Politiezone Antwerpen | Altijd van dienst

Current Size: 62.5%

 • Geef je spullen niet cadeau

  Het is even schrikken als je bij je geparkeerde wagen komt en er is ingebroken. Nochtans kan je het risico om slachtoffer te worden van een autoinbraak zelf verkleinen met behulp van enkele haalbare preventietips. Als een dief geen waardevolle spullen ziet liggen, zal hij je wagen sneller voorbij lopen. Laat dus niets achter in je wagen!
   

  Meer tips

 • Nieuw mastergebouw komt in Berchem

  Heb je die grote werf al gezien op de hoek van de Borsbeeksebrug met de Binnensingel? Daar komt het nieuw mastergebouw van Politiezone Antwerpen. De eerste schop ging in de grond in oktober 2017. Tegen 2020 moet het complex klaar zijn. Dan verhuizen 2 000 beleidsuitvoerende en -ondersteunende diensten naar de centrale site in Berchem. Post X is een goed bereikbare plek en een prima uitvalsbasis voor de hele stad. Het gebouw moet een aangename en flexibele werkomgeving worden voor onze medewerkers. En een klantvriendelijk onthaalloket voor burgers.

  Alles wat je wil weten over het nieuw mastergebouw

 • Gezocht: burgerpersoneel

  Dat Politiezone Antwerpen voortdurend op zoek is naar inspecteurs was je misschien al opgevallen. Maar wist je dat we ook verschillende functies achter de schermen in de aanbieding hebben? Zo’n 1 op 5 van onze medewerkers is burgerpersoneel. Alle openstaande vacatures vind je op onze website. Op dit moment zoeken we:

  * Medewerker verkeersregelkamer en -management
  * Medewerker wijkinformatiekruispunt
  * Medewerker ondersteuning operationele ICT-middelen
  * Medewerker vervangingspool - opbouw werfreserve

   

  Lees meer over werken bij de Antwerpse politie.

 • Huisorkest Politie Antwerpen zoekt muzikanten

  De Koninklijke Muziekkapel van Politiezone Antwerpen zoekt nieuwe muzikanten. Het huisorkest van de Antwerpse politie bestaat al meer dan 100 jaar, maar heeft dringend nood aan jong bloed om haar rijke traditie voort te zetten. Ook niet-politiemedewerkers kunnen zich aansluiten bij de muziekkapel. Daarom lanceert Politie Antwerpen een campagne om muzikaal talent aan te trekken. Een aantal filmpjes, met onder meer een videoclip die werd opgenomen in de schietstand op de Noorderlaan, staan daarbij centraal. Voel je het kriebelen? Stuur je kandidatuur naar rekrutering@muziekkapel.be.

 • Wij hebben jou nodig

  Droom je van een carrière bij de politie? Draag je Antwerpen een warm hart toe? Wij hebben jou nodig! Politiezone Antwerpen werft haar eigen inspecteurs aan. Inschrijven kan via deze website. Hoe sneller je inschrijft, hoe sneller je wordt uitgenodigd voor de selectieproeven. Maak kennis met het promoteam en stel al je vragen tijdens een van onze infosessies.

  Wij hebben jou nodig

Blauwe Loket

Ik wil iets aangeven/melden

Ingebroken in je auto? Brievenbus beschadigd? (Brom)fiets gestolen? Nachtlawaai? Doe een online aangifte of meld het via ons Blauwe Loket.

Ik wil een afspraak maken

Bankkaart verloren? Bedreigingen ontvangen? Slachtoffer van cybercrime? Maak hiervoor een afspraak in het politiekantoor van jouw keuze.

Ik wil iets aanvragen

Inbraakpreventie op maat? Toetreden tot een buurtinformatienetwerk? Info nodig voor je eindwerk? Vraag het aan via het Blauwe Loket.

Politie in mijn buurt

Vul hier je straatnaam in.

Als je de eerste letters typt, zal je merken dat de zoekbox automatisch straatnamen met deze beginletters toont. Klik de juiste suggestie aan.

8 arrestaties en 22 kilo drugs in beslag genomen

Maandagochtend viel de lokale recherche drugs van politiezone Antwerpen binnen op 9 locaties in het kader van een grootschalig onderzoek naar handel in hasj en cocaïne. Bij de huiszoekingen in Antwerpen, Borgerhout en op het Kiel werden 8 verdachten gearresteerd en werd onder meer 22 kilogram drugs in beslag genomen.

Lees meer ...

4 gevaarlijke bestuurders zijn voertuig kwijt

Sinds enkele weken kan de Antwerpse politie voertuigen van gevaarlijke bestuurders bestuurlijk in beslag nemen. Met de maatregel wil de politie in samenwerking met het stadsbestuur de openbare veiligheid verbeteren, met bijzondere aandacht voor de leefbaarheid van woonwijken. Sinds de maatregel van kracht is, kon de verkeerspolitie van 4 gevaarlijke bestuurders het voertuig in beslag nemen.

Lees meer ...

Politiezone Antwerpen wint Publica Award in de categorie: 'Security & Safety'

Het project Geïntegreerde Security van Politiezone Antwerpen is in de prijzen gevallen en won een Publica Award in de categorie Security & Safety. Het project werd in 2016 opgestart naar aanleiding van onder meer de aanhoudende terreurdreiging en het daaraan gekoppelde onveiligheidsgevoel bij de onthaalmedewerkers. Het project boog zich over de beveiliging van het personeel, producten, middelen en processen en ondersteunende maatregelen. Om die reden werd bijvoorbeeld de beveiliging van de gebouwen overgedragen aan een externe partner en worden zoveel mogelijk processen geautomatiseerd. 
 

Lees meer ...

Snelheidscontroles

Van 26 juni tot en met 2 juli 2019

 • Vogelzanglaan (2020 Antwerpen)

27 %

daling van de geregistreerde criminaliteit in Antwerpen tussen 2012 en 2017

2021

het jaar waarin Politiezone Antwerpen zijn intrek neemt in het mastergebouw in Berchem

43 K

Twitteraars volgen onze dagelijkse berichtgeving via @PZAntwerpen