Politiezone Antwerpen | Altijd van dienst

Current Size: 62.5%

 • Antwerpse politie zet strijd tegen haatmisdrijven voort

  Op 17 mei 1990 schrapte de wereldgezondheidsorganisatie (WHO) homoseksualiteit uit de lijst van geestesziekten. Sindsdien heeft de holebi-en transgendergemeenschap deze dag uitgeroepen tot de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT). Politiezone Antwerpen hijst daarom in deze periode de regenboogvlag aan politietoren Oudaan en het kantoor op de Noorderlaan. Zo tonen we ons als politiekorps solidair in de strijd tegen holebi- en transfobie. Daarnaast zetten we opnieuw mee onze schouders onder het pansy project van de Britse kunstenaar Paul Harfleet. Deze internationale campagne moedigt slachtoffers van holebi- of transfobe misdrijven aan om de stap naar de politie te zetten. Dit jaar richt het project, dat je kan herkennen aan opvallende paarse viooltjes als symbool voor haatmisdrijven, zich specifiek op Antwerpse horecazaken.


   

  Lees meer over haatmisdrijven

 • Podcast: zorg voor het slachtoffer

  Wat als je op een dag ongewild in de rol van het slachtoffer belandt? De politie, het parket en verschillende overheden staan klaar om slachtoffers van een misdrijf of nabestaanden te ondersteunen. In een podcast gaan we dieper in op de rol van slachtofferzorg, slachtofferhulp, slachtofferonthaal en de rol van het parket hierin. De zus van Anja Van de Wal is in 2002 vermoord teruggevonden. Zij getuigt over haar ervaringen met de zorg rond het slachtoffer. En ook rechter Potargent laat zijn licht schijnen op de aandacht die geschonken wordt en moét geschonken worden aan slachtoffers.

   

  Bekijk of beluister onze podcast over slachtofferzorg.

 • Doe thuis aangifte van wat online kan

  Ben je slachtoffer van een fietsdiefstal, inbraak in je wagen, vandalisme …? Dan is een verplaatsing naar een politiekantoor niet nodig. Doe snel en eenvoudig online aangifte via het Blauwe Loket. We vragen dit in het belang van de gezondheid van onze medewerkers en onze bezoekers.

   

  Is er geen andere optie dan bij ons langs te komen? Maak dan bij voorkeur eerst online een afspraak in het kantoor van jouw keuze. Zonder afspraak kan je enkel terecht in de kantoren Oudaan en Noorderlaan. Bij twijfel: bel de Blauwe Lijn op 0800 123 12.

   

  Meer info over onze digitale dienstverlening

 • Zo ben je inbrekers een stapje voor.

  Inbrekers beslissen binnen de vijf seconden of ze toeslaan. Je kent dus maar beter de zwakke punten van je woning of appartement. Politiezone Antwerpen verzamelde tips die je kunnen helpen om inbrekers een stapje voor te zijn. Ontdek ze alle tien en pas ze toe in de praktijk!

 • Werf mastergebouw opnieuw opgestart

  Sinds oktober 2020 is de werf van ons toekomstig mastergebouw op de hoek van de Borsbeeksebrug met de Binnensingel opnieuw opgestart. Eind 2022 moet het complex klaar zijn. Dan verhuizen 2 000 beleidsuitvoerende en -ondersteunende diensten naar de centrale site in Berchem. Post X is een goed bereikbare plek en een prima uitvalsbasis voor de hele stad. Het gebouw moet een aangename en flexibele werkomgeving worden voor onze medewerkers. En een klantvriendelijk onthaalloket voor burgers.

  Alles wat je wil weten over het nieuw mastergebouw

Blauwe Loket

Ik wil iets aangeven/melden

Ingebroken in je auto? Brievenbus beschadigd? (Brom)fiets gestolen? Nachtlawaai? Doe een online aangifte of meld het via ons Blauwe Loket.

Ik wil een afspraak maken

Bankkaart verloren? Bedreigingen ontvangen? Slachtoffer van cybercrime? Maak hiervoor een afspraak in het politiekantoor van jouw keuze.

Ik wil iets aanvragen

Toetreden tot een buurtinformatienetwerk? Stage lopen bij Politie Antwerpen? Nood aan een gesprek met onze dienst slachtofferzorg? Vraag het aan via het Blauwe Loket.

Politie in mijn buurt

Vul hier je straatnaam in.

Als je de eerste letters typt, zal je merken dat de zoekbox automatisch straatnamen met deze beginletters toont. Klik de juiste suggestie aan.

Resultaten acties tegen drugs

Onder meer de wijkteams, wijkondersteuningsteams en de mobiele eenheid zetten in op drugsoverlast in verschillende wijken van de stad. Tijdens het afgelopen weekend is er opnieuw cash geld in beslag genomen maar ook drugs en bezwarend materiaal. In dit bericht vind je een overzicht van enkele tussenkomsten van dit weekend. 

Lees meer ...

Dealers betrapt in heel de stad

Teams van de wijkwerking hadden dit weekend weer heel wat succes in de strijd tegen druggerelateerde overlast. In verschillende wijken van de stad werden dealers op heterdaad betrapt en werden er duizenden euro's in beslag genomen.

Lees meer ...

Drugshond Bo overleden

Op dinsdag 13 juli is de Antwerpse politiehond Bo onverwacht overleden. De drugshond was 9 jaar. Bo en haar broer Racko waren de veteranen onder de drugshonden in Antwerpen. Het hele korps leeft mee met het volledige hondenteam en met haar geleider in het bijzonder. Iedereen is Bo erkentelijk voor het harde werk dat ze leverde in de strijd tegen drugscriminaliteit.

Lees meer ...

Snelheidscontroles

Van 3 tot en met 9 augustus 2021

 • Blancefloerlaan (2050 Antwerpen)

9

honden maken deel uit van ons hondenteam

2023

het jaar waarin Politiezone Antwerpen zijn intrek neemt in het mastergebouw in Berchem

49 K

Twitteraars volgen onze dagelijkse berichtgeving via @PZAntwerpen