Politiezone Antwerpen | Altijd van dienst

Current Size: 62.5%

 • Pak het ook ANDERS aan

  Eigenlijk zijn er 101 redenen om bij Politie Antwerpen te werken. Om er een paar te noemen: de stad is ANDERS, dus zijn de uitdagingen groter. Het materiaal is ANDERS en dat maakt jouw job gemakkelijker. De aanpak is ANDERS, dus wordt werken interessanter.

   

  Pak het ook ANDERS aan en solliciteer bij Politie Antwerpen. Als inspecteur of burgerpersoneelslid. Zowel voor avontuurlijke, zorgende als administratief sterke mensen. Samen willen én kunnen we een verschil maken in de maatschappij.

   

  Ontdek waarom werken bij Politie Antwerpen ANDERS is.

 • Geef je spullen niet cadeau

  Het is even schrikken als je bij je geparkeerde wagen komt en er is ingebroken. Nochtans kan je het risico om slachtoffer te worden van een autoinbraak zelf verkleinen met behulp van enkele haalbare preventietips. Als een dief geen waardevolle spullen ziet liggen, zal hij je wagen sneller voorbij lopen. Laat dus niets achter in je wagen!
   

  Meer tips

 • Nieuw mastergebouw komt in Berchem

  Heb je die grote werf al gezien op de hoek van de Borsbeeksebrug met de Binnensingel? Daar komt het nieuw mastergebouw van Politiezone Antwerpen. De eerste schop ging in de grond in oktober 2017. Tegen 2020 moet het complex klaar zijn. Dan verhuizen 2 000 beleidsuitvoerende en -ondersteunende diensten naar de centrale site in Berchem. Post X is een goed bereikbare plek en een prima uitvalsbasis voor de hele stad. Het gebouw moet een aangename en flexibele werkomgeving worden voor onze medewerkers. En een klantvriendelijk onthaalloket voor burgers.

  Alles wat je wil weten over het nieuw mastergebouw

 • Huisorkest Politie Antwerpen zoekt muzikanten

  De Koninklijke Muziekkapel van Politiezone Antwerpen zoekt nieuwe muzikanten. Het huisorkest van de Antwerpse politie bestaat al meer dan 100 jaar, maar heeft dringend nood aan jong bloed om haar rijke traditie voort te zetten. Ook niet-politiemedewerkers kunnen zich aansluiten bij de muziekkapel. Daarom lanceert Politie Antwerpen een campagne om muzikaal talent aan te trekken. Een aantal filmpjes, met onder meer een videoclip die werd opgenomen in de schietstand op de Noorderlaan, staan daarbij centraal. Voel je het kriebelen? Stuur je kandidatuur naar rekrutering@muziekkapel.be.

Blauwe Loket

Ik wil iets aangeven/melden

Ingebroken in je auto? Brievenbus beschadigd? (Brom)fiets gestolen? Nachtlawaai? Doe een online aangifte of meld het via ons Blauwe Loket.

Ik wil een afspraak maken

Bankkaart verloren? Bedreigingen ontvangen? Slachtoffer van cybercrime? Maak hiervoor een afspraak in het politiekantoor van jouw keuze.

Ik wil iets aanvragen

Inbraakpreventie op maat? Toetreden tot een buurtinformatienetwerk? Info nodig voor je eindwerk? Vraag het aan via het Blauwe Loket.

Politie in mijn buurt

Vul hier je straatnaam in.

Als je de eerste letters typt, zal je merken dat de zoekbox automatisch straatnamen met deze beginletters toont. Klik de juiste suggestie aan.

[VIDEO] Politiezone Antwerpen bezegelt samenwerking met politie Singapore

Gisteren en vandaag heeft de politie van Antwerpen een delegatie van de Singaporese politie ontvangen. Het hoogtepunt van dit officiële bezoek was de ondertekening van de MOU, memorandum of understanding, in het Antwerpse havenhuis. Korpschef Serge Muyters en deputy commissioner See (korpsleiding van de Singapore Police Force) waren aanwezig bij de bezegeling van de verdere samenwerking tussen de twee politiediensten.
 

Lees meer ...

Nachtelijke weekendcontroles door verkeersondersteuningsteam

In het afgelopen weekend heeft het verkeersondersteuningsteam van de regio West nachtelijke controles gehouden. Ze hadden de focus gelegd op asociaal rijgedrag, parkeerovertredingen en overtredingen op de verkeerswet. De politie stelde verschillende inbreuken op rond het voorlopig rijbewijs. Zeven bestuurders hadden te veel gedronken.

Lees meer ...

Drie kantoren open op 'moederkesdag' 

Op donderdag 15 augustus kan je terecht in de politiekantoren Oudaan, Unolaan en Noorderlaan. Alle andere kantoren zijn gesloten omwille van de feestdag die we in Antwerpen 'moederkesdag' noemen.

Lees meer ...

Snelheidscontroles

Van 24 tot en met 30 augustus 2019

 • Amerikalei (2000 Antwerpen)

27 %

daling van de geregistreerde criminaliteit in Antwerpen tussen 2012 en 2017

2021

het jaar waarin Politiezone Antwerpen zijn intrek neemt in het mastergebouw in Berchem

44 K

Twitteraars volgen onze dagelijkse berichtgeving via @PZAntwerpen