Lokale Politie Antwerpen | Altijd van dienst

Current Size: 62.5%

 • Samen veilig naar school

  Kinderen zijn kwetsbaar in het verkeer, zeker wanneer ze zich tijdens de spits naar en van school verplaatsen. De Antwerpse jeugd vraagt daarom om in september allemaal samen veilig terug naar school te gaan. Ze roepen alle weggebruikers om hoffelijk te zijn in het verkeer. Ook om begrip te tonen voor hun verkeersgedrag. Kinderen moeten namelijk nog veel leren: ook als voetganger of fietser. Let jij op wanneer je kinderen op weg naar school tegenkomt? Word jij ook hun maat op straat?

  Hoe kun jij een maat op straat worden?

 • Politie nodig voor schoolopdrachten? Gebruik het formulier.

  Politiezone Antwerpen wordt overstelpt met allerhande vragen van studenten. We vinden het belangrijk om ook hen zoveel mogelijk van dienst te zijn. De vraag is echter groter dan de capaciteit om aan elk verzoek tegemoet te komen. 

  In principe gaan we uitsluitend in op informatievragen van laatstejaarsstudenten (secundair onderwijs, bachelor en master) en van studenten die een opleiding communicatie volgen (ongeacht het jaar waarin ze zitten). Als je aan deze voorwaarde voldoet, kan je het formulier invullen op onze website. Op basis van deze informatie beslissen we of we op je vraag kunnen ingaan en binnen welke termijn.

  Wil je graag een stage volgen bij Politiezone Antwerpen? Gebruik dan het aanvraagformulier voor stages.

  Lees meer over stages bij Politiezone Antwerpen.

 • Gratis opleiding tot gemachtigd opzichter

  Bij het begin en het einde van de schooldag is het heel druk aan de schoolpoort. Politiezone Antwerpen, schooldirecties en leerkrachten nemen tal van initiatieven om een veilige schoolomgeving te creëren. Een daarvan is de aanwezigheid van een gemachtigd opzichter aan de schoolpoort om de verkeerschaos in veiliger banen te leiden. Iedereen die minstens 18 jaar oud is en zich vrijwillig wil inzetten voor een meer verkeersveilige schoolomgeving kan gemachtigd opzichter worden. Daarvoor moet je eerst een gratis opleiding volgen bij de Antwerpse verkeerspolitie. Op deze website vind je het inschrijvingsformulier en de nieuwe opleidingsdata.

  Meer info over de opleiding tot gemachtigd opzichter.

 • Gezocht: burgerpersoneel

  Dat Politiezone Antwerpen voortdurend op zoek is naar inspecteurs was je misschien al opgevallen. Maar wist je dat we ook verschillende functies achter de schermen in de aanbieding hebben? Zo’n 1 op 5 van onze medewerkers is burgerpersoneel. Alle openstaande vacatures vind je op onze website. Op dit moment zoeken we:

  * 1 polyvalent vakman/-vrouw

  Lees meer over werken bij de Antwerpse politie.

 • Nieuw mastergebouw komt in Berchem

  Heb je die grote werf al gezien op de hoek van de Borsbeeksebrug met de Binnensingel? Daar komt het nieuw mastergebouw van Politiezone Antwerpen. De eerste schop ging in de grond in oktober 2017. Tegen 2020 moet het complex klaar zijn. Dan verhuizen 2 000 beleidsuitvoerende en -ondersteunende diensten naar de centrale site in Berchem. Post X is een goed bereikbare plek en een prima uitvalsbasis voor de hele stad. Het gebouw moet een aangename en flexibele werkomgeving worden voor onze medewerkers. En een klantvriendelijk onthaalloket voor burgers.

  Alles wat je wil weten over het nieuw mastergebouw

 • Wij hebben jou nodig

  Droom je van een carrière bij de politie? Draag je Antwerpen een warm hart toe? Wij hebben jou nodig! Politiezone Antwerpen werft haar eigen inspecteurs aan. Inschrijven kan via deze website. Hoe sneller je inschrijft, hoe sneller je wordt uitgenodigd voor de selectieproeven. Maak kennis met het promoteam en stel al je vragen tijdens een van onze infosessies.

  Wij hebben jou nodig

Blauwe Loket

Ik wil iets aangeven/melden

Ingebroken in je auto? Brievenbus beschadigd? Fiets gestolen? Nachtlawaai? Doe een online aangifte of meld het via ons Blauwe Loket.

Ik wil een afspraak maken

Identiteitskaart kwijt? Nummerplaten gestolen? Slachtoffer van cybercrime? Maak hiervoor een afspraak in het politiekantoor van je keuze.

Ik wil iets aanvragen

Inbraakpreventie op maat? Toetreden tot een buurtinformatienetwerk? Info nodig voor je eindwerk? Vraag het aan via het Blauwe Loket.

Politie in mijn buurt

Vul hier je straatnaam in.

Als je de eerste letters typt, zal je merken dat de zoekbox automatisch straatnamen met deze beginletters toont. Klik de juiste suggestie aan.

Resultaten actie wegvervoer

Op zaterdag heeft de verkeerspolitie een controleactie gehouden op vrachtvervoer. 34 voertuigen werden gecontroleerd. De politie inde voor 15 811 euro aan boetes.

Lees meer ...

Arrestatie na drugsdeal

Het drugsondersteuningsteam arresteerde gisteren een jongen van 18. Hij werd betrapt bij het verkopen van drugs. Bij een huiszoeking bij de jongeman werden nog meer drugs, geld en verschillende attributen gevonden. Hij werd door de onderzoeksrechter aangehouden.

Lees meer ...

Extra waakzaamheid in diamantbuurt

Tijdens de eindejaarsperiode is de Antwerpse politie steeds extra waakzaam. Gauwdieven, zakkenrollers en inbrekers profiteren graag van de extra shoppers en de donkere dagen om hun slag te slaan. Ook in de diamantbuurt houdt de politie extra toezicht. Team Goudi organiseert samen met de mobiele eenheid extra acties. Deze acties richting zich specifiek op rondtrekkende daderbendes en mogelijke feiten van heling die zich in Antwerpen afspelen.

Lees meer ...

Snelheidscontroles

Van 15 tot en met 21 december 2018

 • Fruithoflaan (2600 Berchem)

27 %

daling van de geregistreerde criminaliteit in Antwerpen tussen 2012 en 2017

2021

het jaar waarin Politiezone Antwerpen zijn intrek neemt in het mastergebouw in Berchem

41 K

Twitteraars volgen onze dagelijkse berichtgeving via @LPAntwerpen