Lokale Politie Antwerpen | Altijd van dienst

Current Size: 62.5%

 • Samen veilig naar school

  Kinderen zijn kwetsbaar in het verkeer, zeker wanneer ze zich tijdens de spits naar en van school verplaatsen. De Antwerpse jeugd vraagt daarom om in september allemaal samen veilig terug naar school te gaan. Ze roepen alle weggebruikers om hoffelijk te zijn in het verkeer. Ook om begrip te tonen voor hun verkeersgedrag. Kinderen moeten namelijk nog veel leren: ook als voetganger of fietser. Let jij op wanneer je kinderen op weg naar school tegenkomt? Word jij ook hun maat op straat?

  Hoe kun jij een maat op straat worden?

 • Nieuw mastergebouw komt in Berchem

  Heb je die grote, diepe put al gezien op de hoek van de Borsbeeksebrug met de Binnensingel? Daar komt het nieuw mastergebouw van Politie Antwerpen. De bouwwerkzaamheden zijn een tijdje geleden gestart. Tegen 2020 moet het complex klaar zijn. Dan verhuizen 2 000 beleidsuitvoerende en beleidsondersteunende diensten naar de centrale site in Berchem. Post X is een goed bereikbare plek en een prima uitvalsbasis voor de hele stad. Het gebouw moet een aangename en flexibele werkomgeving worden voor onze medewerkers. En een klantvriendelijk onthaalloket voor burgers.

  Alles wat je wil weten over het nieuw mastergebouw

 • Gezocht: burgerpersoneel

  Dat Politie Antwerpen voortdurend op zoek is naar inspecteurs was je misschien al opgevallen. Maar wist je dat we ook verschillende functies achter de schermen in de aanbieding hebben? Zo’n 1 op 5 van onze medewerkers is burgerpersoneel. Deze collega’s voeren administratieve, logistieke of gespecialiseerde jobs uit. Wil jij bij ons aan de slag? Alle openstaande vacatures vind je op onze website. Op dit moment zoeken we:

  * 1 diensthoofd steundienst: solliciteren tot en met 25 september

  Succes!

  Lees meer over werken bij de Antwerpse politie.

 • Maak schoolomgeving veiliger: word gemachtigd opzichter

  Bij het begin en het einde van de schooldag is het heel druk aan de schoolpoort. Politie Antwerpen, schooldirecties en leerkrachten nemen tal van initiatieven om een veilige schoolomgeving te creëren. Een daarvan is de aanwezigheid van een gemachtigd opzichter aan de schoolpoort om de verkeerschaos in veiliger banen te leiden. Iedereen die minstens 18 jaar oud is en zich vrijwillig wil inzetten voor een meer verkeersveilige schoolomgeving kan gemachtigd opzichter worden. Daarvoor moet je eerst een gratis opleiding volgen bij de Antwerpse verkeerspolitie. Op deze website vind je het inschrijvingsformulier en de nieuwe opleidingsdata.

  Meer info over de opleiding tot gemachtigd opzichter.

 • Wij hebben jou nodig

  Droom je van een carrière bij de politie? Draag je Antwerpen een warm hart toe? Wij hebben jou nodig! Politie Antwerpen werft haar eigen inspecteurs aan. Inschrijven kan via deze website. Hoe sneller je inschrijft, hoe sneller je wordt uitgenodigd voor de selectieproeven. Maak kennis met het promoteam en stel al je vragen tijdens een van onze infosessies.

  Wij hebben jou nodig

Blauwe Loket

Ik wil iets aangeven/melden

Ingebroken in je auto? Brievenbus beschadigd? Fiets gestolen? Nachtlawaai? Doe een online aangifte of meld het via ons Blauwe Loket.

Ik wil een afspraak maken

Identiteitskaart kwijt? Nummerplaten gestolen? Slachtoffer van cybercrime? Maak hiervoor een afspraak in het politiekantoor van je keuze.

Ik wil iets aanvragen

Inbraakpreventie op maat? Toetreden tot een buurtinformatienetwerk? Info nodig voor je eindwerk? Vraag het aan via het Blauwe Loket.

Politie in mijn buurt

Vul hier je straatnaam in.

Als je de eerste letters typt, zal je merken dat de zoekbox automatisch straatnamen met deze beginletters toont. Klik de juiste suggestie aan.

SHIELD als informatieplatform

Antwerpen stapt als eerste stad buiten de VS in het SHIELD-netwerk. Via SHIELD kan de politie bedrijven inspireren om de organisatie nog beter te beveiligen. In ruil voor die informatiedeling, voorziet de politie een platform waar de bedrijven op hun beurt belangrijke informatie kunnen delen die mogelijk relevant kan zijn in de strijd tegen terrorisme. 

Lees meer ...

Resultaten van nachtelijke controleactie

In de nacht van vrijdag op zaterdag was er een controle-actie die onder meer gericht was op taxi's. Er werden 17 processen-verbaal opgesteld. En niet alleen tegen bestuurders van taxi's.

Lees meer ...

Politie Antwerpen en 28 372 schoolkinderen voor een veilig en hoffelijk verkeer

Zoals ieder jaar lanceert Politiezone Antwerpen aan het begin van het schooljaar een verkeersveiligheidscampagne. Dit jaar, net zoals in 2017, roepen ze de Antwerpenaars op om hoffelijk te zijn in het verkeer en kinderen veilig naar school te laten gaan door hen te vragen een ‘maat op straat’ te worden. De campagne wordt dit jaar uitgebreid met een grote scholenactie waaraan 108 Antwerpse lagere scholen deelnemen. De schoolkinderen gaan in hun eigen omgeving op zoek naar ‘maten op straat’. Zij moeten hen beloven om hoffelijk te zijn en de verkeersregels te respecteren. Zelf zullen ze extra voorzichtig zijn en het goede voorbeeld geven. De actie gaat gepaard met een wedstrijd waarbij 9 van de 108 deelnemende scholen een bezoek van drie acteurs van de tv-serie 'De Buurtpolitie' kunnen winnen.

Lees meer ...

Snelheidscontroles

Van 25 september tot en met 1 oktober 2018

 • Vosseschijnstraat (2030 Antwerpen)

27 %

daling van de geregistreerde criminaliteit in Antwerpen tussen 2012 en 2017

2020

het jaar waarin Politie Antwerpen verhuist naar het mastergebouw in Berchem

40 K

Twitteraars volgen onze dagelijkse berichtgeving via @LPAntwerpen