Politiezone Antwerpen | Altijd van dienst

Current Size: 62.5%

 • Podcast: op bezoek in het cellencomplex

  In onze nieuwe podcast hebben we het over het cellencomplex. Je bent gearresteerd, en wat dan? Met Dirk die verantwoordelijk is voor de werking van ‘den amigo’, zoals de cellen in politiemiddens worden genoemd, overlopen we de hele procedure. We trokken hiervoor naar het cellencomplex aan de Noorderlaan voor een bezoek aan deze uitzonderlijke locatie. De vraag is ook of we erachter komen waar de term 'amigo' vandaag komt.

  Beluister de podcast hier.

 • Doe thuis aangifte van wat online kan

  Ben je slachtoffer van een fietsdiefstal, inbraak in je wagen, vandalisme …? Dan is een verplaatsing naar een politiekantoor niet nodig. Doe snel en eenvoudig online aangifte via het Blauwe Loket. We vragen dit in het belang van de gezondheid van onze medewerkers en onze bezoekers.

   

  Is er geen andere optie dan bij ons langs te komen? Maak dan bij voorkeur eerst online een afspraak in het kantoor van jouw keuze. Zonder afspraak kan je enkel terecht in de kantoren Oudaan en Noorderlaan. Bij twijfel: bel de Blauwe Lijn op 0800 123 12.

   

  Meer info over onze digitale dienstverlening

 • Gezocht: burgerpersoneel

  Dat Politiezone Antwerpen voortdurend op zoek is naar inspecteurs was je misschien al opgevallen. Maar wist je dat we ook verschillende functies achter de schermen in de aanbieding hebben? Zo’n 1 op 5 van onze medewerkers is burgerpersoneel. Op dit moment zoeken we:
  * Manager assistent hoofdcommissariaat (m/v/x)
  * Medewerker vervangingspool (m/v/x) 
  * Medewerker Blauwe Lijn (m/v/x)

  Lees meer over werken bij de Antwerpse politie.

 • Mastergebouw in volle opbouw

  Ons toekomstig mastergebouw op de hoek van de Borsbeeksebrug met de Binnensingel begint stilaan zijn definitieve vorm te krijgen. Eind 2022 moet het complex klaar zijn. Dan verhuizen 2 000 beleidsuitvoerende en -ondersteunende diensten naar de centrale site in Berchem. Post X is een goed bereikbare plek en een prima uitvalsbasis voor de hele stad. Het gebouw moet een aangename en flexibele werkomgeving worden voor onze medewerkers. En een klantvriendelijk onthaalloket voor burgers.

  Alles wat je wil weten over het nieuw mastergebouw

Blauwe Loket

Ik wil iets aangeven/melden

Ingebroken in je auto? Brievenbus beschadigd? (Brom)fiets gestolen? Nachtlawaai? Doe een online aangifte of meld het via ons Blauwe Loket.

Ik wil een afspraak maken

Bankkaart verloren? Bedreigingen ontvangen? Slachtoffer van cybercrime? Maak hiervoor een afspraak in het politiekantoor van jouw keuze.

Ik wil iets aanvragen

Toetreden tot een buurtinformatienetwerk? Stage lopen bij Politie Antwerpen? Nood aan een gesprek met onze dienst slachtofferzorg? Vraag het aan via het Blauwe Loket.

Politie in mijn buurt

Vul hier je straatnaam in.

Als je de eerste letters typt, zal je merken dat de zoekbox automatisch straatnamen met deze beginletters toont. Klik de juiste suggestie aan.

Dealers gevat

In het afgelopen weekend heeft de politie verscheidende drugsdealers gearresteerd. Een van de verdachten kon gevat worden tijdens een controle op het openvaar vervoer. Een andere wisselde stiekem iets uit met een klant, wat gezien werd door de politie. Er zijn ook zes voertuigen in beslag genomen omdat de bestuurders ervan hun openstaande boetes niet konden betalen. Enkele van deze verhalen lees je in het bericht.

Lees meer ...

Verdachte gevat die anti-LGBTI-stickers verspreidde

De Antwerpse politie kon dinsdagvoormiddag een man arresteren die er van verdacht wordt op verschillende plaatsen in Antwerpen stickers te hebben verspreid met een anti-LGBTI-boodschap.

Lees meer ...

7 arrestaties in België en Nederland in onderzoek naar phishing

Het team internetcriminaliteit van de lokale recherche arresteerde 7 verdachten in een onderzoek naar een bende die zich had gespecialiseerd in phishing. Het gaat om zogenaamde 'kluisrekeningfraude'. Slachtoffers ontvingen een mail van een bank waarin ze opgeroepen werden om hun kaartlezer te vervangen. Ze werden gevraagd om via een frauduleuze link hun gegevens over te maken en werden nadien opgebeld door een 'bankmedewerker'. Ook dit was een lid van de bende. Sommige slachtoffers verloren tot 25 000 euro aan de fraude.

Lees meer ...

Snelheidscontroles

Van 24 tot en met 30 september 2021

 • Ellermanstraat (2060 Antwerpen)

9

honden maken deel uit van ons hondenteam

2023

het jaar waarin Politiezone Antwerpen zijn intrek neemt in het mastergebouw in Berchem

49 K

Twitteraars volgen onze dagelijkse berichtgeving via @PZAntwerpen