Wodca-actie in alle vroegte | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Wodca-actie in alle vroegte Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

In alle vroegte startte de verkeerspolitie en het verkeersondersteuningsteam van de regio's City en Centrum van PZ Antwerpen vanmorgen een Wodca-actie. De controlepost werd opgericht in de omgeving van het Sportpaleis. 544 bestuurders moesten in het samplingtoestel blazen. 16 bestuurders reden onder invloed van drugs. Zes personen moesten hun rijbewijs inleveren gedurende respectievelijk drie of zes uur, of 15 dagen.

Het was 5.30 uur toen de verkeerscontrole startte. Dat gebeurde door de verkeerspolitie en het verkeersondersteuningsteam van de regio's City en Centrum. Het verkeer dat vooral uit de richting van het Sportpaleis kwam, werd naar de controlepost aan de Noordersingel geleid. Wie niet in de richting van de controlepost reed, liep het risico om door motards uit het verkeer gehaald te worden. Uiteraard wanneer de indruk bestond dat de bestuurder onder invloed van alcohol of drugs reed.

Resultaten

In de iets meer dan drie uur dat er gecontroleerd werd, kregen 544 personen een samplingtest aangeboden:

  • 8 personen hadden een positief resultaat bij de sampling;
  • Twee keer werd het rijbewijs ingetrokken voor drie uur;
  • Drie keer was dat het geval gedurende zes uur;
  • 16 personen reden onder invloed van drugs. Hun rijbewijs werd meteen voor 15 dagen ingetrokken;
  • Eén bestuurder zag zijn rijbewijs ingetrokken worden voor 15 dagen omdat hij te veel gedronken had.

Positieve reacties

Gezien er in korte tijd veel wagens de controlepost binnen reden, was er soms sprake van een langere wachtrij. De controle ging dus niet onopgemerkt voorbij en was voor wie niet gecontroleerd werd een goed ontradend signaal. Het verraste de politie ook dat er overwegend positieve reacties op de controle kwamen, op een enkeling met minder begrip na.

Gepubliceerd op:
24/02/2019
Categorie: