Politiezone Antwerpen | Altijd van dienst

Current Size: 62.5%

 • Mag da? Politie Antwerpen informeert jongeren

  Mag een politieman mijn identiteitskaart vragen? Mag ik een politievrouw filmen? Mag de politie mijn auto doorzoeken? Het zijn vragen waar niet iedereen het antwoord op weet. Om jongeren op een correcte en laagdrempelige manier te informeren lanceert Politiezone Antwerpen de Mag da?-website en een campagne op sociale media. Op www.magdapolitie.be vinden jongeren antwoorden op vragen over de politie en krijgen ze de kans om zelf nog vragen te stellen.

  Lees meer over de campagne in het persbericht.

 • Huisorkest Politie Antwerpen zoekt muzikanten

  De Koninklijke Muziekkapel van Politiezone Antwerpen zoekt nieuwe muzikanten. Het huisorkest van de Antwerpse politie bestaat al meer dan 100 jaar, maar heeft dringend nood aan jong bloed om haar rijke traditie voort te zetten. Ook niet-politiemedewerkers kunnen zich aansluiten bij de muziekkapel. Daarom lanceert Politie Antwerpen een campagne om muzikaal talent aan te trekken. Een aantal filmpjes, met onder meer een videoclip die werd opgenomen in de schietstand op de Noorderlaan, staan daarbij centraal. Voel je het kriebelen? Stuur je kandidatuur naar rekrutering@muziekkapel.be.

 • Gezocht: burgerpersoneel

  Dat Politiezone Antwerpen voortdurend op zoek is naar inspecteurs was je misschien al opgevallen. Maar wist je dat we ook verschillende functies achter de schermen in de aanbieding hebben? Zo’n 1 op 5 van onze medewerkers is burgerpersoneel. Alle openstaande vacatures vind je op onze website. Op dit moment zoeken we:

  Lees meer over werken bij de Antwerpse politie.

 • Motor van onder het stof? Fris eerst je rijvaardigheid op!

  Je bent motorrijder maar niet van de meest fanatieke soort? Je tweewieler heeft tijdens de wintermaanden vooral in de garage gestaan? Dan is het wellicht nuttig én veilig om in het voorjaar je rijvaardigheid even op te frissen. Politiezone Antwerpen kan je daarbij helpen. Op zaterdag 30 en zondag 31 maart organiseert de verkeerspolitie de Dagen Veilig Motorrijden. Verwacht je aan behandigheidsproeven, een begeleide rondrit en een technische controle van je motor. Niet-motorrijders zijn ook welkom, want we voorzien ook een motorsimulator, een promillebril en een VE-bril. Inschrijven kan via www.dagvandemotorrijder.be.

  Meer over de Dagen Veilig Motorrijden

 • Wij hebben jou nodig

  Droom je van een carrière bij de politie? Draag je Antwerpen een warm hart toe? Wij hebben jou nodig! Politiezone Antwerpen werft haar eigen inspecteurs aan. Inschrijven kan via deze website. Hoe sneller je inschrijft, hoe sneller je wordt uitgenodigd voor de selectieproeven. Maak kennis met het promoteam en stel al je vragen tijdens een van onze infosessies.

  Wij hebben jou nodig

Blauwe Loket

Ik wil iets aangeven/melden

Ingebroken in je auto? Brievenbus beschadigd? Fiets gestolen? Nachtlawaai? Doe een online aangifte of meld het via ons Blauwe Loket.

Ik wil een afspraak maken

Identiteitskaart kwijt? Nummerplaten gestolen? Slachtoffer van cybercrime? Maak hiervoor een afspraak in het politiekantoor van je keuze.

Ik wil iets aanvragen

Inbraakpreventie op maat? Toetreden tot een buurtinformatienetwerk? Info nodig voor je eindwerk? Vraag het aan via het Blauwe Loket.

Politie in mijn buurt

Vul hier je straatnaam in.

Als je de eerste letters typt, zal je merken dat de zoekbox automatisch straatnamen met deze beginletters toont. Klik de juiste suggestie aan.

Verkeersondersteuningsteam City controleert voertuigen

Vrijdagnamiddag 15 februari organiseerde het VOT (Verkeersondersteuningsteam) van het zorggebied City een controleactie die vooral gericht was op boorddocumenten van voertuigen. 60 voertuigen en 67 personen werden gecontroleerd.

Lees meer ...

Verkeerscontrole met focus op (lichte) vrachtwagens

Aan de Boomsesteenweg heeft de verkeerspolitie vandaag opnieuw een controlepost opgezet waar vooral (lichte) vrachtwagens gecontroleerd werden. Er werden 12 vrachtwagens en 37 lichte vrachtwagens en slepen gecontroleerd. Er werd voor meer dan 5 000 euro aan overtredingen vastgesteld.

Lees meer ...

De bende van horen, zien en zwijgen

De lokale recherche van Politiezone Antwerpen heeft een bende ontmaskerd die vooral uit jongeren en minderjarigen bestond. De bende zou op bijzonder brutale wijze verschillende overvallen en geweldsdelicten hebben gepleegd. De feiten speelden zich hoofdzakelijk af in Antwerpen, maar de bende was ook actief in Boom en Stabroek. De negen betrokkenen werden ondertussen aangehouden door de onderzoeksrechter of geplaatst door de jeugdrechter.

Lees meer ...

Snelheidscontroles

Van 23 februari tot en met 1 maart 2019

 • Groenendaallaan (2170 Merksem)

27 %

daling van de geregistreerde criminaliteit in Antwerpen tussen 2012 en 2017

2021

het jaar waarin Politiezone Antwerpen zijn intrek neemt in het mastergebouw in Berchem

41 K

Twitteraars volgen onze dagelijkse berichtgeving via @LPAntwerpen