Politiezone Antwerpen | Altijd van dienst

Current Size: 62.5%

 • Mag da? Politie Antwerpen informeert jongeren

  Mag een politieman mijn identiteitskaart vragen? Mag ik een politievrouw filmen? Mag de politie mijn auto doorzoeken? Het zijn vragen waar niet iedereen het antwoord op weet. Om jongeren op een correcte en laagdrempelige manier te informeren lanceert Politiezone Antwerpen de Mag da?-website en een campagne op sociale media. Op www.magdapolitie.be vinden jongeren antwoorden op vragen over de politie en krijgen ze de kans om zelf nog vragen te stellen.

  Lees meer over de campagne in het persbericht.

 • Huisorkest Politie Antwerpen zoekt muzikanten

  De Koninklijke Muziekkapel van Politiezone Antwerpen zoekt nieuwe muzikanten. Het huisorkest van de Antwerpse politie bestaat al meer dan 100 jaar, maar heeft dringend nood aan jong bloed om haar rijke traditie voort te zetten. Ook niet-politiemedewerkers kunnen zich aansluiten bij de muziekkapel. Daarom lanceert Politie Antwerpen een campagne om muzikaal talent aan te trekken. Een aantal filmpjes, met onder meer een videoclip die werd opgenomen in de schietstand op de Noorderlaan, staan daarbij centraal. Voel je het kriebelen? Stuur je kandidatuur naar rekrutering@muziekkapel.be.

 • Nieuw mastergebouw komt in Berchem

  Heb je die grote werf al gezien op de hoek van de Borsbeeksebrug met de Binnensingel? Daar komt het nieuw mastergebouw van Politiezone Antwerpen. De eerste schop ging in de grond in oktober 2017. Tegen 2020 moet het complex klaar zijn. Dan verhuizen 2 000 beleidsuitvoerende en -ondersteunende diensten naar de centrale site in Berchem. Post X is een goed bereikbare plek en een prima uitvalsbasis voor de hele stad. Het gebouw moet een aangename en flexibele werkomgeving worden voor onze medewerkers. En een klantvriendelijk onthaalloket voor burgers.

  Alles wat je wil weten over het nieuw mastergebouw

 • Wij hebben jou nodig

  Droom je van een carrière bij de politie? Draag je Antwerpen een warm hart toe? Wij hebben jou nodig! Politiezone Antwerpen werft haar eigen inspecteurs aan. Inschrijven kan via deze website. Hoe sneller je inschrijft, hoe sneller je wordt uitgenodigd voor de selectieproeven. Maak kennis met het promoteam en stel al je vragen tijdens een van onze infosessies.

  Wij hebben jou nodig

Blauwe Loket

Ik wil iets aangeven/melden

Ingebroken in je auto? Brievenbus beschadigd? (Brom)fiets gestolen? Nachtlawaai? Doe een online aangifte of meld het via ons Blauwe Loket.

Ik wil een afspraak maken

Bankkaart verloren? Bedreigingen ontvangen? Slachtoffer van cybercrime? Maak hiervoor een afspraak in het politiekantoor van jouw keuze.

Ik wil iets aanvragen

Inbraakpreventie op maat? Toetreden tot een buurtinformatienetwerk? Info nodig voor je eindwerk? Vraag het aan via het Blauwe Loket.

Politie in mijn buurt

Vul hier je straatnaam in.

Als je de eerste letters typt, zal je merken dat de zoekbox automatisch straatnamen met deze beginletters toont. Klik de juiste suggestie aan.

Extra veiligheidsmaatregelen niet meer nodig

Na meldingen van dreigende berichten op sociale media werden er vandaag extra maatregelen getroffen in de Antwerpse binnenstad. Na onderzoek bleek er geen sprake van gevaar voor de stad.

Lees meer ...

Parkeerinformatie Scheldeprijs

Morgen passeert de Scheldeprijs door Antwerpen, op weg naar de finishlijn in Schoten. De renners doen verschillende straten aan in Ekeren en Merksem. Langs het parcours zijn er parkeerverboden van kracht om de doortocht van de race zo vlot mogelijk te laten verlopen. Op de grotere kruispunten kan kortstondig verkeershinder zijn tot alle renners gepasseerd zijn.

Lees meer ...

Productief weekend voor wijkwerking Centrum

Het voorbije weekend werden in regio Centrum verschillende dealers gevat. Het wijkondersteuningsteam en het wijkteam van Berchem deden meerdere vaststellingen en konden 3 drugsdealers arresteren. Telkens werden er verschillende hoeveelheden drugs en cash geld in beslag genomen.

Lees meer ...

Snelheidscontroles

Van 24 tot en met 30 april 2019

 • Fruithoflaan (2600 Berchem)

27 %

daling van de geregistreerde criminaliteit in Antwerpen tussen 2012 en 2017

2021

het jaar waarin Politiezone Antwerpen zijn intrek neemt in het mastergebouw in Berchem

42 K

Twitteraars volgen onze dagelijkse berichtgeving via @PZAntwerpen