Twee minderjarigen gearresteerd na geval van slagen en verwondingen aan school | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Twee minderjarigen gearresteerd na geval van slagen en verwondingen aan school Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Op 11 november noteerde de politie van Brasschaat een aangifte van ernstige slagen en verwondingen in de omgeving van een school. De feiten vonden plaats op 8 november in Merksem. Begin deze week werd het onderzoek overgedragen aan Politiezone Antwerpen. Vandaag zijn een meisje van 13 en een meisje van 12 jaar gearresteerd en voorgeleid op het parket.

Naar aanleiding van een vechtpartij aan een school in Merksem, startte de politie van Antwerpen een onderzoek in opdracht van het parket. De feiten zijn ernstig. Het 13-jarige slachtoffer werd op 8 november opgewacht aan een tramhalte. Het meisje werd uitgescholden, aan de haren getrokken en geslagen met kneuzingen en een hersenschudding als gevolg. De aanval werd gefilmd en verspreid via de sociale media.

Cel jongerencriminaliteit

De ouders van het slachtoffer deden op 11 november 2019 aangifte bij de politie van Brasschaat. Op 12 november werd het onderzoek overgedragen aan de cel jongerencriminaliteit van de lokale recherche van Politiezone Antwerpen. 

Twee minderjarigen gearresteerd

Alle beschikbare beelden werden bekeken en geanalyseerd. Het onderzoek resulteerde vandaag in de arrestatie van twee meisjes, eentje van 12 en eentje van 13 jaar. In het kader van het nieuwe jeugddelinquentierecht zijn ze voorgeleid bij het parket Antwerpen. Na een uitvoerig gesprek hebben de twee meisjes strenge voorwaarden opgelegd gekregen, onder meer een contactverbod met het slachtoffer, en mochten ze beschikken. 
 

Gepubliceerd op:
14/11/2019
Categorie: