Politiezone Antwerpen | Altijd van dienst

Current Size: 62.5%

 • Podcast: doorgroeien binnen Politie Antwerpen

  In onze allernieuwste podcast gaan we mee op patrouille met Wouter en Lynn. We hebben het met hen over hun carrière en de doorgroeimogelijkheden in ons korps. Corinne Scoyer en Cindy Van Peer van de directie HRM geven een extra woordje uitleg over de carrièremogelijkheden en de visie die daaraan gekoppeld is.

   

  Beluister de podcast hier.

 • Doe thuis aangifte van wat online kan

  Ben je slachtoffer van een fietsdiefstal, inbraak in je wagen, vandalisme …? Dan is een verplaatsing naar een politiekantoor niet nodig. Doe snel en eenvoudig online aangifte via het Blauwe Loket. We vragen dit in het belang van de gezondheid van onze medewerkers en onze bezoekers.

   

  Is er geen andere optie dan bij ons langs te komen? Maak dan bij voorkeur eerst online een afspraak in het kantoor van jouw keuze. Zonder afspraak kan je enkel terecht in de kantoren Oudaan en Noorderlaan. Bij twijfel: bel de Blauwe Lijn op 0800 123 12.

   

  Meer info over onze digitale dienstverlening

 • Gezocht: burgerpersoneel

  Dat Politiezone Antwerpen voortdurend op zoek is naar inspecteurs was je misschien al opgevallen. Maar wist je dat we ook verschillende functies achter de schermen in de aanbieding hebben? Zo’n 1 op 5 van onze medewerkers is burgerpersoneel. 
  Hier ontdek je welke collega's we op dit moment zoeken.

   

  Lees meer over werken bij de Antwerpse politie.

 • Podcast: vijf politiezones gaan samenwerken

  In deze podcast gaan we dieper in op de samenwerking tussen Politiezone Antwerpen en vier West-Vlaamse politiezones onder de noemer ANTW4WVL. We praten met Antwerps korpschef Serge Muyters en de korpschef van PZ Westkust Nicholas Paelinck. Hij vertegenwoordigt in deze opname de politiezones Polder, Vlas en RIHO.

   

  Beluister de podcast hier.

 • Mastergebouw in volle opbouw

  Ons toekomstig mastergebouw op de hoek van de Borsbeeksebrug met de Binnensingel begint stilaan zijn definitieve vorm te krijgen. Eind 2022 moet het complex klaar zijn. Dan verhuizen 2 000 beleidsuitvoerende en -ondersteunende diensten naar de centrale site in Berchem. Post X is een goed bereikbare plek en een prima uitvalsbasis voor de hele stad. Het gebouw moet een aangename en flexibele werkomgeving worden voor onze medewerkers. En een klantvriendelijk onthaalloket voor burgers.

   

  Alles wat je wil weten over het nieuw mastergebouw

Blauwe Loket

Ik wil iets aangeven/melden

Ingebroken in je auto? Brievenbus beschadigd? (Brom)fiets gestolen? Nachtlawaai? Doe een online aangifte of meld het via ons Blauwe Loket.

Ik wil een afspraak maken

Bankkaart verloren? Bedreigingen ontvangen? Slachtoffer van cybercrime? Maak hiervoor een afspraak in het politiekantoor van jouw keuze.

Ik wil iets aanvragen

Toetreden tot een buurtinformatienetwerk? Stage lopen bij Politie Antwerpen? Nood aan een gesprek met onze dienst slachtofferzorg? Vraag het aan via het Blauwe Loket.

Politie in mijn buurt

Vul hier je straatnaam in.

Als je de eerste letters typt, zal je merken dat de zoekbox automatisch straatnamen met deze beginletters toont. Klik de juiste suggestie aan.

Politie arresteert dealers

In het afgelopen weekend heeft de politie opnieuw verschillende verdachten gearresteerd die zich hadden beziggehouden met de verkoop van verdovende middelen. Onder meer drie verdachten die waren samengekomen in een garagebox en cocaïne op zak hadden. 

Lees meer ...

Jaaroverzicht in beeld: Dit was 2021

In dit beeldverslag kan je kijken naar een aantal opvallende gebeurtenissen van 2021 waar ons korps beelden van heeft. In het overzicht van 2021 kijk je onder meer naar de verschillende samenwerkingsovereenkomsten die we afsloten, naar de modernisering van ons wagenpark, de vooruitgang van het nieuwe mastergebouw, naar hoe het verkeersondersteuningsteam ook aandacht heeft voor alledaagse dingen. Vanaf 5 januari te bekijken op onze website en onze sociale mediakanalen.

Lees meer ...

Druk in Antwerpen: kies voor P&R

Velen kiezen ervoor om te gaan winkelen in Antwerpen. De politie raadt aan om de wagen buiten de stad te parkeren. Er zijn negen zogenaamde park and rides waar je de wagen betaalbaar kan achterlaten en waar de mogelijkheid is om over te stappen op het openbaar vervoer. De parkings in de binnenstad zijn snel volzet.

Lees meer ...

Snelheidscontroles

Van 21 tot en met 27 januari 2022

 • Stenenbrug (2140 Borgerhout)

9

honden maken deel uit van ons hondenteam

2023

het jaar waarin Politiezone Antwerpen zijn intrek neemt in het mastergebouw in Berchem

49 K

Twitteraars volgen onze dagelijkse berichtgeving via @PZAntwerpen