Vijf verdachten van home invasion gearresteerd | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Vijf verdachten van home invasion gearresteerd Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

De Antwerpse politie heeft vijf mannen opgepakt die op 1 april een gewelddadige home invasion pleegden. In het holst van de nacht vielen ze binnen in een appartement in de Seefhoek. De drie bewoners werden bedreigd en geslagen. De onderzoeksrechter heeft drie meerderjarige verdachten aangehouden. Twee minderjarigen werden onder huisarrest geplaatst.

De feiten speelden zich af in een flat in de Lange Van Sterbeeckstraat. Rond twee uur ’s ochtends drongen vier mannen van 17, 18, 19 en 21 jaar binnen in de woning. Ze hadden een vuurwapen, een beitel, een schroevendraaier en een hamer bij waarmee ze de bewoners van het appartement – een man van 64 en zijn zoons van 22 en 16 jaar – bedreigden en sloegen. De overvallers gaven aan dat ze op zoek waren naar een grote som geld die zich vermoedelijk ergens in de woning bevond.

Snel ter plaatse

Vlak voordat de verdachten de flat binnenvielen, kon de jongste zoon nog snel de hulpdiensten verwittigen. Daardoor was de politie al na enkele minuten ter plaatse. Vier daders konden ter plaatse worden gearresteerd. De vijfde, die op de uitkijk stond als chauffeur, kon later worden ingerekend. Drie meerderjarige verdachten zijn intussen onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Ook de twee minderjarigen werden voorgeleid. Omwille van plaatsgebrek in de gesloten jeugdinstelling kregen ze huisarrest van de jeugdrechter.

Samenwerking

De vader en zijn oudste zoon kwamen er uiteindelijk met lichte verwondingen van af. De eerste was een dag werkonbekwaam, de laatste drie dagen. Het onderzoek is in handen van de lokale recherche. De speurders wensen ook de interventieploegen en de mobiele eenheid te bedanken voor de degelijke samenwerking in dit dossier.

Gepubliceerd op:
17/04/2020
Categorie: