Lokale Politie Antwerpen | Altijd van dienst

Current Size: 62.5%

 • Nieuw mastergebouw komt in Berchem

  Heb je die grote, diepe put al gezien op de hoek van de Borsbeeksebrug met de Binnensingel? Daar komt het nieuw mastergebouw van Politie Antwerpen. De bouwwerkzaamheden zijn een tijdje geleden gestart. Tegen 2020 moet het complex klaar zijn. Dan verhuizen 2 000 beleidsuitvoerende en beleidsondersteunende diensten naar de centrale site in Berchem. Post X is een goed bereikbare plek en een prima uitvalsbasis voor de hele stad. Het gebouw moet een aangename en flexibele werkomgeving worden voor onze medewerkers. En een klantvriendelijk onthaalloket voor burgers.

  Alles wat je wil weten over het nieuw mastergebouw

 • Gezocht: burgerpersoneel

  Dat Politie Antwerpen voortdurend op zoek is naar inspecteurs was je misschien al opgevallen. Maar wist je dat we ook verschillende functies achter de schermen in de aanbieding hebben? Zo’n 1 op 5 van onze medewerkers is burgerpersoneel. Deze collega’s voeren administratieve, logistieke of gespecialiseerde jobs uit. Wil jij bij ons aan de slag? Alle openstaande vacatures vind je op onze website. Op dit moment zoeken we:

  * 1 medewerker rapport en verzending (zonder diploma): tot en met zondag 29 juli 2018
  * 1 maatschappelijk assistent jeugd en gezin (bachelor): tot en met zondag 29 juli 2018
  * 1 juridisch adviseur (master): tot en met woensdag 1 augustus 2018
  * 5 medewerkers ondersteuning operationele ICT-middelen (bachelor): tot en met maandag 6 augustus 2018

  Succes!

  Lees meer over werken bij de Antwerpse politie.

 • Maak schoolomgeving veiliger: word gemachtigd opzichter

  Bij het begin en het einde van de schooldag is het heel druk aan de schoolpoort. Politie Antwerpen, schooldirecties en leerkrachten nemen tal van initiatieven om een veilige schoolomgeving te creëren. Een daarvan is de aanwezigheid van een gemachtigd opzichter aan de schoolpoort om de verkeerschaos in veiliger banen te leiden. Iedereen die minstens 18 jaar oud is en zich vrijwillig wil inzetten voor een meer verkeersveilige schoolomgeving kan gemachtigd opzichter worden. Daarvoor moet je eerst een gratis opleiding volgen bij de Antwerpse verkeerspolitie. Op deze website vind je het inschrijvingsformulier en de nieuwe opleidingsdata.

  Meer info over de opleiding tot gemachtigd opzichter.

 • Wij hebben jou nodig

  Droom je van een carrière bij de politie? Draag je Antwerpen een warm hart toe? Wij hebben jou nodig! Politie Antwerpen werft haar eigen inspecteurs aan. Inschrijven kan via deze website. Hoe sneller je inschrijft, hoe sneller je wordt uitgenodigd voor de selectieproeven. Maak kennis met het promoteam en stel al je vragen tijdens een van onze infosessies.

  Wij hebben jou nodig

Blauwe Loket

Ik wil iets aangeven/melden

Ingebroken in je auto? Brievenbus beschadigd? Fiets gestolen? Nachtlawaai? Doe een online aangifte of meld het via ons Blauwe Loket.

Ik wil een afspraak maken

Identiteitskaart kwijt? Nummerplaten gestolen? Slachtoffer van cybercrime? Maak hiervoor een afspraak in het politiekantoor van je keuze.

Ik wil iets aanvragen

Inbraakpreventie op maat? Toetreden tot een buurtinformatienetwerk? Info nodig voor je eindwerk? Vraag het aan via het Blauwe Loket.

Politie in mijn buurt

Vul hier je straatnaam in.

Als je de eerste letters typt, zal je merken dat de zoekbox automatisch straatnamen met deze beginletters toont. Klik de juiste suggestie aan.

Politie vat twee drugsdealers op festival

Het drugsondersteuningsteam van de Antwerpse politie hield dit weekend toezicht op een muziekfestival in Berchem. Ze konden twee verdachten op heterdaad betrappen toen ze cocaïne op het festival wilden binnensmokkelen. Bij een huiszoeking werd een grote hoeveelheid drugs en cash geld in beslag genomen.

Lees meer ...

Resultaten nachtelijke Wodca-actie

In de nacht van 14 op 15 juli was er opnieuw een Wodca-actie in de politiezone Antwerpen. Een duizendtal bestuurders werd tijdens de actie gecontroleerd. 33 bestuurders reden onder invloed van alcohol. Zes rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken.

Lees meer ...

Wijkteam neemt alcoholische dranken in beslag

Een wijkteam van het zorggebied Noord stelde op 5 juli vast dat er een niet vergund terras was opgezet voor een dagwinkel aan de Bredabaan. Bij controle van de winkel bleek er ook geen vergunning beschikbaar voor de verkoop van alcoholische dranken. De politie nam alle alcoholische dranken in beslag. 

Lees meer ...

Snelheidscontroles

Van 23 tot en met 29 juli 2018

 • Groenendallaan (2170 Merksem)

27 %

daling van de geregistreerde criminaliteit in Antwerpen tussen 2012 en 2017

2020

het jaar waarin Politie Antwerpen verhuist naar het mastergebouw in Berchem

40 K

Twitteraars volgen onze dagelijkse berichtgeving via @LPAntwerpen