Wijkondersteuningsteam vindt meer dan 26 kilo cocaïne | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Wijkondersteuningsteam vindt meer dan 26 kilo cocaïne Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Het wijkondersteuningsteam (WOT) van de regio Noord heeft gisteren meer dan 26 kilo cocaïne in beslag genomen bij een huiszoeking. De drugs zijn gevonden nadat ze iemand aangetroffen hadden met een grote hoeveelheid witte substantie om drugs mee te versnijden. Vijf personen zijn gearresteerd en voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

De politie is de verdachten op het spoor gekomen nadat ze een verdacht voertuig in de gaten hadden gekregen in de Rustoordstraat. Het team reed de wagen achterna en wat later, in de Dokter Maurice Timmermanslaan, stapte iemand snel in en weer uit. Die persoon is meteen gecontroleerd. Hij had twee sportzakken bij met een witte substantie die wordt gebruikt voor het versnijden van cocaïne. 

Grote hoeveelheid cocaïne in de woning

In het pand waar de verdachte was buitengekomen, is een huiszoeking gebeurd. De politie vond er 25 pakken van ongeveer één kilogram cocaïne. Er is ook materiaal aangetroffen om de cocaïne samen te persen, te versnijden en te wegen. 

Vijf verdachten gearresteerd

In het pand waren nog twee personen aanwezig. Beiden zijn meteen van hun vrijheid benomen. Ook de twee inzittenden en de man die kort was ingestapt in het voertuig zijn gearresteerd. Het gaat om vijf verdachten (drie van 24 jaar en personen van 32 en 20 jaar) van wie maar één persoon is ingeschreven in België. 

Verborgen ruimte

Ook de wagen waarin de verdachten zich verplaatsten is doorzocht. In een verborgen ruimte ontdekte de politie nog één kilo samengeperste cocaïne. De 26 kilo cocaïne, nog 680 gram cocaïne die tijdens verdere de controle gevonden is, 24 kilogram witte substantie om te versnijden, twee weegschalen en het voertuig zijn in beslag genomen. Het gerechtelijk lab kwam ter plaatse voor sporenonderzoek.

Onderzoeksrechter beveelt aanhouding

De vijf verdachten zijn vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Hij heeft voor allen de aanhouding bevolen. Zij komen op 7 december voor de raadkamer die over hun verdere aanhouding zal oordelen.

Gepubliceerd op:
02/12/2021
Categorie: