Verdachte van inbraken gearresteerd en voorgeleid | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Verdachte van inbraken gearresteerd en voorgeleid Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Vannacht, om 2.40 uur, werd de concierge van het Sint-Ursula-Instituut, Sint-Bavostraat 41, opgeschrikt door het geluid van brekend glas. Op het ogenblik dat hij ging kijken ging ook het alarm van de school af. Hij betrapte een onbekende man die over de omheining van de school klauterde en daarop wegvluchtte. Er werd een beschrijving van de verdachte doorgegeven aan de politie. Kort nadien werd de verdachte opgepakt in de buurt. Hij was in bezit van een zaklamp en van zaken die niet van hem waren. Hij werd ter plaatse gearresteerd.

Tijdens het onderzoek bleek dat er wel degelijk in de school was ingebroken. Een veluxraam was stukgeslagen met een noodhamer. Een binnendeur was opengebroken waardoor waarschijnlijk het alarm was geactiveerd.

De verdachte, een man van 20 jaar, weigerde alle medewerking en maakte gebruik van zijn zwijgrecht. Hij bleef gearresteerd en hij wordt vandaag voorgeleid op het gerechtshof.

Er is door de politie een onderzoek gestart. In de loop van de avond en vroege nacht waren er in de buurt nog enkele inbraken gemeld. Het is niet uitgesloten dat de gearresteerde verdachte ook voor die feiten in aanmerking komt. Het gaat om poging inbraak in een woning in de Gebroeders De Wachterstraat, een inbraak in de Moerbezielei en een poging inbraak in de Topsportschool aan de Edegemesesteenweg waar de verdachte ook door het alarm op de vlucht werd gejaagd.

Gepubliceerd op:
15/06/2013
Categorie: