Current Size: 62.5%

 • Doe online uw niet-dringende aangifte

  Soms heeft u de politie heel dringend nodig. Er is bijvoorbeeld een overval, een inbraak of een vechtpartij bezig. Dan belt u het noodnummer 101. Voor minder dringende gevallen kunt u echter ook online een aangifte doen, via het Blauwe Loket. U moet echter wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo mogen de feiten niet langer aan de gang zijn, mag er geen sprake zijn van geweld, gevaar of gewonden en mag de dader niet bekend zijn. U leest alle voorwaarden na op deze pagina. Voorbeelden van dingen die u kunt aangeven via het Blauwe Loket: u stelt vast dat uw fiets is gestolen, iemand heeft graffiti op uw gevel gespoten of er is ingebroken in uw auto.

  Naar het Blauwe Loket

 • Politie Antwerpen werft burgerpersoneel aan

  Dat Politie Antwerpen nieuwe inspecteurs zoekt: dat kan u niet zijn ontgaan. Maar achter een sterk politiekorps staat ook een sterke administratie. We werven daarom ook regelmatig burgerpersoneel aan. Momenteel zijn we op zoek naar een:

  Consulent functioneel beheer

  Diensthoofd doorstroom HRM

  * Hr-procesmedewerker

  Lees meer over werken bij de Antwerpse politie.

 • Bereken de slimste route op Slim naar Antwerpen

  In de Antwerpse binnenstad zijn er verschillende grote werven die het verkeer bemoeilijken. Check de website van Slim naar Antwerpen voor u naar de stad vertrekt. U vindt er een routeplanner, een plannetje met de verkeersdrukte en een overzicht van de werken.

 • Wij zoeken inspecteurs

  Droom je van een carrière bij de politie? Draag je Antwerpen een warm hart toe? Wij hebben jou nodig! Politie Antwerpen werft voortaan haar eigen inspecteurs aan. Deze rekruteringscampagne is uniek, want normaal verloopt de selectie van kandidaat-inspecteurs via de federale politie in Brussel. Inschrijven kan via deze website. Hoe sneller je inschrijft, hoe sneller je wordt uitgenodigd voor de selectieproeven. Intussen zijn al drie klassen begonnen met de basisopleiding aan Campus Vesta. Meer informatie vind je op onze website: wijhebbenjounodig.be.

  Klaar om inspecteur te worden? Doe de test!

 • Maak schoolomgeving veiliger: word gemachtigd opzichter

  Bij het begin en het einde van de schooldag is het heel druk aan de schoolpoort. Politie Antwerpen, schooldirecties en leerkrachten nemen tal van initiatieven om een veilige schoolomgeving te creëren. Een daarvan is de aanwezigheid van een gemachtigd opzichter aan de schoolpoort om de verkeerschaos in veiliger banen te leiden. Iedereen die minstens 18 jaar oud is en zich vrijwillig wil inzetten voor een meer verkeersveilige schoolomgeving kan gemachtigd opzichter worden. Daarvoor moet u eerst een gratis opleiding volgen bij de Antwerpse verkeerspolitie. Op deze website vindt u het inschrijvingsformulier en de nieuwe opleidingsdata voor het schooljaar 2017-2018.

  Meer info over de opleiding tot gemachtigd opzichter.

Blauwe Loket

Ik wil iets aangeven/melden

Ingebroken in uw auto? Brievenbus beschadigd? Fiets gestolen? Nachtlawaai? Doe een online aangifte of meld het via ons Blauwe Loket.

Ik wil een afspraak maken

Identiteitskaart kwijt? Nummerplaten gestolen? Slachtoffer van cybercrime? Maak hiervoor een afspraak in het politiekantoor van uw keuze.

Ik wil iets aanvragen

Inbraakpreventie op maat? Toetreden tot een buurtinformatienetwerk? Info nodig voor uw eindwerk? Vraag het aan via het Blauwe Loket.

Politie in mijn buurt

Vul hier uw straatnaam in.

Als u de eerste letters typt, zult u merken dat de zoekbox automatisch straatnamen met deze beginletters toont. Klik de juiste suggestie aan.

Scheldekaaien drie dagen afgesloten voor evenementen

Op 12, 15 en 20 augustus zijn de Scheldekaaien afgesloten voor evenementen. Met de knip van de Leien in het achterhoofd verwacht de politie extra verkeershinder op de Antwerpse noord-zuidverbinding. Automobilisten nemen dus best hun voorzorgen. Het eerste evenement vindt nu zaterdag plaats. Dan trekt de Antwerp Pride Parade door de binnenstad. Een aantal straten wordt daarom vanaf vrijdagavond 20 uur parkeervrij. Later in augustus volgen nog de Rubensmarkt en het Bollekesfeest.

Lees meer ...

Politie beëindigt illegaal pokertornooi

De Antwerpse politie heeft samen met de kansspelcommissie een illegaal pokertornooi beëindigd. Bij de inval werden negen personen aangetroffen en onder meer een grote geldsom in beslag genomen.

Lees meer ...

Op weg naar een veiliger en klantvriendelijker onthaal

De samenleving is in de laatste jaren fel veranderd. Al geruime tijd werken de politiediensten onder een verhoogd dreigingsniveau. De politie van Antwerpen speelt in op deze nieuwe realiteit en zal de onthalen van de politiekantoren structureel veiliger maken. Tegelijk gaat één politiekantoor 24/7 open voor het publiek, en wordt de wijkwerking versterkt.

Lees meer ...

Snelheidscontroles

Van 19 tot en met 25 augustus 2017

 • Blancefloerlaan (2050 Antwerpen)

6 211

opdrachten voor snelleresponsteams tijdens eerste werkingsjaar

2020

het jaar waarin Politie Antwerpen verhuist naar het definitieve mastergebouw

26 K

Twitteraars volgen onze dagelijkse berichtgeving via @LPAntwerpen