Politiezone Antwerpen | Altijd van dienst

Current Size: 62.5%

 • Word jij ook een maat op straat?

  Ook in 2020 lanceren stad en Politiezone Antwerpen een nieuwe editie van de 'Maat op Straat'-actie. Duizenden leerlingen van Antwerpse lagere scholen sporen alle weggebruikers aan om zich van hun hoffelijkste kant te laten zien. Alle info over de campagne en hoffelijkheidstips vind je hier.

 • Doe thuis aangifte van wat online kan

  Ben je slachtoffer van een fietsdiefstal, inbraak in je wagen, vandalisme …? Dan is een verplaatsing naar een politiekantoor niet nodig. Doe snel en eenvoudig online aangifte via het Blauwe Loket. We vragen dit in het belang van de gezondheid van onze medewerkers en onze bezoekers.

   

  Is er geen andere optie dan bij ons langs te komen? Maak dan bij voorkeur eerst online een afspraak in het kantoor van jouw keuze. Zonder afspraak kan je enkel terecht in de kantoren Oudaan en Noorderlaan. Bij twijfel: bel de Blauwe Lijn op 0800 123 12.

   

  Meer info over onze digitale dienstverlening

 • Beluister de podcasts over de Antwerpse politie

  In volle lockdownperiode startte de lokale recherche een onderzoek naar internetcriminaliteit. Een bende lichtte zeker 46 mensen op en maakte 150 000 euro buit. In deze podcast lichten speurders het phishingdossier toe en krijgen we een 'oor' achter de schermen tijdens een versterkte huiszoeking. Bij 16 huiszoekingen zijn 13 verdachten gearresteerd.

   

  Deze, en nog vele andere interessante podcasts, kan je beluisteren via SoundCloud. Veel luisterplezier!

 • Zo ben je inbrekers een stapje voor.

  Inbrekers beslissen binnen de vijf seconden of ze toeslaan. Je kent dus maar beter de zwakke punten van je woning of appartement. Politiezone Antwerpen verzamelde tips die je kunnen helpen om inbrekers een stapje voor te zijn. Ontdek ze alle tien en pas ze toe in de praktijk!

 • Werf mastergebouw opnieuw opgestart

  Sinds oktober 2020 is de werf van ons toekomstig mastergebouw op de hoek van de Borsbeeksebrug met de Binnensingel opnieuw opgestart. Eind 2022 moet het complex klaar zijn. Dan verhuizen 2 000 beleidsuitvoerende en -ondersteunende diensten naar de centrale site in Berchem. Post X is een goed bereikbare plek en een prima uitvalsbasis voor de hele stad. Het gebouw moet een aangename en flexibele werkomgeving worden voor onze medewerkers. En een klantvriendelijk onthaalloket voor burgers.

  Alles wat je wil weten over het nieuw mastergebouw

Blauwe Loket

Ik wil iets aangeven/melden

Ingebroken in je auto? Brievenbus beschadigd? (Brom)fiets gestolen? Nachtlawaai? Doe een online aangifte of meld het via ons Blauwe Loket.

Ik wil een afspraak maken

Bankkaart verloren? Bedreigingen ontvangen? Slachtoffer van cybercrime? Maak hiervoor een afspraak in het politiekantoor van jouw keuze.

Ik wil iets aanvragen

Toetreden tot een buurtinformatienetwerk? Stage lopen bij Politie Antwerpen? Nood aan een gesprek met onze dienst slachtofferzorg? Vraag het aan via het Blauwe Loket.

Politie in mijn buurt

Vul hier je straatnaam in.

Als je de eerste letters typt, zal je merken dat de zoekbox automatisch straatnamen met deze beginletters toont. Klik de juiste suggestie aan.

Team eigen werving viert zijn vijfjarig bestaan

Exact vijf jaar geleden besloten wij om het ANDERS aan te pakken. Uit de grote behoefte aan geüniformeerd talent werd het project ‘eigen werving’ geboren: Politiezone Antwerpen ging zelf instaan voor de rekrutering en selectie van kandidaat-inspecteurs.

Lees meer ...

Druk jaar voor de drugshonden

De drie drugshonden van Politiezone Antwerpen kenden een druk 2020. De twee veteranen van het team (en bovendien broer en zus) Bo en Racko kregen in het najaar gezelschap van Dio. In totaal vonden de drie drugshonden kilo's drugs en vele tienduizenden euro's aan cash geld. Naast de honden van het eigen hondenteam doet PZA ook beroep op speurhonden van de federale hondensteun en de douane. 

Lees meer ...

Drugs en voertuigen in beslag genomen

Zoals elk weekend trokken verschillende teams van de Antwerpse politie op pad om drugsverkopers en drugsgerelateerde overlast te bestrijden. Dat leverde opnieuw heel wat arrestaties op. Naast drugs en cash geld werden er ook meerdere wagens in beslag genomen die gebruikt werden om drugs te verkopen.

Lees meer ...

Snelheidscontroles

Van 21 tot en met 27 januari 2021

 • Rubenslei (2018 Antwerpen)

9

honden maken deel uit van ons hondenteam

2023

het jaar waarin Politiezone Antwerpen zijn intrek neemt in het mastergebouw in Berchem

47 K

Twitteraars volgen onze dagelijkse berichtgeving via @PZAntwerpen