Politiezone Antwerpen | Altijd van dienst

Current Size: 62.5%

 • Kijk mee achter de schermen van Politie Antwerpen

  Benieuwd naar het reilen en zeilen van het grootste politiekorps van België? Kijk dan vanaf dinsdag 7 januari naar het tweede seizoen van Politie 24/7 op Eén. De makers filmden opnieuw maandenlang dag en nacht bij de verschillende diensten van Politiezone Antwerpen. De kijker krijgt een unieke blik voor en achter de schermen van de interventieteams, wijkteams, mobiele eenheid, arrestatie-eenheid, de telecommandokamer, het hondenteam, het fietsteam en meer. Het resultaat is wederom verrassend: een mix vol spannende interventies en emotionele getuigenissen in veertien afleveringen. #politie247: elke dinsdag op Eén om 21.10 uur.

  Bekijk de trailer hier.

 • Zo ben je inbrekers een stapje voor.

  Inbrekers beslissen binnen de vijf seconden of ze toeslaan. Je kent dus maar beter de zwakke punten van je woning of appartement. Politiezone Antwerpen verzamelde tips die je kunnen helpen om inbrekers een stapje voor te zijn. Ontdek ze alle tien en pas ze toe in de praktijk!

 • Pak het ook ANDERS aan

  Eigenlijk zijn er 101 redenen om bij Politie Antwerpen te werken. Om er een paar te noemen: de stad is ANDERS, dus zijn de uitdagingen groter. Het materiaal is ANDERS en dat maakt jouw job gemakkelijker. De aanpak is ANDERS, dus wordt werken interessanter.

  Pak het ook ANDERS aan en solliciteer bij Politie Antwerpen. We zoeken nog volop inspecteurs! Daarnaast zijn we op zoek naar een:

  medewerker algemene boekhouding
  * medewerker technische bijstand

   

  Ontdek waarom werken bij Politie Antwerpen ANDERS is.

 • Mag da? Politie Antwerpen informeert jongeren

  Mag een politieman mijn identiteitskaart vragen? Mag ik een politievrouw filmen? Mag de politie mijn auto doorzoeken? Het zijn vragen waar niet iedereen het antwoord op weet. Om jongeren op een correcte en laagdrempelige manier te informeren lanceert Politiezone Antwerpen de Mag da?-website en een campagne op sociale media. Op www.magdapolitie.be vinden jongeren antwoorden op vragen over de politie en krijgen ze de kans om zelf nog vragen te stellen.

 • Snel en eenvoudig aangifte doen

  Slachtoffer van een fietsdiefstal, inbraak in je wagen, vandalisme …? Vermijd dan wachtrijen in het politiekantoor en doe snel en eenvoudig online aangifte via het Blauwe Loket.

   

  Kom je toch liever langs voor een persoonlijk gesprek? Maak dan online een afspraak in het kantoor van jouw keuze.

   

  Meer info over onze digitale dienstverlening

Blauwe Loket

Ik wil iets aangeven/melden

Ingebroken in je auto? Brievenbus beschadigd? (Brom)fiets gestolen? Nachtlawaai? Doe een online aangifte of meld het via ons Blauwe Loket.

Ik wil een afspraak maken

Bankkaart verloren? Bedreigingen ontvangen? Slachtoffer van cybercrime? Maak hiervoor een afspraak in het politiekantoor van jouw keuze.

Ik wil iets aanvragen

Toetreden tot een buurtinformatienetwerk? Stage lopen bij Politie Antwerpen? Nood aan een gesprek met onze dienst slachtofferzorg? Vraag het aan via het Blauwe Loket.

Politie in mijn buurt

Vul hier je straatnaam in.

Als je de eerste letters typt, zal je merken dat de zoekbox automatisch straatnamen met deze beginletters toont. Klik de juiste suggestie aan.

Dievenbende opgepakt die slachtoffers lokt via datingsites

Speurders van de Antwerpse recherche hebben tijdens een huiszoeking in het Brusselse twee hoofdverdachten gevat van een dievenbende die via verschillende datingsites slachtoffers maakte over het hele land. Ze legden online contact met mannen en maakten een afspraak bij hen thuis. Daar verdoofden ze hun slachtoffers met een drankje. Vervolgens roofden ze hun woning leeg. Momenteel zijn er dertien feiten bekend. In totaal werden vier personen opgepakt. Na voorleiding plaatste de onderzoeksrechter drie van hen onder aanhoudingsmandaat.

Lees meer ...

25 arrestaties in internationaal onderzoek naar Albanese bende

Tijdens een gecoördineerde actie van de lokale recherche van PZ Antwerpen in het kader van een gerechtelijk onderzoek naar een Albanese bende werden vanochtend bij 14 huiszoekingen 9 verdachten gearresteerd. De betrokkenen worden verdacht van teelt, doorvoer en verkoop van drugs in binnen- en buitenland. In samenwerking met Europol en Eurojust werden ook simultaan een 15-tal huiszoekingen in Frankrijk, Spanje, Nederland en Duitsland uitgevoerd. Daarbij werden nog eens 16 verdachten van hun vrijheid beroofd. In totaal namen in 6 landen zo’n 600 politiemensen deel aan de actie.

Lees meer ...

Opnieuw minderjarige gearresteerd voor vandalisme op oudejaarsnacht

Nadat de lokale recherche dienst jongerencriminaliteit eerder al een 14-jarige kon identificeren en arresteren voor de zware feiten van vandalisme op de Lakborslei met oudejaarsnacht, werd deze week opnieuw een 16-jarige gearresteerd.

Lees meer ...

Snelheidscontroles

Van 21 tot en met 27 februari 2020

 • August Vermeylenlaan (2050 Antwerpen)

27 %

daling van de geregistreerde criminaliteit in Antwerpen tussen 2012 en 2017

2021

het jaar waarin Politiezone Antwerpen zijn intrek neemt in het mastergebouw in Berchem

45 K

Twitteraars volgen onze dagelijkse berichtgeving via @PZAntwerpen