[VIDEO] Brand in psychiatrische afdeling ZNA Stuivenberg | Lokale Politie Antwerpen

Current Size: 62.5%

[VIDEO] Brand in psychiatrische afdeling ZNA Stuivenberg Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Bij een brand in de psychiatrische afdeling van het Stuivenbergziekenhuis in Antwerpen werd vannacht een volledige ziekenhuisvleugel geëvacueerd. Zo’n 135 patiënten werden tijdelijk in de cafetaria ondergebracht. Niemand raakte gewond.

Donderdagnacht brak omstreeks 1.30 uur brand uit op de derde verdieping van de psychiatrische afdeling van het Stuivenbergziekenhuis in Antwerpen. De hulpdiensten kwamen meteen ter plaatse om de brand onder controle te krijgen. 

Intern rampenplan

Het intern rampenplan van het ziekenhuis werd onmiddellijk geactiveerd. Het personeel van het ZNA Stuivenberg handelde daarbij uitstekend en snel. Bij aankomst van de hulpdiensten waren de meeste gehospitaliseerden al succesvol geëvacueerd. Gezien de aard van het incident werd meteen het Medisch Interventie Plan (MIP) afgekondigd en overgegaan naar een operationele coördinatiefase. De brandweer kreeg de brand onder controle omstreeks 2.15 uur. De oorzaak is voorlopig onduidelijk. Het gerechtelijk labo komt ter plaatse en zal de bevindingen overmaken aan de politie.

Opvang patiënten

135 patiënten werden tijdelijk geëvacueerd naar de cafetaria van het ziekenhuis, waar ze opgevangen werden door het personeel. Niemand raakte gewond. De schade aan de derde verdieping is aanzienlijk. Ook alle onderliggende verdiepingen liepen water- en rookschade op. Een 30-tal patiënten zal daarom wellicht in de loop van de ochtend in een ander ziekenhuis binnen de ziekenhuisgroep worden opgevangen. Bezorgde familieleden en vrienden kunnen met specifieke vragen over de opvang terecht bij de ZNA volwassenenpsychiatrie (Campus Stuivenberg) op het infonummer 03 217 77 50.

Contact

Met persvragen kun je terecht bij de persverantwoordelijke van ZNA, Renee Willems, op het nummer 0499 99 28 17 of bij de woordvoerster van Brandweer Zone Antwerpen, Jasmien O, op het nummer 0476 99 13 76.

Gepubliceerd op:
02/06/2017
Categorie: