Politiezone Antwerpen | Altijd van dienst

Current Size: 62.5%

 • Doe thuis aangifte van wat online kan

  Ben je slachtoffer van een fietsdiefstal, inbraak in je wagen, vandalisme …? Dan is een verplaatsing naar een politiekantoor niet nodig. Doe snel en eenvoudig online aangifte via het Blauwe Loket. We vragen dit in het belang van de gezondheid van onze medewerkers en onze bezoekers.

   

  Is er geen andere optie dan bij ons langs te komen? Maak dan bij voorkeur eerst online een afspraak in het kantoor van jouw keuze. Zonder afspraak kan je enkel terecht in de kantoren Oudaan en Noorderlaan.

   

  Meer info over onze digitale dienstverlening

 • Kijk mee achter de schermen van Politie Antwerpen

  Benieuwd naar het reilen en zeilen van het grootste politiekorps van België? Kijk dan vanaf dinsdag 7 januari naar het tweede seizoen van Politie 24/7 op Eén. De makers filmden opnieuw maandenlang dag en nacht bij de verschillende diensten van Politiezone Antwerpen. De kijker krijgt een unieke blik voor en achter de schermen van de interventieteams, wijkteams, mobiele eenheid, arrestatie-eenheid, de telecommandokamer, het hondenteam, het fietsteam en meer. Het resultaat is wederom verrassend: een mix vol spannende interventies en emotionele getuigenissen in veertien afleveringen. #politie247: elke dinsdag op Eén om 21.10 uur.

  Bekijk de trailer hier.

 • Pak het ook ANDERS aan

  Eigenlijk zijn er 101 redenen om bij Politie Antwerpen te werken. Om er een paar te noemen: de stad is ANDERS, dus zijn de uitdagingen groter. Het materiaal is ANDERS en dat maakt jouw job gemakkelijker. De aanpak is ANDERS, dus wordt werken interessanter.

  Pak het ook ANDERS aan en solliciteer bij Politie Antwerpen. We zoeken nog volop inspecteurs! Daarnaast zijn we op zoek naar een medewerker sociaal secretariaat.

   

  Ontdek waarom werken bij Politie Antwerpen ANDERS is.

 • Zo ben je inbrekers een stapje voor.

  Inbrekers beslissen binnen de vijf seconden of ze toeslaan. Je kent dus maar beter de zwakke punten van je woning of appartement. Politiezone Antwerpen verzamelde tips die je kunnen helpen om inbrekers een stapje voor te zijn. Ontdek ze alle tien en pas ze toe in de praktijk!

Blauwe Loket

Ik wil iets aangeven/melden

Ingebroken in je auto? Brievenbus beschadigd? (Brom)fiets gestolen? Nachtlawaai? Doe een online aangifte of meld het via ons Blauwe Loket.

Ik wil een afspraak maken

Bankkaart verloren? Bedreigingen ontvangen? Slachtoffer van cybercrime? Maak hiervoor een afspraak in het politiekantoor van jouw keuze.

Ik wil iets aanvragen

Toetreden tot een buurtinformatienetwerk? Stage lopen bij Politie Antwerpen? Nood aan een gesprek met onze dienst slachtofferzorg? Vraag het aan via het Blauwe Loket.

Politie in mijn buurt

Vul hier je straatnaam in.

Als je de eerste letters typt, zal je merken dat de zoekbox automatisch straatnamen met deze beginletters toont. Klik de juiste suggestie aan.

Criminaliteit in Antwerpen daalt met bijna 40 %

Hoewel de maatregelen rond de verspreiding van COVID-19 niemand onberoerd laten, is er ook goed nieuws te melden. Tussen 14 en 31 maart daalde de criminaliteit in Antwerpen met bijna 40 %. Vooral de inbraken en de agressieve diefstallen kenden een spectaculaire daling.

Lees meer ...

Overzicht inbreuken COVID-19

Sinds vrijdag 20 maart 2020 verbaliseert Politie Antwerpen mensen, horecazaken en winkels die zich niet houden aan de maatregelen in het kader van COVID-19. De effectieve repressieve aanpak volgde na enkele dagen van intensief sensibiliseren en mensen overtuigen van de noodzaak van het strikt naleven van de maatregelen. 949 keer moest de politie van Antwerpen al een proces-verbaal opstellen. Alles samen gaat het over 2 075 personen en 56 rechtspersonen (handelszaken, horeca …).

Lees meer ...

5 grensovergangen afgesloten in Berendrecht en Zandvliet

Medewerkers van de stad Antwerpen hebben in de loop van zondagnamiddag vijf grensovergangen met Nederland afgesloten door middel van containers.

Lees meer ...

Snelheidscontroles

Van 6 tot en met 12 april 2020

 • Schotensesteenweg (2100 Deurne)
 • Ringlaan (2170 Merksem)

27 %

daling van de geregistreerde criminaliteit in Antwerpen tussen 2012 en 2017

2021

het jaar waarin Politiezone Antwerpen zijn intrek neemt in het mastergebouw in Berchem

45 K

Twitteraars volgen onze dagelijkse berichtgeving via @PZAntwerpen