Politiezone Antwerpen | Altijd van dienst

Current Size: 62.5%

 • Doe thuis aangifte van wat online kan

  Ben je slachtoffer van een fietsdiefstal, inbraak in je wagen, vandalisme …? Dan is een verplaatsing naar een politiekantoor niet nodig. Doe snel en eenvoudig online aangifte via het Blauwe Loket. We vragen dit in het belang van de gezondheid van onze medewerkers en onze bezoekers.

   

  Is er geen andere optie dan bij ons langs te komen? Maak dan bij voorkeur eerst online een afspraak in het kantoor van jouw keuze. Zonder afspraak kan je enkel terecht in de kantoren Oudaan en Noorderlaan. Bij twijfel: bel de Blauwe Lijn op 0800 123 12.

   

  Meer info over onze digitale dienstverlening

 • Beluister de podcasts over de Antwerpse politie

  Hoe gaat de Antwerpse politie te werk wanneer een meerderjarige op een onrustwekkende manier verdwijnt? In onze nieuwste podcast vertellen Stephanie Ooms en Kor Rottiers van het team verdwijningen van de lokale recherche er alles over. Ook Alain Remue van de Cel Vermiste Personen kwam naar Antwerpen voor een babbel want hij en zijn collega's (onder)steunen ons team verdwijningen waar ze kunnen.

   

  Deze, en nog vele andere interessante podcasts, kan je beluisteren via SoundCloud. Veel luisterplezier!

 • Pak het ook ANDERS aan

  Eigenlijk zijn er 101 redenen om bij Politie Antwerpen te werken. Om er een paar te noemen: de stad is ANDERS, dus zijn de uitdagingen groter. Het materiaal is ANDERS en dat maakt jouw job gemakkelijker. De aanpak is ANDERS, dus wordt werken interessanter. 

  Pak het ook ANDERS aan en solliciteer bij Politie Antwerpen. We zoeken:

  inspecteurs
  * agenten
  * een mecanicien
  * een diensthoofd in- en uitstroom

   

  Altijd al gedroomd van een carrière als inspecteur bij Politie Antwerpen? Maar heb je geen enkel idee wat je kan verwachten als je solliciteert? Dan is deze podcast een handig hulpmiddel.

  Ontdek waarom werken bij Politie Antwerpen ANDERS is.

 • Zo ben je inbrekers een stapje voor.

  Inbrekers beslissen binnen de vijf seconden of ze toeslaan. Je kent dus maar beter de zwakke punten van je woning of appartement. Politiezone Antwerpen verzamelde tips die je kunnen helpen om inbrekers een stapje voor te zijn. Ontdek ze alle tien en pas ze toe in de praktijk!

Blauwe Loket

Ik wil iets aangeven/melden

Ingebroken in je auto? Brievenbus beschadigd? (Brom)fiets gestolen? Nachtlawaai? Doe een online aangifte of meld het via ons Blauwe Loket.

Ik wil een afspraak maken

Bankkaart verloren? Bedreigingen ontvangen? Slachtoffer van cybercrime? Maak hiervoor een afspraak in het politiekantoor van jouw keuze.

Ik wil iets aanvragen

Toetreden tot een buurtinformatienetwerk? Stage lopen bij Politie Antwerpen? Nood aan een gesprek met onze dienst slachtofferzorg? Vraag het aan via het Blauwe Loket.

Politie in mijn buurt

Vul hier je straatnaam in.

Als je de eerste letters typt, zal je merken dat de zoekbox automatisch straatnamen met deze beginletters toont. Klik de juiste suggestie aan.

Resultaten controles op navolging coronamaatregelen

De Antwerpse politie heeft sinds aanvang van de specifieke coronamaatregelen op 20 maart 2020 bijna 5 000 processen-verbaal opgesteld. In die vaststellingen zijn zo’n 10 000 mensen en meer dan 400 rechtspersonen (handelszaken) opgenomen. Sinds de start van de tweede golf coronabesmettingen, is opnieuw een stijging van het aantal inbreuken op te merken. Strengere, noodzakelijke maatregelen en de daaraan gekoppelde extra controles verklaren de toename in het aantal processen-verbaal.

Lees meer ...

Politietoren aan Oudaan kleurt paars in de strijd tegen haatmisdrijven

Door de coronamaatregelen neemt de Antwerp Pride dit jaar noodgedwongen een kleinschaligere vorm aan. Geen uitbundige festiviteiten de komende dagen, wel aandacht voor haatmisdrijven. En dat kan Politie Antwerpen alleen maar steunen omdat nog altijd te veel feiten van geweld op basis van afkomst, seksuele geaardheid of religie niet worden gemeld. 
 

Lees meer ...

39 handelszaken gesloten na COVID-19-overtredingen

In het afgelopen weekend heeft de Antwerpse politie 90 overtredingen vastgesteld op het naleven van de geldende coronamaatregelen. Voor 34 zaken betekende dat zelfs een onmiddellijke sluiting. Die sluitingen waren het gevolg van het niet dragen van een mondneusmasker door de medewerkers of onvoldoende registratie van het cliënteel. Ook maandag 27/7 heeft de politie om die reden vijf handelszaken gesloten.
 

Lees meer ...

Snelheidscontroles

Van 6 tot en met 12 augustus 2020

 • Van Eycklei (2018 Antwerpen)

27 %

daling van de geregistreerde criminaliteit in Antwerpen tussen 2012 en 2017

2021

het jaar waarin Politiezone Antwerpen zijn intrek neemt in het mastergebouw in Berchem

47 K

Twitteraars volgen onze dagelijkse berichtgeving via @PZAntwerpen