Verkeershinder door parade Antwerp Pride op zaterdag 13 augustus | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Verkeershinder door parade Antwerp Pride op zaterdag 13 augustus Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Zaterdagmiddag trekt de parade van de Antwerp Pride door de stad. Vanavond worden al enkele straten door de politie parkeervrij gemaakt. Morgen zullen de parade en de randactiviteiten van de Antwerp Pride voor de nodige verkeershinder zorgen in de omgeving van de Scheldekaaien. Automobilisten nemen best hun voorzorgen. 

De stoet vertrekt zaterdag om 14 uur aan de Waterpoort op de Vlaamsekaai ter hoogte van de Gillisplaats. Vandaar gaat het langs de de Verschansingsstraat, de Leopold De Waelplaats en de Scheldestraat naar de Scheldekaaien. De stoet met vrachtwagens gaat stapvoets langs de Sint-Michielskaai, de Plantinkaai, de Ernest Van Dijckkaai en de Jordaenskaai om tussen 16 en 17 uur te eindigen aan de Orteliuskaai.

Straten parkeervrij

Vanaf vrijdag 20 uur gaat de politie al een aantal straten parkeervrij maken. Het gaat om de scheldekaaien vanaf de Scheldestraat tot en met de Orteliuskaai (ter hoogte van Sint-Pietersvliet) en dit aan beide zijden.

Op zaterdag moet de Ledeganckkaai effectief parkeervrij zijn tussen de Generaal Armstrongweg en de Namenstraat. Daar zullen de praalwagens vanaf 8.45 uur worden klaargemaakt voor de parade.

De parade eindigt tussen 16 en 17 uur aan de Orteliuskaai, maar de festiviteiten lopen nadien verder in de omgeving van het Steenplein.

Bereikbaarheid

Het stadscentrum in de omgeving van de Scheldekaaien is zaterdag moeilijk bereikbaar met de wagen. Gebruik bij voorkeur het openbaar vervoer. Meer informatie vindt u hier. 
Wie toch met de auto komt, kan best parkeren buiten de omgeving van de Scheldekaaien of op één van de Park & Rides om dan met de tram naar het centrum te komen.

Veiligheid

De organisatoren verwachten vele tienduizenden bezoekers. Ze vragen het publiek om zich te verspreiden langs het hele parcours. Vorige edities kwam praktisch iedereen samen aan de Scheldekaaien. Zoveel mensen op een plek samen hindert de doortocht van de wagens en is onveilig. Op het Zuid is er genoeg plaats om de praalwagens te bewonderen en te feesten. Lokale Politie Antwerpen vraagt om geen grote rugzakken mee te nemen en ze al zeker niet onbewaakt ergens achter te laten. Verder vraagt de politie begrip wanneer bezoekers gecontroleerd worden.

Gepubliceerd op:
12/08/2016
Categorie: