Politiezone Antwerpen | Altijd van dienst

Current Size: 62.5%

 • Doe thuis aangifte van wat online kan

  Ben je slachtoffer van een fietsdiefstal, inbraak in je wagen, vandalisme …? Dan is een verplaatsing naar een politiekantoor niet nodig. Doe snel en eenvoudig online aangifte via het Blauwe Loket. We vragen dit in het belang van de gezondheid van onze medewerkers en onze bezoekers.

   

  Is er geen andere optie dan bij ons langs te komen? Maak dan bij voorkeur eerst online een afspraak in het kantoor van jouw keuze. Zonder afspraak kan je enkel terecht in de kantoren Oudaan en Noorderlaan. Bij twijfel: bel de Blauwe Lijn op 0800 123 12.

   

  Meer info over onze digitale dienstverlening

 • Beluister de podcasts over de Antwerpse politie

  Hoe gaat de Antwerpse politie te werk wanneer een meerderjarige op een onrustwekkende manier verdwijnt? In onze nieuwste podcast vertellen Stephanie Ooms en Kor Rottiers van het team verdwijningen van de lokale recherche er alles over. Ook Alain Remue van de Cel Vermiste Personen kwam naar Antwerpen voor een babbel want hij en zijn collega's (onder)steunen ons team verdwijningen waar ze kunnen.

   

  Deze, en nog vele andere interessante podcasts, kan je beluisteren via SoundCloud. Veel luisterplezier!

 • Pak het ANDERS aan

  Er zijn 101 redenen om bij Politie Antwerpen te werken. Om er een paar te noemen: de stad is ANDERS, dus zijn de uitdagingen groter. Het materiaal is ANDERS en dat maakt jouw job gemakkelijker. De aanpak is ANDERS, dus wordt werken interessanter. 

  Pak het ook ANDERS aan en solliciteer. Momenteel zijn we op zoek naar inspecteurs.

   

   

  Ontdek waarom werken bij Politie Antwerpen ANDERS is.

 • Zo ben je inbrekers een stapje voor.

  Inbrekers beslissen binnen de vijf seconden of ze toeslaan. Je kent dus maar beter de zwakke punten van je woning of appartement. Politiezone Antwerpen verzamelde tips die je kunnen helpen om inbrekers een stapje voor te zijn. Ontdek ze alle tien en pas ze toe in de praktijk!

 • Werf mastergebouw start opnieuw op

  Vanaf oktober 2020 zal je ons toekomstig mastergebouw op de hoek van de Borsbeeksebrug met de Binnensingel opnieuw zien groeien. Dan start BESIX de werf weer op. Eind 2022 moet het complex klaar zijn. Dan verhuizen 2 000 beleidsuitvoerende en -ondersteunende diensten naar de centrale site in Berchem. Post X is een goed bereikbare plek en een prima uitvalsbasis voor de hele stad. Het gebouw moet een aangename en flexibele werkomgeving worden voor onze medewerkers. En een klantvriendelijk onthaalloket voor burgers.

  Alles wat je wil weten over het nieuw mastergebouw

Blauwe Loket

Ik wil iets aangeven/melden

Ingebroken in je auto? Brievenbus beschadigd? (Brom)fiets gestolen? Nachtlawaai? Doe een online aangifte of meld het via ons Blauwe Loket.

Ik wil een afspraak maken

Bankkaart verloren? Bedreigingen ontvangen? Slachtoffer van cybercrime? Maak hiervoor een afspraak in het politiekantoor van jouw keuze.

Ik wil iets aanvragen

Toetreden tot een buurtinformatienetwerk? Stage lopen bij Politie Antwerpen? Nood aan een gesprek met onze dienst slachtofferzorg? Vraag het aan via het Blauwe Loket.

Politie in mijn buurt

Vul hier je straatnaam in.

Als je de eerste letters typt, zal je merken dat de zoekbox automatisch straatnamen met deze beginletters toont. Klik de juiste suggestie aan.

Stand van zaken Operatie Nachtwacht: 2 800 controles, 30 arrestaties

Op vrijdag 4 september ging Politiezone Antwerpen van start met Operatie Nachtwacht. Met deze grootschalige politieactie biedt de Antwerpse politie een antwoord op de golf van gewelddadige incidenten die de stad eind augustus teisterde. Net als eerdere, gelijkaardige feiten, zijn de incidenten gelinkt aan het criminele bendes die zich bezighouden met de invoer en de verkoop van drugs. Tijdens Operatie Nachtwacht wordt er extra gepatrouilleerd en gecontroleerd in Deurne en Borgerhout. Hiervoor worden anonieme en geüniformeerde ploegen ingezet. Er wordt gewerkt met vaste dispositieven en met vliegende controles om criminelen te betrappen en een beter beeld te krijgen van wie er zich ’s nachts op straat bevindt. Ook overdag worden er extra acties en controles uitgevoerd, met gerichte aandacht voor gekende verdachten.

Lees meer ...

Geen fysieke hulde aan gesneuvelde politiemannen

Traditiegetrouw zou dit weekend hulde gebracht worden aan de politiemannen die tijdens de oorlog sneuvelden. Omwille van de coronamaatregelen kan dat niet onder publieke belangstelling doorgaan aan het standbeeld van de gesneuvelde politiemannen aan de Alfred Coosstraat. Wie de plechtigheid normaal gezien zou bijwonen of geïnteresseerd is, krijgt vanaf zaterdag 5 september hier een opgenomen filmpje te zien. 

Lees meer ...

Resultaten geïntegreerde verkeersactie in Deurne

Donderdag, 27 augustus 2020, hield Politie Antwerpen een verkeersactie aan de Boterlaarbaan en Drakenhoflaan in Deurne. Ook de diensten douane & accijnzen en belastingen van de Federale Overheidsdienst Financiën waren van de partij. Tijdens deze geïntegreerde actie liepen heel wat bestuurders tegen de lamp. 

Lees meer ...

Snelheidscontroles

Van 27 september tot en met 3 oktober 2020

 • Cockerillkaai (2000 Antwerpen)

9

honden maken deel uit van ons hondenteam

2023

het jaar waarin Politiezone Antwerpen zijn intrek neemt in het mastergebouw in Berchem

47 K

Twitteraars volgen onze dagelijkse berichtgeving via @PZAntwerpen