Lokale Politie Antwerpen | Altijd van dienst

Current Size: 62.5%

 • Maak schoolomgeving veiliger: word gemachtigd opzichter

  Bij het begin en het einde van de schooldag is het heel druk aan de schoolpoort. Politie Antwerpen, schooldirecties en leerkrachten nemen tal van initiatieven om een veilige schoolomgeving te creëren. Een daarvan is de aanwezigheid van een gemachtigd opzichter aan de schoolpoort om de verkeerschaos in veiliger banen te leiden. Iedereen die minstens 18 jaar oud is en zich vrijwillig wil inzetten voor een meer verkeersveilige schoolomgeving kan gemachtigd opzichter worden. Daarvoor moet je eerst een gratis opleiding volgen bij de Antwerpse verkeerspolitie. Op deze website vind je het inschrijvingsformulier en de nieuwe opleidingsdata.

  Meer info over de opleiding tot gemachtigd opzichter.

 • Politie Antwerpen werft burgerpersoneel aan

  Dat Politie Antwerpen nieuwe inspecteurs zoekt: dat kan je niet zijn ontgaan. Maar achter een sterk politiekorps staat ook een sterke administratie. We werven daarom ook regelmatig burgerpersoneel aan. Momenteel zijn we op zoek naar:

  * consulent verkeersmanagement

  * klantverantwoordelijke logistiek

  * afdelingschef financiën

  Lees meer over werken bij de Antwerpse politie.

 • Wij zoeken inspecteurs

  Droom je van een carrière bij de politie? Draag je Antwerpen een warm hart toe? Wij hebben jou nodig! Politie Antwerpen werft haar eigen inspecteurs aan. Inschrijven kan via deze website. Hoe sneller je inschrijft, hoe sneller je wordt uitgenodigd voor de selectieproeven. Maak kennis met het promoteam en stel al je vragen tijdens een van onze infosessies.

  Wij hebben jou nodig

 • Doe je niet-dringende aangifte online

  Soms heb je de politie heel dringend nodig. Er is bijvoorbeeld een overval, een inbraak of een vechtpartij bezig. Dan bel je het noodnummer 101. Voor minder dringende gevallen kun je echter ook online een aangifte doen, via het Blauwe Loket. Je leest alle voorwaarden na op deze pagina. Voorbeelden van dingen die je kunt aangeven via het Blauwe Loket: je stelt vast dat je fiets is gestolen, iemand heeft graffiti op je gevel gespoten of er is ingebroken in je auto.

  Naar het Blauwe Loket

 • Bereken de slimste route op Slim naar Antwerpen

  In de Antwerpse binnenstad zijn er verschillende grote werven die het verkeer bemoeilijken. Check de website van Slim naar Antwerpen voor je naar de stad vertrekt. Je vindt er een routeplanner, een plannetje met de verkeersdrukte en een overzicht van de werken.

Blauwe Loket

Ik wil iets aangeven/melden

Ingebroken in je auto? Brievenbus beschadigd? Fiets gestolen? Nachtlawaai? Doe een online aangifte of meld het via ons Blauwe Loket.

Ik wil een afspraak maken

Identiteitskaart kwijt? Nummerplaten gestolen? Slachtoffer van cybercrime? Maak hiervoor een afspraak in het politiekantoor van je keuze.

Ik wil iets aanvragen

Inbraakpreventie op maat? Toetreden tot een buurtinformatienetwerk? Info nodig voor je eindwerk? Vraag het aan via het Blauwe Loket.

Politie in mijn buurt

Vul hier je straatnaam in.

Als je de eerste letters typt, zal je merken dat de zoekbox automatisch straatnamen met deze beginletters toont. Klik de juiste suggestie aan.

Hevige sneeuwval zorgt voor hinder op de weg

De sneeuwval van deze ochtend heeft een zware impact op het verkeer in Antwerpen. Auto's en vrachtwagens hebben moeite om hellingen op te rijden. De politie raadt aan om gebruik te maken van het openbaar vervoer. 

Lees meer ...

Wijkteam doet verkeers- en sensibiliseringsacties in Borgerhout en 2060

Op woensdag 6 december voerde een wijkteam van Politie Antwerpen, samen met aspirant-inspecteurs van politieschool Campus Vesta, een sensibiliseringsactie uit naar foutief en asociaal rijgedrag van fietsers. Later op de dag werd de focus verlegd naar automobilisten.

Lees meer ...

Politie Antwerpen wil vertrouwen Antwerpse burger via partnerschappen versterken

"Iedereen anders. Altijd van dienst." Met deze slagzin maakt Politie Antwerpen duidelijk dat het korps er is voor iedereen in de samenleving, zonder onderscheid. Een sterke vertrouwensband tussen de politie en de verschillende gemeenschappen in Antwerpen is essentieel in een leefbare en veilige stad met respect voor elkaar. Daarom onderneemt het korps initiatieven om dit vertrouwen verder te versterken. Een wens die trouwens door veel politiemensen wordt gedeeld.

Lees meer ...

Snelheidscontroles

Van 15 tot en met 21 december 2017

 • Herentalsebaan (2100 Deurne)

6 211

opdrachten voor snelleresponsteams tijdens eerste werkingsjaar

2020

het jaar waarin Politie Antwerpen verhuist naar het definitieve mastergebouw

32 K

Twitteraars volgen onze dagelijkse berichtgeving via @LPAntwerpen