Twee mannen proberen in te breken - één verdachte opgepakt | Politiezone Antwerpen

Current Size: 62.5%

Twee mannen proberen in te breken - één verdachte opgepakt Printvriendelijke versie Send by email PDF version

Deze pagina is niet geoptimaliseerd voor weergave op mobiele toestellen of tablets

Woensdagmiddag zag een buurtbewoner twee onbekende mannen staan bij de woning van zijn buurman in de Spoorweglaan. Omdat de twee mannen nogal 'vreemd deden' sprak hij die aan. Ze vertelden dat ze iemand aan het zoeken waren. Omdat de getuige het zaakje niet vertrouwde belde hij de politie en hij gaf een persoonsbeschrijving door van de twee verdachten. Die waren intussen weggelopen.

De getuige kon één van de verdachten blijven volgen via een steegje in de Gemzenstraat. Die verdachte werd uiteindelijk door inspecteurs van de politie opgepakt en gearresteerd in de Rendierstraat. Hij had in zijn zakken inbrekersgereedschap. De tweede verdachte was intussen kunnen ontkomen.

Tijdens het onderzoek bleek dat er was gepoogd in te breken in een woning in de Spoorweglaan. Drie ramen vertoonden meerdere inkepingen. De daders waren niet binnengeraakt.

Twee fietsen, waarmee de verdachten tevoren hadden rondgereden, werden in de buurt teruggevonden. Eén van die fietsen lag in het midden van de rijbaan, vermoedelijk werden die fiets achtergelaten toon de verdachten op de vlucht gingen. De fietsen werden allebei in beslag genomen. Of die ook zijn gestolen zal nog worden onderzocht.

De opgepakte verdachte (26) ontkende ook maar iets met de feiten te maken te hebben. Het was zijn kompaan die foute dingen in gedachten had, maar of die had geprobeerd in te breken kon de arrestant niet vertellen. En die tweede verdachte kende hij amper. De gearresteerde verdachte bleef van zijn vrijheid beroofd. Hij werd inmiddels voorgeleid op het gerechtshof.

Het onderzoek wordt verdergezet.

Gepubliceerd op:
08/05/2014
Categorie: