Wijkwerking vat opnieuw twee dealers | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Wijkwerking vat opnieuw twee dealers Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

De wijkondersteuningsteams van de regio's Oost en Centrum konden in Antwerpen en in Deurne twee dealers vatten die vanuit hun woning drugs verkochten. In Deurne ging het vooral om cannabis, in Antwerpen werd een grote hoeveelheid vloeibare xtc in beslag genomen. 

Deurne

Het WOT Oost had informatie gekregen over een man die vanuit zijn woning cannabis verkocht. Ze hielden zijn adres in de gaten en konden vaststellen dat kopers gewoon op het raam moesten tikken om binnen gelaten te worden voor een snelle aankoop van cannabis. De inspecteurs konden een verkoop vaststellen en gingen over tot een huiszoeking heterdaad. Bij de huiszoeking werd 61,5 gram cannabis, 37,4 gram hasj, een kleine hoeveelheid amfetamines en 1 500 euro cash in beslag genomen. Er werd ook verpakkingsmateriaal en een precisieweegschaal aangetroffen. Tijdens de huiszoeking kwamen verschillende vermoedelijke klanten op de ruit tikken, ze kregen echter niet de kans om nog drugs aan te kopen. De verdachte werd gearresteerd, voorgeleid en aangehouden.

Antwerpen

Een wijkagent die werkt in de omgeving van de Antwerpse Zoo merkte tijdens zijn rondgang een mogelijke drugsdealer op en speelde de informatie door aan zijn collega's van het WOT Centrum. Deze hielden de verdachte een tijdlang in de gaten en konden een drugsverkoop vaststellen. Er werd overgegaan tot controle en een huiszoeking heterdaad. Tijdens de huiszoeking werden 92 capsules vloeibare xtc, alsook kleine hoeveelheden speed en cocaïne aangetroffen. De politie vond ook onder meer 2 luxefietsen, een golftas met sticks, snowboardbotten, dokterattributen en een aantal laptops, al deze zaken bleken gestolen. Een andere man die aanwezig was in de woning bleek in het bezit van 13 000 euro cash geld. 

De dealer werd gearresteerd voor handel in verdovende middelen, diefstal en heling, de andere man werd gearresteerd voor witwas. De verdachten werden voorgeleid en zijn aangehouden.

Gepubliceerd op:
08/02/2019
Categorie: