Politiezone Antwerpen | Altijd van dienst

Current Size: 62.5%

 • Kijk mee achter de schermen van Politie Antwerpen

  Benieuwd naar het reilen en zeilen van het grootste politiekorps van België? Kijk dan vanaf dinsdag 7 januari naar het tweede seizoen van Politie 24/7 op Eén. De makers filmden opnieuw maandenlang dag en nacht bij de verschillende diensten van Politiezone Antwerpen. De kijker krijgt een unieke blik voor en achter de schermen van de interventieteams, wijkteams, mobiele eenheid, arrestatie-eenheid, de telecommandokamer, het hondenteam, het fietsteam en meer. Het resultaat is wederom verrassend: een mix vol spannende interventies en emotionele getuigenissen in veertien afleveringen. #politie247: elke dinsdag op Eén om 21.10 uur.

  Bekijk de trailer hier.

 • Zo ben je inbrekers een stapje voor.

  Inbrekers beslissen binnen de vijf seconden of ze toeslaan. Je kent dus maar beter de zwakke punten van je woning of appartement. Politiezone Antwerpen verzamelde tips die je kunnen helpen om inbrekers een stapje voor te zijn. Ontdek ze alle tien en pas ze toe in de praktijk!

 • Pak het ook ANDERS aan

  Eigenlijk zijn er 101 redenen om bij Politie Antwerpen te werken. Om er een paar te noemen: de stad is ANDERS, dus zijn de uitdagingen groter. Het materiaal is ANDERS en dat maakt jouw job gemakkelijker. De aanpak is ANDERS, dus wordt werken interessanter.

  Pak het ook ANDERS aan en solliciteer bij Politie Antwerpen. We zoeken nog volop inspecteurs!

   

  Ontdek waarom werken bij Politie Antwerpen ANDERS is.

 • Mag da? Politie Antwerpen informeert jongeren

  Mag een politieman mijn identiteitskaart vragen? Mag ik een politievrouw filmen? Mag de politie mijn auto doorzoeken? Het zijn vragen waar niet iedereen het antwoord op weet. Om jongeren op een correcte en laagdrempelige manier te informeren lanceert Politiezone Antwerpen de Mag da?-website en een campagne op sociale media. Op www.magdapolitie.be vinden jongeren antwoorden op vragen over de politie en krijgen ze de kans om zelf nog vragen te stellen.

 • Snel en eenvoudig aangifte doen

  Slachtoffer van een fietsdiefstal, inbraak in je wagen, vandalisme …? Vermijd dan wachtrijen in het politiekantoor en doe snel en eenvoudig online aangifte via het Blauwe Loket.

   

  Kom je toch liever langs voor een persoonlijk gesprek? Maak dan online een afspraak in het kantoor van jouw keuze.

   

  Meer info over onze digitale dienstverlening

Blauwe Loket

Ik wil iets aangeven/melden

Ingebroken in je auto? Brievenbus beschadigd? (Brom)fiets gestolen? Nachtlawaai? Doe een online aangifte of meld het via ons Blauwe Loket.

Ik wil een afspraak maken

Bankkaart verloren? Bedreigingen ontvangen? Slachtoffer van cybercrime? Maak hiervoor een afspraak in het politiekantoor van jouw keuze.

Ik wil iets aanvragen

Toetreden tot een buurtinformatienetwerk? Stage lopen bij Politie Antwerpen? Nood aan een gesprek met onze dienst slachtofferzorg? Vraag het aan via het Blauwe Loket.

Politie in mijn buurt

Vul hier je straatnaam in.

Als je de eerste letters typt, zal je merken dat de zoekbox automatisch straatnamen met deze beginletters toont. Klik de juiste suggestie aan.

Politiezone Antwerpen test bodycams

Sinds begin december is het Orida-fietsteam van de Antwerpse politie uitgerust met bodycams. Het team test na een uitgebreid onderzoek de toestellen op het terrein in aanloop naar een brede uitrol in het korps. Met de bodycams wil de politie vooral een deëscalerend effect creëren en het veiligheidsgevoel van politiemensen en burgers vergroten.

Lees meer ...

Takelingen BK Veldrijden

Dit weekend vindt op Linkeroever het Belgisch kampioenschap Veldrijden plaats. Vanaf vrijdagavond tot en met zondagavond gelden op verschillende plekken parkeerverboden in functie van het parcours en de verwachte volkstoeloop. Het verkeersondersteuningsteam van de regio West begint in de nacht van vrijdag op zaterdag met takelen waar nodig. We raden iedereen aan om steeds de verkeersborden ter plaatse te raadplegen.

Lees meer ...

Minderjarige gearresteerd na vandalisme in oudejaarsnacht

Het onderzoeksteam jongerencriminaliteit van de Antwerpse lokale recherche heeft een minderjarige geïdentificeerd voor beschadigingen aan een pand aan de Lakborslei in Deurne tijdens de bewogen oudejaarsnacht. De jongen van 14 jaar werd gisteren bij de jeugdrechter gebracht. Hij kreeg gepaste maatregelen opgelegd in het kader van het jeugddelinquentierecht. 

Lees meer ...

Snelheidscontroles

Van 24 tot en met 30 januari 2020

 • Fruithoflaan (2600 Berchem)

27 %

daling van de geregistreerde criminaliteit in Antwerpen tussen 2012 en 2017

2021

het jaar waarin Politiezone Antwerpen zijn intrek neemt in het mastergebouw in Berchem

45 K

Twitteraars volgen onze dagelijkse berichtgeving via @PZAntwerpen