Lokale Politie Antwerpen | Altijd van dienst

Current Size: 62.5%

 • "Geen vragen stellen, dieven vangen"

  Benieuwd naar het reilen en zeilen van het grootste politiekorps van België? Kijk dan vanaf maandag 5 februari naar Politie 24/7 op één. De makers van Spoed 24/7 filmden drie maanden lang dag en nacht bij de verschillende diensten van Lokale Politie Antwerpen. Tijdens de reeks krijg je een unieke blik voor en achter de schermen van de interventieteams, wijkteams, snelleresponsteams, het hondenteam, het fietsteam en meer. Voor de allereerste keer waren er ook camera’s toegelaten in onze telecommandokamer, hét zenuwcentrum van de politie van Antwerpen. Het resultaat is verrassend: een mix vol spannende interventies en emotionele getuigenissen in veertien afleveringen. Bekijk de trailer.

  Politie 24/7 op één: camera's in het kielzog van Politie Antwerpen

 • Formulier voor vragen na ontploffing Paardenmarkt

  We stellen vast dat veel mensen met vragen zitten over hoe het nu verder moet na de ontploffing aan de Paardenmarkt. Om slachtoffers of mensen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrokken zijn zo goed mogelijk te kunnen helpen, zetten we een formulier online. Maak gebruik van dit formulier voor al je niet-dringende vragen met betrekking tot verloren spullen, de verdere afhandeling van een (schade)dossier of wanneer je op zoek bent naar een goed gesprek. We volgen deze vragen zo snel mogelijk op de eerstvolgende werkdag.

  Lees het volledige persbericht.

 • Motor van onder het stof? Fris eerst je rijvaardigheid op!

  Je bent motorrijder maar niet van de meest fanatieke soort? Je tweewieler heeft tijdens de wintermaanden vooral in de garage gestaan? Dan is het wellicht nuttig én veilig om in het voorjaar je rijvaardigheid even op te frissen. Lokale Politie Antwerpen kan je daarbij helpen. Op zaterdag 24 en zondag 25 maart organiseert de verkeerspolitie de Dagen Veilig Motorrijden. Dit jaar worden de verschillende behendigheidsproeven ingericht op één terrein. Ook niet-motorrijders zijn van harte welkom om eens een ritje te maken op de motorsimulator of het effect van een promillebril te ervaren.

 • Gezocht: burgerpersoneel

  Politie Antwerpen zoekt inspecteurs. Maar achter een sterk politiekorps staat ook een sterke administratie. We werven daarom ook regelmatig burgerpersoneel aan. Momenteel zijn we op zoek naar:

  * 1 medewerker technische interventie ICT (secundair)

  * 5 medewerkers systeembeheer ICT (bachelor)

  * 1 medewerker aankoop (bachelor)

  * 1 medewerker boekhouding (bachelor)

  * 1 gebouwbeheerder (secundair)

  Succes!

  Wist je trouwens dat ons korps volop de digitale kaart trekt? Lees zeker ons persbericht over digitale middelen.

  Lees meer over werken bij de Antwerpse politie.

 • Wij hebben jou nodig

  Droom je van een carrière bij de politie? Draag je Antwerpen een warm hart toe? Wij hebben jou nodig! Politie Antwerpen werft haar eigen inspecteurs aan. Inschrijven kan via deze website. Hoe sneller je inschrijft, hoe sneller je wordt uitgenodigd voor de selectieproeven. Maak kennis met het promoteam en stel al je vragen tijdens een van onze infosessies.

  Wij hebben jou nodig

Blauwe Loket

Ik wil iets aangeven/melden

Ingebroken in je auto? Brievenbus beschadigd? Fiets gestolen? Nachtlawaai? Doe een online aangifte of meld het via ons Blauwe Loket.

Ik wil een afspraak maken

Identiteitskaart kwijt? Nummerplaten gestolen? Slachtoffer van cybercrime? Maak hiervoor een afspraak in het politiekantoor van je keuze.

Ik wil iets aanvragen

Inbraakpreventie op maat? Toetreden tot een buurtinformatienetwerk? Info nodig voor je eindwerk? Vraag het aan via het Blauwe Loket.

Politie in mijn buurt

Vul hier je straatnaam in.

Als je de eerste letters typt, zal je merken dat de zoekbox automatisch straatnamen met deze beginletters toont. Klik de juiste suggestie aan.

Wijkonderzoeksteam vat dealer

Het wijkonderzoeksteam regio Zuid van Politie Antwerpen merkte maandagavond een verdacht voertuig op in de omgeving van het Alfons De Cockplein. De controle van het voertuig leidde tot de vangst van een een dealer en de inbeslagname van meer dan 370 gram heroïne.

Lees meer ...

Resultaten Wodca-actie 10 en 11 maart

In de nacht van zaterdag op zondag vond een wodca-actie plaats. In totaal werden er 1 421 voertuigen gecontroleerd op de Singel ter hoogte van Berchem-station en op de Plantin Moretuslei ter hoogte van het voormalige station Antwerpen-Oost.

Lees meer ...

Verkeerspolitie controleert op egoïstisch rijgedrag

De verkeerspolitie voerde vrijdagmiddag en -nacht grootschalige controles uit. De controles richtten zich specifiek op egoïstisch rijgedrag. De politie maakte hiervoor gebruik van anonieme en zichtbare motorrijders.

Lees meer ...

Actueel

Snelheidscontroles

Van 23 tot en met 29 maart 2018

 • Jan De Voslei (2020 Antwerpen)

6 211

opdrachten voor snelleresponsteams tijdens eerste werkingsjaar

2020

het jaar waarin Politie Antwerpen verhuist naar het definitieve mastergebouw

38 K

Twitteraars volgen onze dagelijkse berichtgeving via @LPAntwerpen