Verkeerscontroles in verschillende wijken | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Verkeerscontroles in verschillende wijken Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Verschillende wijkteams hebben in de afgelopen week toezicht gehouden op onder meer het verkeer. Bij de verschillende acties zijn heel wat bestuurders betrapt die met hun gsm bezig waren tijdens het rijden. Ook was er een aantal bestuurders en passagiers dat de moeite niet nam om hun veiligheidsgordel om te doen of kinderen in een gepast zitje te plaatsen.

Op zondag controleerde het wijkteam van Wilrijk en de mobiele eenheid het verkeer ter hoogte van de Boomsesteenweg. Acht bestuurders waren aan het gsm'en terwijl ze aan het rijden waren. Twee bestuurders reden met een 'L' rond. Of beter: zouden ermee moeten rondrijden. Door de 'L' niet zichtbaar aan te brengen, waren ze niet in orde met de voorwaarden om met een voorlopig rijbewijs rond te mogen rijden. Drie kleine kindjes zaten achteraan in een voertuig zonder de speciaal daarvoor voorziene kinderzitjes. Eén wagen en drie fietsers negeerden het rode verkeerslicht. Eén bestuurder reed tegen de richting in en werd geverbaliseerd. 

Controle op bromfietsen

Nog op zondag schonk het wijkteam van Borgerhout extra aandacht aan bromfietsers die voorbij reden. Hiervoor kregen ze ondersteuning van de verkeerspolitie. Wie met een bromfiets voorbij reed, werd gecontroleerd of de papieren in orde waren. Op het kruispunt met de Fonteinstraat hield de politie in de gaten of iedereen wel een veiligheidsgordel droeg. Eén bromfiets stond geseind als gestolen en is in beslag genomen. Twee bestuurders waren niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Twee voertuigen waren niet ingeschreven. Twee autobestuurders waren met hun gsm bezig tijdens het rijden. De verkeerspolitie telde negen processen-verbaal voor het niet dragen van de veiligheidsgordel of het ontbreken van een kinderzitje. Zij stelden ook nog elf andere pv's op voor andere verkeersinbreuken. 

Controle in Merksem en Luchtbal

Ook het wijkteam van Merksem en Luchtbal controleerde het verkeer in hun regio. Het team stelde dit weekend zeven GAS-pv's op voor parkeerovertredingen. Zo zagen ze wagens staan op het voetpad, het verdrijvingvlak, het fietspad en ongeldig op een parkeerplaats die voorbehouden is voor personen met een handicap. Verder hebben ze nog 60 onmiddellijke inningen opgesteld voor het negeren van het oranje verkeerslicht, overschrijden van de doorlopende witte lijn en het negeren van verschillende verkeersborden die een rijrichting verplichten of verbieden. Elf wagens hadden een gebrekkige verlichting. De bestuurders kregen er een waarschuwing voor. Verder stelden ze tijdens het weekend ook nog zeven sluikstorten vast en vonden ze twee achtergelaten fietswrakken. Tegen één persoon is een proces-verbaal opgesteld omdat hij zonder rijbewijs met een onaangepast gedrag rond reed.

Leerling-bestuurders niet altijd de beste van de klas

Zaterdag zijn op het Sint-Jansplein 44 voertuigen en 53 personen door het verkeersondersteuningsteam (VOT) van de regio City gecontroleerd. Zes keer stelde de politie vast dat een leerling-bestuurder niet in orde was met de voorwaarden om met een voorlopig rijbewijs te mogen rijden. Een kindje zat niet in de juiste stoel en ook had iemand geen gordel om. Ook aan de Meloenstraat controleerde het VOT City. Daar betrapten de agenten iemand die geen rijbewijs had. Er is ook een proces verbaal opgemaakt omdat een passagier en twee kinderen geen veiligheidsgordel om hadden. 

52 gsm'ende bestuurders

Op 8 juni 2021 heeft het wijkteam van Stuivenberg in de wijk ook al een verkeersactie gehouden. Ze gingen op zoek naar bestuurders die de verkeersregels aan hun laars lapten. En ze vonden ze. 50 wagens stonden geparkeerd op plaatsen waar een parkeerverbod geldt. 52 bestuurders zijn al gsm'end achter het stuur betrapt. Acht inzittenden droegen hun gordel niet. Vier personen reden door het rode verkeerslicht en zijn daar voor geverbaliseerd. Er was ook iemand die met een voorlopig rijbewijs reed, maar niet aan de voorwaarden voldeed. Verder heeft de politie nog boetes uitgeschreven voor onder andere: parkeren op plaatsen die voorzien zijn voor personen met een handicap, binnen een woonerf, op het voetpad, in een dubbele file, aan een bushalte, op een oversteekplaats of te dicht bij de hoek van een straat. Ook mensen die de helm niet droegen, een verbodsbord negeerden en inhaalden in een fietsstraat kregen een boete.

Gepubliceerd op:
13/06/2021
Categorie: