoldoende gezekerd. Ook twee andere ladingen stonden niet of onvoldoende goed vastgemaakt. Een chauffeur had geen vrachtbrief en vervoersvergunning bij. Er is ook een inbreuk vastgesteld op het uitzonderlijk vervoer. Eén van de gecontroleerde voertuigen had een frauduleus gemanipuleerd AdBlue-systeem waardoor de uitlaatgassen niet werden behandeld door de roetfilter en de katalysator. Dat kon de politie achterhalen door gebruik te maken van speciale hulpmiddelen. Aangezien de toegebrachte aanpassingen aan het systeem een grote impact heeft op de volksgezondheid en het milieu is de vrachtwagen onder begeleiding en toezicht van de politie naar een erkende garage gebracht voor een verplichte herstelling op kosten van de eigenaar.

15/12/2021
Tag: 

Twee platte banden houden dronken bestuurder niet tegen

Via het cameranetwerk merkten medewerkers van de politie donderdagnacht een voertuig op dat op de Jan De Voslei reed met twee platte banden. Tijdens de rit verloor het voertuig verschillende onderdelen, maar bleef de bestuurder toch doorrijden. Ter hoogte van het Kielpark werd het voertuig door een interventiepatrouille aangetroffen. De wagen was zwaar beschadigd. De bestuurder (41) zag de ernst van de situatie zelf niet in. Hij testte positief op het gebruik van alcohol en van drugs. In zijn wagen werd ook nog cocaïne aangetroffen. De politie deed nog nazicht langs zijn route en kon aan de hand van de brokstukken achterhalen dat de bestuurder vermoedelijk de betonblokken ter hoogte van afrit Kiel op de A12 had geraakt en nadien was verder gereden tot aan het Kielpark. De wagen werd getakeld, het rijbewijs van de man werd ingetrokken. Hij zal zich nog moeten verantwoorden voor de politierechter.

10/12/2021
Tag: 

Luxevoertuig onderschept

Zaterdag merkten de motards van de verkeerspolitie een luxevoertuig op dat op de Plantin Moretuslei verschillende malen snel optrok en opnieuw afremde. De bestuurder slipte ook verschillende malen en leek zijn wagen niet onder controle te kunnen houden. De wagen werd gecontroleerd en bleek gehuurd te worden. Op het huurcontract stond echter niet de naam van de bestuurder vermeld. Bovendien bleken verschillende voorwaarden van de verzekering van de wagen niet in orde. Daarop werd beslist het voertuig te laten takelen. De bestuurder mocht meteen ook zijn rijbewijs voor 15 dagen afgeven gezien zijn gevaarlijk rijgedrag.

06/12/2021
Tag: 

Overladen voertuig moet rit staken

Motards van de verkeerspolitie merkten vrijdagochtend een lichte vrachtauto met Nederlandse nummerplaten op. Het voertuig hing duidelijk door de vering en werd aan de kant gezet voor een controle. Het voertuig werd gewogen op de weegbrug en bleek zwaar overladen. Het totaalgewicht bedroeg maar liefst 6 730 kilogram, terwijl het toegelaten gewicht voor het type voertuig slechts 3 500 kilogram betrof.  Vooral de achteras bleek bijna dubbel overladen, 4 545 kilogram voor een maximaal toegelaten gewicht van 2 300 kilogram. De bestuurder moest ter plaatse een boete van 3 200 euro betalen. Er waren 3 voertuigen nodig om de lading (kipproducten) op een correcte wijze over te laden en te vervoeren.

04/12/2021
Tag: 

Crash met zware wagens

Op de R11, de verbinding tussen de N173 en de A12, zijn gisteren twee zware wagens ernstig beschadigd geraakt bij een ongeval. Beide wagens waren na de klap niet meer rijvaardig. De ware toedracht is onduidelijk omdat er geen getuigen waren van het ongeval. De politie vermoedt dat één van de auto's eerst een paal raakte en daarna tot stilstand kwam tegen een boom. De andere wagen, die vermoedelijk in dezelfde richting reed, raakte ook een boom. Na de klap waren enkel de bestuurders nog aanwezig. De passagiers hadden de plaats van het ongeval al verlaten. Geen van de bestuurders wenste medische verzorging. De brandweer was ter plaatse nodig om de situatie te beveiligen en om de rijbaan schoon te maken. In de richting van Mortsel was er door het ongeval hinder voor het doorgaand verkeer. Motards van de verkeerspolitie reden bij het ongeval uit toen ze nazicht deden naar een trouwstoet.
 

14/11/2021
Tag: 

Uitzonderlijk transport onderschept

Een voorbijganger had vrijdag gezien hoe een uitzonderlijk transport, geladen met trucks, de Waaslandtunnel was ingereden op Linkeroever. De lading was te hoog waardoor die tegen het plafond van de tunnel schuurde. Aan de uitgang van de tunnel is de combinatie opgewacht door de verkeerspolitie voor controle. Zij stelden volgende overtredingen vast: het negeren van de tonnagebeperking in de Waaslandtunnel, de bestuurder droeg zijn veiligheidsgordel niet, de reisweg van het uitzonderlijk transport werd vooraf niet verkend en het voertuig beschikte niet over een geldige vergunning voor dit type lading. Er is voor meer dan 1 300 euro aan boetes geëind. Het transort kon pas verdergezet worden eens alle inbreuken geregulariseerd werden. De politie heeft de tunnel gecontroleerd maar die raakte niet beschadigd. Dat kon niet gezegd worden van de lading. De nieuwe trekkers raakten beschadigd aan de uitlaat bovenaan aan de achterzijde van de cabine. 

13/11/2021
Tag: 

Voor tweede keer voertuig geïmmobiliseerd

Vrijdag heeft de dienst verkeerstoezicht zeven voertuigen uit het verkeer gehaald. Een van de wagens is geïmmobiliseerd omdat de bestuurder ervan niet over een rijbewijs beschikte. Het was al de tweede keer dat die bestuurder zo door onze diensten betrapt werd. Deze keer reed hij rond met de wagen van zijn partner omdat zijn eigen wagen nog niet vrijgegeven werd. Eén bestuurder is gecontroleerd omdat hij nog een aantal snelheidsboetes had openstaan. Tijdens de controle bleek dat de man geseind stond voor een bevel tot gevangenneming. Hij is overgebracht naar het cellencomplex. Zijn wagen is in beslag genomen omdat het onder meer niet geldig ingeschreven was. Twee buitenlandse voertuigen zijn aan de kant gezet omdat ze nog een rekening te betalen hadden. De snelheidsboetes zijn ter plaatse betaald. Tien bestuurders waren aan het gsm'en tijdens het rijden. Dertien bestuurders zijn beboet omdat ze verkeerd hadden voorgesorteerd. De verkeerspolitie heeft ook iemand beboet die geen gordel droeg, iemand die geen veiligheidskledij droeg op de moto en iemand die geen voorrang had verleend.

13/11/2021
Tag: 

Pagina's