Word ook mijn maat op straat | Lokale Politie Antwerpen

Current Size: 62.5%

Word ook mijn maat op straat Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Kinderen zijn kwetsbaar in het verkeer, zeker wanneer ze tijdens de ochtendspits naar school trekken. De Antwerpse kinderen vragen daarom om hen veilig naar school te laten gaan. Ze roepen alle weggebruikers om wat hoffelijker te zijn in het verkeer. Word jij ook hun maat op straat? 

Het is ondertussen een jaarlijkse traditie in aanloop naar het nieuwe schooljaar, de verkeersveiligheidscampagne van Lokale Politie Antwerpen en Stad Antwerpen. 1 september gaan kinderen terug naar school om veel bij te leren. Maar ook in het verkeer moeten ze nog veel leren. Daarom vragen wij samen met de Antwerpse kinderen om extra op te letten wanneer je straks kinderen op weg naar school tegenkomt. 

Op weg naar school 

Hoewel er vaak drukte en chaos heersen aan de schoolpoort vinden daar minder ongevallen plaats. De snelheid ligt er laag, er is begeleiding om over te steken en iedereen weet dat je in een schoolomgeving extra aandachtig moet zijn. De meeste ongevallen met schoolgaande kinderen gebeuren op weg naar school. Kinderen zijn daar vaak op zichzelf en andere weggebruikers aangewezen. Word ook hun maat op straat en zorg er samen voor dat kinderen veilig op school of thuis raken. 

Hoe word jij een maat op straat? 

Kom je kinderen tegen op straat, let dan altijd extra op. Ze doen soms onvoorspelbare manoeuvres met hun fiets of steken over zonder goed te kijken. Verplaats je je met de auto, moto of fiets wees dan hoffelijk en laat kinderen veilig oversteken, minder je snelheid en houd afstand als je hen voorbijsteekt. Ga je te voet op pad? Help kinderen dan met oversteken. Een vriendelijk gebaar wordt bovendien vaak met een lach en een zwaaiend handje beloond. 

  

Politiecontrole 

Spijtig genoeg is een verkeersveiligheidscampagne pas zinvol als ze ondersteund wordt met het optreden van de politie. Onze verkeersteams zetten bij de start van het schooljaar in op asociaal gedrag in het verkeer. Overtredingen die kinderen in gevaar brengen op hun traject naar en van school worden geverbaliseerd. De kinderen zelf zullen ook gepast aangesproken worden op gevaarlijk gedrag in het verkeer. Natuurlijk blijven ook te snel rijden, het rode licht negeren, hinderlijk parkeren en in de verkeerde richting fietsen onze werkpunten. Elke verkeersdeelnemer is verantwoordelijk voor de verkeersveiligheid. 

Bereid je nu al voor op 1 september

Surf naar www.maatopstraat.be en vind er interessante tips die je veilig op weg helpen. 

Gepubliceerd op:
21/08/2017
Categorie: