Politiezone Antwerpen | Altijd van dienst

Current Size: 62.5%

 • Jouw mening over PZA als zakelijk merk

  Politie Antwerpen wil zichzelf op een moderne, vooruitstrevende en open manier meer kenbaar maken als een sterk en grondig merk. Daarom onderzoeken we of we producten met het merklogo van de Antwerpse politie op de markt kunnen brengen en verkopen. Wij willen jouw mening hierover kennen. Vijf minuutjes: meer tijd kost het niet om onze vragenlijst in te vullen.

 • Podcast: zorg voor het slachtoffer

  Wat als je op een dag ongewild in de rol van het slachtoffer belandt? De politie, het parket en verschillende overheden staan klaar om slachtoffers van een misdrijf of nabestaanden te ondersteunen. In een podcast gaan we dieper in op de rol van slachtofferzorg, slachtofferhulp, slachtofferonthaal en de rol van het parket hierin. De zus van Anja Van de Wal is in 2002 vermoord teruggevonden. Zij getuigt over haar ervaringen met de zorg rond het slachtoffer. En ook rechter Potargent laat zijn licht schijnen op de aandacht die geschonken wordt en moét geschonken worden aan slachtoffers.

   

  Bekijk of beluister onze podcast over slachtofferzorg.

 • Doe thuis aangifte van wat online kan

  Ben je slachtoffer van een fietsdiefstal, inbraak in je wagen, vandalisme …? Dan is een verplaatsing naar een politiekantoor niet nodig. Doe snel en eenvoudig online aangifte via het Blauwe Loket. We vragen dit in het belang van de gezondheid van onze medewerkers en onze bezoekers.

   

  Is er geen andere optie dan bij ons langs te komen? Maak dan bij voorkeur eerst online een afspraak in het kantoor van jouw keuze. Zonder afspraak kan je enkel terecht in de kantoren Oudaan en Noorderlaan. Bij twijfel: bel de Blauwe Lijn op 0800 123 12.

   

  Meer info over onze digitale dienstverlening

 • Zo ben je inbrekers een stapje voor.

  Inbrekers beslissen binnen de vijf seconden of ze toeslaan. Je kent dus maar beter de zwakke punten van je woning of appartement. Politiezone Antwerpen verzamelde tips die je kunnen helpen om inbrekers een stapje voor te zijn. Ontdek ze alle tien en pas ze toe in de praktijk!

 • Werf mastergebouw opnieuw opgestart

  Sinds oktober 2020 is de werf van ons toekomstig mastergebouw op de hoek van de Borsbeeksebrug met de Binnensingel opnieuw opgestart. Eind 2022 moet het complex klaar zijn. Dan verhuizen 2 000 beleidsuitvoerende en -ondersteunende diensten naar de centrale site in Berchem. Post X is een goed bereikbare plek en een prima uitvalsbasis voor de hele stad. Het gebouw moet een aangename en flexibele werkomgeving worden voor onze medewerkers. En een klantvriendelijk onthaalloket voor burgers.

  Alles wat je wil weten over het nieuw mastergebouw

Blauwe Loket

Ik wil iets aangeven/melden

Ingebroken in je auto? Brievenbus beschadigd? (Brom)fiets gestolen? Nachtlawaai? Doe een online aangifte of meld het via ons Blauwe Loket.

Ik wil een afspraak maken

Bankkaart verloren? Bedreigingen ontvangen? Slachtoffer van cybercrime? Maak hiervoor een afspraak in het politiekantoor van jouw keuze.

Ik wil iets aanvragen

Toetreden tot een buurtinformatienetwerk? Stage lopen bij Politie Antwerpen? Nood aan een gesprek met onze dienst slachtofferzorg? Vraag het aan via het Blauwe Loket.

Politie in mijn buurt

Vul hier je straatnaam in.

Als je de eerste letters typt, zal je merken dat de zoekbox automatisch straatnamen met deze beginletters toont. Klik de juiste suggestie aan.

Eerste hoofdcommissaris Eddy Baelemans erekorpschef Politiezone Antwerpen

Op 1 mei zal Eddy Baelemans met pensioen gaan na 45 jaar dienst bij de politie van Antwerpen. Dat afscheid mocht niet onopgemerkt voorbij gaan. Bij een viering in zeer beperkte kring is de voormalige korpschef door burgemeester Bart De Wever tot erekorpschef benoemd.

Lees meer ...

Rookhinder door brand op militair domein in Brecht

Sinds enkele uren woedt een brand in het Groot Schietveld na schietoefeningen van defensie. Op verschillende plaatsen op ons grondbied is er rook- en geurhinder of dwarrelen roetdeeltjes neer. Plaatselijk zijn de hulpdiensten druk in de weer om het vuur te bedwingen. De provinciale fase is afgekondigd. Bovendien is er bijkomende ondersteuning vanuit Nederland nodig om de brand onder controle te krijgen. We verwachten dat de hinder nog tot laat in de avond of zelfs morgenochtend kan aanhouden.

Lees meer ...

Flitsmarathon: 11,7 % voorbijrijdende voertuigen te snel

De politie van Antwerpen heeft de voorbije 24 uur deelgenomen aan de nationale flitsmarathon. Ongeveer 11,7 % van de voorbijrijdende bestuurders reed te snel.

Lees meer ...

Snelheidscontroles

Van 12 tot en met 18 mei 2021

 • Lange Beeldekensstraat (2060 Antwerpen)

9

honden maken deel uit van ons hondenteam

2023

het jaar waarin Politiezone Antwerpen zijn intrek neemt in het mastergebouw in Berchem

49 K

Twitteraars volgen onze dagelijkse berichtgeving via @PZAntwerpen