[VIDEO] Politiezone Antwerpen bezegelt samenwerking met politie Singapore | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

[VIDEO] Politiezone Antwerpen bezegelt samenwerking met politie Singapore Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Gisteren en vandaag heeft de politie van Antwerpen een delegatie van de Singaporese politie ontvangen. Het hoogtepunt van dit officiële bezoek was de ondertekening van de MOU, memorandum of understanding, in het Antwerpse havenhuis. Korpschef Serge Muyters en deputy commissioner See (korpsleiding van de Singapore Police Force) waren aanwezig bij de bezegeling van de verdere samenwerking tussen de twee politiediensten.
 

De voorbije jaren werd er hard gewerkt aan een constructieve samenwerking met de politie van Singapore. Ons korps had de unieke kans om verschillende technieken, expertises en ervaringen uit te wisselen met de Singapore Police Force. Zowel in Antwerpen als in Singapore zelf werd het wederzijdse vertrouwen aangesterkt met een bijzonder waardevol project als resultaat.

Samen beter, sterker en efficënter

In de constante zoektocht om het korps van Antwerpen beter, sterker en efficiënter te maken, bouwden we in het verleden al samenwerkingsverbanden uit met de NYPD en de Baskische politie Ertzaintza. Vandaag werd de samenwerking met ook de politie van Singapore officieel gemaakt door de ondertekening van een MOU (memorandum of understanding). Korpschef Serge Muyters: “De efficiëntie van de Singapore Police Force trok al jaren geleden mijn aandacht tijdens een persoonlijk bezoek aan Singapore. Ik ben vereerd dat dit nu resulteert in een officieel samenwerkingsverband via de MOU die we vandaag samen hebben ondertekend. In een wereld vol verandering en globalisering is internationale samenwerking, ook voor de lokale politie, noodzakelijk om goed voorbereid te zijn op alle toekomstige uitdagingen.”

Best practices blijven uitwisselen

De Antwerpse politie zal dan ook de komende jaren blijven innoveren en zich aanpassen aan de veranderende uitdagingen voor de politie die eigen zijn aan een stad als Antwerpen. Gezien de vele gelijkenissen met Singapore zullen we kennis en best practices uitwisselen met het oog op het streven naar een nog sneller, efficiënter en beter korps voor de Antwerpse bevolking.

Gepubliceerd op:
21/08/2019
Categorie: