Wat gebeurde er met Max MEIJER? | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Wat gebeurde er met Max MEIJER? Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Antwerps politiewoordvoerder Wouter Bruyns heeft dinsdagavond in het opsporingsprogramma Faroek op VTM getuigen in de zaak van de 23-jarige vermiste Max MEIJER opgeroepen om zich te melden. De Nederlandse jongen verdween op zondagochtend 8 december in het Antwerpse Schipperskwartier. De kans is groot dat Max op de ochtend van zijn verdwijning nog werd opgemerkt. De Waagnatie en discotheek Roxy sloten op dat moment de deuren: er liep dus veel volk rond op straat. Bovendien zijn de speurders op zoek naar één getuige in het bijzonder.

Max MEIJER parkeerde zijn auto zondagmorgen 8 december op de Oude Leeuwenrui, nadat hij samen met een vriend op stap was geweest. De jongeman en zijn vriend, beiden afkomstig uit Ossendrecht net over de Nederlandse grens, werden zaterdagavond rond half acht opgemerkt op camerabeelden aan een benzinestation niet ver van hun woonplaats. Volgens familie en vrienden heeft Max de gewoonte om niet teveel te drinken als hij chauffeur is. De jongens gaan uit in Brasschaat en rijden tegen de ochtend naar het Schipperskwartier om een pita te eten. Zijn vriend wil nog verder uitgaan. Max besluit om even op zijn eentje een wandeling te maken.

Nuchtere indruk

Rond vijf over half zes zien de speurders hem op de camerabeelden vertrekken. Hij verlaat de pitazaak en steekt de Oude Leeuwenrui over in de richting van het Eilandje. Hij maakt een nuchtere indruk: hij stapt recht en ziet er niet uit alsof hij teveel gedronken heeft. Max draagt een beige parka en heeft zijn kap op want het weer is koud en regenachtig. Aan de hand van de beelden kunnen de speurders een deel van het traject reconstrueren dat Max die ochtend aflegt: hij vertrekt op de Oude Leeuwenrui (5.34 uur) en loopt langs het MAS, over de Nassaubrug en de Napoleonkaai naar de Londenbrug (5.46 uur).

Veel volk op straat

"We zouden iedereen willen spreken die Max die ochtend na half zes heeft gezien", zegt politiewoordvoerder Bruyns. "We kennen een deel van zijn traject, maar niet alles. We weten niet waar hij precies is verdwenen en in welke omstandigheden. Alle informatie, elke tip over Max die ochtend, kan dus nuttig zijn." Op de camera van de Londenbrug is Max voor het laatst te zien. Daarom hield de politie eind vorige week een grote zoekactie in deze buurt. De speurders zijn ook op zoek naar getuigen. "Iedereen die hier die zondagochtend was, vragen we om heel goed na te denken of ze Max hebben opgemerkt. Nu lijkt dit misschien een rustige buurt, maar toen liep er veel volk op straat", zegt Bruyns. Het opsporingsbericht kan je hier nog eens nalezen.

Jas gevonden?

De politie is ook op zoek naar een man die op 8 december om kwart over 8 's morgens werd gefilmd op de Rijnkaai. Het zou kunnen dat hij de beige parka van Max over zijn arm draagt. De politie denkt dat dit misschien een belangrijke getuige kan zijn. Misschien heeft hij de jas van Max ergens gevonden? De speurders willen de man dus dringend spreken. Ze kunnen niet uitsluiten dat dit Max zelf is. De man op de foto draagt ook een zwarte broek en witte schoenen. Als je jezelf herkent op de beelden of denkt te weten wie dit is: laat het weten op 0800 30 300 of via mail naar opsporingen@police.belgium.eu.

Gepubliceerd op:
17/12/2019
Categorie: