Verschillende verdachten gevat dankzij wijkteam Berchem | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Verschillende verdachten gevat dankzij wijkteam Berchem Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Het wijkteam van Berchem kon vorige week in verschillende zaken verdachten vatten. De medewerkers van het team herkenden enkele bewoners van hun wijk in verband met feiten die op verschillende plaatsen in de stad waren gepleegd. Dankzij een goede samenwerking tussen de politionele diensten (wijkwerking, interventie, lokale recherche) konden verschilllende verdachten gevat worden.

Gekende fietsendief

Een medewerker van het wijkteam herkende één van de verdachten van een fietsendiefstal in de Lamonièrestraat. Het wijkteam had de verdachte eerder al op heterdaad betrapt bij fietsendiefstallen aan Berchem-Station. De verdachte woonde lange tijd in Berchem en kon dankzij de tip van de inspecteur geïdentificeerd worden.

Afpersing

De teamleider van het wijkteam herkende dan weer twee verdachten van een afpersing op de Drink in Borgerhout. De jonge criminelen waren gekend door het wijkteam omwille van hun activiteiten in het Groen Kwartier. Dankzij de tip kon de lokale recherche ondertussen een derde verdachte identificeren.

Diefstal met geweld

In de nacht van 15 november werden twee jonge vrouwen slachtoffer van een gewelddadige overval op het Ringfietspad. Ze werden van hun fiets gesleurd en beroofd van hun rugzak. Een medewerker van het wijkteam herkende aan de hand van de beschrijving twee mogelijke verdachten uit de omgeving van de Veldekens. Onderzoek van de lokale recherche wees uit dat de verdachten inderdaad in aanmerkingen komen voor de feiten. Ze worden zelfs gelinkt aan een reeks van verschillende gewelddadige diefstallen.

Fietsendief op heterdaad betrapt

Het wijkteam kon het voorbije weekend ook een fietsendief op heterdaad betrappen aan Berchem-Station. De man werd in de vroege ochtend gevat en bleek in het bezit van GHB. Daarmee schond de man zijn openstaande voorwaarden. De man werd gearresteerd en voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Gepubliceerd op:
21/11/2018
Categorie: