Politiezone Antwerpen | Altijd van dienst

Current Size: 62.5%

Geurhinder in Antwerpen - ook op vrijdag

Momenteel lopen er heel binnen over geurhinder in het centrum van Antwerpen. De hulpdiensten zijn op de hoogte en volgen dit op, er is geen indicatie van gevaar voor de volksgezondheid. Updates vind je op deze webpagina.

 

Vanaf donderdag 25 februari omstreeks 15.50 uur kregen de brandweer en de politie van Antwerpen verschillende oproepen met betrekking tot een opvallende geur. De meeste meldingen kwamen van ongeruste bewoners in het centrum van de stad en het Eilandje. De milieuwacht van Stad Antwerpen is op de hoogte. Ook brandweer en politie volgen de situatie op. 

 

Er is momenteel geen indicatie dat er een gevaar is voor de volksgezondheid of dat er maatregelen dienen getroffen te worden. Metingen van de brandweer wijzen alvast nergens op de aanwezigheid van gas.  

 

De bron van de geurhinder wordt opgespoord. De stad Antwerpen verwittigde donderdag via Be-Alert alvast de inwoners van de binnenstad per e-mail.

 

Merk je een buitensporige geur? Dan kan je dit melden op het gebruikelijke noodnummer 112.

 

Lees meer ...

 • Podcast: zorg voor het slachtoffer

  Wat als je op een dag ongewild in de rol van het slachtoffer belandt? De politie, het parket en verschillende overheden staan klaar om slachtoffers van een misdrijf of nabestaanden te ondersteunen. In een podcast gaan we dieper in op de rol van slachtofferzorg, slachtofferhulp, slachtofferonthaal en de rol van het parket hierin. De zus van Anja Van de Wal is in 2002 vermoord teruggevonden. Zij getuigt over haar ervaringen met de zorg rond het slachtoffer. En ook rechter Potargent laat zijn licht schijnen op de aandacht die geschonken wordt en moét geschonken worden aan slachtoffers.

   

  Bekijk of beluister onze podcast over slachtofferzorg.

 • Gezocht: burgerpersoneel

  Dat Politiezone Antwerpen voortdurend op zoek is naar inspecteurs was je misschien al opgevallen. Maar wist je dat we ook verschillende functies achter de schermen in de aanbieding hebben? Zo’n 1 op 5 van onze medewerkers is burgerpersoneel. Op dit moment zoeken we:
  * Medewerker algemene boekhouding
  * Projectleider facility
  * Medewerker werving & selectie dienst in- en uitstroom
  * Specialist people analytics

  Lees meer over werken bij de Antwerpse politie.

 • Doe thuis aangifte van wat online kan

  Ben je slachtoffer van een fietsdiefstal, inbraak in je wagen, vandalisme …? Dan is een verplaatsing naar een politiekantoor niet nodig. Doe snel en eenvoudig online aangifte via het Blauwe Loket. We vragen dit in het belang van de gezondheid van onze medewerkers en onze bezoekers.

   

  Is er geen andere optie dan bij ons langs te komen? Maak dan bij voorkeur eerst online een afspraak in het kantoor van jouw keuze. Zonder afspraak kan je enkel terecht in de kantoren Oudaan en Noorderlaan. Bij twijfel: bel de Blauwe Lijn op 0800 123 12.

   

  Meer info over onze digitale dienstverlening

 • Zo ben je inbrekers een stapje voor.

  Inbrekers beslissen binnen de vijf seconden of ze toeslaan. Je kent dus maar beter de zwakke punten van je woning of appartement. Politiezone Antwerpen verzamelde tips die je kunnen helpen om inbrekers een stapje voor te zijn. Ontdek ze alle tien en pas ze toe in de praktijk!

 • Werf mastergebouw opnieuw opgestart

  Sinds oktober 2020 is de werf van ons toekomstig mastergebouw op de hoek van de Borsbeeksebrug met de Binnensingel opnieuw opgestart. Eind 2022 moet het complex klaar zijn. Dan verhuizen 2 000 beleidsuitvoerende en -ondersteunende diensten naar de centrale site in Berchem. Post X is een goed bereikbare plek en een prima uitvalsbasis voor de hele stad. Het gebouw moet een aangename en flexibele werkomgeving worden voor onze medewerkers. En een klantvriendelijk onthaalloket voor burgers.

  Alles wat je wil weten over het nieuw mastergebouw

Blauwe Loket

Ik wil iets aangeven/melden

Ingebroken in je auto? Brievenbus beschadigd? (Brom)fiets gestolen? Nachtlawaai? Doe een online aangifte of meld het via ons Blauwe Loket.

Ik wil een afspraak maken

Bankkaart verloren? Bedreigingen ontvangen? Slachtoffer van cybercrime? Maak hiervoor een afspraak in het politiekantoor van jouw keuze.

Ik wil iets aanvragen

Toetreden tot een buurtinformatienetwerk? Stage lopen bij Politie Antwerpen? Nood aan een gesprek met onze dienst slachtofferzorg? Vraag het aan via het Blauwe Loket.

Politie in mijn buurt

Vul hier je straatnaam in.

Als je de eerste letters typt, zal je merken dat de zoekbox automatisch straatnamen met deze beginletters toont. Klik de juiste suggestie aan.

Nieuwe motoren voor de verkeerspolitie

Deze week neemt de verkeerspolitie van Politiezone Antwerpen 22 nieuwe motoren in gebruik. Het is opnieuw een investering in materiaal van topkwaliteit voor veilig, efficiënt en modern politiewerk. Het gaat om BMW R 1250 RT’s, de allereerste exemplaren van dit model die in Europa geleverd zijn.

Lees meer ...

Postpakket met drugs leidt tot 3 aanhoudingen

Nadat de douane in de luchthaven van Zaventem een halve kilo cocaïne onderschepte in een postpakket, startte de lokale recherche drugs van Politiezone Antwerpen een onderzoek. Bij 5 huiszoekingen werden woensdag 3 verdachten gearresteerd en aangehouden door de onderzoeksrechter.

Lees meer ...

Verdachte van reeks overvallen gevat

In de laatste week van januari zijn vier overvallen gepleegd waarbij telkens sprake was van één dader met een vuurwapen. Speurders van de Antwerpse recherche en de misdaadanalisten van het korps konden de feiten gedeeltelijk aan elkaar linken. Samen met de regiowerking Oost en City is een actie opgezet om de plaag snel de kop in te drukken. De verdachte is gevat en voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Lees meer ...

Actueel

Snelheidscontroles

Van 26 februari tot en met 4 maart 2021

 • Gasstraat (2060 Antwerpen)

9

honden maken deel uit van ons hondenteam

2023

het jaar waarin Politiezone Antwerpen zijn intrek neemt in het mastergebouw in Berchem

49 K

Twitteraars volgen onze dagelijkse berichtgeving via @PZAntwerpen