Verdacht pakket omgeving Antwerpen Centraal blijkt vals alarm | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Verdacht pakket omgeving Antwerpen Centraal blijkt vals alarm Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

In de Pelikaanstraat werd vanmorgen een verdacht pakket aangetroffen. De ontmijningsdienst DOVO kwam ter plaatse en heeft het pakket gecontroleerd geneutraliseerd. In de omgeving werden enkele handelszaken en een gedeelte van het Centraal Station ontruimd. Later bleek het vals alarm te zijn.

Een passant sprak vanmorgen een patrouille aan over een verdacht pakket. Om geen risico's te nemen, werd een perimeter ingesteld en werd de ontmijningsdienst van defensie ter plaatse gevraagd. 

Perimeter ingesteld

Er werd een ruime perimeter ingesteld. Zo werden onder meer de kruispunten De Keyserlei met de Pelikaanstraat, Vestingstraat met Appelmansstraat en Lange Kievitstraat met Pelikaanstraat afgesloten. Enkele winkels in de omgeving werden ontruimd en wie zich in het Centraal Station aan de zijde van de Pelikaanstraat bevond, werd daar weg begeleid.

Hinder openbaar vervoer

Er was hinder voor het openbaar vervoer. Zowel het trein- en tramverkeer werd verstoord. Rond 13.06 uur kon het pakket gecontroleerd worden. Vanaf dan was er geen risico meer en kon het openbaar vervoer in de omgeving hervatten. Wat later werd de perimeter opgeheven.

Vals alarm

Het incident met het verdacht pakket betrof een vals alarm. Iedereen die hinder ondervond, danken we voor het begrip.

Gepubliceerd op:
03/12/2019
Categorie: